בוקר טוב וכואב

ש ד מ ה

New member
../images/Emo42.gifבוקר טוב וכואב

שלום לך דר אלייקים... ראשית סלח לי על החוצפה אם אשאל...האם זהו אותו פורום של פרפ' כספי? הרבה זמן לא יצא לי להכנס וכנראה דברים השתנו. אני חולת לופוס מאובחנת הרבה זמן ומזה כמה חודשים יש לי קישיון פרקים בילתי נסבל ממש... כואב בלילה אינני מסוגלת להסתובב במיטה מצד לצד ובבוקר אני ממש נוקשה ויומי מלוווה בכאבי פרקים ושרירים. הבדיקות המיועדות ללופוס יצאו טובות דבר שלא ממש מעודד אותי כי מנסיוני אני יודעת שלא תמיד בדיקות מעבדה הן הקריטריון המושלם למצב הפיזי. אודה לך אם תוכל לתת לי שמות או ציון של בדיקות שהינן ספציפיות לדלקות פרקים...אולי בלי הקשר ללופוס, יש בי חשש מסוים שמצבי הינו מעט מעבר לכאבי הפרקים השיגרתית לה הורגלתי כחולת לופוס. המון תודה ויום טוב שדמה

כאבי מפרקים בלופוס

כן - פרופ כספי אכן ניהל את הפורום בעבר - הכאבים שלך נשמעים ככאבים דלקתיים - סביר להניח שהם כן קשורים ללופוס אך כמובן צריך לשלול אפשרויות נוספות . על מנת להעריך את פעילות המחלה ומצבה הנוכחי, רצוי לבדוק שקיעת דם, CRP, ספירת דם, רמות של ANTI DNA ומרכיבי המשלים. זה יעזור לנו לקבוע האם הלופוס פעיל. כמו שציינת, בדיקות המעבדה לא תמיד משקפות את מידת פעילות המחלה ואז צריך להסתמך על הבדיקה הקלינית- האם ישנן נפיחויות ? תופעות אחרות ? בהתאם צריך להחליט על הטיפול

ש ד מ ה

New member
המון תודה לך ואנא קרא את תגובתי..

ד"ר אלקיים היקר .. ראשית המון תודה לך מקרב לב על התגובה.. מה אומר לך גופי באמת כואב כבר ממש...אינני אדם מפונק, ולא עושה לעצמי הנחות אני אמא לילדים אומנם נכה בנכות כללית ב-100 אחוזים אבל בהחלט "עובדת" במישרה מלאה בבית. בלילה לרוב אני נרדמת על הגב ואין לי יכולת להסתובב מרוב כאבי גב תחתון ובכלל..הידיים נרדמות..האצבעות נפוחות מאוד, הכתפיים כואבות...ומלבד שקיעת דם, CRP נעשו לי הבדיקות ויצאו תקינות מלבד אנטי קארדיולופין ..שכנראה אצטרך לקבל אספרין. אני ממשיכה לכאוב...לוקחת אטופן 400 מ"ג בוקר וערב וזה כמעט לא עוזר ,סטרואידים אינני יכולה לקחת באופן רציף כי יש לי ירידה בצפיפות העצם...מטוטראקסט ניסיתי שנה וחצי ותופעות הלוואי גמרו את נשמתי וכאבי ראש היה פשוט בילתי נסבלים....מה יהיה עלי? כלל השרירים תמיד תפוסימ ואין לי יכולת או כוח לעשות שום פעילות גופנית מינימלית אבל חשוב לי שתדע שאני מתפקדת בעל כורחי ומעבר ליכולתי בבית מבוקר ועד ערב, אם כל העזרה בבית עדיין אין מי שיעזור ויעצור את הכאב הבילתי נסבל הזה. הרופאה האימונולגית שלי יעצה לי לעשות יוגה. המון תודה לך

ש ד מ ה

New member
../images/Emo142.gifד"ר תוספת קטנה ברשותך..

ד"ר אלקיים זהו קטע שקיבלתי כתגובה בו מפורטים הבדיקות לכאבי הפרקים אודה לך אם תאמר האם הן רלוונטיות עבורי והאם תוכל לפרשם שמית כקודים לבדיקות על מנת שאוכל להגיע לרופא המשפחה לבצעם... תודה רבה מקווה שאינני מעמיסה עליך מדי
זהו הקטע שהועבר אלי 'בבדיקות שמנתחות את מרכיבי הדם משתמשים כדי לחקור סוגים שונים של מחלות שיגרוניות (כאב ונוקשות בשרירים ובפרקים) .לדוגמא ,בדיקת מהירות שקיעת תאי דם האדומים מתבצעת באופן סדיר כבדיקה מאבחנת ,אך אפשר להשתמש בה כדי לספק מושג כללי על פעילות דלקתית. כמה בדיקות דם המנתחות מרכיבים אחרים של הדם מתוארות להלן- בדיקות נוגדנים,ומדידת חומצת השתן. בדיקות נוגדנים- מערכת החיסון שלנו מייצרת נוגדנים בתגובה להימצאות חומרים זרים ". נוגדים אלה מסתובבים בדם וניקשרים לחומרים זרים כדי להשמידם. במחלות מסויימות שניקראות מחלות אוטואימוניות ,יוצרת מערכת החיסון של הגוף נוגדנים כנגד רקמות הגוף עצמן . במיקרים רבים של דלקת פרקים שיגרונית,קבוצת נוגדנים כזו יכולה להיתגלות באמצעות -בדיקת 'היצמדות שרף גומי"-זאת שיטה שבה ההצמדות של חלקיקי גומי מתרחשת רק אצל 80 אחוז מהאנשים הסובלים מדלקת הפרקים השיגרונית,כך שהתוצאה שלילית בבדיקה לגילוי גורמים שיגרוניים אינה שוללת נוכחות דלקת פרקים שגרונית. במבחן נוגדן גרעיני-משתמשים כדי לבדוק את -הלופוס-והפרעות דומות. מוסיפים דוגמת סרום-שהוא הנוזל הצלול המופרד מן הדם כאשר הוא ניקרש -מוסיפים אותו לרקמה ,כמו כבד עכבר,יחד עם חומר פלואורסטצנטי,אשר ניקשר לנוגדני אדם.הנוגדן הגרעיני אם הוא נימצא בסרום -הוא ניקשר לגרעינים בתאי כבד העכבר וניתן לזיהוי במיקרוסקופ . מדידת חומצת שתן.- אם הרופא חושד כי יש שיגדון הוא עשוי למדוד את רמות חומצת השתן בדם. רמות אלה עולות בשיגדון ,וגילוי גבישים של חומצת שתן בנוזל שנילקח מהפרק- מאשר את ההאבחנה של שיגדון.

לופוס המשך

אם אכן יש נפיחויות במפרקים- יש להניח שמדובר בתהליך דלקתי- האם טופלת בPLAQUENIL או תכשיר אנטי מלראילי אחר ? זה בדרך כלל הפתרון לבעיות מפרקים הקשורות בלופוס

ש ד מ ה

New member
כן ד"ר אכן טופלתי....

טופלתי שנה וכמו כל דבר לאחר פרק זמן הכל חוזר... אתיודעת מה האירוניה הכי גדולה שנאמר שדלקת פרקים בלופוס עייפות וכאבים זוהי דרגה נמוכה במחלה... לא ראיתי התיחסותך לגבי בדיקות המעבדה, האם תוכלי לומר כמה מילים? האם יתכן שכן יש לי דלקת פרקים מסוג אחר מלבד השייכות ללופוס שלא עלו על עקבותיה? היתכן? המון תודה שדמה אנסה לשלוח לך מסר ישנם דברים שלא ניתן לפרטם כאן תודה

סיבה אחרת לכאבי מפרקים

יתכן שכאבי המפרקים הם על רקע אחר אך זה פחות סביר- אנחמנו בדרך כלל מנסים לאחד את הכל תחת כותרת אחת - חלק מחולי לופוס סובלים מפיברומיאלגיה ואז במצב כזה, בדיקות הדם הנן בדרך כלל תקינות- אבחנה נקבעת בבדיקה הפיזיקלית לגבי בדיקות הדם התקינות - זה עדיין לא שולל שהכאבים הם על רקע של לופוס אם כי זה קצת מפתיע

מה זה אומר כשהכימיה

האם יכול להיות מצב שמבריאים לחלוטין מלופוס? לא רק רמיסיה. בדיקות דם תקינות יכולות להעיד על החלמה מוחלטת?

רמיסיה בלופוס

קשה לנו לדבר על הבראה מלופוס וזאת משום שאנחנו מכירים מצבים של הפוגה בת שנים ולאחריה פתאם התלקחות - לכן קשה לנו להתחייב על החלמה גם כשבדיקות הדם תקינות לחלוטין ניתן כמובן להבריא מלופוס אם הוא נגרם על ידי גורם חיצוני כגון תרופה

ד"ר אלקיים תודה ולגבי IVIG

הרופאה שלי סבורה שכדאי לי לקבל IVIG . מהם אחוזי ההצלחה ואם אין החלמה אז מה בעצם המטרה של טיפול ב IVIG והאם יש לו תופעות לוואי?

IVIG ולופוס

IVIG עשוי לעזור במצבים מסויימים של לופוס בעיקר אם יש תופעות המטולוגיות כגון אנמיה או ירידה ברמת הלאוקוציטים וטרומבוציטים - זה גם נוסה במצבים אחרים אך חסרים מחקרים קלינים מבוקרים אם כי ישנם קבוצות רופאים אשר מאד מאמינים בטיפול זה. תופעות הלוואי אינם רבות וברוב החולים הטיפול עובר ללא סיבוכים - הוא עלול לגרום לכאבי ראש, תגובות אלרגיות נדירות ויש עוד רשימה של תופעות לוואי נדירות מאד כגון תהליכים טרומבוטים או פגיעה כליתית - בהצלחה !

ד"ר אלקיים תודה תודה סייעת לי

מאד . הצלחת להבהיר לי את אי הבהירות שליוותה אותי בזמן האחרון בעניין הטיפולים השונים. ברגשי הערכה ותודה על עזרתך לי ולכלל החולים.

youlee

New member
החלמה מלופוס

באיזה מקרים ניתן להחלים מלופוס הקשורים בגורמים חיצונים ?

אנתבי

New member
את לא לבד

מדי יום אני שומע דברים דומים מאנשים הסובלים מכאבים אך כל הבדיקות מראות תקינות של המערכות בגוף. גם אני באופן אישי סובל מכאב בעמוד שדרה עליון המגביל אותי כמעט בכל פעילות פיזית. ישנו מכשיר חדש המשלב בתוכו 4 סוגי אנרגיות ( אור אדם, אינפרא אדום, מגנט ולייזר רך ) אשר מיוצר ופותח בארץ , אנשים רבים מדווחים על שיפור ושיקום של אזורים פגועים , במיוחד מתאים לדלקות פרקים וכאבים. אם חשוב לך צרי קשר לטלפון 036913140 והם ישלחו לך מישהו עם המכשיר לביתך. הם מבטיחים להחזיר את הכסף אם זה לא עוזר אחרי שבועיים. למכשיר אישורי משרד הבריאות בארץ ובעולם.

למעלה