לבטוח בעצמנו../images/Emo24.gif
אנו יכולים לבטוח בעצמנו
עבור רבים מאיתנו, השאלה היא לא האם אנו יכולים לבטוח שוב באדם אחר, אלא האם אנו יכולים לבטוח בחשיבה שלנו שוב. "הטעות האחרונה שעשיתי כמעט עלתה לי בשפיות שלי," סיפרה אישה בהחלמה שהתחתנה עם מכור לסקס. "אני לא יכולה להרשות לעצמי לעשות עוד טעות כמו זאת." רבים מאיתנו בטחנו באנשים, שאחר כך רימו אותנו, התעללו בנו, הפעילו מניפולציות עלינו או ניצלו אותנו בדרכים אחרות מפני שבטחנו בהם. יכול להיות שחשבנו שהאנשים האלה מקסימים, טובים וישרים. אולי היה קול קטן שאמר: "לא – משהו לא בסדר." או אולי הרגשנו בסדר גמור כשבטחנו בהם, אבל הזדעזענו כשגילינו שהאינסטינקט שלנו טעה. מה שקרה לנו אולי ממשיך להדהד בחיינו במשך שנים. האמון שלנו באחרים התערער, אך האמון שלנו בעצמנו אולי התנפץ עוד יותר גרוע. אנחנו אולי נשאל את עצמנו - איך יכול להיות שמשהו שהרגיש כל כך נכון, זרם כל כך טוב, היה כזו טעות מוחלטת? איך אני אוכל לבטוח בתהליך הבחירה שלי, כשהוא כל כך פגום? אולי לעולם לא יהיו לנו התשובות. אני מאמין שהייתי צריך לעשות "טעויות" מסוימות כדי ללמוד שעורים גורליים שאחרת אני לא בטוח שהייתי לומד אותם. אנו לא יכולים לתת לעבר שלנו להפריע ליכולתנו לבטוח בעצמנו. אנו לא יכולים להרשות לעצמנו לתפקד מתוך פחד. אם אנו תמיד מקבלים את ההחלטה הלא נכונה בעסקים או בעבודה, אולי עלינו ללמוד מדוע אנו מתעקשים להביס את עצמנו. אבל רובנו כן משתפרים. אנו לומדים. אנו צומחים מתוך הטעויות שלנו. לאט, בהדרגה, מערכות היחסים שלנו משתפרות. הבחירות בעסקים משתפרות. ההחלטות שלנו לגבי כיצד להתמודד במצבים מסוימים עם ילדינו או חברינו משתפרות. אנו מפיקים תועלת מטעויותינו. אנו מפיקים תועלת מהעבר שלנו. ואם עשינו טעויות, היינו צריכים לעשות אותם כדי ללמוד לאורך הדרך.
היום,
אוותר על הפחדים שלי הקשורים בלבטוח בעצמי מפני שעשיתי טעויות בעבר. אני מבין שהפחדים אלה רק מפריעים לחשיבה שלי היום. אני אתן לעברי, אפילו לטעויות שלי, תוקף על ידי כך שאקבל אותם ואהיה אסיר תודה על הכול. אשתדל לראות מה הרווחתי מהטעויות שלי. אנסי להסתכל גם על ההחלטות הטובות שלי. אהיה מודע להזדמנויות לשיפור, להתקדמות כללית, בחיי.
מצאתי ברשת ואהבתי, אז שיתפתי
אוהבת