בוקר טוב עולם

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על בוקר שקט ורגוע, על תכנית וסדר יום, על האומץ להביט פנימה בכנות. על האומץ לשתף ולהתיידד עם פחד החשיפה. על בריאות פיזית ונפשית. על חברות עוטפות, תומכות ומעודדות. על משפחה אוהבת ומפרגנת. על תקווה שבלב והחיים עצמם. על עוד יום נקי. רק להיום - ארבעה חודשים ועשרים וחמישה ימי ניקיון
אוהבים

עליזה 63

New member
מתוך "שפת השחרור"

מתוך "שפת השחרור" נתינה ללמוד נתינה בריאה יכול להיות דבר מאתגר. רבים מאיתנו נתפסנו בנתינה כפייתית – מעשים של רוחב לב שבאו ממקום לא של רוחב לב: תחושות של אשמה, בושה, מחויבות, רחמים, ועליונות מוסרית. עכשיו אנו מבינים שהנתינה הכפייתית לא עובדת. היא חוזרת נגדנו. היא משאירה אותנו עם תחושות של קורבנות. רבים מאיתנו נתנו יותר מדי, כשחשבנו שאנו בסדר ועושים מה שצריך; ואז הרגשנו מבולבלים מפני שחיינו ומערכות היחסים שלנו לא עבדו. רבים מאיתנו נתנו כל כך הרבה, ובמשך כל כך הרבה זמן, כשחשבנו שאנו עושים את רצונו של אלוהים; ואז בהחלמה הפסקנו לתת או אפילו לאהוב לזמן מה. זה בסדר. אולי היינו זקוקים למנוחה. אך נתינה בריאה הינה חלק מחיים בריאים. המטרה בהחלמה הינה איזון – אכפתיות שבאה ממקום של רצון אמיתי לתת, שיושבת על גישה של כבוד לאחרים ולעצמנו. המטרה בהחלמה הינה לבחור מה אנו רוצים לתת, למי, מתי, וכמה. המטרה בהחלמה היא לתת, ולא להרגיש קורבן בגלל הנתינה. האם אנו נותנים מפני שאנו רוצים, מפני שזאת אחריותנו? או שאנו נותנים מפני שאני מרגישים חייבים, אשמים, מתביישים או עליונים? האם אנו נותנים מפני שאנו פוחדים לומר "לא"? האם הדרכים בהן אנו מנסים לעזור לאנשים באמת מועילות, או שהן מונעות מאחרים להתמודד עם הדברים שהם אמורים להיות אחראים להם? האם אנו נותנים כדי שאנשים יאהבו אותנו או כדי שירגישו שהם חייבים לנו? האם אנו מנסים להוכיח שאנו בעלי ערך? או שאנו נותנים מפני שאנו רוצים לתת וזה מרגיש נכון? ההחלמה כוללת מעגל של נתינה ושל קבלה. היא שומרת על כך שאנרגיה בריאה תזרום בין הכוח העליון שלנו, אחרים ועצמנו. זה לוקח זמן ללמוד כיצד לתת בדרכים בריאות. לוקח זמן ללמוד לקבל. נהיה סבלניים. האיזון יגיע. אלי, בבקשה תדריך את הנתינה שלי ואת המניעים שלי היום

עליזה 63

New member
רק בפסח ! ! !

רק בפסח ! ! ! 1. רק בערב פסח דוכני הפלאפל עם תעודת הכשר דופקים קופה של שנה שלמה . 2. רק בפסח מוכרים את המדינה לערבי. בשאר השנה נותנים להם אותה בחינם . 3. רק בפסח השנה מתחילים להיות רעבים כבר יום אחד קודם . 4. רק בפסח עוגיות קוקוס נחשבות לאוכל . 5. רק במימונה ראש הממשלה מגיע לנתיבות . 6. רק בערב המימונה אתה מגלה שמשפחת בירן מקומה 4 בעצם עיברתה את השם מביטון . 7. רק בפסח מישהו שאוכל לידך בוטנים, מגרה אותך . 8. רק בפסח האשכנזים מרג ישים דפוקים . 9. רק בפסח כולנו רעבים ללחם . 10. רק בפסח אתה כל הזמן רעב ולמרות זאת משמין בטירוף . 11. רק במוצאי פסח מאפיית אבולעפיה נראית כמו גן סאקר ביום העצמאות . 12. רק בפסח הנהלת קולגייט העולמית לא מבינה למה הצריכה של מברשות השיניים בישראל עלתה ב-350% . 13. רק בליל הסדר כולם קוראים כל שנה "לשנה הבאה בירושלים" אבל יודעים שבשנה הבאה, ימות העולם, הם אצל ההורים שלה בגבעת שמואל .

למעלה