בוקר טוב, והתיחסות למשהו שעלה

זאת היא

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב, והתיחסות למשהו שעלה

בפורום באחד העמודים הקודמים. הכוונה לשאלתה של היתושה לגבי כתיבת ספר המשך http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=848&msgid=35740177 סיפרתי לבתי בת ה-12 על השאלה שנשאלה פה והיא הביעה רצון עז לקרוא ספר המשך. הספר, עם כל הביקורת האוהדת והלא אוהדת שניתן לשמוע עליו, נגע בבתי וממש סחף אותה והעניק לה חווית קריאה מופלאה. אז יתושה, אם את צריכה קריאת עידוד לכתיבת ספר חדש ו/או המשך - קיבלת
לגבי התגובות שעלו פה - בדיון, כמו כל דיון מקובל להשמיע דעות שונות ומגוונות . הדיון מטרתו להציף את הדעות הקיימות. ברמה האישית, הייתי מופתעת מתגובת Rivendell ובטח לא בפורום שמשדר תרבות (ובטח ובטח יש בו תרבות שיחה). התגובה, לדעתי המאד מאד אישית היתה לא ראויה להיכתב. גם משפט סיום "תעשי את זה בשביל עצמך" לא הופך את התשובה לנעימה או רגועה יותר. וחבל. לא ראיתי שסופרי ילדים נכנסים הנה בתדירות ומשתתפים בהחלפת דעות עם הקוראים . במקום לקחת את מה שליאת כתבה ולנסות לדון פה בפורום על תהליך הכתיבה, מניעי כתיבה, מה הוביל אותה, מי עזר לה , קצת ללמוד על עולמה, נכתבה תגובה שמבחינתי, כקוראת, היתה מתנשאת .וחבל. אבל אולי מטרות הפורום כפי שהוגדרו בעיני מנהלי הפורום הוא להשאר "אבירי/אבירות השולחן העגול".

Rivendell

New member
האם קראת את תגובותיי שם?

אם תגלשי קצת אחורה, תראי שליאת כתבה כאן בעבר וענתה על שאלות הגולשים, ואין שום מניעה שתעשה זאת שוב כמה שרק תרצה וכמה שהגולשים ירצו (הייתי בשמחה נותנת קישור, אבל החיפוש המתקדם לא עובד לי
). פורום הוא מקום ציבורי להבעת דעות. ליאת שאלה שאלה ספציפית, אמרתי מה דעתי. ראיתי שהיא נפגעה מדבריי, הסברתי והתנצלתי, כי ממש לא הייתה כוונה לפגוע ואני לא מבינה, בכנות, למה את מייחסת לי "חוסר תרבותיות" או כל דבר אחר. אצטט את עצמי שוב: • כשלוקחים התלבטות אישית, הופכים אותהו Rivendell ו 14:30 | 23/07/04 לציבורית ונותנים לה כותרת בסגנון "אתם תקבעו!" שמזכיר קצת את כוכב נולד לסוגיו - יש תחושה של יחסי ציבור. אולי אני לא הבנתי אותך נכון, אולי היית צריכה להדגיש יותר דברים מסויימים, אבל זו התחושה שאני, כגולשת בפורומים, קיבלתי. להבא - אולי כדאי לקחת את זה בחשבון כשמנסחים הודעה כזו. צר לי שאת מרגישה שאני תוקפת אותך, כי זו ממש לא כוונתי. אני לא מכירה לא את ספרך ולא אותך ואין לי שום דבר בעד או נגד ספר ההמשך או ספר חדש. בסך הכל הבעתי את דעתי. היא לא מכוונת נגדך, היא פשוט שונה משלך
.

גםצופה

Member
מנהל
האמת...

שגם בעיני התגובה שלך לליאת נראתה קצת בוטה... אולי צדקת בטענות שלך, שלא כך אמורים לקבל החלטות כאלו, אבל כאמור הצורה בה העלת את הטענות שלך, נראתה די בוטה...

ToryMaster

New member
../images/Emo4.gif

אני, ככותבת, מוצאת שאני מסכימה עם ריווי, כשכותב בא ושואל אנשים רנדומליים, ועוד במדיום כמו האינטרנט, האם לדעתם הוא צריך להמשיך לכתוב ספר המשך, נוצר רושם שהוא כותב רק בשביל הפרסום וההצלחה והכסף ואלוהים יודע מה עוד. לטעמי, זה לא רושם מאוד "תרבותי", האין זאת? תראי, אני לא קוטלת את ליאת או את הספר שלה, אני לא מכירה אף אחד מהם, אבל לדעתי, ההחלטה צריכה להיות אישית של ליאת, לא של קבוצת אנשים רנדומליים ומסתוריים בפורום כלשהו.

גםצופה

Member
מנהל
אני בהחלט מסכימה אתך...

השאלה היא איך הדברים הללו נכתבים/נאמרים...

Rivendell

New member
הבעיה עם האינטרנט היא שאין טונים

ולכן קשה לדעת אם הכותב מאחורי המילים חייך או כעס. בדרך כלל, כשנדמה לי שאולי דבריי נשמעים קשים, אני מוסיפה איזה חיוך
כדי לרכך. במקרה הזה ייתכן שהייתי צריכה לעשות זאת: הטון שלי היה רגוע וכוונתי הייתה טובה. זה לא נאמר כ"את לא בסדר שאת שואלת אותנו" אלא כ"אני חושבת שזו החלטה שלך, ושלך בלבד". כשהבנתי שליאת פירשה את הדברים כתוקפניים - הסברתי, והפעם לא שכחתי לחייך
.

גםצופה

Member
מנהל
אני בהחלט מסכימה אתך...

השאלה היא איך הדברים הללו נכתבים/נאמרים...

sagiberg

New member
../images/Emo13.gif ואני רוצה להוסיף

- מבלי להתייחס לליאת ולסיפרה. כאשר יש לסופר חומר לכתיבה, אני מאמינה שישב לכתוב גם בלי לשאול אף אחד, מאחר והדבר בוער בעצמותיו. ברגע שיש לסופר צורך לברר אם כדאי ומה כדאי- אולי באמת לא כדאי.

זאת היא

New member
* קראתי. ואנסה להסביר את דברי.

וניסיתי לכתוב תשובה ארוכה ותפוז בלע לי אותה. אנסה שנית ונקווה הפעם שיצליח לי. ישנם יוצרים אשר חושבים שיצירתם עומדת בפני עצמה מרגע סיום העבודה על היצירה. וישנם יוצרים שחושבים ההפך. ישנם יוצרים שזקוקים לקהל, לתגובותיו, לביקורת , ליחס. וישנם שההפך. ישנם יוצרים שהמניע ליצירתם הוא עצם הקהל, המצאותו שם, הידיעה שמישהו מחכה ליצרתך. ישנם יוצרים שעצם מעשה היצירה מניע אותם ואת עולמם. אין טוב או רע בכל האמור לעיל. יש תיאור מצב. יוצר שפונה לקהל שלו או לקהל בכלל ושואל "האם ליצירתי ימצא מקום בלבבכם?" הינו יוצר ששיקולי עבודתו/יצירתו הם כנראה רצון או אי רצון קהל היעד. תשובה בסגנון שניתנה "כיתבי עבור עצמך" יכולה להיות נכונה עבור אותם יוצרים שהמניע לכתיבתם הוא מזן X. ויחד עם זאת סביר להניח שיוצר שכזה לא היה פונה עם שאלה שכזאת לקהל. אין פסול בשאלתה של ליאת. לך יתכן שהוא מזכיר את סגנון "כוכב נולד" , מה שמעלה בך רגשות מסוימים. לי אין הוא מזכיר כלום. בעיני שאלתה היתה הכי ישירה והכי תכליתית שיש "האם ימצא בית ליצירה שלי?". וזה בעיני נפלא. ולגבי "האם דעת הקהל יכולה לעצב את כיוון היצירה ?" - זה כבר דיון אחר לגמרי.

למעלה