הכן סוסך לקיץ

../images/Emo42.gifהכן סוסך לקיץ../images/Emo42.gif

איך מקלים על הסוסים בחודשי הקיץ החמים? איך מרחיקים זבובים? כיצר מונעים גרדות? איך מטפלים ביובש בשפתיים ובפרסות? באילו תכשירים אתם ממליצים להשתמש? אילו שינויים אתם עושים באופן העבודה/טיפול? באיזה תופעות הקשורות בסוסים אתם נתקלים בקיץ שלא נתקלם בהן בחורף? שרשרו לכאן את כל הטיפים האפשריים לרוכב ולסוס בחודשי הקיץ!

סוני DSCH1

New member
אצלנו

אנחנו שמים להם ריסוס נגד זבובים, יש לנו סוסה אחת שרגישה לזבובים אז היא מקבלת זריקה נגד גרדות,אנחנו שמים להם איצפרי אני לא יודעת איך כותבים את זה אבל זה מעולה נגד גרדות,אנחנו שמים להם במגרש מים, במרעה יש לנו מקום שהוא סגור ויש שם צל ומים (מים תמיד יש במרעה),יש להם מאווררים, שטיפה אחרי רכיבה של כול הגוף,יש לנו חומר מסריח ודוחה ששמים על הפרסות עם הפרסות יבשות.

ocean zd

New member
אויש נהדר!!!

ממ... דבר ראשון לדעתי.. לגלח..וכל יום בבוקר לשים ספרי נגד זבובים... משתדלת לשטוף כמה שיותר... ולשמור על רעמה וזנב נקיים..יובש בפרסות.. כמה שיותר שמן..[גם וזלין זה בסט!!!] חחח...תופעות שאני נתקלת בהן בקיץ הן שאני חוזרת הביתה כבר אחרי מקלחת מהבייבי הזההה כיף לי.. צריך פול זמן.. ועבודה..

אז ככה

קודם כל מפסיקים לשים קובנים...חח אצלנו יש המון המון קרציות....אז את הסוסים שעובדים מרססים כמעט כל יום אחרי העבודה (שהם חוזרים לתא/למרעה) בספריי נגד קרציות. לפני כל רכיבה שמים ספרי נגד זבובים. ואחרי כל רכיבה שטיפה וספריים. לי אישית יש סוסה עם גרדות של נקיון (היא מתגרדת רק אם הזנב שלה מלוכך) לכן אני חופפת באיזור השלוש פעמים בשבוע. לסוסה שלי עור ורוד ורגיש...אז אם היא משוחררת במגרש או הולכת לרכב כשיש שמש אני שמה לה קרם הגנה באף ומסביב לעיניים. יש גם חלק שקונים לסוסים שלהם את הרשתות לפנים שהם למנוע זבובים, לי אישית אין. נראה לי זהו....קיץ נעים ומהנה לכולם!

Ticklish

New member
קיצצץ...

מממ... קיץ, זמן מבורך שכזה. אין בצפר. שמים רשתות זבובים על העיניים, דואגים שיש סטוקים של פלייספריי... שוטפים מלא, גם אם עוברים רק עם ספוג ודלי עם מים כדי לקרר ולדאוג שנעים לסוס. חשוב מאוד שהתא יהיה נקי מתמיד בקיץ לדעתי, כי בחום הכל נרקב וזה ממש מגעיל. ישר אחרי הרכיבה צריך שהסוס ישתה, וכשהסוסים משוחררים הם צריכים מקום עם צל, לפחות חלקי. אז קיץ נעים

stary1

New member
קיץ../images/Emo178.gif

איך מקלים על הסוסים בחודשי הקיץ החמים
שומרים על נקיון מזבובים, עבודה לא מאומצת ולא בשעות החמות ושטיפות לעיתים קרובות. איך מרחיקים זבובים
ריסוס וקובן+מסכת רשת. כיצר מונעים גרדות
שמירה על נקיון הסוס ונקיון מזבובים וטפילים אחרים. איך מטפלים ביובש בשפתיים ובפרסות
משחת פרסות אחת לשבוע אחרי השטיפה. באילו תכשירים אתם ממליצים להשתמש
אין לי העדפה, נראה לי שפליימקס הוא המועדף. אילו שינויים אתם עושים באופן העבודה/טיפול
עבודה בשעות קרירות יותר של היום. באיזה תופעות הקשורות בסוסים אתם נתקלים בקיץ שלא נתקלם בהן בחורף
זבובים וטפילים ולפעמים ירידה במשקל בשל התביישות המרעה.

למעלה