סקר גורדים - 5

TheIllustrator

New member
../images/Emo42.gif סקר גורדים - 5 ../images/Emo42.gif

שלום. נא לענות על הסקר הבא... 1. מהם לדעתכם חמשת גורדי השחקים הידועים והמזוהים ביותר בעולם? (אפשר לכלול גם כאלה שכבא אינם קיימים - רמז!
). 2. מאיזה גובה ומכמה קומות, לדעתכם, הופך בניין מ"בניין גבוה" ל"גורד שחקים"? 3. האם לדעתכם "ספייר" הוא אמצעי לגיטימי להפיכת מגדל לגבוה יותר, והאם אתם מתיחסים לנתון זה בצורה ראויה או שמא מבוטלת? נא לענות על הסקר... ותודה מראש!

kyle

New member
תשובות....

1. אם מותר לרשום כאלה שכבר לא קיימים, אז מרכז הסחר העולמי לשעבר, לא צריך לפרט עוד... לדעתי אין ספק שגם האמפייר סטייט הוא אחד מהרשימה, הסי אן טאוור הוא גם אחד מהם, גם הבאנק אוף צ´יינה והביד-בן (אם נחשב). 2. לדעתי גורד שחקים הוא כל מגדל או בניין מעל 15-18 קומות, או כל מגדל או בניין מעל 30 מטר. 3.לדעתי יש לכלול "ספייר" כשקובעים גובה של מגדל, אלא אם כן הספייר הוא אנטנה, או אמצעי שידור. אני מתייחס לספייר כאל חלק לא מבוטל מהבניין.

TheIllustrator

New member
30 מטר זה גורד שחקים????? ../images/Emo5.gif

אגב... 18 קומות זה יותר קרוב ל-70 מטר... 30 מטר זה בניין של 8-9 קומות!!!

DrunkGoat

New member
...

1. מגדלי התאומים, האמפייר סטייט בילדינג, סירס טאוור, אייפל טאוור, בנק אוף צ´יינה. 2. 30 קומות, בסביבות ה-100 מטר... 3. לא, ספיירס זה כלום מבחינתי.

kyle

New member
אגב, עם כל הסקרים

אולי נפתח שורת "סקר" כמו שיש בפורומים מסוימים...!

reshef

New member
תשובות

1. מגדלי התאומים, מגדל אייפל, הביג בן 2. הגובה לא קובע.. לבניין שנראה כמו גורד שחקים קוראים גורד שחקים. 3. לדעתי הספייר זה בכלל לא לגיטימי כדי להפוך מגדל לגבוה יותר, אלא אם כן זה משתלב בצורה בלתי נפרדת מהבניין כמו בקרייזלר בילדינג או בטרנס אמריקה בילדינג או אפילו באמפייר סטייט בילדינג ובפטרונאס.. בקיצור זה רק מוסיף יופי- הגובה לא קובע!

White Knight

New member
התשובות שלי...

1.הידועים ביותר בעולם פחות או יותר הם:התאומים ז"ל,מגדל אייפל,הסירס והסי-אן טאוור. 2.לדעתי,אחד הדברים החשובים ביותר להקניית התואר "גורד שחקים" הוא קודם כל המבנה של הבניין-עם חלונות מבריקים מבחוץ וכו´...והגובה משחק תפקיד רק לאחר שתנאי זה ממומש. 3.זה תלוי בעובי של הספייר,כי אם הוא דק מדי,הוא יכול להזכיר אנטנת שידור ,לכן העובי משחק תפקיד מרכזי כאן-לדוגמא:הראש המחודד בסיטי טאוור הוא חוקי לגמרי מפני שהוא בצורת פירמידה,אך הספייר בפטרונס מזכיר אנטנה יותר מדי בגלל עוביו הנמוך כך שאם זה היה תלוי בי התואר עבור המגדל הגבוה בעולם היה חוזר מיידית לשיקאגו!!

mr. man

New member
תשובותי

1. אני לא אכלול את התאומים. אז ככה: אמפייר סטייט, טרנסאמריקה (סן פרנסיסקו), בנק סין, סי אן טאוואר, מגדלי רמב"ם בב"ש. 2. אם הוא נראה גבוה, הוא גורד שחקים בשבילי. 3. הוא מוסיף ליופי

א.א.אפל

New member
../images/Emo42.gif תשובות ../images/Emo42.gif

1. מגדל בבל, התאומים, אייפל, אמפייר סטייט, ביג בן או הפאטרונס. 2. רציתי לכתוב בעניין הזה באמת. גורד שחקים הוא בניין שמנסה בעזרת הגובה שלו להשיג מטרה מסויימת, או במקרים קיצוניים בערים באמת רבויות גורדים- לדוגמה מנהטן בניו יורק או הונג-קונג- לנצל ערך קרקע גבוה, ובערים רבויות גורדי שחקים כמו אלו אפילו בנינים בני 60 קומות לא בולטים תמיד. לכן, בניין בן 20 קומות בת"א ייחשב כגורד לטעמי, אך בניין בן 40 קומות בניו-יורק לא בהכרח נחשב לגורד. וזאת לדעתי. בכ"א, לדעתי זו טעות גדולה לקטלג בניין כגורד או לא גורד ע"פ גובהו בלבד. 3. לא לגיטימי. הספיירים אלו הצדדים האפלים בעסקי הגורדים...
למרות שלפעמים הם הכרחיים לעיצוב הבניין או לחוזקו.

TheIllustrator

New member
והרי תשובתי...

והרי תשובתי!
1. ללא ספק: מגדלי ה-WTC(ז"ל), האמפייר סטייט, האייפל, הקרייזלר והמט-לייף שבניו-יורק. (אנני חושב שהביג-בן או הפיזה מספיק גבוהים בשביל להחשב כ"גורדי שחקים", אבל ללא ספק הם נכללים בקלות ברשימת "חמשת המזוהים ביותר" ולגבי ה-בנק אוף צ´יינה, הפטרונס ואחרים - הם לא כ"כ ידועים!!! שימו לב... תשאלו אנשים לגביהם, ותראו שהרוב בכלל לא מכירים אותם!!!
). ןכן... שמתי לב שכל הבניינים "שלי" ממוקמים בניו-יורק, אבל מה לעשות... זאת העיר הכי מצולמת ומיוח"צנת בעולם. 2. לדעתי אין קשר לעיצוב או סביבה... גורד שחקים מבחינתי הוא כל בניין מאד 110 מטר או ~30 קומות. אבל גורדים "אמיתיים" מבחינתי הם רק מעל 200 מטר. 3. לגיטימי - כן! אבל אני נוטה שלא להכליל אותם בחישובי גובה... לפחות לרוב לא. (ואם כן, אז מאד חשוב לי לדעת מהו גובה הגג של גורד השחקים!!!)

DrunkGoat

New member
בנק אוף צ´יינה...

לא מוכר בשמו, אבל המראה שלו יראה מוכר להרבה אנשים (ולזה תרמו המון מקסיס)

stan_southpark

New member
הנה התשובות שלי

1)התאומים ז"ל,אמפייר סטיית,מגדל אייפל,קרייזלר,ביג בן 2) 12 קומות 30 מטר 3)הוא כן קובע אבל גם אני לא מחשיב אותו או שאני מחשיב עד הגג ואז אני בודק אם הספייר

למעלה