עוגת שוקולד/שוקולית, הכי קלה וטעימה להפליא
עם קישוטים יפים מעל, נראית כמו עוגת קונדיטוריה. הכמות היא לשתי תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית אחת. 4 ביצים 1 כוס קמח תופח (או 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה) 1 כוס שוקולית 1 כוס סוכר 1 כוס שמן (ניתן להמיר בחצי כוס שמן + חצי כוס חמאה מומסת) 1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל) כדי להשיג עוגה גבוה ויפה, מומלץ להקציף את הביצים (ללא הפרדה), להוסיף בהדרגה סוכר ולהמשיך להקציף לתפיחה בהירה. להוסיף בהדרגה שמן תוך הקצפה, להוסיף קמח ושוקולית ולבסוף להוסיף שמנת מתוקה. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 175 מעלות כ-35 דקות או עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא עם פירורים לחים. לצנן את העוגה לגמרי. בסיר קטן לחמם את השמנת המתוקה הנותרת ולהביא אותה לסף רתיחה. לכבות את האש ולהוסיף 100 גר' שוקולד חלב או מריר. לערבב היטב עד שתהיה תערובת חלקה ולשפוך על העוגה. אחרי שהקרם מתייצב על העוגה אפשר לקשט בכל מה שאוהבים (סוכריות צבעוניות, אבני שוקולד וכו'). מגי