יום רביעי

shellyland

New member
../images/Emo42.gif יום רביעי

שרשרו את הקמפיין שלכם לכאן. אתמול באיאנו העלה את הקמפיין שלו רמה בכך שהביא ג´ילגל בחירות, אבל עוד לא ראינו מאף אחד מהמועמדים מצע אמיתי וראוי לשמו וגם לא את פירוט הסיבות למה המועמד הוא הראוי להבחר. מה קורה לכם? כמה אנשים כבר הכריזו על עצמם כקולות צפים - אני רוצה לראות מה אתם עושים בשביל להשיג אותם! בהצלחה!

shellyland

New member
מתחנף לאלים, גיבה? ../images/Emo6.gif

זה אמנם עוזר, אבל זה לא מספיק. צריך גם להתאמץ.

giba70

New member
ה-2 בפברואר מתקרב../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif

חגה של ימאנז´ה מתקרב ואנו נוקטים בכל הדרכים האפשריות... אם ש"ס יכולים אז אולי גם אנחנו ניעזר באמונות שונות מפלגתו של שיקו סיינס תיקרא "סרטן בגב האומה" כמובן זה היה אחד הסמלים של שיקו - הקאראנגז´ו. ביומה של ימאנז´ה תיערך סעודת סרטנים, לובסטרים ושאר פירות ים בארגון מפלגת "סרטן בגב האומה", יהיו שם גם תורמים מכל העולם ואחד מדרום אפריקה. בהזדמנות זו אני רוצה לומר ששיקו נמצא איתי בקשר ומעביר לי מסרים. הוא הודיע שאם הוא ייבחר הוא ינסה לארגן קאמבק עם "נאסאו זומבי" ויהיה מופע איחוד. אני רוצה למחות על כך שברשימת האייקונים אין אייקון של סרטן ולכן אני משתמש בתמנון
שהוא חבר טוב של הסרטן. ולסיום אני שולח לימאנז´ה את כל אלה:

giba70

New member
אז הנה שיר של דוריבאל קאימי../images/Emo70.gif

וגם גל קוסטה שרה אותו. יכולת כבר לכתוב את כל המילים בשביל ספרינג...

shellyland

New member
בגלל שביקשת כל כך יפה...

Dia 2 de fevereiro Dia de festa no mar Eu quero ser o primeiro Pra salvar Iemanjá Dia 2 de fevereiro Dia de festa no mar Eu quero ser o primeiro Pra salvar Iemanjá Escrevi um bilhete a ela Pedindo pra ela me ajudar Ela então me prometeu Que eu tivesse paciência de esperar O presente que eu mandei pra ela De cravos e rosas vingou Chegou, chegou, chegou Afinal que o dia dela chegou Chegou, chegou, chegou Afinal que o dia dela chegou Dia 2 de fevereiro Dia de festa no mar Eu quero ser o primeiro Pra salvar Iemanjá

גדי שבת

New member
אני מבין שאני בבעיה והעסק כמעט גמור

התארגנה כאן מאפיה מאריסיוזית, וקשה להתמודד עם זה. דרך אגב – בעיה טכנית. על פי חוקי הבחירות מותר להריץ מועמד נוסף תחת ניק אחר. השאלה היא האם מותר להצביע יותר מפעם אחת מאותו מחשב, שאם לא – מה הטעם להריץ מועמד נוסף שלא ניתן להצביע עבורו. גם כך אני די בודד בכל הסקרים שנערכים כאן, אז להריץ מועמד שלא יזכה אפילו לקול של כבוד? חשבתי אולי להריץ את..... מריסה מונטה

eldarinn

New member
לעניין התוצאות הסר דאגה

הסקרים לא משקפים כלום. אנחנו במפלגת החופש למריסה נדאג להצביע רק פעם אחת.......מכל מחשב אישי ומוסדי במדינת ישראל.

shellyland

New member
זה לא נגמר עד שהאשה השמנה לא שרה

להצביע יותר מפעם אחת: בעקרון - מותר, רק שהסקרים של תפוז לא מקבלים יותר מהצבעה אחת מאותו מחשב, לכן תצטרך להצביע ממספר מחשבים שונים, או להקרוא לכל החבר´ה שלך להצביע עבורך. האמת, גדי, אתה מאכזב אותי. אחרי כל הסקירות המדהימות שלך, ציפיתי שאתה תריץ כאן את הקמפיין הכי שווה. אני קוראת לך לא להכנע לאלימות המאריסיוזית (אהבתי את הביטוי
) ולהריץ מועמד משל עצמך, או לחבור לאחר מהאחרים שרצים לבד (קראולה, לדעתי, אמרה אליס רג´ינה ומאז לא שמענו דבר).
בהיר לכולכם רבותי. את התעמולה של היום המשיכו לשרשר לכאן, כי אתמול היה... אה... איך לומר... מאכזב משהו. אז יאללה, להתעורר! אגב, עוד לא שמעתי ג´ינגל בחירות ראוי לשמו!

גדי שבת

New member
שלי, שלי - נו באמת,

לא צריך לדאוג. אחד הכללים הראשונים בכל קמפיין הוא לשמור על קור רוח, ולא להתאכזב לפני הזמן. ואני מקווה שלא באמת חשבת שאני הולך להריץ את מריסה מונטה או לחבור לתומכיה. עם כל הכבוד, ויש לי אליה הרבה כבוד (חתולה שלי קרויה על שמה), בכל זאת קצת "גדול" עליה התואר המחייב כל כך.

גדי שבת

New member
ועכשיו לעניין

הרשו לי להציג את תוכנית הקמפיין. הדרך הטובה ביותר להסביר למה כדאי להצביע לקייטנו היא פשוט להציג אותו כפי שהוא, ללא מסכות, גימיקים תקשורתיים וכדומה. ולכן כהרגלי אציג במהלך השבוע הקרוב סקירה על קייטנו ולוזו. סקירה כזו היתה מגיעה במוקדם או במאוחר, אך לאור מערכת הבחירות שהגיעה בהפתעה, אציג את הסקירה השבוע. לעומת הסקירות הקודמות, סקירה זו תהיה מעט יותר רחבה ותחולק לפרקים. הפרקים יועלו כאן בפורום בתדירות של אחת ליומיים (פחות או יותר), כך שהפרק הראשון יפורסם היום והפרק האחרון יועלה ביום ראשון, עם פתיחת הקלפיות. המרכיב השני בקמפיין יהיה רשימת הסיבות מדוע כדאי להצביע לקייטנו, כאשר מדי יום תועלה סיבה נוספת. מכיוון שנותרו עשרה ימים עד לפתיחת הקלפיות נסתפק רק בעשר סיבות. כמובן שניתן היה להמשיך למנות סיבות מדי יום, גם אם הבחירות היו נדחות ומתקיימות למשל בעוד ארבעה חודשים (מה שאומר כ- 120 סיבות). ושלי בבקשה לא לנסות אותי בעניין זה ולדחות את הבחירות. כמובן, שיתכנו שינויים לאור ההתפתחויות בשטח. בכל אופן, הפרק הראשון בסדרת CEV TV - בעוד מספר דקות. עד אז, ואני ממליץ גם תוך כדי קריאת הסקירה במהלך השבוע, כשאי להיכנס לאתר של קייטנו שבו ניתן לשמוע חלק גדול מהשירים, להציץ ברשימת האלבומים שהוציא (מלווים בהרבה מאוד אינפורמציה מעניינת) ולעיין בביוגרפיה שלו.

גדי שבת

New member
פרק ראשון - Coracao Vagabundo

קייטנו ולוזו נולד ב- 7 באוגוסט, 1942 בכפר לא רחוק מסלבדור, בשם סנטה אמארו דה פורפקאסאו (Santo Amaro da Purificacao). כשהיה בן חמש, נולדה אחותו. כשנשאל באיזה שם היה רוצה לקרוא לאחותו, הציע את השם מריה בטאניה, כשמו של שיר ידוע של נלסון גונסלווס (Nelson Goncalves) . סוף שנות החמישים ותחילת שנות השישים היו ימי תור הזהב של הבוסה נובה. קייטנו ולוזו מושפע מאוד מהגל החדש במוסיקה הברזילאית. לא פעם הוא ציין את ז´ואו ז´ילברטו כמוסיקאי שהשפיע עליו ביותר. ההשפעה של ז´ואו ז´לברטו ניכרת על קייטנו ולוזו, במיוחד באופן השירה, עד היום. אך באותם ימים, שיריו הראשונים של קייטנו נכתבים בהשראה ברורה של הבוסה נובה. בתחילת שנות שישים, במהלך לימודיו בחוג לפילוסופיה של אוניברסיטת באהייה, מתגבשת החבורה שתשנה את המוסיקה בברזיל. מדובר במפגשים ראשונים של קייטנו ואחותו מריה בטאניה, עם ז´ילברטו ז´יל, גל קוסטה וטום זה. מבחינה גיאוגרפית החבורה עדיין פועלת בסלבדור, באהייה. המעבר לריו דה ז´ניירו מתרחש רק ב- 1965, כאשר קייטנו מתלווה למריה בטאניה שנוסעת לריו לשמש מחליפה לנרה ליאו (Nara Leao) במופע Opiniao. בעקבותיו מגיעים גם ז´יל, גל קוסטה וטם זה. בשנה זו ולוזו מקליט סינגל ראשון הכולל את השירים Cavaleiro ו –Samba em paz. קייטנו כותב גם אחד השירים המופיע בסינגל הראשון של בטאניה, שיוצא במקביל. קייטנו מתחיל לקבל חשיפה והכרה, כאשר הוא זוכה בפרסים בפסטיבלים שבהם השתתף באותה שנה. בראשון שרה מריה אודט את שירו Boa Palavra ומגיעה למקום החמישי ובשני הוא זוכה בפרס על הטקסט הטוב ביותר עבור השיר Um Dia. ההצלחה מביאה להקלטות אלבומו הראשון – Domingo, אלבום בו משתתפת גם גל קוסטה. Domingo הוא אלבום בוסה נובה, בהשראת ז´ואו ז´ילברטו. מי שאוהב בוסה נובה יתאהב בו בקלות. השיר הבולט בו הוא כמובן, Coracao Vagabundo. זה לא אלבום גדול לדעתי, אבל קייטנו שר כאן בעדינות אין קץ, מה שיאפיין אותו גם בהמשך. ההפתעה אולי, לפחות מבחינתי, היא דווקא גל קוסטה, ששרה כאן בצניעות ובפשטות, טיפה מבוישת והרבה יותר אנושית מהרבה מאוד תקליטים שלה בהמשך, בהם התפתתה להפקה קצת בומבסטית ושירה מוחצנת. על כל פנים, חשיבותו של האלבום היא בעצם היותו אלבום הבכורה של קייטנו, וכבר באלבום הזה כותב קייטנו את רוב השירים (9 מתוך 12 שירים). קייטנו מסומן מיד כיורשו של ז´ואו ז´ילברטו, אך כפי שנראה גם בשנים הבאות ההצלחה המסחרית המובטחת אינה מעניינית אותו. כבר כאן, בעטיפה האחורית של האלבום, מבטיח קייטנו את מה שהוא עתיד ליישם תוך מספר חודשים: "השראה שלי בימים אלו נוטה לעבר כיוונים שונים לגמרי מאלו שהובילו אותי עד כה". ובפרק הבא: Alegria, Alegria

גדי שבת

New member
Coração Vagabundo

Meu coração não se cansa De ter esperança De um dia ser tudo o que quer Meu coração de criança Não é só a lembrança De um vulto feliz de mulher Que passou por meus sonhos Sem dizer adeus E fez dos olhos meus Um chorar mais sem fim Meu coração vagabundo Quer guardar o mundo Em mim Meu coração vagabundo Quer guardar o mundo Em mim

גדי שבת

New member
סיבה מס´ 1 – דילן? לנון? גל קוסטה?

אם אליס רג´ינה היא ג´ניס ג´ופלין הברזילאית ואת טום ג´ובים כינו ג´ורג´ גרשווין הברזילאי, אז את קאייטנו ולוזו כינו "בוב דילן הברזילאי" כאשר רצו להתייחס לטקסטים שכתב ולאינטלקט שלו. אחרים כינו אותו "ג´ון לנון הברזילאי" כאשר התייחסו לחדשנות המוסיקלית, לאמת האמנותית ומחויבותו האידיאולוגית. נתקלתי גם במאמר שפשוט לא יכל למצוא מקבילה מלבד הכינוי "לנון ומקרתני" הברזילאי, כאשר בנוסף לכל מה שהוזכר קודם, רצה להבהיר גם את כישרונו העצום בהלחנה, בכתיבת שירים ואת המהפכה המוסיקלית שהנהיג. ומה לגבי הקול, העדינות, הביצוע? – טוב, את זה לא ניתן להשוות לאף אחד. בזה הוא באמת מיוחד ויחיד במינו. דרך אגב - כאשר רצו לתאר את מריסה מונטה הסתפקו בכינוי "גל קוסטה של שנות התשעים". זה כל ההבדל.

eldarinn

New member
תעמולה זולה ../images/Emo31.gif

מתוך THE BRAZILIAN SOUND, ספר מומלץ ביותר על תולדות המוסיקה הברזילאית, כותב על אחד מהאלבומים של מריסה מונטה: "It showcases Monte´s impressive musical range, positions her as arguably the greatest Brazilian vocalist of the decade, and takes the legacy of the MPB generation into the future" בקיצור חזרה לעניינים - סבא קייטנו כבר עשה את שלו בעבר וכבוד רב לו על כך. קאטנו ולוזו מבחינתי זה לא בוב דילן או פול מקרתני אלא יותר שמעון פרס. ותיק על המפה, משופשף, מנוסה אבל....לוזר
. MONTE DO POVO

גדי שבת

New member
מסכים עם THE BRAZILIAN SOUND

אבל שים לב מה כתבת: the greatest Brazilian vocalist of the decade אם היינו צריכים לבחור את הזמרת הגדולה של שנות התשעים, נו מילא, אבל אנחנו מדברים על המוסיקאי/ זמר/ זמרת האהובים ביותר. מי כמוך יודע שהעולם לא התחיל ב- 1990. אבל מה שלא הבנתי זה - למה לוזר? הוא אולי לא מכר הכי תקליטים, אולי הוא גם לא תמיד היה הכי פופולארי, אבל הוא השפיע יותר ומוערך יותר מרוב המוסיקאים האחרים, ובמובן זה הוא "ניצח". בכל אופן, אני מעדיף "לוזר" צודק על פני "ווינר", שלא לומר "הקוסם", טועה. לגבי הרלוונטיות של קייטנו כיום - כמובן שאתייחס גם לזה, אך אני מעדיף לעשות זאת בהמשך הקמפיין.

eldarinn

New member
טוב מה לעשות

שכשמריסה נולדה קאיטנו כבר עשה בלאגן באוניברסיטה? עם ענייני גי אי אפשר להתווכח אבל הנסיון הקצר יחסית מדבר בעד עצמו והדרך סלולה להצלחה. ובאשר לנושא הלוזר - אין מקום להסברים. אנחנו בעיצומה של מערכת בחירות ואני תוקף בלי חשבון

giba70

New member
אם פדרו אלמודובר רלוונטי...

אז גם קאיטנו רלוונטי, כי כאשר אחד הבמאים הטובים ביותר בעולם בוחר בו לשיר בסרט הטוב ביותר של השנה "דבר אליה" אז כנראה שקאיטנו שווה את זה. גדי אני לא מנסה להתחנף אלא פשוט קאיטנו זמר גדול, אם כי הוא באמת כבר זכה לכבוד רב בכל העולם.

למעלה