מתכון עוגיות דבש הל קינמון ופיסטוק
עוגיות דבש, הל ופיסטוקים - קרין גורן חומרים ל-1 קילו עוגיות: 240 גרם חמאה רכה 1 כוס דחוסה סוכר חום 2 כפות דבש או סילאן 3 חלמונים 3 כוסות קמח 2 כפיות קינמון 1 כפית הל טחון (אפשר גם ג‘ינג‘ר) 1 כפית סודה לשתייה רבע כפית מלח 1 כוס פיסטוקים קלופים + מעבדים חמאה, סוכר, דבש או סילאן וחלמונים במעבד מזון. + מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים, חוץ מהפיסטוקים, ומוסיפים אותם לתערובת שבמעבד המזון. מעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים פיסטוקים וממשיכים לעבד רק עד לקבלת כדור בצק. + מגלגלים את הבצק לגלילים בקוטר 3 ס"מ (או למלבנים, על ידי לחיצתם בין שני סרגלים). עוטפים את הגלילים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים-שלוש במקרר או שעה במקפיא, עד שהם מתקשים ונוחים לפריסה. + מחממים תנור ל-180 מעלות. + פורסים את הגלילים לעוגיות בעובי חצי ס"מ. מניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות שחומות וריחניות. מצננים לחלוטין. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר. מקור המתכון: קרין גורן על השולחן