עיצות../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif
איך לנצל את הזמן בצורה הטובה ביותר
כל שבוע בתחילת השבוע או בסופו (לקראת השבוע הבא) תעשי לך רשימה של משימות שאת צריכה לעשות במשך השבוע. ככה את תקבלי תמונה כללית של מה שאת צריכה לעשות, ולא תגיעי למצב כזה בסוף השבוע שתגידי: "שיט
לא הספקתי כלום
". אה, וכמובן שכדאי בכל סוף יום לגשת לרשימה ולסמן
על דברים שכבר עשית.
תארגני לך את הזמן: כל יום על הבוקר או יום לפני בערב, תקחי דף ותחלקי אותו לשעות. בכל שעה תכתבי מה את צריכה לעשות. נגיד, אם את צריכה לבשל לאיזו ארוחה משפחתית ואת יודעת שזה ייקח לך שעתיים, תסמני את זה משעה 16:00 עד 18:00 למשל. את תראי כשתתחילי לעשות את זה שיישארו לך שעות פנויות. מה עושים עם השעות הפנויות
קודם כל, תדאגי שכל יום תהייה לך שעה כזאת או יותר.. אם את ממש ממש עסוקה, אז גם חצי שעה זה טוב, אבל כדאי מאוד מינמום חצי שעה כל יום.
בשעות הפנאי שלך תפנקי את עצמך בדברים שאת אוהבת לפי הזמן שיש לך:
אם יש לך שעתיים: אז לכי לסרט או תראי סרט בטלויזיה (אני ממליצה בחום על הסינמטק
)/ תלכי למספרה/קניות/מה שבא לך - אבל חשוב שזה יהיה במסגרת הזמן, כדי שלא תאבדי זמן מדברים אחרים.. אם את בקניות משעה 16:00-18:00 ובשעה 18:00 את יודעת שאת צריכה להיות בבית
כי יש לך דברים לעשות, תדאגי שבשעה הזאת באמת תהיי בבית, כדי שלא תהיי לחוצה אח"כ.
אם יש לך רק חצי שעה- את יכולה לקרוא ספר, לראות תוכנית בטלויזיה, לעשות מדיטציה/אמבטיה.. אבל חשוב מאוד מאוד
לעמוד בלוח הזמנים, אחרת אין סיבה לעשות אותו בכלל.. אגב, אני את העיצה של לוח זמנים מיישמת רק בתקופות שיש לי הרבה לחץ בבית ספר ואני מרגישה כאילו אין לי זמן לכלום, ואז פתאום אני מוצאת את עצמי עם זמן
איזה כיף זה
עוד עיצות:
להתחיל משהו ולסיים אותו, במקום להתחיל אלף דברים ולא לסיים כלום. כשאת יודעת שיש משימה אחת מאחוריך במקום שני חצאי משימות שונות, זה יותר מרגיע- וגם: את יכולה לסמן
על משהו שכבר עשית.
לא לבזבז זמן- קורה כל הזמן שאנחנו מבזבזים זמן בין לבין.. נגיד, את מסיימת לבשל ויש לך רבע שעה עד שאת צריכה ללכת לאנשהו.. מה עושים ברבע השעה הזאת
את אחד מהדברים שהיינו אמורים לעשות השבוע
גם אם נספיק רק חלק, זה עדיף על לא להספיק כלום..
לפתח תחביב ולהשקיע בו- ממש לפנות לו זמן באופן קבוע.. אם זה ספורט, או איזה חוג, או מה שלא יהיה, תפני לו זמן ותעשי אותו
אל תעשי את זה "כשיוצא לך" או "מדי פעם", אלא ממש לקחת אותו ברצינות.
לא לבזבז זמן על שינה
- תשני כמה שעות שאת צריכה כדי להיות עירנית, וזהו
אין שום סיבה לישון 12 שעות ביום שבת או בחופש, רק כי אין בית-ספר/עבודה.. אם הלכת לישון ב2:00 ומספיקות לך 6 שעות, קומי ב8:00 ותעשי משהו עם כל הבוקר
שמתבזבז אם את קמה באמצע הצהריים. תהני
מקווה שהעיצות יעזרו לך. אם יש לך שאלות, אז אני פה.. ואם אני אחשוב על עוד עיצות אני אכתוב כאן.