בוקר חורפי טוב לכולם!

*שיר

New member
../images/Emo42.gif בוקר חורפי טוב לכולם!

אני מגיעה בעקבות ההודעה של ליידי אן בפורום חתונות... אנחנו עומדים לצאת ל
בסוף דצמבר. יש לנו בדיוק שבועיים
, והמסלול שחשבנו עליו הוא המסלול הקלאסי: בנגקוק-צ´אנג מאי-פוקט/קופיפי. השאלה היא מה חלוקת הזמן המומלצת בין המקומות ולאיזה מהאיים מומלץ לנסוע. האם יש מלון שווה במיוחד בפוקט או קופיפי?
שמענו גם דברים טובים על פאנאנג שבאזור קרבי. האם מישהו יודע על זה משהו? תודה רבה מראש על כל המלצה.

lady_anne

New member
ירח דבש בתאילנד

ברוכה הבאה לפורום, שיר, ומזל טוב גם. לפני שיתרמו לך מנסיונם כל יועצי המזרח שמבקרים פה, נסי להקליד בחלון החיפוש את הערך "תאילנד" ותקבלי את ההודעות שעסקו בנושא זה בעבר. טיול נעים ורוב אושר.

*שיר

New member
זה היה כמובן הדבר הראשון שעשיתי ../images/Emo9.gif

אבל מההודעות שעלו לי (וניסיתי גם לשלוף לפי שמות המקומות) לא קיבלתי מפסיק פרטים ומידע.

אבי -רון

New member
מזל-טוב לכם ולמלך. או: לא "יועץ" ..

התכנון שקבעתם לעצמכם לשבועיים, קרי: בנגקוק, צפון, איים - נכון וסביר. המלצתי לגבי סדר הימים: בנגקוק 3 לילות: בימי בנגקוק כדאי: סיור עיר, מקדשים והארמון. שייט בנהר הצ´אופרייה ובקלונגים (תעלות). יום טיול לשוק הצף שבסאדוק דאמרן ולגן השושנים. מסאז´ תאי רפואי (חובה !). ביקור בשוק-הלילה ואיזור חיי הלילה: פטפונג. ביקור ברחוב הקאוסן (רחוב התרמילאים), שוק הפרחים (לבקר בערב/לילה. צ´יאנגמאי 3 לילות: יום טיול לפארק לאומי הנקרא "דוי אינטנון" (חובה !), יום טיול למחנה פילים, חווה לגידול פרחי האורכדיאות, מקדש דוי-סוטפ ואיזור (כפר ?) עבודות-היד צ´יאנגראי 2 לילות: (מלון מומלץ מאד: RIMKOK יום טיול לשבטי ההרים, משולש-הזהב ושייט בנהר המקונג, מסאי, גן-הפרחים ע"ש המלכה האם שבדוי טונג . חצי יום הפלגה בנהר הקוק אל כפר שבט הקארן הלבן ורכיבה על פיל. פוקט 2 לילות: (מלון באיזור פטונג ביץ´) 1 יום טיול למפרץ פנג-נגה (מפרץ ג´יימס בונד)- לא להחמיץ !!. ממליץ לקנות את הטיול עם "קאנו" (קיאקים) שיוצא בספינה מנמל פוקט. יותר יקר, אבל אדיר (!!!). לא להחמיץ את מופע "פוקט פנטסי" שבחוף קאמלה. קונים את זה עם הסעה. ממליץ לקנות גם עם ארוחה - הארוחה טובה ובמסעדת ענק מפוארת (קינארי). המופע הינו פאר היצירה של תאילנד, פשוט חוויה אדירה !! קו פיפי 2 לילות ( כדאי להזמין מלון מראש , כעת העונה !) לקו פיפי מגיעים עם מעבורת שיוצאת כל יום בשעה 08:30 מנמל פוקט טאון. כאן זה גן-העדן !!! אז, זהו. באם אתם רוצים לראות איך גן-העדן ניראה : אכן, ירח-דבש בתאילנד !! (לא לתת לבעל הצעיר ללכת לספרייה להחליף ספר ולעשות דיון עם הספרנית על הספר, קוראים לסיפריות האלו: "בודי מסאז", מונה ליזה" ועוד... וסתם ככה, בשביל הכיף, ובאם תהיו צריכים עזרה, אתם יכולים להתקשר אליי בתאילנד לטלפון : 9271810-01 (נייד). מזל-טוב !

*שיר

New member
ואוו! ../images/Emo51.gif רבה על המידע!!

מידע שימושי ביותר! ...ואם אתה עונה כלכך יפה
אז יש לי עוד כמה שאלות... שמענו מחברים על מקום משגע בשם פרא-נאנג שליד קראבי. האם אתה מכיר? ממליץ? האם יש לך המלצות על מלונות שווים בפוקט או קו-פי-פי? אמרו לנו שהמים בחופי קו-פי-פי מאוד רדודים
וזה קצת מבאס למי שאוהב לשחות
האם זה נכון? לגבי טיולים באזור הצפון: האם כדאי לקחת מדריך מהארץ? האם כדאי למצוא מדריך במקום עצמו? מה ההפרש במחירים בין מדריך פרטי לזוג לבין מדריך עם קבוצה? על איזו מהאופציות אתה ממליץ? וואו, אני רואה שאני מתקיפה אותך בשאלות, אבל יש לי המון שאלות, אז סליחה מראש... ושוב, המון

אבי -רון

New member
שיר אשיר בתאית

כף פראנאנג מצוי אכן בססיבות קראבי. המקום יפהפה - והייתי ממליץ עליו לו היה לכם יותר זמן. אל פראנאנג ניתן להגיע מקראבי, בשייט. ההגעה לקראבי - גם היא אינה קלה וכרוכה בנסיעה ארוכה, או בטיסה לפוקט ומפוקט בטיסה לקראבי. (יש כיום אפשרות שכזו באמצעות חברת תעופה חדשה בשם "אייר אנדמן". כאמור: כל האיזור: קראבי ומפרציה וכף פראנאנג - יפה ומרתק- אך דרוש, לטעמי, יותר מהזמן שביידכם. לאחר שתטיילו בתאילנד, במילא תתאהבו במדינה זו ותגיעו אליה בשנית (ובשלישית ובר..) - ואז יהיה לכם עוד יעד. לכן: בטיול זה שאתם מתכננים: אני מציע לכם את פוקט וקו פיפי (שמזכירה את פראנאנג. מים רדודים בקו פיפי: במפרץ טונסאי שבאי יש בצד אחד לגונה (יפה לאללה) שהמים בה רדודים - ובעיקר בשפל, שכידוע לך הינו פעם ביום (ופעם בלילה). 50 מטר מהלגונה יש מפרץ (מים צלולים צלולים) עם מים עמוקים (מאד !). ז"א שמוסרי המידע על המים הרדודים כביכול, לא זזו, כנראה, מהלגונה... לסיכום הרדידות: המון מועדוני צלילה בפוקט, מפרץ גדול, כחול ועמוק, אתרי צלילה ומפרצים מרהיבים. רוצה להבין במה המדובר?: צפו בסרט "החוף" עם דה-קפריו. צולם בקו פיפי. בתי-מלון: ושוב: באי פוקט , באם תקציבכם מאפשר זאת, אני ממליץ לכם על: AMARI CORAL BEACH - מלון דרגה ראשונה, בנוי בתוך יער טרופי ועל חוף הים, או: DUANGITT - מלון דרגת תיירות טובה. 2 בתי-המלון הללו נימצאים ב"פטונג ביץ´" - עיר תוססת על שפת- הים . בכל מקרה: כדאי לבקש בפטונג-ביץ, או קאטה ביץ. בקופיפי: CABANA HOTEL ,או: TON SAI - בונגלו ממוזג שניהם נמצאים במפרץ טונסאי שבקו פיפי דון. את בתי-המלון כדאי (מאד) להזמין מהארץ, באמצעות סוכן/ת הנסיעות שלכם, כי מהארץ תמיד (!) יהיה יותר זול. צפון: בניגוד להזמנת מלון: את הטיולים אין כל בעייה לקנות באחד ממשרדי הנסיעות הרבים (מאד) שיש בצ´יאנגמאי וצ´יאנגראי. בשתי הערים המשרדים בשוק הלילה, שאליו תגיעו ללא ספק, ובסביבת שוק הלילה. ההזמנה מאד פשוטה ונעשת מהערב למחר בבוקר. הטיולים אינם יקרים, והמחירים מוצגים בבהירות לעיני כל. ההדרכה באנגלית ובדר"כ מבוצעים בוואן (מיניבוס). יש הפרש מחיר באם אתם לוקחים טיול לבד או עם אחרים (נוספים שהזמינו באותו משרד). ושוב: בעניין הזמנת הטיולים, הן בצפון והן בפוקט: אין כל בעייה, פשוט מאד ואפשרי יום לפני. בתי-מלון מומלצים נוספים: בנגקוק: AMARI WATER GATE ´ צ´.מאי: MAE PING , או: EMPERSS צ´. ראי: RIMKOK , או: DUSIT הרגישו חופשי לשאול שאלות נוספות !!!

שיר ( ומזמור ) לתאיילנד

לשיר כל מילה של האווירון - לאמץ בעיניים עצומות - הוא בעל ידע נרחב בנושא ( רק שכחת לציין באיזה יום נאמר פעמיים כי טוב ) . ירח דבש בתאיילנד יהיה חוויה שלא תשכח . ואגב לא המלצת על מקדש הקופים זה ע´מ לא לקלקל את ירח הדבש ?

אבי -רון

New member
נו. באמת !! כל יום פעמיים כי טוב !!

ובמקדש הקופים שליד העיירה מסאי - אכן כדאי לבקר. העניין הוא שמדריכים מקומיים לא "מתים" על-זה, ואומרים שאין דבר כזה... .לכן: יש לבקש לבקר ב: תום פלה , שזה בתאית: מערת הדגים (יש במקדש מערה עם מים שבהם דגים.) ולהתעקש על-כך. לא רק קופים. לעלות במדרגות שנמצאות ליד המערה עם הדגים (מדרגות תלולות ! בזהירות !) למעלה, אחרי מאמץ, פרס למתמידים ! . מערת ענק עם פסלי בודהה חצובים בסלע ומסותתים. מדהים!. אחרי הירידה: פגודת ענק בנוסח לאוס-הינדי (יש דבר כזה!) - בצד הנגדי. מרשימה ביותר. המקום נמצא כ- 15 ק"מ לפני מסאי, בסמוך לכביש הראשי (כביש מס, 1). גילבראדי: הסיבה שלא הזכרתי את מערת הקופים הינה שמעט מאד קבוצות מגיעות לכאן- התאים אינם מעודדים ביקורים של "פאלנגים", לכן "מבלבלים האויב" בשם מערת הדגים, מבלי להזכיר קופים... אבל: "כל דבר בעיתו".

*שיר

New member
../images/Emo51.gif ועוד שאלה (אמרת שאפשר) ../images/Emo9.gif

מה בעניין האוכל? מסיבות רפואיות אני לא יכולה לקחת חיסונים, אבל שלושה רופאים שונים אמרו לי שאין בעייה כל עוד אני שומרת בקפדנות על עניין האוכל והשתייה (if you can´t boil it, fry it or peel it - don´t eat it) מאוד ברור לי למה אסור לאכול או לשתות מדוכנים ברחוב או במסעדות מפוקפקות. אבל השאלה היא, אם ישנים ואוכלים במלונות ברמה גבוהה, האם אפשר לאכול שם פירות ולשתות את השייקים המדהימים שלהם? (בעיקר בפוקט שהיא כבר מעוז תיירות מערבית, לא?)

KittnPaws

New member
יש לי הערה קטנה

אם אפשרת לא הייתי שם אבל כן הייתי במספיק מדינות עולם שלישי..ברוב המקומות אכלתי ברחוב, למרות מחאותיהם של חבריי לטיול, אני גם היחידה שלא חליתי בכלום...פשוט עבדתי לפי מתכון פשוט, איפה שכל המרומיים אוכלים, לא יכול להיות רע, הם תמיד יודעים איפה לאכול. ואכן את רואה דוכן ברחוב וכולם קונים אצלו אוכל את יודעת ששם תהני מארוחה טעימה ונקייה עד עכשיו זה עבד טפו טפו. להיפך לדעתי חלק מהחוויה זה האכילה ברחוב, כמו המקומיים עצמם, ולא כמו שמסעדה של תיירים הכינה לתיירים גרסה מעודנת יותר של האוכל. חלק מהדברים שניסיתי ירקתי חזרה בנימוס למפית (לצחוקם המתגלגל של המקומיים שנהנו לראות את הזרה נחנקת
) וחלק אהבתי נורא, זה תמיד גם היה יותר זול ותמיד חוויה.

אבי -רון

New member
מממ... טעים לאללה ! - ! AROY MAG

האוכל הטעים ביותר בתאילנד - ובתאילנד זאת חגיגת אוכל!- בדוכנים ובמסעדות המקומיות!. בכל מקום, בכל סימטה ורחוב ורחבה - דוכני אוכל (תאילנד היא מסעדה אחת גדולה...) עם מאות ויותר סוגי המאכלים שבמדינה. ליד כל דוכן שכזה: שולחנות וכסאות- והרי לכם מסעדת רחוב *****. מצטרף לדברי KITTNPAWS: זאת חוויה, זה טעים (AROY MAG - טעים מאד בתאית...) וזה זול. המון המון דוכני מרק איטריות אורז: צלחת מרק שכזו מהווה ארוחה שלימה.., פדתאי- איטריות אורז דקיקות עם נבטים, בוטנים ועוד בטגון קל, נתחי-עוף מבושלים בקוקוס (תום קא גאי), מרק פירות-ים חריף עם לימונית (תום-יאם-קונג).. אח, אח, אח איזה אוכל. (ובעיקר מרק בורמזי בכפר שבט היהו - גילבארדי !) כך שאני ממליץ לא לחשוש לאכול בדוכנים. ראוי לדעת גם שהמטבח התאי מורכב בדר"כ מצמחוני, בשר חזיר, בקר, ברווזים, עופות, מאכלי-ים. התאים אוכלים גם ציקדות מטוגנות וכ"ד: אי-אפשר שלא לזהות זאת- כך ש"אין נפילות". ו:התאים (למעט שבט האקה בצפון ומהגרים ובני מהגרים מלאוס, קמבודיה בחבל ארץ "איסאן" - אינם (כן. אינם!) אוכלים כלבים וחתולים - כך שגם בזה אין מה לדאוג לפשר המטוגנים השונים שבדוכנים. מים: אכן, אך ורק (תוך דגש על ה"אך ורק") מים מבקבוקים ו/או קופסאות. 2 סוגי מים: מינרלים ומטוהרים. שניהם טובים. אין לחשוש לשתות ברחוב משקאות עם קרח- כיון שהקרח בכל מקום ודוכן "מיוצר" ממים מטוהרים. עצה חשובה: בדר"כ- ובגין חילופי סוג מים וכ"ד- יש איזה שהוא שילשול (סליחה מהאוכלים כרגע) בכל תחילת טיול (מעבר, מים ועוד). לא להכנס להיסטריה - יעבור !!. אז: בתיאבון!

אוכל בתאיילנד

אכן אין חשש מאוכל בתאיילנד למרות שלבעלי קיבה רגישה " יתכנו בעיות מה " - תאיילנד זו לא הודו . ובמסעדות ובמלונות האוכל בהחלט מעולה . לא הייתי מפספס את חווית האוכל ברחוב ( כולל הלאטי , כמדומני , בננה מטוגנת , ושיפודים ננסיים ברחוב בפאטייה ( הולך טוב עם הבירה שהביאה לך חובבת ציון מהבאר ) . בכל מקרה כדאי לחוות החוויה ... מקסימום עוברים למקדונלד SD ( מקדונלד+ קולה + סדיסטאל ). אני הייתי כשבועיים ללא חיסונים ולא הייתה בעייה

*שיר

New member
אני ממש שמחה לשמוע את זה!

כלכך הזהירו אותי מרמת ההגיינה, שכבר דאגתי שלא אוכל להנות מהשייקים המופלאים של תאילנד
וממגוון הפירות הטרופיים
(מה לעשות, פירות זה הטריפ שלי).
רבה לכולם! דרך אגב, אני לא בטוחה שמקדונלד´ס
יותר בריא מלאכול ברחוב...

אבי -רון

New member
מנגוסטין, רמבוטן,בננה ופאפייה גם !../images/Emo94.gif

שיר: אוהבת פירות? אוהו, את תחגגי בגדול! יש לנו בשבילך 3 סוגי בננות עם הטעם "של פעם": בננה שניקראת "אצבעות הגברת"-כי היא קטנה "כמו אצבע",בננה גדולה (רגילה) עם טעם גן-העדן, בננה תאית שהיא קמחית ומעט חמצמצה...בננה ניקראת בתאית:KHUAI ... ויש את הקוקוס (בתאית: MA-PHRAO)- שתוכלי לשתןת כמה שאת רוצה, ב"גרושים"..... (הטעים ביותר הינו הקוקוס הקטן (צעיר) שקצת שרוף בקליפה (קוקוס B.B.Q))...וכשתשתי את הבירה התאית: SINGA, תזמיני לך קצת איגוזי-קשיו שאותם מגדלים ומעבדים בדרום....ומה עם קצת אנונה (בתאית: NOI-NA )? - יש!....בא לך LAM YAI? תתכבדי! (הבן-דוד של הליצ´י והאח הקטן של ה- LONG GONG . שניהם בגודל של ליצ´י- בעלי קליפה חומה......ומה עם "מלך הפירות":- DURIAN? (בתאית: THURIAN)- את הכינוי "המלך" הוא קיבל מהתאים!. פרי מדהים! בפנים, אחרי שעוברים את תחום החלק הלבן המסריח- "עוגיות" פרי בצבע לבן, מריח כמו גוייבה. לאכול ולצרוח מהנאה! .... ותוכלי להבדיל בין הדוריאן לבין ה"ג"ק פרוט" (בתאית: KHA NUB)- פרי ענק עם "כדורים" כתומים ומתוקים בתוכו, שמסתתרים אחרי תחום הסרחון - החלק הלבן שבין הקליפה לפרי.(לכן נקרא גם-ולא נעלב-ג´ק פרוט המסריח) : הדוריאן קליפתו עם גבשושיות דוקרניות-הג´ק פרוט קליפתו מחוספסת...ווהגוייבה..(בתאית: FARANG . כך גם ניקראים הזרים ממוצא אירופאי... וזה מצחיק נורא את התאים לראות "פאלנג אוכל פאלנג"...(בתאית ה-R הופכת ל-L). גוייבה ענקית, ירוקה וקשה....וכל סוגי התמרים: חגיגה!!....ועדיין לא טעמנו מהליצ´י שגודל לו בצפון (בתאית: LIN CHI), אח,אח, הוא ט-ע-י-ם!.... ומנגוסטין! אין מילים בפי (בגלל שהוא מלא כרגע במנגוסטין!(בתאית: MANGKUT)- דומה חיצונית לחציל- רק דומה! הטעם? מתוק עם קורטוב חמצמץ (לאחר ש"בוקעים" את הקליפה עם האצבעות)- ממש מעשה ידי אלוהים!....ומנגו (תאית: MA MUANG)- המון סוגים! ואפילו סוג ירוק שעושים ממנו סלט חריף! לנסות! (בזהירות). הסלט נקרא: "סומטאם"....ומילון, ואבטיח (בתאילנד אפשר לשאול את החידה: מ´זה ירוק בחוץ וצהוב בפנים? אבטיח!- בתאילנד אבטיחים גם אדומים וגם צהובים!...ו-: א-נ-נ-ס !!! 0בתאית: SAPPA ROT)- כל מספר מטרים עגלת-דוכן עם אננס מקולף ומוכן "על הקרח". ... אפרסמון (תאית: PLAPCHIN), רימון (תאית: THAP THIM), פומלה הזכרנו? (תאית: SOM O)... ולא לשכוח רמבוטן (תאית: NGOH)-כמו לי´צי, אדום ושעיר...ספודילה בשפע (תאית: LAMUT)-לא מתים מזה..מתוק לאללה (לבודהה)... ועוד המון המון פירות.. והכי חשוב: השייק הכי-הכי-טעים: בקאוסן, ברחוב של המשטרה- בצד הנגדי לכוון הארמון- על המדרכה. (השילוב של מנגו, בננה,פאפייה וקרח: "הורס" אותי !! (שותה וצורח מהנאה, שותה וצורח..) ב-ת-י-א-ב-ו-ן !!!!

למעלה