אכן, בעיה קשה
ראשית, ברוכים הבאים. גם אני נאלצתי להכניס את תומר למעון בגיל 4.5 חודשים, הייתי חייבת לחזור לעבודה בשל אילוצים כלכליים, למרות שרציתי להישאר יותר. היה מאוד קשה, ומה שהקל עלי, זה עצם העובדה שהמעון של תומר נמצא במקום עבודתי, כך שאני רואה אותו הרבה, גם היום כשהוא כבר כמעט בן שנה, ויש לי אפשרות לפקח על מה שקורה בגן, ואני שקטה לגבי המצאותו שם. אם אין לך שום ברירה, החשוב ביותר הוא לשים את הילדה במעון שהכי נראה לך, שמתאים לציפיותיך, ויתן למיכל את הסביבה האלטרנטיבית הטובה ביותר. מכיוון שהיא כבר במעון, אני מניחה ומקווה שאכן מצאת לה מעון מצוין. את יכולה לעודד את עצמך בכמה דרכים: ראשית, לפחות אצלינו ובלי להכליל, המעון תרם מאוד להתפתחותו של תומר, גם התפתחות חברתית, גם התפתחות מוטורית וקוגניטיבית. הוא לומד בגן דברים שלא הייתי מעלה על דעתי לעבוד איתו עליהם, אם הייתי איתו בבית. דבר שני, ברור לי לחלוטין שמגיל 6-7 חודשים ומעלה, הוא היה מטפס בבית על הקירות משעמום, והגן מספק לא תעסוקה רצופה. דבר שלישי, בגן הצליחו להרגיל אותו לסדר יום ושיגרה קבועה, בנושא אוכל ושינה, דבר שאני לא בטוחה שהייתי מצליחה לעשות בעצמי (מטעמי נוחות ומטעמי התאמה שלי לתינוק). דבר רביעי - אוכל. זה אולי נראה לך זניח כרגע, אבל בגן, בעדינות ובהתמדה הרגילו את תומר לאכול אוכל מוצק (בהתחלה הוא היה סרבן אוכל מוצק, היום הוא בקושי מוכן להסתכל על בקבוק) ולימדו אותו להכיר סוגי אוכל שונים, והיום הוא אוכל כמעט הכל (חוץ ממה שאסור) אז יש למעון יתרונות בולטים, ויש גם חסרונות משמעותיים - מחלות, תשומת לב פחותה לעומת מה שהילד היה מקבל בבית ועוד דברים רבים, אבל היום בסה"כ אני מרוצה שתומר במעון, הייתי מעדיפה אולי לצמצם את השעות, אבל בגדול, אני ותומר מרוצים, ואני מקווה שעודדתי אותך קצת.