יש לי בעיה עם פקו

natalyrst

New member
../images/Emo42.gifיש לי בעיה עם פקו../images/Emo42.gif

אז כמו שאתם יודעים פקו הוא כלב עיוור. הוא מסתדר מצוין. יש לנו חצר ענקית. ללא גדר. הוא נורא אוהב לטייל, וללכת עד סוף החצר. לפעמים הוא בטעות מגיע לחלק הקידמי של החצר או לכל מיני מקומות שאני לא רוצים שהוא ילך. הוא עיוור אז אין לנו איך לגרום לו לא ללכת לשם. הבעיה היא, שלאחרונה הוא הולך כל הזמן קדימה, לכיוון הכביש. הוא כלב קטן. פקינז. ובהתחלה חשבנו שהוא עושה את זה בטעות, אבל ככל שאני חושבת על זה, אולי הוא עושה את זה בכוונה
י בא לו ללכת לטייל חוץ לחצר
אין לי איך להגביל אותו, כי אין גדר. היום הוא הלך ממש עד קצה המידרכה, ועברה מכונית. לא היה חסר הרבה כדי שהוא יהיה בכביש בדיוק בדרכה של המכונית. אמא שלי נורא כעסה כי היא דאגה לו, ורצתה שאני אתן לו מכה (לא חזקה) רק כדי שידע שאסור ללכת לשם. אבל לא הסכמתי, כי אני לא מאמינה באלימות למטרות חינוך, ובטח שלא אלימות בכלל.... אז מה עושים
איך גורמים לו להשאר

faith2

New member
כמו...

לילד עיוור צריך לדאוג כל פעם שהוא יוצא החוצה! הכלב עיוור!...הוא לא רואה...אז עד שתחליטו שההקעה שווה לגדר את החצר...את חחיבת להשגיח עליו כל דקה ודקה שהוא בחוץ!

matansolomon

New member
../images/Emo26.gif

תיראי לפי דעתי יש לך 2 אפשרויות: - או שתעשי גדר, ועד אז פשוט תשמרי עליו כל שניה - או שאת יכולה לקשור את כלבך אם רצועה גדולה, אני גם ראיתי כמה אנשים שמותחים חבל מקצה אחד לשני של הגינה ואת הרצועה קושרים לחבל ככה הכלב יכול לנוע מצד אחד לשני של הגינה בחופשיות כאילו אין לו רצועה. מקווה שעזרתי, מתן סולומון.

natalyrst

New member
לגביי הגדר

אז דבר ראשון תודה לכל מי שהגיב וניסה לעזור
הבעיה בגדר שאני ילדה בת 16. בניית הגדר לא ממש תלויה בי. עברנו דירה לא מזמן, למושב, עם חצר גדולה. ובגלל זה הגדר כרגע לא מתקדמת, כי ההורים שלי הוציאו כבר המון כסף. אז קצת מחכים עם זה. ולגביי הרצועה, ניסינו פעם, והוא שונא להיות קשור. אפילו אם זה ארוך... הוא שונא להיות מוגבל. הוא נובח ונובח ונובח...

זיו25

New member
אהלן.

יש מתקן חשמלי קטן שמולבש על הקולר של הכלב, ואנטנות שממוקמות בסוף החצר. כשהכלב מגיע לתחום , הוא מרגיש עיקצוץ לא נעים וכך הוא לומד לא להתקרב לשם. זו דרך אחת שאת יכולה לנסות. אני לא חושב שזו דרך אלימה, כי זה לא ממש כואב לכלב - אלא רק גורם להרגשה לא נעימה . אני לא יודע אם מוכרים את זה בארץ... בברכה, זיו.

lilithmm

New member
זה ממש לא עובד כפי שאתה מסביר

ובכלל לא מתאים לכלב עיוור. הכלב אמור לקבל זעץ (ולא עיקצוץ לא נעים) בפעמים הבודדות הראשונות שהוא מנסה לצאת מהחצר, ואז הוא זוכר שאם הוא הולך במקום מסויים הוא מקבל זעץ ולכן לא כדאי לו להתקרב. כלב עיוור פשוט יקבל זעצים כל הזמן ולא יבין למה זה קורה לו. וד.א. כשהכלב מקבל את הזעץ הוא בד"כ נבהל ומתחיל לרוץ....ממש לא מתאים לכלב עיוור.

זיו25

New member
למרות שהוא עיוור,

אני חושב שבדיוק כמו בנאדם - שאר החושים שלו מתחדדים יותר והוא קשוב באמצעותם למתרחש. אפשר גם לרסס עם ספריי שדוחה כלבים שטח מסויים ליד הכביש, ואז הוא לא יתקרב לשם בגלל הריח. אני לא חושב שזה יהיה אפקטיבי בגשם - מצד שני - אני מקווה שהוא לא נמצא בחוץ בגשם. בברכה, זיו.

natalyrst

New member
זיו...

פקו לא בחצר בגשם הזה
הוא יוצא לטיול קצר של פיפי וקקי וזהו... אז אין מה לדאוג
בקשר למכשיר הזה שהזכרת, בחיים שלי לא שמעתי עליו... אבל טוב לדעת שיש אחד כזה. לגביי התחושה הלא נעימה שזה מעביר, בסך הכל פקו הוא כלב נורא מסכן. חוץ מהעיוורון יש לו המון בעיות בריאותיות אחרות.... אז אני לא חושבת שהמכשיר הזה הוא אופציה, כי לא מגיעות לו עוד בעיות.. אני כנראה אאלץ להשגיח עליו ב-14 עיניים כי אין פתרון אחר... בכל אופן תודה לכל מי שהגיב

faith2

New member
תמשיכי לעדכן אותנו...

וכל הכבוד על הטיפול המסור...לא הרבה היו רוצים כלב עם מוגלויות.....באמת אני מורידה בפנייך את הכובע...ירבו אנשים כמוך!

natalyrst

New member
אני מניחה שהתכוונת

מוגלויות=מוגבלויות
בכל אופן, אני בסך הכל בת 16. הקרדיט מגיע לאמא שלי
כי היא הסכימה להביא עוד כלב הבייתה, וכלב עם המון בעיות.... ואת רוב הטיפול המסור הוא מקבל ממנה. למרות שגם אני עוזרת.... בכל אופן, אני אעדכן תודה. שבת שלום

כל הכבוד לך ולמשפחתך ../images/Emo45.gif

לא הספקתי להכנס לכאן אתמול והיום (תום כנראה עם חזרת
). ענו לך תשובות טובות מאוד (לדעתי) ולא נשאר לי הרבה מה להגיד, חוץ מכל הכבוד על הטיפול המסור.

natalyrst

New member
חחח יעל

חזרת
אני מאחלת לו המון בריאות שירגיש טוב. המחלה הזו תמיד הצחיקה אותי. השם שלה... החלמה מהירה ותודה לכולם

למעלה