חייבת עזרה בלמידה למתכונת

../images/Emo42.gif חייבת עזרה בלמידה למתכונת

בהיסטוריה..
יש לי עוד כמה ימים מתכונת ואני כבר לא יודעת מה לעשות.. מתחילת השנה יש לי 60 במבחנים (וגם נכשל אחד
) כי אני פשוט לא יודעת איך ללמוד. ניסיתי לשנן ואחרי חצי סיכום כבר שכחתי הכל, ניסיתי לקרוא ולהבין אבל עדיין לא זכרתי פרטים, ניסיתי טבלאות, ראשי פרקים ושום דבר לא עוזר
זה פשוט יותר מדי חומר.. חיפשתי במאמרים ובקישורים אבל לא מצאתי טיפים שממש עוזרים לי ואני כבר נואשת ולא יודעת מה לעשות.. הבגרות עוד פחות מחודש והמתכונת עוד 4 ימים..
מישהו יכול לעזור לי?

דליה.ד

New member
קשה קשה להושיע

ארבעה ימים לפני המתכונת. אני עצמי מורה להוראה מתקנת ומלמדת כמה בנות לבגרות בהיסטוריה מזה כמה שבועות. ואכן, צריך לדעת לסכם מסה של חומר. זה מה שאנו עושות: קוראות ומסכמות מושגם חשובים כגון: אנטישמיות (גורמים, גילויים, תוצאות,), מבשרי הציונות (שמותיהם, רעיונות עיקריים, הישגים עיקריים) וכו'. קוראים את הסיכומים ומדגישים רק את המילה המתמצתת: למשל תחת גורמים לאנטישמיות מסמנת: לאומנות, אמנסיפציה, דת, תורת הגזע, סוציאליזם, קפיטליזם. לומדים בע"פ רק את המושגים הללו (בזמן הבחינה שופכים על זה ים של חומר). לפני הבחינה קריאה חוזרת של הסיכומים ברפרוף חיזוק נקודות חולשה שלא בטוחים בהם. ובהצלחה!

למעלה