למועמד חדש וצעיר

S h a r k 1 8

New member
../images/Emo41.gif ../images/Emo53.gif למועמד חדש וצעיר ../images/Emo41.gif

שלום לכולם ! אני צפוי להתחיל תואר ראשון בהנדסת חשמל בשנה הבאה. כבר קיבלתי מכתבי קבלה מהטכניון, מאת"א ומאב"ג. נכון לעכשיו, אני נוטה ללכת לאב"ג בגלל החוויה הסטודנטיאלית המפורסמת של האונ'. אך, עם זאת, אני חייב לציין שאני לא מתכוון להגיע לאב"ג בשביל "לעשות חיים" 4 שנים. אני אדם שמאד-מאד-מאד חשובים לו הלימודים, ושאני מעוניין להמשיך לתארים מתקדמים. ברצוני לשאול אתכם האם לימודים דווקא באוניברסיטאות ה"יותר נחשבות" (למשל, הטכניון, במקרה זה) נותנים לסטודנט כלים טובים יותר להצלחה בתואר השני מאשר אוניברסיטאות אחרות, או שהדבר תלוי אך ורק בסטודנט. כבר שמעתי טענה שבוגרי הטכניון ואת"א מצליחים בלימודי התואר השני יותר מאשר בוגרי אב"ג. האם זה בגלל שתוכניות הלימודים באת"א ובטכניון טובות יותר או שהסטודנטים שם טובים יותר? אני מעוניין לשמוע את דעתכם בנושא.

מממאיה35

New member
לדעתי ומניסיוני

אין הבדל ותכלס התואר הראשון לא ממש מכשיר אותך להמשך הלימודים. התואר הראשון מקנה את הבסיס התוכני / מדעי להמשך אבל לא יותר מזה. אפחד לא מלמד אותך בתואר הראשון איך ללמוד (לצערי) וסהכ אלה הם מיומנויות שבאים איתם מהבית או שרוכשים עצמאית במהלך התואר.. לגבי איזו אוני' נותנת כלים יותר טובים - כמובן שאני לא יכולה לדעת כי למדתי תואר ראשון רק באוני' אחת (טכניון) ואין לי בסיס להשוואה, אבל תכלס אני מאמינה שכל האוני' מלמדות ברמה אקדמית פחות או יותר זהה, וכמו שכתבתי - באוני' לא מקבלים כלים איך ללמוד או איך לחקור (לפחות לא בתוכניות הלימודים הסטנדרטיות, לא מדברת על התוכניות למצוינים וכו'). אם הייתי יכולה הייתי גם מנפצת את הבועה סביב השם והתדמית של הטכניון, אבל זה לא המקום..

Imperia

New member
למיטב ידיעתי אין הבדל מבחינת אופי ההכשרה

בין האוניברסיטאות השונות (כולל הטכניון. משום מה אנשים בטכניון מתעקשים שהטכניון הוא לא אוניברסיטה). המסלולים דומים מאד. אם אתה יודע שהכיוון שלך הוא מחקרי, אתה יכול לנסות לדחוף את עצמך לכיוון של פרויקטים מחקריים כבר בתואר ראשון - אבל אפשר לעשות את זה בכל אוניברסיטה.

למעלה