בוקר טוב כולם!

../images/Emo42.gif בוקר טוב כולם! ../images/Emo42.gif

לקראת משלוח עלון מס' 4, הייתי שמחה לדעת אם סיימתם את המשימה של עלון מס' 3 על הבחירה. האם יצא לכם לעקוב אחרי הבחירות שאתם עושים ביום-יום, האם חשבתם קצת על הבחירות שעשיתם בעבר ומשפיעות עליכם בהווה, והאם בחרתם נושא להתמקד בו? אם גם תוכלו לכתוב באיזה נושא בחרתם להתמקד, זה יהיה בהחלט נחמד.

shushu10

New member
תופסת טרמפ על השרשור הזה

מאחלת לך את כל הטוב שבעולם, ובחירת מקצוע שיהיה לך נכון יותר ויעלה אותך בדרגת יכולת הנתינה הנהדרת שלך והחודרת אל כל הלבבות. כשלעצמי - אין לי כרגע צורך בשנוי משמעותי. אם תשאלו - אצלך הכל רגוע ונינוח? רחוק מהאמת. כמה עבודת תיקון מחכה לי בכל פינה .....בכל רגע ובכל שעה. אני מקווה לעשות אותה בקביעות ולהצליח . זוהי הזדמנות נוספת לאחל לכולנו חג שמח, מלא אור ויופי .

אנילה1

New member
יעל, אצלי יש מצב שאני מנועה מלבחור

כיוון מסוים. הכל תלוי בהכל. אם כיוון אחד לא יתממש אצטרך לבחור בדרך מסויימת, ואם הוא כן יתממש אצטרך לבחור בדרך שונה לחלוטין. לפיכך היום אני בבחירת אין בחירה. לזרום עם החיים עם מה שיש. דבר אחד לא תלוי באיזה כיוון אהיה. וזה הציור. לכן אתמקד בו. אבל כרגע זה לא מתאפשר לי. רק אולי אחרי חנוכה. יש יותר מדי דברים שלא תלויים בי שממלאים את ימי ודורשים את הריכוז שלי. בין לבין הדברים שאני חייבת לעשות, אני נכנסת לפורום וקוראת מה אנשים כותבים, ועונה. זה לוקסוס שכנראה אצטרך כמעט לוותר עליו כשאכנס לציור ביתר רצינות. ואולי לא..מי יודע. נחיה ונראה. הפורום הוא הדבר שחשוב לנישמתי.

sobolina

New member
אנילה ../images/Emo26.gif

גם אי בחירה -היא בחירה
. ההחלטה של לזרום עם החיים,לחכות לראות מה יתפתח - גם זו נקראת בחירה. יש שיגידו שלא תמיד היא הבחירה האידיאלית בשבלהם - אך את בהחלט נמצאת בשלב של בחירה. מאחלת לך הצלחה בכל תחום שיתממש. הילה

shar75

New member
שאלה לגבי בחירה....

האם לסגור מעגלים שנשארו פתוחים מהשנה האחרונה זו גם משימה לשינוי???? משום מה נדמה לי שיש מה לשנות אבל לפני תחילתו של השינוי אני צריכה לסגור את כל המעגלים שנשארו פתוחים ומפריעים לי.... בין הייתר נכנסת כאן שאלת הטיול הגדול השני. עשיתי כבר טיול גדול של 5 חודשים שחזרתי ממנו בתחילת פברואר, ומשהו שם נשאר פתוח ומציק. יש איזשהו ניגוד בין הרצון לנסוע שוב ולסגור את מעגל הטיולים לבין להמשיך קדימה לשינוי סטטוס משפחתי, התמקדות בקריירה, בית משלי ...... קשה לי נורא להחליט

א ס י ת

New member
shar75 אף פעם לא סוגרים מעגלים

לגמרי. עושים הכל ביחד. סוגרים מעגל אחד, ופותחים שני, עוזבים אותו פתוח ומתחילים בשלישי.. הולכים ללמוד ובחופשות נוסעים לטיול הגדול..השני. דוגמא למשל.

בחירה?

אני חושבת שסוף סוף החלטתי באמת במה להתמקד השנה. החלטתי להתמקד במילוי עצמי מבחינה רוחנית-תרבותית. לקרא יותר, לראות יותר הצגות, ללכת למוזיאונים, ללמוד דברים שמעניינים אותי, לדבר עם אנשים בעלי צורת מחשבה מאתגרת.... להיפתח לעולם!!! לבלוע אותו... אולי זה נשמע מעט (או הרבה) אגוצנטרי אבל יש בי אמונה ותקווה שכשאצליח להתמלא מבפנים אני אוכל גם לתת יותר לסביבה הקרובה-רחוקה שלי. אולי זה בכלל החלטה גדולה מדיי, ז"א שכוללת בתוכה כ"כ הרבה דברים שהזמן שעומד ברשותי קצר לכך (שוב פעם עולה בעיית ה-24 שעות ביממה...) איך יודעים עם הבחירות שאנחנו עושים הם מצד אחד לא משימה בלתי אפשרית אך מצד שני גם לא בחירה שלא מאתגרת מספיק??

אם קראת את העלון של השבוע (מס' 4)

שם אני מדברת על להפוך חלומות למטרות ברות השגה. בחרת במה להתמקד השנה - זה מצויין! עכשיו הזמן להפוך את הדברים הכלליים מאוד שכתבת כאן למטרה שתוכלי לבצע. כמו שהצגת כאן את הדברים, המשימה היא אכן בלתי אפשרית, כי אם אני אשאל אותך מה זה אומר "להיפתח לעולם" או "לבלוע אותו" מהבחינה של מה את הולכת לעשות עם זה מחר בבוקר, אני בספק גדול אם תוכלי לתת לי תשובה ברורה על כך. עזבי כרגע בצד את הזמן שעומד לרשותך, השאלה האמיתית היא כמה סרטים/הצגות/קונצרטים/סדנאות וספרים תרצי לצרוך כדי שתרגישי שהשגת את המטרה שלך? האם את ערוכה לכך מבחינה כלכלית? האם את יודעת איזה תחום מעניין אותך? למי את מתכוונת כשאת אומרת "לדבר עם אנשים בעלי צורת מחשבה מאתגרת", מיהם האנשים ואיפה תפגשי אותם? האם את לא מקלה על עצמך בבחירת משימה כזו, שבדר"כ מתבצעת ממילא כשרוצים לצאת משיגרה באמצעות ספר/סרט/ביקור במוזיאון? אולי את בכוונה בוחרת במטרה כזו נעימה כדי לא להיפגש עם משהו שמצריך התייחסות דחופה יותר? אני לא אומרת שזה המצב, רק מעוררת אותך למחשבה בנושא. תחשבי על השאלות ששאלתי אותך כאן, תנסי לתת לעצמך תשובה אמיתית ולהתמקד ספציפית בהפיכת הדברים הכלליים לממוקדים יותר, אחרת כל החלומות יישארו בגדר חלומות רחוקים, או מס שפתיים ותו לא.

א ס י ת

New member
עיגולית השמחה ויכול להיות שתגלי

אחרי הרבה תרבות, שתרבות בכלל משעממת אותך. ואז לא תהיה בעיה לוותר עליה. גם אני צרכתי תרבות בכמות גדולה. קונצרטים בפילהרמונית, הצגות בכל תיאטרון אפשרי, פתיחות של תערוכות, אופרות, והמון המון סרטים. עד........שנשבר לי מהכל. מכל התרבות הדבר היחידי שנשאר לי זה תערוכות. מסתבר שאני אוהבת ציור. ולכן עכשיו אני מתרכזת בלצרוך ציור. ואת כל השאר הורדתי ממני. גם לי מנוי בהמיבה ואני בקושי מסיימת אותו. הפסקתי עם המנוי בפילהרמונית, כי הייתי נרדמת בקונצרטים. אז לישון אני גם יכולה בבית. בעלי לעומת זאת אוהב מוסיקה אז הוא הולך לבד. אופרות הפסקנו. סרטים רואים פחות. גם כי אין ממש טובים.

meshi4

New member
../images/Emo39.gif בוקר טוב.

חשבתי וכתבתי על בחירות העבר ועל ההשפעות שלהן בהווה.אני די מרוצה מהבחירות שלי.רציתי להוסיף שלמדתי בחיי לא להתייסר ולומר"אוי.חבל .למה עשיתי כך ולא כך".זה מיותר בעיני.מזמן מזמן עבדתי על עצמי לא להוסיף רגשות אשמה.מכל טעות וכל כישלון.משתדלת להפיק לקחים. רשמתי במשך יומיים את הבחירות שלי.לא היו לי הפתעות.זה בדיוק מה שחשבתי.איני מנצלת את הזמן בצורה טובה יותר.ולכן........... הפנס המהבהב שלי הוא: ניצול שעות הפנאי בצורה יעילה יותר

איזה פנס מהבהב מקסים../images/Emo70.gif

אם תצטרכי עיצות וכאלה, רק תגידי לי.. נהייתי כבר מומחית בזה.

meshi4

New member
יאללה תשלפי עיצות. ../images/Emo9.gif

מכל מלמדיי השכלתי.

sobolina

New member
עיצות לפנאיסט המתחיל ../images/Emo26.gif

הנה מדריך קצרצר וממצה היכול לשפוך מעט אור על שעות הפנאי
גם לי מגיע הפסקה
כל אדם,באשר הוא,ראוי למעט זמן איכות עם עצמו.לכן,בכדי לאפשר לך לבלות זמן איכות יעיל,לייך פשוט למצוא את זמן הפנאי (וכמה שיותר, יותר טוב),כלומר,להתנתק מהעבודה,להתנתק מהלחצים,מהנקניות,מהדאגות,מערימת הכביסה ההולכת וטופחת,ומהמחבת שנדמה כי הפכה לחלק בלתי נפרד ממך
ניצול שעות הפנאילפעולות אשר נועדו לפתח מעט יותר טוב את הזמן שלנו
מה קורה
אני קורא
שקט,שדה פתוח,ריח הלולב והאתרוג עוד נמצאים באוויר. כן,זהו חג הסוכות,עוד מעט יסתיים החג,ואז,ריחות 4 מינים אלו יחליפו לריחות האוויר התעשייתי,פחי הזבל הנמצאים בכל פינה (לפחות היכן שאני גרה..),או אפילו ריח חיתולים.זהו דוגמא לסיפור - שלא כ"כ כדאי לקרוא
. מיצאי לך פינה שקטה להתרווח בה,קחי לך ספר טוב ושקעי עמוק עמוק,בתוך עולם הספרות (ואני מבקשת להבהיר - ספר טוב,זה לא ספר לימוד,זה לא ספר בישול,וזה לא ספר חשבונות - זה רומן חביב,סיפור פילוספי בעל משמעות חיים מדהימה וכו'). כמובן שהמילה טוב,זה מועד לפרשנות נרחבת - אבל בואי נגיד ספר שלא תמציאי את עצמך אומרת "נו באמת,כבר עדיף לבשל/לעשות כביסה/לתפור גרביים" וכו'
.
החיים הם סרט אם אינן נמנית על תולעי הספרים למינהם,את בהחלט מוזמנת להמנות בקרב קהל מעריצי כורסות הטלביזיה. - בחרי לך סרט או סדרה שאת אוהבת לראות - ופשוט תתפנקי על ספה נוחה,עם שמיכת פליז חביבה,וספל של שוקו חם/תה/קפה/רו שמא מרגריטה
החבובות תחביבים - למי אין תחביבים
את בהחלט יכולה לנצל את הזמן בפיתוח תחביבים חדשים,או בליטוש תחביבים ישנים. (גם כאן,תחביבים זה לא ניקיון הבית,קניות או חלילה - סדר פסח
).
התו המוזיקאלי מוזיקה - הדבר שהכי נכון לגבי כל אדם ואדם - הוא הנאה צרופה מסוג מוזיקה כלשהו. את בהחלט יכולה להנעים את זמנך ביצירות קלאסיות,יצירות קלאסיות מודרניות,רוק,פופ,להיטים,שירים שקטים,שירי ארץ ישראל,שירים איריים,שירים חסידיים - או שמא חזנות
והדבר הכי טוב בסעיף מוזיקלי זה - הוא כי בהחלט ניתן לשלבו עם כמעט כל סעיף אחר המוזכר במדריך נפלא זה. כמובן כי הכותבת נמצאת תחת לחץ אדיר של בישולים לקראת החג,ולכן נמנו כאן קומץ מצומצם ביותר של עצות לפנאיסט/ית (עיין ערך:שעות פנאי) המתחיל,כולה תקווה כי שלל עצות נוספות ימשיכו לזרום מייד לאחר סגירת הודעה זו. ובנימה אופטימית,שיהיה חג שמיייייח שפע של אושר :-} ואופטימיות
הילה

עיצות../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

איך לנצל את הזמן בצורה הטובה ביותר
כל שבוע בתחילת השבוע או בסופו (לקראת השבוע הבא) תעשי לך רשימה של משימות שאת צריכה לעשות במשך השבוע. ככה את תקבלי תמונה כללית של מה שאת צריכה לעשות, ולא תגיעי למצב כזה בסוף השבוע שתגידי: "שיט
לא הספקתי כלום
". אה, וכמובן שכדאי בכל סוף יום לגשת לרשימה ולסמן
על דברים שכבר עשית.
תארגני לך את הזמן: כל יום על הבוקר או יום לפני בערב, תקחי דף ותחלקי אותו לשעות. בכל שעה תכתבי מה את צריכה לעשות. נגיד, אם את צריכה לבשל לאיזו ארוחה משפחתית ואת יודעת שזה ייקח לך שעתיים, תסמני את זה משעה 16:00 עד 18:00 למשל. את תראי כשתתחילי לעשות את זה שיישארו לך שעות פנויות. מה עושים עם השעות הפנויות
קודם כל, תדאגי שכל יום תהייה לך שעה כזאת או יותר.. אם את ממש ממש עסוקה, אז גם חצי שעה זה טוב, אבל כדאי מאוד מינמום חצי שעה כל יום.
בשעות הפנאי שלך תפנקי את עצמך בדברים שאת אוהבת לפי הזמן שיש לך:
אם יש לך שעתיים: אז לכי לסרט או תראי סרט בטלויזיה (אני ממליצה בחום על הסינמטק
)/ תלכי למספרה/קניות/מה שבא לך - אבל חשוב שזה יהיה במסגרת הזמן, כדי שלא תאבדי זמן מדברים אחרים.. אם את בקניות משעה 16:00-18:00 ובשעה 18:00 את יודעת שאת צריכה להיות בבית
כי יש לך דברים לעשות, תדאגי שבשעה הזאת באמת תהיי בבית, כדי שלא תהיי לחוצה אח"כ.
אם יש לך רק חצי שעה- את יכולה לקרוא ספר, לראות תוכנית בטלויזיה, לעשות מדיטציה/אמבטיה.. אבל חשוב מאוד מאוד
לעמוד בלוח הזמנים, אחרת אין סיבה לעשות אותו בכלל.. אגב, אני את העיצה של לוח זמנים מיישמת רק בתקופות שיש לי הרבה לחץ בבית ספר ואני מרגישה כאילו אין לי זמן לכלום, ואז פתאום אני מוצאת את עצמי עם זמן
איזה כיף זה
עוד עיצות:
להתחיל משהו ולסיים אותו, במקום להתחיל אלף דברים ולא לסיים כלום. כשאת יודעת שיש משימה אחת מאחוריך במקום שני חצאי משימות שונות, זה יותר מרגיע- וגם: את יכולה לסמן
על משהו שכבר עשית.
לא לבזבז זמן- קורה כל הזמן שאנחנו מבזבזים זמן בין לבין.. נגיד, את מסיימת לבשל ויש לך רבע שעה עד שאת צריכה ללכת לאנשהו.. מה עושים ברבע השעה הזאת
את אחד מהדברים שהיינו אמורים לעשות השבוע
גם אם נספיק רק חלק, זה עדיף על לא להספיק כלום..
לפתח תחביב ולהשקיע בו- ממש לפנות לו זמן באופן קבוע.. אם זה ספורט, או איזה חוג, או מה שלא יהיה, תפני לו זמן ותעשי אותו
אל תעשי את זה "כשיוצא לך" או "מדי פעם", אלא ממש לקחת אותו ברצינות.
לא לבזבז זמן על שינה
- תשני כמה שעות שאת צריכה כדי להיות עירנית, וזהו
אין שום סיבה לישון 12 שעות ביום שבת או בחופש, רק כי אין בית-ספר/עבודה.. אם הלכת לישון ב2:00 ומספיקות לך 6 שעות, קומי ב8:00 ותעשי משהו עם כל הבוקר
שמתבזבז אם את קמה באמצע הצהריים. תהני
מקווה שהעיצות יעזרו לך. אם יש לך שאלות, אז אני פה.. ואם אני אחשוב על עוד עיצות אני אכתוב כאן.

meshi4

New member
סובולינה ותותי -אחלה עיצות ../images/Emo45.gif

בטוח שלא הובנתי כראוי.אין לי בעיה איך למלא את הזמן.הבעיה שאני לא עושה את מה שאני צריכה ורוצה לעשות.אז העיצה שלך תותי לרשום משימות יומיות ושבועיות היא מצויינת קניתי
המשימות שאני רוצה לעשות[תמיד דוחה עד....שעושה אותן בסוף] 3 ספרים מחכים לי על השידה. סידור ניירת...חשבונות למינהם,וכל נושא בעצם שקשור לבית.הכל מסודר אצלי בקלסר לפי נושאים.וכך זה מקל עלי למצוא כל דבר. סידור מתכונים בקלסר מנויילן לפי נושאים. גינה ,שתילה צמחים וטיפוח העציצים לנשמה
לפעמים לא "מדברת" עם הצמחים
.והם "נעלבים". לא זוכרת מתי ראיתי סרט או סדרה בטלויזיה. לבקר משפחה שגרה בסביבתי. הילדים עשו לי מנוי בתיאטרון "הבימה" הלכתי רק לשתי הצגות. בפועל מה אני עושה? שומעת מוסיקה, רוקדת פעמיים בשבוע ריקודי עם. פעמיים בשבוע שמרתי על הנכד באופן קבוע.[עכשיו כלתי בחופשת לידה] כמובן נקיון הבית,קניות וכו'. ו...................המחשב גוזל לי המון המון זמן.בעצם זה כלי הדיבור שלי.אבל אני צריכה להוריד את המינון . תודה לכן.

א ס י ת

New member
משי, את עושה מה שאת אוהבת

לא מה שאת חושבת שאת צריכה לעשות. אני מוותרת לעצמי על "מה שאני צריכה לעשות" ועושה רק את מה שאני אוהבת. גם את הנקיון של הדירה, שאני פחות אוהבת עושה בין לבין המחשב. אני מנקה חלק אחד, וממתינה עד שהרצפה תתייבש ובזמן הזה אני במחשב. כשהמקום מתייבש אני עושה עוד קטע, ושוב אני במחשב. נכון שזה גוזל ממני חצי יום במקום שעתיים, אבל זה חצי יום נהדר ולא שעתיים מרגיזות. ככה אני גם מבשלת. מבשלת משהו ואני במחשב. חוזרת להמשיך וכו'. כל העיסוקים האלה נעשים פחות מעיקים. ככה גם עם תוכניות טלויזיה. מסמנת מה שאני רוצה ורואה, בין לבין המחשב. המחשב הוא החבר'ה שלי. יש כמובן חברות וזוגות ומשפחה שמגיעים לביקור. אבל התכנים של הפורום הם החשובים לי.

meshi4

New member
אסית........חייכתי ../images/Emo45.gif

כי זה בדיוק סדר היום שלי.אבל לפעמים מרגישה שאני צריכה להוריד את המינון .ולא להזניח תחביבים ומטלות אחרות.

למעלה