מצה? ולהלן המתכון: מרטובים 3-4 או יותר מצות סוחטים את המים מוסיפים בשר טחון 2 ביצים מלח ופלפל מערבבים היטב משמנים תבנית בשמן ואופים עד אשר החלק העליון מקבל צבע חום בהיר "מוי סברוסו"
גם אני עושה מרק עם קניידלך, הילדים שלי מתים על זה. וגם קיפטיקס דה פראסה בלי בשר, רק עם תפוחי אדמה מעוכים. וגם למדתי מהמצרים (חמתי - שפוך!!) להרטיב חצאי מצות לגלגל עם גבינה בפנים, לטבול בביצה ולטגן. זה נחמד מאוד.
קינוח מרענן מתאים מאד לשורדים את ארוחת הסדר. ל- 4 מנות 12 שזיפים שחורים מיובשים 12 משמישים מיובשים 8 דבלים חצויות 3 כוסות יין לבן 3/4 כוס סוכר 2 מקלות קינמון גלידת לימון/פירות - פרווה עלי נענע לקישוט מבשלים את הפירות ביין עם סוכר ומקלות הקינמון, במשך 20 דקות. רצוי להכין יום מראש כדי שהטעם ישתפר. לפני ההגשה מחלקים את הפירות לגביעים יפים יוצקים עליהם את היין המתובל, מניחים למעלה כדור גלידה ומקשטים בעלי נענע.
אל צנטרו דה תל-אביב פרה ז'וגאר ברידג' קון סוייה ארבה, קה טיינה ספנטו דה אנטראר אה לוס אוטובוסס....אס לה פרמרה וס קה סה סיינטה ספנטוזה...יו נו סו ספנטוזה אמה אסטוס דייאס סה דב'ה מטר מונצו' טינו... (היום אמרה לי חברה שהיא נוסעת לשחק ברידגד שזה נמצא במרכז ת"א במכוני שלה כי היא חוששת להכנס לאוטובוס, אני לא מהפחדניות, ובכל זאת בימים אלה צריך לשים