לכל המלצרים דילמה

get well

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo45.gifלכל המלצרים דילמה../images/Emo31.gif../images/Emo41.gif

אתמול במשמרת היה לי מקרה מעצבן רצח. שירתתי שולחן שבמקרה ישב שם מישהו שכל הזמן מתחיל איתי נחמד איתי וכו'...כשקיבלו את החשבון, כ90 ש"ח השאירו לי פחות מ10%...מיותר להגיד שהתבאסתי רצח במיוחד שזה מישהו מוכר וחשבתי שיעריך את זה שטירטרו אותי לפה ולשם רק בשביל 10 כוסות מים וכו'... בעיקרון יש לי רשות מבעל הבית להגיד שזה פחות מ10% אבל השאלה היא איך אומרים את זה בידיוק..תנו ציטוט
..ו...עד איפה תלכו אחרי הבן אדם? מה אם הוא יצא מהמסעדה? תצאו גם? ואם הוא עבר את הכביש? ועוד יותר בעיה אם זה מישהו קבוע שיש ביניכם דיבור גם מחוץ לענייני עבודה..(בקטע של ידידים..) מה תעשו אז? אני לא אמרתי לו כלום אבל מעניין אותי מה דעתכם..ו איך עושים את זה

ayala26

New member
אני לא הייתי אומרת דבר

אצלינו היינו כותבות מתחת הסכום לתשלום - שירות 10% ואת הסכום ומתחת שוב מסמות לסכום כולל השירות. היו לי מקרים שמישהו אמר שהוא מצטער אבל חסר לו שקל או שניים אבל ויתרתי מיד. והיה לי גם מקרה שמישהו חזר יום למחרת להשלים ואז באמת הכסף כבר נשכח והכוונה הטובה עשתה לי את היום. עוד דבר שיש להבין הוא שאנשים בקבוצה גדולה מתנהגים אחרת מאשר יחידים, זוגות או קבוצות קטנות.

Leli

New member
זה תלו בשרות,בעיתוי,בעבודה ובפער

אני אומרת לאנשים שאני מרגישה שנתתי להם שרות טוב ועבדתי קשה והרבה זמן ושנתנו לי עד 5%,מעבר לזה כבר לא נעים לי לומר. אין מצב שבו אני ארדוף אחרי אנשים לרחוב אבל אני אלך אחריהם גם אם כבר קמו ואומר להם שנהוג להשאיר לפחות 10% מהסה"כ. אם הם ידידים שלי אני לא אגיד מפורשות רק ארמוז,אולי לפני הקטע של התשלום או בהזדמנות אחרת

Aphelion

New member
מתוך סקרנות

למה הבוס שלך חושב שיש לו את הזכות לחייב אנשים לשלם טיפ בסכום זה או אחר? אני מודעת לבעיה שבהרבה מקומות מלצרים משתכרים רק מטיפים, אבל זה לא בסדר ולא חוקי. כשאני מילצרתי השתכרתי ממשכורת קבועה כאשר הטיפים הם רק בונוס, וככה צריך להיות. זה שהתופעה הזו שהלקוחות צריכים לממן את המלצרים מאד נפוצה בארצנו, זה לא אומר שכך צריך להיות. זאת חוצפה מצד הבוס לחשוב שהלקוחות צריכים לממן לו את המלצרים. ואני, שנותנת טיפ גבוה, אפילו כשלא מגיע, וגם כאחת שהייתה בצד השני, יכולה להגיד לך שאם מלצר היה מעיר לי שמגיע לו טיפ גבוה יותר לא הייתי חוזרת למקום הזה שנית. צריך להבין פעם אחת ולתמיד, זה שהבוס 'דופק' את העובדים שלו זה לא אומר שהלקוחות חייבים להם משהו, כי הם לא! נכון, יש מצבים שאתה מאד נחמד וקשוב ללקוח ובסוף הוא נותן לך טיפ עלוב למדי, אבל צריך לזכור שזאת עדיין זכותו ואנחנו לא צריכים לחנך אותו ולא לרדוף אחריו. אני מבינה שדבר גורר דבר, ההתנערות של המעבידים מלשלם משכורת לעובדים שלו וכתוצאה מכך העובדים מתייחסים ללקוחות כאילו הם המעבידים שלהם, אבל זה לא צריך להיות כך, זה כנראה קשור למנטליות הישראלית.

Leli

New member
אם את במשחק אז צריך לשחק לפי הכללים

אבל ברור שאת צודקת,כשעבדתי במקום לפני שנתיים,לפני המיתון,באמת השתכרתי לפי שעה ומי שרצה השאיר וברור שהרווחתי יותר. האופן הזה של העבודה גורם סתם למריבות על שולחנות,לחוסר נעימות כשלקוחות לא משאירים מספיק וכו' אבל אם אני כבר משתכרת כך אני חייבת לומר כי קורה לי פעמים רבות מדי שאנשים לא משאירים לי בכלל או שמשאירים קצת ואין לי ברירה אחרת.

get well

New member
כבר דנו על זה בשירשור אחר אבל בכל..

מקרה.. את השתכרת על שכר לפי שעה והטיפים היו בונוסים יפה לך.. אני משתכרת רק לפי טיפים חוקי או לא חוקי ככה זה.. בסוף המשמרת אוספים את כל הטיפים מכל המלצריות ומחלקים בין כולן אז ממש לא בא לי שיחשבו שגנבתי כסף כי יש לי פחות מ10% טיפ מהקופה שעשיתי ולכן בעל המקום מאשר להעיר לאנשים שמשאירים פחות!

LeaD18

New member
אני לא הייתי אומרת...

אם הוא לא רוצה אי אפשר להכריח... רק שתידעי באולמות שעבדתי בהם זה היה נס להוציא טיפ בערב, יותר מ40 שקל זה היה כבר ממש הרבה, עצוב, אה?

למעלה