חרדות מוזרות

liat1953

New member
../images/Emo42.gifחרדות מוזרות

יש לי לצערי לא מעט חרדות,אחת מהן היא כשאני קוראת כאן באינטרנט על תאונה או ארוע כלשהו במקום בו מצויים יקירי אני נכנסת ללחץ לא נרגעת עד ששומעת את קולו של מי שחשבתי שאולי נמצא באזור... אני מנסה להרגיע עצמי במחשבה חיובית,למה לחשוב שלילי ,אך לא תמיד זה עוזר. מאד אשמח לקבל רעיונות איך להתמודד עם חרדה זו.

קראי את ההודעה של רומינה יאן לנצח

חרדות מוזרות? או חרדות מובנות? אנו חיים בתקופה בה חרדות אשיות מתמזגות בחרדות הנובעות מהמצב הבטחוני שאנו חיים בו. מובן שאם היוודע דבר פגוע או אסוןאנו נלחצים ורוצים לדעת שיקירנו בטוחים ושלא אירע להם דבר רע. האם זה מצב טבעי או חרדה שיש להגמל ממנה? האם חרדתך נראית לך מוגזמת? האם היא מציקה ליקירייך ומתבטאת בטלפונים רבים ו"מנדנדים" במשך היום כדי לוודא שהם בסדר? אם לדעתך החדרה שלך מוגזמת יש מקום לבדוק מנין החרדה המוגזמת נובעת. בדידות ורצון להיות יותר בקשר עם יקירייך? העתקה של חרדה ממקור אחר שאת מקשה להתמודד עימה, לחרדה לגבי יקירייך שקל להרגיעה דרך שיחת טלפון? יש לציין שדפוסי מחשבה והתנהגות שאנו חוזרים עליהם שוב ושוב, הופכים עם הזמן להרגל אוטומטי, שאנו לא נותנים לעצמנו לגביו דין וחשבון וששינויו דורש מאמץ מודע. כדי שתוכלי להתפנות למגר את ההרגל, יהיה עלייך קודם לעשות צעדים שיקלו עלייך להמנע מאותה התנהגות שאת רוצה לפחית אותה. כך למשל,תוכלי לקבוע עם יקירייך שיתקשרו אלייך פעם ביום , בשעה מוסכמת כדי שתדעי שהם בסדר או קבעי לעצמך מידרג, נסי להעריך באופן מציאותי את היותה של תחושת הדאגה מוצדקת ולהתקשר רק כשאת נותנת להערכה זו, ציון גבוה. לאחר שעשית זאת, תוכלי לנסות ולהסיח את דעתך מההתנהגות שאת רוצה להפסיק אותה דרך יציאה מהבית, פעילות שתסיח את דעתך, מדיטציה, ותרגילי הרפיה שאתאר אותם בפרוטרוט בהמשך.... אין דבר העומד בפני הרצון ובהצלחה!

liat1953

New member
אנו חיים אכן בתקופה קשה ביותר

הגורמת לחרדות שלעיתים מאבדת פרופורציות...אכן אני מרבה להתקשר לילדיי כאשר נמצאים בדרכים...היה ואיני מצליחה להשיג את הילדים בטלפון אני מגיעה ממש למצב שאיני מסוגלת לתפקד,לא מסוגלת להתרכז בשום דבר אלא רק עסוקה בלחייג עוד ועוד...ולעיתים אני מבינה שהילדים רוצים סתם להתנתק ולהיות עם עצמם או עסוקים בלימודים ורוצים את השקט שלהם. מה שאני עושה לעיתים כאשר אני מגיעה למצב חרדה קשה ביותר אני לוקחת טיפות טבעיות שמועילות לי בדרך כלל טוב מאד "רסקיו רמדי"ממליצה עליהם בחום. ובאשר לרעיון ההרפיה שהעלת גילה כאן בתגובתך לדברי מאד אשמח אם תתארי אותם בפרוטורוט.אני מוכנה לעשות כל דבר שיעזור לי להיות פחות חרדה ובכך גם להקל על הסובבים אותי שלא אחת לא נהנים מכך בלשון המעטה.

בהצלחה.יהיה בסדר.

אני ממש מבינה אותך.גם לי לקח זמן להבין שחרדות יש ויהיו תמיד.זמ\ה מין מנגנון של הגוף, מעצבן אבל קיים ואולי אפילו חיובי משהו כדי לשמור על עצמנו. פשוט, יש חרדות שהן מאוד מציאותיות. יש דברים שהם לא בשליטתנו-גם כשנוהגים ממש בזהירות תמיד יש אידיוטים מסוכנים בכביש... ויש גם פגעי מזג אויר. אז זה לא בשליטה. אני עצמי מנסה להבין שלא בהכל אני יכולה/צריכה לשלוט וצריך לקוות ולהאמין בטוב.זה קשה כי אני טיפוס של שליטה עצמית כמה שיותר,אבל מתחילה להבין שזה בלתי אפשרי ואולי גם לא נחוץ. כשיש לי התקף בזמן נהיגה אני מנסה לשדר לעצמי-לא עכשיו.עוד מעט אתפנה ואחשוב על זה.בד"כ זה עוזר ועובר.ואם בכל זאת בא התקף אני מנסה לשכנע את עצמי שזה לא סוף העולם, עוד כמה דקות יעבור.וחרדה לאנשים אחרים אני מרגיעה במחשבה שבטח יתברר תיכף שהכל בסדר ומקווה לטוב. זה לא בא לי מעצמו. למדתי בעזרת פסיכו' לחשוב ככה .עדיין קשה לסגל תפיסה חדשה אבל זה הולך ומשתפר. ב-ה-צ-ל-ח-ה!!! כל הכבוד על האתר הזה.רק- אולי תדברי איתנו בשפה חופשית.בטח גם לך יש לפעמים חרדות, רק שאת יודעת להתגבר.

למעלה