../images/Emo41.gif

הרבה מחברי הפורום אמרו ואף עדיין אומרים כי אין כזה דברים 'מקובלים ולא מקובלים' ככל שגדלים. אם כן, הייתי רוצה שתסבירו לי באיזה גיל זה הסתיים פחות או יותר וכיצד. האם באמת מחולקים לקבוצות ותו לא? האם באמת ובתמים אתם מאמינים שלא קיימות 'קבוצות חזקות יותר' מאחרות? מאוד קשה לי להסביר את השאלה שלי, אבל חשוב לי להבין מאיפה השלילה המוחלטת של המעמד החברתי נובעת. סקרנית :) התל-אביבית שלכם.

דיתוּש

New member
דווקא...

לא נראה לי שזה מתישהו מסתיים. תמיד יש את האנשים שהכי רוצים להרשים, והכי איכפת מהם. גם בצבא, גם בעבודה, גם בבית-ספר. אצלנו למשל בבית-ספר, בטח שיש חלוקה. אבל לפני שנתיים כולם היו עם הקבוצות שלהם לבד, ועכשיו דווקא נהיינו יותר מגובשים. אז זה יותר כיף
אבל זה ברור מי שייך לאן, ואת מי מקטלגים איפה... ככה זה תמיד היה, וככה זה תמיד יהיה. מה לעשות

למען האמת?

זה לא מסתיים אף פעם.. אולי זה טיפה נעלם.. אבל לא נגמר.. זה כל הזמן חזור בצורה שונה.. תמיד תמצאי גם בעבודה וגם בלימודים(באוניברסיטה) מישהו שהוא לא מקובל, מישהו שמרגיש פחות שייך,מישהו שמרגיש אולי נחות מכל השאר.. זה אף פעם לא נגמר,רק מתטשטש, אולי, בואי נגיד ככה..

לדעתי האישית..

אני חושבת שאת עניין המקובלים והלא מקובלים מסיימים ביסודי כבר. ומכיתה ז' בערך זה כבר מתחלק לקבוצות. יש את האלה ש"נחשבים" ויש את האלה שפחות.. עדיין יש חלוקה. יש כאלה שבטיבת ביניים מנסים להיות כמו כולם ולהתבלט והכל.. ואז בכיתה י' זה נעצר בערך וכל אחד משלים עם מה שהוא. ככה אני יודעת מהסביבה שלי. עניין המקובלים והלא מסתיים כבר בתיכון. זה כבר לא משנה מה היית פעם. מה שכן תמיד במהלך החיים יהיו את אלה שיהיו בולטים, חברותיים יותר, ויהיו גם את האלה שקשה להם להתחבר, להכיר וכו. אבל זה כבר עניין של אופי..

SophieT

New member
לא רוצה להיות פסימית, אבל...

זה אף פעם לא נגמר. פשוט, ככל שמתבגרים, יש דרכים מתוחכמות יותר להסוות את העניין, וגם, לאינטיליגנטיים מבינינו, זה כבר לא מפריע, ואז אנחנו מחלקים את העולם לאלה שהתבגרו לעומת אלה שלא ממש... סופי.

בטח שזה נגמר.

לי זה נפסק בגיל 18, כשיצאתי מבי"ס והתגייסתי. זה נשאר בגילאים יותר מאוחרים רק בחברות שטחיות. כלומר, אם אתם מוצאים את עצמכם בגיל 20 עם אנשים שעדיין שופטים בנות לפי איפור ושמלה, סימן שאתם עדיין בתיכון. חוץ מזה, אתם קובעים לעצמכם את החברה שאתם בה. יש בחברה שלכם מקובלים ולא מקובלים? פשוט תתחילו לדבר עם אנשים חדשים (גם אם אתם מהמקובלים! יום אחד זה יחזור אליכם בהפוכה). אחרי גיל 18 זה גם הרבה יותר קל (כל העולם הוא הכיתה שלכם).

למעלה