תחרות מתכונים לכבוד יום המשפחה!

homets

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifתחרות מתכונים לכבוד יום המשפחה!

לרגל יום המשפחה שמגיע מאוד בקרוב, שרשרו לכאן מתכונים משפחתיים, שעברו בירושה, או סתם עם סיפור מאחוריהם
ספרו גם בכל מתכון כמה שורות שקשורות למתכון כמו מתי נהגו לאכול אותו, האם זה מתכון שעובר בירושה במשפחה וכו'.
את המתכונים ניתן לשלוח עד ה 6/2 יום המשפחה.
ב 11/2 יפורסמו כל המתכונים + הסיפורים המלווים אותם בערוץ האוכל. אתם מוזמנים כמובן להצביע למתכון המועדף עליכם וכמו כן לשלוח מתכונים
הזוכים יקבלו: מקום ראשון שובר ע"ס 200 ש"ח למסעדת קיוטו + שמיכת טלוויזיה ונעלי בית של תפוז מקום 2 שובר למסעדה ע"ס 200 ש"ח למסעדת OCEAN דגים ופירות ים מקום 3 שובר ע"ס 100 ש"ח למסעדת ספגטים ת"א (כולל משלוחים) מקום 4 שובר ע"ס 100 ש"ח למסעדת אל גאוצ'ו אז יאללה, תתחילו לשרשר לפה כמה שיותר מתכונים ולהצביע
חג שמח!
נטלי
 

bali

New member
מנהל
../images/Emo41.gif הקרב על הגומבוץ - סיפור ושני מתכונים ../images/Emo41.gif

נתחיל בזה שאני באה ממשפחה טראנסילוואנית מהצד של אבא, והאוכל החגיגי שאוב מהמטבח ההונגרי והרומני. סבתי שתחייה היתה מכינה לנו כל חג שבועות מאכל הונגרי שנקרא גומבוץ (הרומנים קוראים לזה פפנאש, אבל חסר למי שישתמש בשם הרומני במשפחה ההונגרית הגאה שלנו!) ויש לו שתי גרסאות – האחת– גומבוץ גבינה (טורוש גומבוץ) שאלה כופתאות גבינה וסולת מתוקות מבושלות ומגולגלות בפירורי לחם מטוגנים בחמאה ומוגשת עם שמנת חמוצה קרה, והשנייה – גומבוץ תפוחי אדמה עם פרי (סילבש גומבוץ) שבהם הבצק דומה במרקמו לניוקי ובמרכז נח לו חצי משמש או שזיף. גם המשפחה התחלקה לשני מחנות – אלה שאוהבים את הגומבוץ מהגבינה – ובראשם אני, ואלה שאוהבים את הגומבוץ עם הפרי – ובראשם אבא שלי ז"ל. כל חג היינו מנסים לשדל את סבתא שלי להכין את הסוג החביב על הצד שלנו, והניצחונות היו פעם לי ופעם לו. תחשבו איזו דילמה יש לסבתא שצריכה להחליט אם להכין את מה שהבן היקר והיחיד שלה רוצה או את מה שהנכדה המתוקה מבקשת... עם השנים סבתא שלי כבר התקשתה לבשל, ומאחר וידעתי שאבא שלי מאד אוהב גומבוץ, החלטתי להכין לו גומבוץ ליום ההולדת האחרון שלו שזכינו לחגוג. כדי שלא ארגיש מקופחת בעצמי וכדי למנוע מלחמות עולם קטנות, טרחתי והכנתי את שני סוגי הגומבוץ. מה אני אגיד לכם, רק החיוך שלו כשטעם את הגומבוצים היה שווה את הבלאגן ההיסטרי במטבח. מאז, כבר כמה שנים, לא אכלנו גומבוץ. איכשהו כשאין קרבות קסם הגומבוץ מתפוגג... וכדי שלא יהיו שוב מלחמות, אני מצרפת את המתכונים לשני סוגי הגומבוץ. גומבוץ פרי (סילבש גומבוץ) המצרכים: 1 ק"ג תפוחי אדמה רבע כוס שמן 1 ביצה 2 כוסות קמח בערך מעט מלח חצאי משמשים או רבעי שזיפים מעורבבים עם מעט סוכר, או משמשים/שזיפים מיובשים ללא חרצנים. חצי כוס פירורי לחם 50 גרם חמאה 2-3 כפות סוכר (אפשר חום או רגיל) אופן ההכנה: לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לחתיכות גסות ולבשל אותם עד שהם מתרככים כמו לפירה. למעוך את תפוחי אדמה למחית לא חלקה מדיי. ליצור גומה בפירה אחרי שהוא טיפה מתקרר, להוסיף את השמן והביצה ולערבב בלישה. להוסיף את הקמח לאט לאט עד שמתקבל בצק רך אבל נוח לעבודה. כמה שפחות קמח יותר טוב. ליצור מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג בערך, ולמלא אותם בחתיכת הפרי כמו שממלאים קובה (תוחבים אגודל לתוך הכדור ויוצרים גומה שמרחיבים, ממלאים בפרי, מכסים בבצק ומגלגלים שוב לכדור סגור הרמטית עד כמה שניתן). מקמחים את הכדורים ומניחים על משטח מקומח עד הבישול. במחבת גדולה ממיסים את החמאה לציפוי ומוסיפים אליה את פירורי הלחם והסוכר. מטגנים עד שהחמאה נספגת בפירורי הלחם. מניחים אותם בהיכון לכשהכופתאות יהיו מוכנות. בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים מכניסים אליהם 6-7 כדורים כל פעם, מבשלים עד שהם צפים + 2-3 דקות. מסננים את הכופתאות המוכנות וזורקים אותן למחבת עם פירורי הלחם. מגלגלים את הכופתאות בפירורי הלחם עד שהן מצופות היטב. מגישים חם או בטמפ' החדר. גומבוץ גבינה (טורוש גומבוץ) מצרכים: 3 חבילות גבינת "טבעון" של "טרה" או "טוב טעם" (250 גרם כל חבילה) 3 ביצים שלמות 3-4 כפות סוכר 4-5 כפות קמח מחוקות 3-4 כפות סולת 1 כף תמצית וניל לציפוי: 50 גרם חמאה חצי כוס פירורי לחם 2-3 כפות סוכר להגשה: ריבה מפירות אדומים מאיכות טובה שמנת חמוצה אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי העיסה ומאחסנים במקרר כשעה. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מעט מלח. בידיים רטובות (!) יוצרים כדורים בגודל אגוז מלך או כדור פינג פונג, מחליקים לסיר ומבשלים כ10- דקות. בינתיים ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים פירורי לחם וסוכר ומערבבים. מוציאים את הכופתאות אחת-אחת מהסיר בכף מחוררת ומגלגלים אותן במחבת לציפוי אחיד. מגישים עם כפית ריבה ושמנת חמוצה קרה מעל.
 

pirge

New member
הלייקח שנולד מהביצים של האווזים ../images/Emo23.gifחג שמח

הלייקח (טורט) של אמא שלי שהיום בת 81 ועדיין מכינה אותו לימי הולדת וחגיגות משפחתיות. עד היום אמא מערבלת את הבלילה עם היד (ראו בהמשך המתכון) הסיפור של פירגה הבת השניה מתוך 5 אחים ואחיות שלי. לייקח פשוט שבזמנו (לפני כ-50 שנה) אמא הכינה מביצים של אווזים. כן. באמת. כל ביצה של אווז גדולה כמו 3 ביצים של תרנגולות. מ-3 ביצים של אווזים,היה יוצא טורט ענק ומפואר. גדלנו בבית ענק שהיה בית חולים טורקי באחת המושבות בארץ. כל קיר בבית היה בעובי של מטר ויותר.הריצפה היתה אדומה. מתחת לבית היו לולים ענקיים שאיכלסו מגוון עצום של עופות וחיות. מאות. בעיקר גידלנו אווזים . את הביצים היינו מסדרים בארגזים מיוחדים עם ריפוד מיוחד והיינו שולחים למרכז הארץ להמשך טיפול. אז היו עושים הכל לבד בעזרת הילדים. אנחנו...........עבדנו.....קשה...... זה התחיל בהאכלה של העופות, נקיון של הבריכה אחת לשבוע , נקיון הלולים, עזרה במתן זריקות לעופות, חימום לגוזלים הקטנים שרק נולדו, איסוף ביצים של אווזים מההר שהיה סמוך ביותר לבית. זכרנו את מקומות ההטלה, בהר, של האווזות. ידעתם שהאווזות מטילות את הביצים באותו מקום כל שנה? אפילו שהיו מכסות את הקן בנוצות ועלים ידענו איפה הביצים. היינו רצים על ההר כדי לאסוף את הביצים ורק אחר כך נכנסים הביתה. בדרך...אז עוד היה מותר......היינו מביאים לאמא פרגים,כלניות ורקפות מההר. עונת ההטלה הייתה רק בחורף. את הלייקח אמא הכינה לנו לימי הולדת או למסיבות. היינו מסתכלים בהתמוגגות מוחלטת באמא איך הכינה באהבה רבה את הלייקח ומחכים בתור להעביר את האצבע בבלילה הזהובה ומלקקים. הריח של הלימון והביצים לפני האפיה ובמהלכה היה משכר. בכל המושבה הכירו ואהבו את הלייקח של אמא הלייקח של אמא: אמא של פירגה חומרים לעוגה: 8 ביצים מספר 1 מופרדות בטמפרטורת החדר כוס ורבע סוכר כוס ורבע קמח רגיל לא לשים קמח תופח וגם לא צריך אבקת אפיה. בסוף אם צריך מוסיפים עוד כ-3 כפות קמח רגיל. כף מיץ לימון טרי כף גרורת לימון טרי-- מגררים את החלק הצהוב בלבד 2 כפות מים 3 כפות שמן - לא צריך יותר. 100 גם שוקולד מריר וחלב מעורבים מגוררים במגררת גסה 100 גרם אגוזים גרוסים קרם למילוי וציפוי הלייקח: שמים במיקסר: 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38 % 2 שקיות אינסטנט פודינג וניל כוס חלב 6 כפות גבינה לבנה רכה 3 כפות סוכר לערבב לקרם סמיך - אפשר להוסיף טיפונת חלב. את הגבינה להוסיף בסוף העירבול. קישוט: אגוזים ושוקולד גרוסים עבה. הכנת הלייקח: להקציף במיקסר את החלבונים עם הסוכר לקצף כמעט קשה להוסיף בעירבול הכי איטי את החלמונים להוסיף את המים, מיץ לימון, קליפת הלימון והשמן לערבל רגע אחד ו.... להוסיף את הקמח כל פעם כף.להבליע ולהוסיף.... כשכל הקמח בפנים להפסיק את פעולת המערבל ולהמשיך לערבב עם היד בתנועות עטיפה . ככה עם היד,אני זוכרת את אמא. לצקת לתבנית משומנת וליישר. רצוי תבנית עגולה מספר 28 או מלבנית גדולה. להכניס לתנור שחומם מראש בחום 165 מעלות – לבדוק אחרי כ-35 דקות. העוגה צריכה להיות מאד גבוהה ובצבע זהוב חום שמים בעדינות רבה את כריות היד על העוגה להרגיש אם היא מוכנה .לא לדקור עם קיסם. מצננים בטמפרטורת החדר עד לקירור מוחלט. חוצים ל-2 אין צורך להרטיב את העוגה. מצפים את מחצית העוגה ברבע מכמות הקרם ומכסים בחצי השני של העוגה. מצפים את כל העוגה ביתר הקרם. קישוט : שוקולד מגורר ביחד עם אגוזים גרוסים או פירות. תהנו חג שמח
 

ענתי42

New member
../images/Emo47.gifפירגה את מלכה לא פלא../images/Emo24.gif

הסיפור מענין מאוד זיכרונות מעבר ואת פירגה יקירתי כמו שנאמר התפוח לא נפל רחוק מהעץ כל הכבוד לך אוהבת ענתי אהבתי את הסיפור וכמובן את המתכון המשגע
 
למעלה