תחרות השבוע

Neta558

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifתחרות השבוע../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

כמה דקות לפני חצות, נזכרתי שהיום יום רביעי. ככה זה כשחולים, או כשמחלימים, או כשימים כל כך דומים אחד לשני, או כשזה יום רביעי שלא צועק "רביעי רביעי"....שוכחים! (היום באמת יום רביעי, נכון?
) ראשית, לסיכום התחרות של שבוע שעבר: אני חייבת לציין שהתרשמתי לטובה...יש לכם עוד סיכוי אתם...
בתחרות פינות עסקנו, והתחרות הייתה קשה מתמיד. "מה עשיתי כדי לקדם את הצמחונות השבוע", "לזכרם", "בחילת השבוע", "הפינה הרב תחומית" ו"פינת המכתבים"... בהתחלה היה לי קשה לבחור, אח"כ לא רציתי לבחור. יש מספיק מקום בפורום לכל הפינות, חשבתי לי. אבל, בפורום דיקטטורי אפוף אימה ופחד, אי אפשר שכולם ינצחו!
ולכן, הפינה שתיקח את הכתר ותישא עימה את הכותב שמאחוריה אל מרומי הכבוד הפורומי היא.....
פינת המכתבים של אמנון!
ברכות לזוכה המאושר! כמו שציינתי, כל הרעיונות היו נהדרים ושבו את ליבי הגדול והרחום, אך הפינה שאמנון הציע מדיפה ניחוח נפלא של עשיה, ולכן היא הראויה ביותר! אמנון-יום ראשון שלך לפירסום הפינה! מאחר שאהבתי גם את שאר הפינות, ומאחר שהחנופה הצליחה לרומם את רוחי, אני קוראת גם לשאר המתמודדים לנסות את מזלם ולפרסם את הפינות. וזה גם מוביל אותי ל:
תחרות השבוע
(כי כבר אחרי חצות והמחלה שאבה ממני את כל הרעיונות) אני מכריזה בזאת על תחרות המשך בין הפינות שהוצעו! כל מתמודד שהציע פינה מוזמן לכתוב את הפינה הראשונה שלו. הפינה המענינית ביותר תזכה את כותבה ב...כבוד כמובן. כל מתמודד יקבל יום לפירסום הפינה, היכונו היכונו... הקריטריונים הפעם יהיו:
ענין של שאר חברי הפורום בפינה (רמז-שילחו את אבא לכתוב תגובות מרגשות)
שמירה על מסגרת הפינה (רמז-על תיקחו ממני דוגמה)
בחירת סימן לפינה (רמז-"סמיילים וסימנים לתוכן ההודעה") וכמובן, הקריטריון הנוסף, זה שבשבילו אני חיה ובזכותו אני נושמת:
חנופה לחבר השופטים (רמז-חנופה לחבר השופטים)
יום נעים וצדק לפרחים!
 

haleth

New member
זר למנצח ../images/Emo39.gif../images/Emo142.gif../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif

 

vegan

New member
תודה למלכת המתכונים../images/Emo25.gif

יש לך איזה מתכון טוב מכל הפרחים שקיבלתי?
 

haleth

New member
דווקא כן (מגלגלת עיניים בתמימות)

טוב, זה לא שלי, אבל לנירה רוסו יש דווקא מתכונים עם פרחים: סלט ורדים נירה רוסו חומרים ל-6 סועדים: 1 ראש חסה אמריקאית 1 ראש חסה אדומה או כרוב אדום 2 ורדים יפים שלא עברו ריסוס (ליופי, לא לטעם) 3 כפות עלי פטרוזיליה שלמים לרוטב: 1/3 כוס חומץ כמה טיפות תמצית ורדים או כפית מי ורדים (קונים בבית מרקחת) לבישום הרוטב 1/3 כוס שמן תירס 1 כפית סוכר ½ כפית מלח ¼ כפית פלפל לבן הכנה: קורעים עת החסה לקרעים לא גדולים ופורשים את תשלובת הצבעים בצלחת אישית. מניחים בכל צלחת כ-4 עלי כותרת קטיפתיים מן הוורד. בוזקים על הכל כמה עלי פטרוזיליה שלמים. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים ממנו על כל צלחת.
 

haleth

New member
ורק כדי להראות שאין עלי.. ../images/Emo3.gif

סלט חסה וכובע הנזיר נירה רוסו חומרים: 1 ראש חסה רענן 5 פרחי כובע הנזיר שלא עברו ריסוס - עלים ופרחים צעירים, עדיף בחודשי החורף רוטב ויניגרט הכנה: לקרוע את החסה, להוסיף את כובע הנזיר, להוסיף את הרוטב.
 
../images/Emo22.gif הפינה הבין-תחומית ../images/Emo22.gif

על הקשר שבין שפה לאכילת בשר. שפה היא תרבות. אין דבר המייצג יותר תרבות משפה. פינה זו עוסקת בקשר שבין השפה העברית לאכילת בשר. מפעם לפעם מגיעות לפורום זה תלונות על "למה צמחוני כשימוש מטאפורי זה משהו שהוציאו ממנו את העיקר?" או דומות. בפינה זו אתן מספר דוגמאות להראות כמה אכילת בשר מושרשרת בתרבות הישראלית-עברית, ואתן כמה הצעות חלופיות לשימוש. כתגובות לפינה זו, ניתן לשרשר עוד דוגמאות העולות בראשכם, ואולי עוד כמה הצעות למילים וביטויים חלופיים. אחת הדוגמאות הנוראיות ביותר, ואולי גם אחת המוסתרות ביותר, היא עניין המטבח. רובנו משתמשים במילה זו לתאר את האזור בבית בו אנחנו מחזיקים את האוכל ומבשלים אותו. אך למעשה אם נפרק את המילה מטבח לגורמיה נשים לב כי זהו שם עצם במשקל מִקטל, שורש ט-ב-ח. מקור המילה כמובן הוא מהתקופה בה המטבח שימש לטבוח בעלי חיים לצורך אכילת בשר. מכיוון שבבית הטבעוני לא טובחים אף בע"ח, וגם אין גופות של בע"ח טבוחים... הייתי ממליץ להשתמש במילה מצמח. למען האמת, רצוי יהיה להשתמש בכלל במילה חלופית לתיאור אותו אזור בבית, גם בבתים של אוכלי בשר. אין לחשוש מהתגובה שתבוא ותשאל: "על מה לעזאזל אתה מדבר?" ככה בדיוק משרישים שפה (=תרבות). תגובה מומלצת לשאלה זו תהיה: בבית שלי לא טובחים אף בע"ח, אינני חושב שיש לי מטבח בבית, ולמען האמת גם לך לא. דרושה: מילה חלופית ל"מטבח" בבתים בהם יש אוכלי בשר. חשבתי משהו על בסיס שורש א-כ-ל. אולי מאכליה? דוגמאות נוספות שלא הרחיב לגביהן: - שימוש בפרווה או צמחוני כמסמל משהו חלש שהוציאו ממנו את העיקר. אפשר בקלות להשתמש במילה תפל כתחליף, ורצוי להעיר כל פעם שמישהו משתמש במילה צמחוני או פרווה. הערה טובה תהיה סימן של אי הבנה. ואז כשאותו אדם ינסה להסביר הוא יגיד בוודאי משהו כמו: "נו אתה יודע, צמחוני - תפל, נטול העיקר", ואז ניתן להגיב: "מדוע לא השתמשת במילה תפל מלכתחילה? צמחוני מבחינתי זה ה-עיקרי.". - להגיע לבשר כתחליף ללהגיע לעיקר. דוגמה זו די זהה לדוגמה הקודמת, פשוט להשתמש בלהגיע לעיקר. ולהעיר כל פעם שמישהו אחר משתמש בביטוי ההוא. (הערה כדומה להערה בדוגמה הקודמת). - לטרוף. שורש המילה הוא ט-ר-ף, שהוא לא אחר מבשר שנצוד. פעולת הטריפה היא למעשה פגיעה בבעל חיים אחר לצורך אכילה. מכיוון שצמחונים או טבעונים לא עושים פעולות שכאלה, רצוי להשתמש במילה לזלול. ייתכן וגם ז-ל-ל יש לו היסטוריה לא-טבעונית, אבל אינני מודע לכזו. שקלתי לחפש באטיולוגיון (אטיולוגיה היא חקר הסיבות, ישנו ענף שלם כזה בבלשנות החוקר מהם המקורות של כל מילה - אבל אף אחד לא מספיק מטורף באמת, אפילו לא אני, כדי להחזיק ספר אטיולוגיה לשונית בבית) אבל ויתרתי לבסוף. אם מישהו רוצה להעשיר ידיעותינו לגבי מקורות השורש ז-ל-ל, אני אשמח. בינתיים אני אשתמש במילה לזלול. הערה נחמדה להעיר לבנאדם שיגיד שהוא הולך לטרוף משהו, זה לשאול אותו: איזו חיה אתה הולך לאכול. במידה והוא יתפלא השימו את ליבו למקור השורש ט-ר-ף. עד כאן הפינה הבין-תחומית. נא לשרשר לכאן דוגמאות נוספות מהשפה העברית (או שפות אחרות!) אשר משרישות אכילת בשר כנורמה תרבותית. ניתן בנוסף להציע מילים חדשות ללקסיקון הטבעוני שלנו! - כל המעוניין בהרצאה קצרה או מקורות מידע על נושא אשר קשור בצורה כזו או אחרת לצמחונות או טבעונות מוזמן לפנות אליי ואני אנסה לחקור בקצרה את הנושא ולהעשיר את ידיעותינו. בברכה, המטורף השכונתי.
ועתה החלק החשוב ביותר בהודעה
תודות רבות לנטע המהוללת, ישתבח ויתקדש שמה של מבשרת הטבעונות ותקינות העברית העולמית, מנהלת הפורום האהובה עלינו ועליי במיוחד
. מי יתן וכל משאלותיה יתגשמו לעולם ועד. בינתיים קבלי
וקצת
מחלב סויה! מוצלח ביותר!. מי יתן ומלאכי(ות) השמיים ילוו אותך בכל אשר תלכי. *משתחווה ומנשק את רגלייה של נטע* וכמובן, כולנו אוהבים
ומתגעגעים גם לטלי שנמצאת על מדי חאקי אי שם הרחק...
<למה יש לי דמעות כל פעם שאני כותב את זה?!>
 

Neta558

New member
אלון יקירי ../images/Emo24.gif

אתה באמת לא צריך להתחנף גם לטלי, היא כבר לא כאן, חבל לבזבז חנופה טובה! (הכל בהומור כמובן, על מנת שטלי המהוללת והנפלאה לא תחזור פתאום ותסקול אותי באבנים מלכותיות) אני חושבת שרק השפה העברית היא נושא לפינה קבועה, אבל אני לא יודעת כמה שותפים יש לי לענין...
בנוסף למילים שהזכרת, ישנם גם ביטויים רבים, שאולי אינם משקפים בבירור אכילת בשר או התעללות בבע"ח, אך שינוי שלהם בודאי מוביל לשאלות על זכויות בעלי חיים. בקיצור, ביטויים מחודשים-טבעונים עוזרים להעלות את המודעות, ואני אנסה להיזכר בכמה:
מה קדם למה? הנורה או התרנגולת?
יופי טופו!
ארץ זבת חלב סויה וסוכר חום. (בההה)
לא בוכים על חלב שנשפך, בוכים על עצם קיום החלב.
מי קונה חתול בשק? ממש התעללות!
עדיפות שתי ציפורים על העץ מציפור אחת בצלחת. מילים טבעוניות נחוצות אחרות:
שם חדש לחלב סויה (זה לא חלב!)
כנ"ל לגבי גבינות טופו... וכל הכבוד לאלון על הפינה המושקעת! (מאיפה הבאת רעיון נפלא שכזה?
)
 
הומממ...

עניין הנורה ידרוש הסבר ארוך מאוד מאוד! בברכת, נה נה נה נה רננה, אלון.
 
זה על הציפורים נחמד ביותר ../images/Emo13.gif

מה לגבי "מלצר! יש לי פרה במרק!" או "אני שוחט עגבניות גאה" או "לשקר יש רגליים, לסויה לא..." או "גם הפרה בוכה על חלב שנשפך" איך אני?
 
אהההההההה...........

1) בקשר לתחליף ל"מטבח".. מה רע בעצם ב"מזנון"? 2) באילת לא משתמשים ב"צמחונות" לתאר דבר לא חשוב (מראה את הקשר בין שפה לתרבות של מקום)
3) בקשר ל"טרף".. נראה לי שזה כל הרעיון.. להבהיר למשהו שאתה הולך להסתער על הסנדויץ´ הזה כאילו החיים שלך תלויים בזה (אז כדי שתזוז הצידה)
 

vegan

New member
מבשלה והערות

לגבי מטבח, אם אתה רוצה להשתמש במלה שונה, אפשר מבשלה: מִבְשָׁלָה - שֵם נ´ <מיושן> מטבח גדול, מטבח ציבורי; מקום שמבשלים בו (כיום רק בצירוף ´מבשלת שֵכר´). אני מבדיל בין מלים שמקורן קדום וכיום אין משייכים אותן למקור לבין השאלות. אף אחד (חוץ מאיזה מלח ותיק) אינו מקשר בין מטבח לבין לטבוח ולא ברור לי אפילו מה נובע ממה. לכן השימוש במילה מטבח אינו גורם כל נזק הסברתי או אחר. השימוש ב"לטרוף" כ"לזלול", מקורו אך הוא בתנ"ך. כאן מדובר בהשאלה שמקורה בחיות שטורפות, אפילו בני אדם ("טרוף טורף יוסף") ולא באכילת חיות על ידי בני אדם. לכן גם פה לא נראה לי שעצם השימוש במילה זו נותן לגיטימציה לאכילת חיות. המצב שונה לגבי השאלות הלקוחות מאכילת חיות, כמו צמחוני כתפל, בשר כעיקר, "עדיף ציפור אחת ביד..." וכו´. השאלה באה לעשות הקבלה בין שני דברים ובכך יש מסר ברור. כאשר משתמשים בבשר כעיקר או בצמחוני כתפל, מבינים רוב השומעים את הקשר למזון ומשמעותו. השפה העברית, כמו שפות אחרות נבנתה לאורך שנים לאור המנהגים, הדימויים ואורח החיים בתקופות השונות. את ההסטוריה אי אפשר לשנות ולא הייתי רץ לשנות מחצית מהשפה. אנשים משקיעים לדעתי יותר מדי בפוליטיקלי קורקט במקום לעסוק בדברים שיכולים באמת להשפיע. צריך להתמקד באותם ביטויים המעבירים מסר המובן ככזה לשומע הממוצע. לשאר המילים ניתן להתייחס כאנדרטה לתופעות הסטוריות שחלקן עבר וחלקן יעבור בעזרתנו.
 

shirabalter

New member
הוצאת לי את המילים מהפה...../images/Emo2.gif

...ועיגנת אותן ביתדות הידע. שמחה שלא הגבתי אתמול...
 

haleth

New member
"מאכליה" וזלילות

לשם שינוי אני ליד מילון, אז אני רוצה לנצל את זה אחת ולתמיד. אז קודם כל - אלון, אתה גדול כתמיד. ונראה לי שכדאי להמשיך עם פינה זו, זה חומר חשוב ומעניין. שנית - "מאכליה"?
זה נשמע כמו מאכלת. ומאכלת היא: "סכין לשחיוה, חלף". "זלל - נהג בזלזול [ובהשאלה:] אכל אכילה גסה." אז אתה יכול לזלול ב-
שקט.
 
ביטויים משובשים בנוגע לבשר

קודם כל אלון- ח"ח על הפינה,רעיון גדול ומעניין,ותהנה בפולין! חשבתי לעצמי והגעתי למסקנה,שכשלמשל אומרים- "להגיע לעצם העניין", זה אל אותו משקל כמו טבע,כי בעצם (או מיי גוד-אפילו אני משתמשת בזה!!!!!!!!!!!!) שמים אותה כדבר הכי חשוב וממצה. פעם עוד היו נוהגים להגיש-להגיע לשורש העניין (מעודד תזונה צמחית!) אבל החברה המערבית הדפוקה עיוותה את זה....בושה וכלימה! מעניין אם אני אצליח להגיד "בשורש" כל פעם שארצה לומר "בעצם"...??? טלטול
 

vegan

New member
זהו שורש הענין - לא זה שורש של הגזר

תקנתי לכבודך את השיר של להקת כוורת (אופס... להקת המפעל לייצור דבש תמרים). המילה עצם במשמעותה כעיקר, תמצית קיימת ראשיתה בתנ"ך. ככל הנראה מקורה בהשאלה מעצם של אדם או בעל חיים, אבל איני רואה בכך קשר לאכילת חיות. לרוב אנשים אינם אוכלים את העצמות ולכן בהקשר של אוכל, גם אצל אוכלי חיות, העצם אינה העיקר. העצם היא העיקר במשמעות שהיא מהווה את השלד של הגוף, נמצאת במרכזו ומהווה את החלק המוצק שבין רקמות רקות. הביטוי "שורש העניין" קרוב במשמעות, אך אינו זהה לחלוטין. שורש העניין מתייחס לרוב למקור העניין, לגורם לו, לראשיתו - בהשאלה לכך שהצמח מתפתח מהשורש. יש מקרים שניתן לבחור בין שני הביטויים, אך יש מקום לשניהם. שניהם ביטויים ותיקים ואף אחד מהם אינו שיבוש של השני.
ניתן אפילו לאמר ש"עצם העניין" הוא ביטוי צמחוני. אצל אוכלי חיות יש עודף חלבון הגורם לבריחת סידן ועצמות חלשות. אצל צמחונים ובעיקר אצל טבעונים יש עצמות הראויות לתפקידן בביטוי: "עצם העניין"!
 

vegan

New member
תודה../images/Emo140.gif להתחיל לשלוח מכתבים ../images/Emo118.gif

כדי שיהיה לכם חומר לפינה ביום ראשון. בפינה נציע גם רעיונות לאן לשלוח, בינתיים עיינו בפורומים בסוף השבוע - בדרך כלל יש הודעות שונות על כתבות בעתונים הדורשות תגובה ולפעמים גם במגזין אנונימוס המתפרסם ביום שישי אחה"צ.
 
למעלה