יהודית4

New member
סיפור לתחרות

ההבזקים הללו חדים ומאירים לעיתים מטילי אימה ולעיתים מרגיעים. יערה למדה להכיר בתחושות הללו מאז זכרה את עצמה וכעת עת התכוננה לעבודה זה שוב קרה. זמן רב עבר, וכבר כמעט שכחה. למזלה לא הייתה זקוקה לערנות או התמקדות יתר בעבודתה זו כמזכירה בחברת בנייה, עם חבורת גברים שמנים סביבה. גברים שלא היססו לשאול אותה למה לא באה במיני, עם רגליים כמו שלה. או דובי ששלח אותה להביא חבילה (ריקה היא בדקה) מחברו הטוב מנהל סניף בנק סמוך, שלא הסיר ממנה מבט והזיל ריר על החבילה אותו נשאה במבוכה חזרה. ברור לה איך נפלה לבור, זאת לא תעלומה. ועכשיו ההבזקים הללו מאירים וברורים, והיא תאחר. היא קפאה. הכלבה צריכה לצאת לטיול הבוקר הכלבה האהובה העוגן למציאות, לקרקע לכבישים ולרמזורים. העוגן מפני האור וההבזקים. "יערה !!!!! איפה היית, תצלמי את זה בדחיפות ויש העברות דחופות...יופי אני רואה שבאת עם מיני זיייייייייייילברסנשיין !!!!!!!!!!!!!! תראה מזרחי הגיעה עם מיני היום !!! חגיגה לעיניים" המיני היה קרש ההצלה האחרון מפני האיחור והוא עבד. שעת הצהריים, הבוקר עבר מהר, צילומים הדפסות תוכנת אינשטיין עם הדוס המסורבל קשה לראייה, טלפונים, ניירת ניירת ניירת, רגע לפני שדוב וזילברשטיין חוזרים מארוחת צהריים רוויות שמנים ופחמימות מריחים מבשר על האש ושמן, ואילו אפשר היה לראות משמנים אזי גופותיהם היו גושים גדולים מרצדים לבנים ומרקדים ובתוכם שמנים מצחקקים וצוהלים על מציאת בתי גידול כל כך מוצלחים. היא התיישבה פתאום ההבזק הזה לא מרפה היום הוא חזק, והנה הגולגולת - א י מ ה לבנה מבהיקה מאיימת לבלוע את ישותה. יערה !!!!! י ע ר ה !!! מה עם קפה ?!?! הקול הלך והתרחק, הגוף שלה שותק רגליה הארוכות והחשופות קפאו. לאט לאט ניסתה להשתחרר מהאחיזה, וכל פעם שהושגה רגיעה האור הפך מבוהק לרך יותר ומלטף נעים, ולסירוגין תחושת האימה הכובד הנורא. הכל לבן עכשיו ורגוע יותר נעים, מנגינה נעימה מתנגנת לה בראש, דמויות עוברות על פניה מרגיעות מחייכות, מפתח ענק לבן מרחף בחלל היא מנסה לתפוס שומעת ברקע את קולו המעיק של דובי צורח "תקראו לאמבולנס !!!!!!" היא לא מצליחה לתפוס את המפתח וחשיבות העניין ברורה מאי פעם. מסדרון ענק ותקרה לבנה מוסעים לפניה במהירות, דמויות רצות צועקות מחזיקים אותה בחוזקה, היא מנסה לצעוק ואין קול, בועטת. פרצוף עגול חביב "חמד יהיה בסדר, זריקה קטנה ותשני שששששששששששששששששששששששש הנה" והכול נדם. כשהיא פקחה את עיני ראתה את אחיה האהוב מודאג, "התעלפת, והיה לך התקף משונה, יעשו לך בדיקות ותישארי כאן כמה ימים" יערה הצליחה להישאר בחדר וליטפה את ידו "מה הם חושבים שיש לי ?" היא ראתה שהוא חושב מנסה לנסח תשובה מתאימה, קשה לענות לה היא חדה כתער והחושים שלה, "מנסים לבדוק עם יש לך סתם חולשה, מדאיג אותם ההתנגדות שלך כשהתעוררת בדרך לכאן, דיברת שטויות, פוחדים שזאת התמוטטות או התקף אפילפטי..." היא נאנחה "עת להצגות" חשבה. הוא ישב אצלה עוד שעתיים, הביא עוגות שמרים מהדוכנים בלובי, וקפה ותא קינמון עבורה, היה נחמד – נעים. היא נשארה לבד. אחה"צ משמרות מתחלפות שקט יותר מחשבות, כל כך רצתה להיכנע לאור הלבן למפתח הגדול, לגולגלות מטילות האימה רגע לפני השלווה. עצמה את עיניה וכלום לא קרה. אחות נחמדה נדמה לה ששמה הוא רותי, איך זה שהיא אוהבת את כל הרותיות ? "מה שלומך חמד ? התעלפת די רציני אתמול דאגנו לך... איך את מרגישה ?" יערה ניסתה לחייך, אחרי מה שנראה לה כנצח הצליחה לענות בקול רחוק שהלך והתרחק ככל שדיברה אבל התרחק ממה ? "יותר טוב תודה, מתי אני יוצאת מכאן ? איזה בדיקות עלי לעבור ? האם היו לי טלפונים ?" רותי חייכה חיוך מאולץ, היא נראתה מודאגת :" הוי יקירתי אל תדאגי הדיבור יחזור אליך, את פשוט בהלם" זיעה קרה שטפה את מצחה כשהבינה ששפתיה נעות כמו מחלום רחוק אבל אין לה קול. דמדומים, חושך יורד על העיר היפה, השמש הנשקפת מחלון חדרה אדומה וגדולה רגע לפני שקיעה רגע לפני מעבר לצד השני, רגע לפני החושך. רותי הלכה, כנראה ששוב נרדמה דמות אחרת ניצבה מעליה. מאובקת מרופטת, עם הרבה שקיות, נעליים בלויות ספק אישה ספק גבר, כובע מרופט על ראשה עמדה קרוב אליה, ריח של יסמין פשט בחדר ריח נפלא יערה ניסתה לטעום ממנו, ניסתה לדבר "ששששששששששששששששש......... אל תנסי אפילו אמרה הדמות" ועקב כך חשפה שיניים רקובות. "הריח הזה............" , "כן הבאתי לך מתנה יקירה" הדמעות חנקו אותה, והן החלו לזלוג במורד לחייה, הקלה ראשונה והריח הזה שאפה מלוא ריאותיה. מפתח גדול לבן בוהק תלוי על שרוך בלוי על צווארה הבלוי של הנוודית יערה הושיטה יד למפתח. בבוקר בסיבוב בוקר מצאו את מיטתה ריקה, לא היה לה זכר. גם החיפושים הנרחבים אחריה לא העלות דבר. מלבד עדותה המוזרה (שהניבה לאחר מעשה העלאת מינון תרופות) של שכנתה הלא צלולה כשנשאלה אם ראתה משהו משונה בחדרה, היא הצליחה להעיד שראתה אור חזק בוהק מסנוור, וריח יסמין משכר שנשאר כל הלילה.

Rivendell

New member
תגובה לסיפור

בעקרון, הרעיון חביב, ואני גם אוהבת סיפורים שנגמרים בצורה שהקורא יכול בעצם לפרש אותם איך שהוא רוצה. כך שבמחינה זו זה היה ממש יפה. אבל - הכתיבה. הכתיבה שלך ממש ממש מסורבלת. היא גם לא ממש תואמת את הסיטואציה והדמויות. אבל דבר דבר
קודם הכל - הסרבול. יש לך בעיה בפיסוק, למשל כאן: הכלבה צריכה לצאת לטיול הבוקר הכלבה האהובה העוגן למציאות, לקרקע לכבישים ולרמזורים. חסרה שם נקודה אחרי "הבוקר". עוד דוגמא: מאובקת מרופטת, עם הרבה שקיות, נעליים בלויות ספק אישה ספק גבר, כובע מרופט על ראשה עמדה קרוב אליה, ריח של יסמין פשט בחדר ריח נפלא יערה ניסתה לטעום ממנו, ניסתה לדבר "ששששששששששששששששש צ"ל: מאובקת, מרופטת, עם הרבה שקיות ונעליים בלויות, ספק אישה ספק גבר, כובע מרופט על ראשה. הדמות עמדה קרוב אליה, וריח של יסמין פשט בחדר. ריח נפלא. יערה ניסתה לטעום ממנו, ניסתה לדבר "ששששששששששששששששש רואה את ההבדל? זה פשוט מאוד צורם לקורא ומאוד מפריע ברצף של הקריאה. בקיצור - מסרבל. הבעיה השניה היא השפה וההתאמה שלה לסיטואציה. התיאור הוא של משרד עלוב, יערה היא מזכירה, הבוסים שלה הם גברים שמנים ומגעילים. קשה לי להבין איך השפה הכל כך גבוהה (לטעמי גבוהה מדי בשביל הסיפור הזה) מתקשרת לעלילה. זה כאילו יש נתק בין השפה והמציאות הסיםורית, וזה פוגם בתחושה. למשל: יותר טוב תודה, מתי אני יוצאת מכאן ? איזה בדיקות עלי לעבור ? האם היו לי טלפונים ? נשמע לי כאילו הדמות הזאת אמורה לדבר בצורה קצת פחות גבוהה. למשל "עלי לעבור" - לא יותר מתאים להגיד "איזה בדיקות אני צריכה?" או משהו כזה? היה קצת קשה לקרוא את זה בגלל שתי הבעיות האלה. אבל שוב, בסה"כ - נחמד מאוד.

יהודית4

New member
רב תודות על התגובה המפורטת ../images/Emo13.gif

לא יודעת מה קפץ עלי, פעם ראשונה שאני כותבת סיפור ! ראיתי שיש תחרות וישר כתבתי, האמת זה היה מוזר, תמיד רציתי לכתוב ואף פעם לא העזתי. כל ההערות נכונות בהחלט, חוץ מאחת : יש הרבה מאוד אנשים ברמה מאוד גבוהה ובעלי עולם עשיר מאוד שעוסקים בעבודות "פשוטות", הפארדוקס הזה תמיד היה קיים ועכשיו יותר מתמיד. היכן אנו אמורים למצוא שפה גבוהה בחדרי ניתוח ? (ירחם השם) או בהפסקות הצהריים של עורכי דין ? הנקודה הזו לא היתה לי ברורה. הייתי מאוד רוצה ללמוד כתיבה יוצרת, להצטרף לקבוצה ולהצליח לכתוב. יהודית

Rivendell

New member
בשביל זה אני כאן ../images/Emo6.gif

ולא לזה התכוונתי. לא רמזתי חלילה שמזכירות הן מטומטמות שעיקר עיסוקן בחיים לקרוא "לאישה"
יש המון אנשים אינטליגנטיים מאוד שעוסקים בעבודות "פשוטות" כביכול. התכוונתי שהשפה צריכה להתאים לאווירת הסיפור. כשאת רוצה לתאר שהבוס שלה הוא איש דוחה שמטריד אותה מינית, את יכולה פשוט לכתוב "איש מגעיל שמטריד אותה מינית" או שאת יכולה לכתוב:' "יערה, חתולת מין שכמוך, איםה הקפה שלי", שאל הבוס בחיוך ערמומי.' הקוראים יבינו אותו דבר - אבל בניסוח השני הם יצטרכו קצת להפעיל את הראש בשביל זה, וסיפור שלא מפעיל את הראש הוא בד"כ סיפור שלא כתוב טוב. וכל הכבוד לך! זה רק מראה שיש לך אומץ ואמביציה
כתיבה לא חייבת להיות משהו מתוכנן. מותר גם פשוט לשבת ולכתוב לפעמים. לגבי קורסים - היו כמה דיונים על זה כאןבעבר אם אני לא טועה. אני לא תמיד בעד, וזה מאוד תלוי בסוג הקורס. בכל מקרה יש לנו כאן בפורום את goshdarnit המקסים שמעביר תרגילי כתיבה נהדרים ואיכותיים, שאת יכולה בהחלט להשתתף בהם וללמוד מהם (וממנו) המון. בהצלחה~

יהודית4

New member
הסיפור שלי לתחרות + תיקונים

ההבזקים הללו מדי פעם חדים מאירים, בהתחלה נעימים ובהדרגה הופכים למפחידים. יערה למדה להכיר בתחושות הללו מאז זכרה את עצמה וכעת עת התכוננה לעבודה זה שוב קרה. זמן רב עבר, וכבר כמעט שכחה את כל אותם פעמים. כמעט שכחה את הרגעים הללו של תמונות לא ברורות הבזקי אור ותחושת ביניים מוזרה. כמו מימד אחר. למזלה לא הייתה זקוקה לערנות או התמקדות יתר בעבודתה זו כמזכירה בחברת בנייה, עם חבורת גברים שמנים סביבה. גברים שלא היססו לשאול אותה למה לא באה במיני, עם רגליים כמו שלה. או דובי ששלח אותה להביא חבילה (ריקה היא בדקה) מחברו הטוב מנהל סניף בנק סמוך, שלא הסיר ממנה מבט והזיל ריר על החבילה אותו נשאה במבוכה חזרה. ברור לה איך נפלה לבור. פער הציפיות הכול כך גבוהות מעצמה לעומת המצב הזה אליו נקלעה. והבדידות גם היא לא תעלומה. ועכשיו ההבזקים הללו מאירים וברורים, והיא תאחר. היא קפאה. הכלבה צריכה לצאת לטיול הבוקר, כלבתה האהובה. שימשי שלה - העוגן למציאות, לקרקע, לכבישים ולרמזורים. ההצלה מפני האור וההבזקים. "יערה !!!!! איפה היית, תצלמי את זה בדחיפות ויש העברות דחופות...יופי אני רואה שבאת עם מיני זיייייייייייילברסנשיין !!!!!!!!!!!!!! תראה מזרחי הגיעה עם מיני היום !!! חגיגה לעיניים" המיני היה קרש ההצלה האחרון מפני האיחור והוא עבד. שעת הצהריים, הבוקר עבר מהר, צילומים הדפסות תוכנת אינשטיין עם הדוס המסורבל המקשה על העיניים. טלפונים וניירת (ועוד ועוד ניירת – אוף כמה שנאה נייר !), רגע לפני שדוב וזילברשטיין חוזרים מארוחת צהריים רוויות שמנים ופחמימות, מריחים מבשר, על האש ושמן. אילו אפשר היה לראות משמנים אזי גופותיהם היו גושים גדולים מרצדים לבנים ומרקדים ובתוכם שמנים מצחקקים וצוהלים על מציאת בתי גידול כל כך מוצלחים. היא התיישבה פתאום ההבזק הזה לא מרפה היום הוא חזק, והנה הגולגולת - א י מ ה שלובשת צורה לבנה מבהיקה ומאיימת לבלוע את ישותה. יערה !!!!! י ע ר ה !!! מה עם קפה ?!?! הקול הלך והתרחק, הגוף שלה שותק רגליה הארוכות והחשופות קפאו. לאט לאט ניסתה להשתחרר מהאחיזה, וכל פעם שהושגה רגיעה האור הפך מבוהק לרך יותר, מלטף ונעים. עכשיו הכל היה לבן רגוע ונעים, מנגינה נעימה מתנגנת לה בראש, דמויות עוברות על פניה מרגיעות מחייכות, מפתח ענק לבן מרחף בחלל היא מנסה לתפוס שומעת ברקע את קולו המעיק של דובי צורח "תקראו לאמבולנס !!!!!!" היא לא מצליחה לתפוס את המפתח וחשיבות העניין ברורה מאי פעם. מסדרון ענק ותקרה לבנה מוסעים לפניה במהירות, דמויות רצות ומחזיקות אותה בנחישות, היא מנסה לצעוק ואין קול, בועטת. פרצוף עגול חביב "חמד יהיה בסדר, זריקה קטנה ותשני שששששששששששששששששששששששש הנה" והכול נדם. כשהיא פקחה את עיניה ראתה את אחיה האהוב מודאג, "התעלפת, והיה לך התקף משונה, יעשו לך בדיקות ותישארי כאן כמה ימים" יערה הצליחה להישאר בחדר וליטפה את ידו "מה הם חושבים שיש לי ?" היא ראתה שהוא חושב מנסה לנסח תשובה מתאימה, קשה לענות לה היא חדה כתער והחושים שלה... "מנסים לבדוק מאיפה החולשה הזאת, מדאיג אותם ההתנגדות שלך כשהתעוררת בדרך לכאן, דיברת שטויות, פוחדים שזאת התמוטטות או התקף אפילפטי..." היא נאנחה "עת להצגות" חשבה. הוא ישב אצלה עוד שעתיים, הביא עוגות שמרים מהדוכנים בלובי, וקפה ותא קינמון עבורה, היה נחמד – נעים. לפני שהלך הבטיח לטפל בשימשי, הבטחה שגרמה לגוש ענק להיווצר בגרונה. היא נשארה לבד. אחה"צ משמרות מתחלפות שקט יותר, זמן למחשבות, כל כך רצתה להיכנע לאור הלבן, לגולגלות מטילות האימה רגע לפני השלווה. עצמה את עיניה וכלום לא קרה. אחות נחמדה נדמה לה ששמה הוא רותי, איך זה שהיא אוהבת את כל הרותיות ? "מה שלומך חמד ? התעלפת די רציני אתמול דאגנו לך... איך את מרגישה ?" יערה ניסתה לחייך, אחרי מה שנראה לה כנצח הצליחה לענות בקול רחוק שהלך והתרחק : "יותר טוב תודה, אני מתה לצאת מכאן" רותי חייכה חיוך מאולץ, היא נראתה מודאגת :" הוי יקירתי אל תדאגי הדיבור יחזור אליך, את פשוט בהלם" זיעה קרה שטפה את מצחה כשהבינה ששפתיה נעות כמו מחלום רחוק אבל אין לה קול. דמדומים, חושך יורד על העיר היפה, השמש הנשקפת מחלון חדרה הייתה אדומה וגדולה רגע לפני שקיעה רגע לפני מעבר לצד השני, רגע לפני החושך. רותי הלכה, כנראה ששוב נרדמה וכעת דמות אחרת ניצבה מעליה. מאובקת ומרופטת, עם הרבה שקיות. נעלייה בלויות ספק אישה ספק גבר, כובע מרופט על ראשה עמדה קרוב אליה, ריח של יסמין פשט בחדר ריח נפלא, יערה ניסתה לטעום ממנו, ניסתה לדבר. "ששששששששששששששששש......... אל תנסי אפילו אמרה הדמות" ועקב כך חשפה שיניים רקובות. "הריח הזה............" , "כן הבאתי לך מתנה יקירה". "תפסיקי לרחם על עצמך" חייכה שוב הדמות, "החיים שלך מתנהלים בדיוק כפי שצריך, כפי שהיה מתוכנן מראש, את אף פעם לא היית לבד את יודעת ?" ובאותו רגע שלפה סיגריה. "תמיד דאגו לך את פשוט לא ראית ולא ידעת, ואילו ידעת לא היית מגיעה לכאן היום". כל כך רצתה לשאול, לדבר ולגעת במשהו בוהק שניצב מולה, אבל המילים והתנועות נתקעו, כמו בחלום רע. היא עשנה לאט בצורה שלא תאמה את צורתה המרופטת והבלויה, יערה עצרה וחשבה על כך לרגע. הסיגריה נגמרה, העשן עוד ריצד בחדר ונראה כמו רקדן הזוי שמנסה ללא הצלחה להצית מדורה. הדמעות חנקו אותה, והן החלו לזלוג במורד לחייה, הקלה ראשונה, מזמן היא ציינה לעצמה שהיא לא בכתה. היסמין הנפלא אותו שאפה מלוא ריאותיה, הביא לנשיפה ארוכה ומשחררת. מפתח גדול לבן בוהק תלוי על שרוך בלוי על צווארה הבלוי של הנוודית יערה הושיטה יד למפתח המואר. בבוקר בסיבוב בוקר מצאו את מיטתה ריקה, לא היה לה זכר. גם החיפושים הנרחבים אחריה לא העלות דבר. מלבד עדותה המוזרה והלא צלולה של השכנה לחדר, שהצליחה לדבר על אור חזק בוהק ומסנוור, וריח יסמין משכר שנשאר כל הלילה.

חיבבתי את הסיפור../images/Emo140.gif

מבחינה סיפורית הוא היה מאד מעניין ומלא רגש. אבקש הבהרה לגבי תאור הטכני של הנוודת ודברים אחרים .לדוגמא "שיניים רקובות ". האם ישנו ניסיון לצייר ציור מעניין של דמות או שמה סימבוליזם נוסף? ה"גולגלות" לדוגמא. כמו כן ישנו שילוב של אור (בוהק וריח יסמין)וחושך (תאור נווד קצת מוזנח לדוגמא) בסיפור כך שההתנסות שעברה לא ברור אם היא שלילית או חיובית. אני מהמר על חיובית. או שפשוט כדאי להשאר בעלטה.

יהודית4

New member
תודה לך ../images/Emo54.gif אחד על ההתייחסות

הסיפור הזה נכתב בשטף בלי לחשוב הרבה, מבחינתי הכל ברור חתום וסגור. נראה לי שהסברתי יותר מדי בגוף הסיפור, אבל אני שמחה שדברים בכל זאת לא ברורים או כפי שאתה מבטא "בעלטה". גרמתה לי לחשוב על עצמי ולמה אני לא מגיבה לסיפורים של אחרים שנכתבו (למרות שקראתי). אני לא מעיזה, לא מרגישה מספיק מנוסה, אבל נראה לי שארצה לשנות זאת, בסה"כ כיף לקבל תגובות. ושוב תודה.

Yuli Gama

New member
נשמח לראות תגובות שלך../images/Emo13.gif

אין מה להעיז. אם היה לך את האומץ והיכולת לפרסם סיפור (שאגב ממש חיבבתי), אז להגיב לאחרים קטן אליך
פשוט תגידי מה את חושבת.כולנו התחלנו כך
ברוכה הבאה לפורום!

גם אני היססתי לכתוב תגובה

את יכולה אם זה קשה לך להחחיל בסיפורים שאת אוהבת. ככה אני התחלתי.

Yuli Gama

New member
:) אם כבר תגובות

אני מאוד אשמח לקבל תגובה על הסיפור הקצר שפירסמתי קודם. ואני בטוחה שיש עוד כמה כותבים שמאוד ישמחו לשמוע דעה נוספת.

למעלה