נקודה למחשבה

jeackyh

New member
../images/Emo42.gifנקודה למחשבה../images/Emo42.gif

לא היה לי כ"כ זמן לדפדף בעמודי הפורום הקודמים ( נו טוב, לא היה לי כוח..
) ואני לא יודעת אם אתם בקטע של ניתוחים, פירשונים ושאר ירקות..
אבל- בכל זאת.
אני לא כ"כ אוהבת מוסיקת ראפ,
אפשר להגיד שאני אפילו מאוד לא אוהבת
, אבל בשבילי מוקי לא נחשב כ"כ ראפ...ואני אוהבת גם את המילים שלו.
אז לאלו מבינכם שאוהבים להתעסק בפרשנויות....אולי תעזרו לי להבין את השורות הבאות:
השיר "באתי ממך"- בקריאה ראשונה נראה כמו שיר אהבה...אבל לעומק ...הוא מדבר על אמא שלו או משו
"כי אני באתי ממך ונשאר בשבילך..."
השיר "החיים" וגם "האדמה בוכה" מזכיר לי מאוד את השיר "האנשים החדשים" של עברי לידר
אנשים קטנים שמדברים מהר בשפה קצובה הם מספיקים יותר
אין שום דבר פשוט, כולם רוצים מהר ובקלות..
אושר אי אפשר לקנות...כל הכסף בעולם לא יקנה לך חבר
מתי תבין, זה לא מרשרשים שיהפכו אותך להיות האנשים החדשים. זהו לבנתיים....עייפתי.....

holly shit

New member
כן נכוןו זה באמת דומה

ורק עעשוי שמתי לב לזה אבל נראה לי ש"באתי ממך" הוא לא שיר לאמא שלו או משהו כזה אני דיי בטוחה שזה לחברה שלו והאמת גם אני לא אוהבת ראפ (לשמוע לרקוד זה כבר משהו אחר) ואני דיי בסגנון של רוק אבל מוקי זה באמת משהו אחר

בהביבו

New member
המממ.. ----->

באתי ממך? אמא שלו? לא ניראה לי. בכל מקרה, אין לזה הסבר רשמי כל-שהו, אבל בהחלט אם חושבים על זה זה נש עמ הגיוני שזה קשור לחברתו (ארוסתו) שכבר הרבה שנים יחד. לגביי השיר של עברי לידר ומוקי: אני לא מכיר את השיר הזה של עברי. אבל, גם אם קראתי את השורות שכתבת וגם אם לא, אני יכול להגיד לך ש: כן. יש הרבה אמד שירים בארץ שאם נסתכל עליהם בצורה כל-שהי נבין שהם מאד דומים, מדברים על אותו עיקרון - רק המילים שונות. האם העתיקו אד מהשני או משהו דומה? ! לא ניראה לי. שוב, ישנם המון זמרים ביישראל, שלהרבה מהם יש מן סגנון משותף שכזה, ולכן רואים את מה שרואים.

באתי ממך

לדעתי יש המשכיות בשירי האהבה של מוקי השיר הראשון "רק תגידי לי": הוא מחזר ומנסה להשיג אותה השיר השני "באתי ממך": הוא כבר נמצא איתה ולא רוצה לשנות את זה השיר השלישי "ילדה סוכר": היא עוזבת

למעלה