הנושא החם: דודו טופז

Bezalel P

New member
../images/Emo42.gifהנושא החם: דודו טופז

בעקבות התאבדותו של דודו טופז הבוקר בתא המעצר, הנושא החם בבלוגיה שונה בהתאם. מבלי להביע עמדה בעצמי, אני בטוח שיש הרבה מאוד מה לומר על הנושא. בצלאל.

זו טעות מוגזמת- לכתוב עליו

ולעשות עליו "רייטינג" תניחו כבר לעניין,זה עניין כואב ועצוב כרגע מה שמושך קריאה זה החדשות ולכל כותבי הבלוגים שירוצו לכתוב עליו ולשים את שמו בתגית תחשבו טוב לפני תנו לקצת זמן לעבור

BEAUTY האחת

New member
אגואיסט עד נשימתו האחרונה

עשה טובה גדולה לעצמו ולעולם רק חבל שלא חשב על ילדיו וחשב רק איך לגאול את עצמו מהעוולות הנוראיות שעשה . שלדעתי לא הביע חרטה לרגע על הרצון לרצוח אנשים להשחית את פניהם וכ"ו. לא שונה מאחרון העבריינים ברחוב.

siv30

New member
הוא היה חולה

זה היה ברור, כי אין אדם שיש לו 50 מליון שח בחשבון הבנק ודואג לרייטינג שלו אם הוא שפוי. מה שלא ברור זה הרצון לעשות לו לינץ' גם ע"י בתי המשפט וגם ע"י הציבור. כמובן שמה שהוא עשה היה חמור, אבל במקום לאשפז אותו במחלקה סגורה, התייחסו אליו כמו שאת כותבת כאן, אחרון העבריינים. לגאול? פשוט נורא מה שתכתב כאן. אין גאולה לאדם שמתאבד.

ציטוט של הפרקליטות:

"רב עבריינים, אדם מסוכן, אלים וחסר גבולות אשר במשך חודשים ארוכים תכנן בקפידה את נקמתו בעולם התקשורת רק משום שחש שכוכבו דעך".

goldy

New member
אתה צריך להכיר עורכי-דין

"להרגיש" זה משהו שהם לא מסוגלים לו. בנוסף כל כיתבי האישום הם שבלונה בשינויים קטנים.

siv30

New member
אחחח איך ידעתי שאתה מאושר

אתה יכול לרקוד על הקבר של טופז, בזמן שהעבריינים החמורים באמת מסתובבים ברחובות, רוצחים ויוצאים זכאים, או סתם נענשים בעונשים חסרי משמעות. ככה זה כשמתעסקים בשופוני אנאס, משפטי ראווה של יראו ויראו. בסוף מישהו בא וטורף לך את הקלפים.

siv30

New member
לדעתי הוא היה קורבן

וסבל ממבנה של מערכת התקשורת והטלביזיה שמנוהלים ע"י מספר משפחות במדינה. אלימות היא לא פתרון לשום דבר אבל אדם חולה שנדחק לפינה מגיע גם לפתרון הזה. וכן, אני מאמינה שהוא היה חולה נפש ושההתנהלות של כל מיני גורמים במערכות התקשורת פשוט הורידו אותו אותו ביגון שאולה והסירו ממנו צל אנוש.

מחלת הנפש היחידה שלו היתה ההתמכרות לרייטינג

אני לא רואה שום הבדל בינו לבין גברים שרוצחים את נשותיהם בגלל שהקנאה העבירה אותם על דעתם. זה לא הופך אותם לחולי נפש. כך גם דודו טופז שתאוות הפרסום העבירה אותו על דעתו., וזה לא מצדיק את הפשעים שלו ולא הופך אותו לחולה נפש.

siv30

New member
אני לא מצדיקה את הפשעים שלו

אני רק חושבת שצריך לאזן את הפשעים שלו ומה שהוא עשה למול ההתנהלות של בתי המשפט והפרקליטות במקרים אחרים לא פחות חמורים אפילו יותר מהם. אני גם חושבת שצריכים לאזן את מה שהוא עשה למול מה שעשו לו ואת זה אנחנו לא יודעים. אני לא יכולה לקבוע בוודאות שהוא לא היה חולה נפש. אבל אני יכולה להצטער על המחדל של השב"ס ועל העובדה שהוא לא זכה למשפט נקי מרעשים.

מחלת נפש לא מצדיקה פגיעה באדם אחר

וחולה נפש זה לא אדם שפוגע באדם אחר גם אם הוא היה חולה נפש, מה שבספק, זה לא הופך את המעשים שלו ללגיטימים. חולה נפש הוא אדם שסובל. הוא לא אדם אלים.

siv30

New member
צריך לשפוט לגיטימי

לפי מספר קריטריונים. אני לא טוענת שהוא לא פושע או שהמעשים שלו לגיטימיים, אין לי מושג, יש לנו רק נתונים לכאוריים. אני טוענת שצריכים להרגיע את הדיון הציבורי המתלהם. בנתיים אדם בארץ נחשב לחף מפשע עד שהוכרז אחרת. בנתיים הדיון חייב להתקיים בבית הדין ולא בתקשורת.

siv30

New member
את יודעת

זה ממש לא הוגן מה שעכשיו כתבת. הוא לא מנע. הדיון הציבורי הוכרע וזו התממות לכתוב שהיה דיון ציבורי אמיתי.

מה שקובע הוא לא הדיון הציבורי

אלא הכרעה בבית המשפט ההכרעה לה הוא לו חיכה ומעבר לזה - הוא הודה במעשים המיוחסים לו. בכל מקרה - גלשת לחלוטין ממה שאמרתי. יש לי הרבה דברים רעים להגיד על התקשורת, גם ביחס לנושא של דודו טופז. אבל אני הגבתי רק לנושא של מחלת הנפש. המחלה היחידה שדודו טופז אובחן כחולה בה היא סוכרת. הוא לא חולה נפש. ולכתוב שהוא חולה נפש ולכן הוא הגיע לפתרון האלים, זה בעצם לומר שציבור שלם של אנשים שחולים במחלות נפשיות עשויים להיות אלימים, כשלמעשה בשטח אחוז חולי הנפש שמסוכנים לאחרים הוא מזערי

siv30

New member
השופטים גם הם בני אדם

מעבר לזה לא חשבתי שאת מתייחסת רק להיבט של מחלת נפש. אישית אני חושבת שהוא היה חולה. אדם לא מתאבד סתם אם אין לו איזו שריטה עמוקה ביותר.

מחלה זה לא עניין של חושב או לא חושב

זה עניין של האם אתה מאובחן כחולה או לא מאובחן כחולה. ואני לא חושבת שיש לך את הכלים כדי לאבחן מחלה. אגב - באיזה מחלה הוא חולה?

למעלה