הניתוח הלא-שבועי בכלל!

blacknwhite

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo79.gifהניתוח הלא-שבועי בכלל!../images/Emo63.gif../images/Emo79.gif../images/Emo41.gif

אז ככה.... החלטתי לנתח את The Riddler. שיר מהאלבום השני של נייטוויש Oceanborn. ניסיתי לנתח אותו לפי איזה... חודשיים? ונתקעתי באמצע. מאז חשבתי על כל מיני דברים, והתוצאה לפניכם. תיהנו מהניתוח
(וכן, זה חופר. לא רוצים, אל תקראו
) קישור לליריקה: http://nightwish.com/en/band/lyrics?id=19 "Riddler Riddler ask me why The birds fly free on a mackerel sky השיר נפתח בכך שתומאס פונה ל"רידלר" (Riddle=חידה) ומבקש ממנו לשאול אותו. לשאול אותו כל מיני דברים על הטבע, על הים, השמיים והציפורים. דברים טבעיים שנראים לנו מובנים מאליהם. בעצם מה שתומאס מבקש מהרידלר הוא להזכיר לו בכל פעם מחדש שהוא לא יודע הכל, שיש דברים- גם אם הם פשוטים ומובנים מאליהם- שהם מעבר לתפיסתנו, מעבר לידיעתנו. יש דברים שהם יותר גדולים מאיתנו. למשל כאן הוא מבקש מהרידלר לשאול אותו למה הציפורים עפות בשמי מקרל- מקרל הוא דג. שמיים של דג? תומאס מסתכל בים, רואה את הדגים, ותוך כדי כך רואה גם את ההשתקפות של השמיים והציפורים. הרעיון הזה, של השתקפות השמיים בים מופיע בעוד כמה מקומות: "Where are the wolves, the underwater moon The Elvenpath, the haven of youth Lagoons of the starlit sea" - מתוך Dead Gardens. תומאס ממשיך לספר מה הוא מבקש מהרידלר לשאול אותו. בעצם, ממשיך לספר מה הוא רוצה לשאול את עצמו. "לאן הולכת הרוח?" "מאיפה זרם הזמן האינסופי התחיל?" שאלות שבד"כ נשאלות ע"י ילדים. שאלות כאלה תמימות, נאיביות, שנובעות מראיה של העולם בתור דבר מלא מסתורין וקסם. תומאס רוצה לאו דווקא לשאול את השאלות, אלא להישאל אותן. כדי להבין שהוא, כמו כולנו, לא יכול לענות. יכול להיות שתומאס מבטא משאלה להיות הורה? יאיר, מה דעתך?
בבית הבא זה ממשיך פחות או יותר אותו דבר. "גרום לי לנחש אם הארץ שטוחה או עגולה"- שאל אותי על העולם שלנו. תן ניחוש אם פנטזיות הן בלתי-מוגבלות, אם סיפורי אגדות הם לא רק בשביל ילדים, נחש האם זוהי שלווה אם שינה הולכת איתי. כאן, אגב, אנו "נזרקים" לSleepwalker. יותר מכך- אנחנו נזרקים לכל שיר שמדבר על כך שחלום הוא שלווה. שינה שהולכת איתנו היא החלום, לפי Sleepwalker לפחות. לכן חלומות הם מקום של שלווה, של נחת. בדרך כלל. "Simply the best way to walk this life Hand in hand with the dreamers’ mind" עוד דבר- פנטזיות הן אכן בלתי מוגבלות! אתה יכול תמיד לחלום, לפנטז, להעיז לקוות. "Wish upon a star No matter who you are" – Fantasmic תקוו, גם לדברים שנראים בלתי אפשריים. לפעמים קורים ניסים. ועכשיו הפזמון. "As you wish for kingdom come". לא ידעתי מה זה "Kingdom come", אבל בשביל מה יש אבא אמריקאי? כאשר אתה מייחל לגן עדן. מלכות שמיים, גן עדן עלי אדמות, או סתם העולם הבא, איך שלא תרצו. כאשר אתה מייחל... אתה- זה שחושב שהוא יודע את כל התשובות. אתה חושב שאתה חכם ("dwell in wisdom’s sea", תרגום רק הורס), תבקש כמה שבא לך, אבל את המפתח לגן עדן אתה לא תמצא. רק הטיפשות, החוסר-ידע, התמימות! היא המפתח. לכן הנגיסה בתפוח, מסמלת סוג של סבל. ידיעה כרוכה באיבוד תמימות, באיבוד חל מעצמך בדרך אל החוכמה. התמימות, החוסר ידע, היא המפתח לאושר. "Challenge the Riddler and you will see…."

blacknwhite

New member
המשך../images/Emo11.gif תתמודדו../images/Emo11.gif

אנחנו בבית השלישי, ותומאס עדיין מבקש מהרידלר לשאול אותו שאלות. "למה כל האימהות בין הארץ לשמיים, מחזיקות את הידיים של ילדיהן לזמן מה, את לבבותיהם לנצח- את שלך ואת שלי". הוא עבר משאלות על טבע העולם לשאלות על טבע בני האדם. שוב שאלות שאין עליהן מענה. שוב שאלות שלא צריך להיות עליהן מענה. הוא גם מוסיף פה משהו מהראייה שלו על אימהות- להיות אמא, או בעצם- הורה, זה לאהוב את הילד לנצח. להחזיק את ליבו בליבך לתמיד. "Caress the one, the hiding Amaranth In the land of the daybreak" הלילה אצל תומאס הוא ביטוי לתמימות. בלילה הוא חולם, בלילה הוא צופה בכוכבים, בלילה הוא כותב. ב"ארץ השחר" הכוונה לדעתי בתחילת ההתבגרות, איבוד התמימות שבילדות. וכשזה קורה, כשמתבגרים, תומאס אומר לנו (או לעצמו?) לחבק את האמרנת', את הילד שמתחבא, גם בשביל לשמור על הילד כמו הורים טובים, וגם בשבילנו- כי אם נשמור על התמימות של הילד זה אולי יעזור לנו לשמור על חלק מהתמימות שלנו. "The Child bless thee & keep thee forever" כמובן, מתוך Bless the Child. (ובמקרה שאתם תוהים מאיפה לעזאזל הקרצתי את הפרשנות הזאת לגבי אמרנת'... תקראו את הנייטמייל
) http://nightwish.com/en/fans/nightmail?month=08&year=2007 "גרום לי לתהות מה משמעות החיים"- שאלה שילדים אולי תוהים לעצמם, אולי מבטאים בקול. שאלה שכולנו שאלנו לפחות פעם אחת, ובעיניי (וכנראה שגם בעיניי תומאס) עצם התהייה אולי אומר שאנחנו עדיין מחפשים משמעות, שלא וויתרנו על זה עדיין. "מה הטעם בלהיוולד ואז למות"- שאלה כל כך נכונה. "גרום לי לנחש מי האחד, מאחורי המסכה של אבא וילד". שאלה על אלוהים? אולי. שאלה על אבא וילד במובן יותר פשטני? אולי. אבל השאלה הזאת, כמו כל הקודמות, היא שאלה של ילד קטן עם עיניים גדולות, שמתסכל על העולם ושואל שאלות שאי אפשר לענות עליהן. "For nature hates virginity I wish to be touched Not by the hands of where's and why's But by the Oceans' minds" והגענו לבית המסכם, כאן כבר אין שאלות. כאן לתומאס יש משהו חשוב להגיד. לא לנו, סתם להגיד. "For nature hates virginity I wish to be touched" מכיוון שהטבע שונא בתולין תומאס מבקש שייקחו אותם ממנו. זה נשמע קצת כאילו תומאס מבקש שייקחו ממנו את התמימות, אבל חכו, יש פאנץ'. "Not by the hands of where’s and why’s But by the Oceans’ minds" (אזהרה: הולך להיות כאן תרגום נוראי ועילג בצורה מזעזעת.
פשוט אין לי דרכים אחרות לתרגם\=) הוא לא רוצה "להיות נגוע" (אמרתי לכם מזעזע) ע"י הידיים של איפה ולמה. הוא לא רוצה ידע, הוא לא רוצה תשובות. מבחינתו זה אכן שקול לאיבוד בתולין פיזי. שימו לב שהוא אומר "ידיים", בניגוד ל... "Oceans’ minds". mind. הוא מתייחס לבתולין מטאפוריים. אולי הוא מתכוון לכך שהוא רוצה שהראש שלו יהיה פתוח וחופשי לחשוב, לא לקבל תשובות אבל לחפש אותן! לא לדעת, אבל לנחש! הוא לא רוצה ידע, הוא רוצה אופציה ללמוד. הוא מבקש שיהיה לו ראש פתוח. ולמה זה סותר את הבתולין? כי הוא כנראה התייחס לבתולין בתור התנזרות, חוסר סקרנות מוחלט, חוסר רצון לחקור וללמוד ולחפש. ניגוד לwanderlust, ולטבע שלו. ולטבע בכלל. בקשתו נענתה. "The wild blessed me with an errant mind", מתוך The Wayfarer. "I want to learn the wisdom of mountains afar" מתוך "Sacrament of Wilderness". בקיצור, אני אשתדל לסכם בקצרה את כל מה שקשקשתי עליו בלי מטרה. תומאס מרגיש שהוא נסחף קצת ב"בגרות"- שהוא מתחיל להרגיש שהוא יודע הכל. לכן הוא מבקש שישאלו אותו שאלות, שאלות תמימות ללא-תשובה. כי המפתח לגן עדן ולאושר הוא בחוסר ידיעה, בתמימות הזו. לכן הוא מאתגר את הרידלר ומבקש ממנו שישאל אותו שאלות- כדי שהוא באמת ירגיש שהוא לא יכול לענות עליהן. ובסוף הוא אומר שהטבע שונא בתולין- חוסר סקרנות ללמוד ולחפש, ולכן הוא רוצה ראש פתוח וסקרן. וזהו
שיהיה לכולם שבוע מקסים, ושנה נפלאה!
אוהבת אתכם

סנעיר

New member
את חושבת מעניין ../images/Emo13.gif

בקשר ל-Mackerel Sky- זה ביטוי מסויים מעולם המטאורולוגיה- כינוי למצב שבו השמיים מתכסים בעננים כלשהם [את לא באמת רוצה לדעת ת'שם- זה יפחיד אותך] שמזכירים בצורתם קשקשים של דג. לפעמים, בעיקר בשקיעה כשהשמש קרובה לקו האופק, האור מפוזר ע"י הקרח שבעננים האלה ונותן לשמיים גוון כתמתם-אדמדם
במדינה צפונית כמו פינלנד זה נפוץ הרבה יותר.

blacknwhite

New member
באמת?!? וואו, לא ידעתי../images/Emo2.gif תודה רבה!

והתמונה מדהימה
ותודה רבה על המחמאה

lacrimosa girl

New member
ואו, מגניב!! ../images/Emo99.gif

המפ אז מה זה אומר בקשר לשיר? ציפורים עפות חופשי וכו'?... הממ אולי תומאס מתכוון לזה שזו תופעה ממש יפה וכו' אז איך הציפורים מעיזות לעוף כ"כ קרוב אליה, או שהן דווקא משלימות את התמונה? האמת שאין יל שמץ מושג S: ענבר/נועה, תצילו אותי?

blacknwhite

New member
תודה../images/Emo23.gif אכן דיסקסנו על זה במסנג'ר טוב טוב../images/Emo8.gif

Liquid Dreams

New member
זה היה מקסים ../images/Emo23.gif

אחד הטובים :] כתבת על הקטע של השאלות הלכאורה כל כך פשוטות האלה... זה הזכיר לי שיעור היסטוריה בסמוך ליום השואה האחרון. המורה שאל אותנו כל מיני שאלות שלכאורה הן נראות לנו כל כך פשוטות כמו "למה היטלר רצה לעשות את הדברים האלה והאלה" ולמרות שזה נראה כל כך ברור, כשהוא שאל את זה לאף אחד לא היה מושג איך לענות על זה בעצם. אילו קונוטציות, גאד

blacknwhite

New member
תודה../images/Emo9.gif../images/Emo23.gif

באמת קונוטציות... אממ..... מעניינות

lacrimosa girl

New member
את גאון. ../images/Emo47.gif

למרות שיחסית לניתוחים שלך, זה היה מבולגן ממש, אבל גאוני להפליא.
בקשר למה שאמרת על המפתח לגן העדן, זה מופיע בצורה ישירה בAFF- ignorance leads me into the light. זה שיר מתוק להפליא, אבל גם קצת עצוב ולא ממש הרחבת על זה... כשתומאס מבקש ש"המוח שמושפע מן הים" ייגע בו, הוא מבקש שתוחזר אליו התמימות. ובשורה הקודמת הוא אמר שהוא לא רוצה להיות בתול, תמים...אז הוא כנראה מתחרט על איבוד התמימות שלו, ומרמז את זה בעקיפין בטקסט. :)

blacknwhite

New member
דבר ראשון , תודה../images/Emo25.gif

חח בבאמת יצא לי מבולגן נורא, אני בקושי הצלחתי להבין בסוף
והאמת שאין לי מושג איך שכחתי מאנג'לס פול פירסט, במיוחד לאור העובדה שציטטתי אותו לעצמי בכל מקום וזמן אפשרי כמעט בחצי הראשון של השבוע

lacrimosa girl

New member
../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

גם אני... השבוע היה חצי שנה למיקה.
not relived by thoughts of shangri-la nor enlighten by lessons of christ
אני כ"כ מתגעגעת אליה.

blacknwhite

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

האמת שאני דווקא צריכה להיות מאושרת... בסוף זה נגמר הרבה יותר טוב ממה שהעזתי לקוות. והמשפט בכל השיר שהכי היה לי קשה לחשוב עליו היה "ignorance lead me into the light" כי זה פשוט כ"כ נכון. צד אחד, את רוצה לא להיות מדוכאת לחלוטין, ולא להיות כל היום בדמעות וזה, מצד שני את לא רוצה פשוט להתעלם מזה כי זה הופך אותך לבנאדם רע\= ואת קרועה בין שני הדברים האלה ואין לך מושג מה לעשות עם עצמך או וול, העיקר שהייתה לי חברה טובה לבכות לה כל היום, ושהכל נגמר טוב:) אני אוהבת אותך

למעלה