טלוויזיה דיאט
כחלק מכתבת "אפטר שוק" על דיאטות וכאלה, נכתב גם "המסך הקטן נכנס לכוננות חסה", ומידע על 2 תוכניות ריאלטי-דיאטה, שתיהן משודרות בערוץ: יורדים בגדול מה ואיפה: סדרת ריאלטי שעלתה ברשת NBC באמצע העונה כדי לסתום חור והתגלתה כהצלחה מסחררת. כאן משודרת בערוץ yes Weekend. הגורו: את התוכנית מנחה קרולין ריי (מ"סברינה המכשפה הצעירה"), אבל מככבים בה שני גורואים מאוד מפורסמים בארצות הברית, צעירים, חטובים ומושכים. דוגמה אישית: המנחה, קרולין ריי, דווקא עגלגלה למדי, כנראה מנסה לשדר את אופציית אמצע הדרך, אבל מצד שני בוב הרפר וג'יליאן נראים כמו פרסומת מהלכת לחיים טובים ורזים. הדרך: השמנים נכנסים למעין טירונות. הם נמצאים בווילה מבודדת, מנותקים מהעולם ולרשותם מתקני ספורט משוכללים. הם מתעמלים נון סטופ, מתעלפים ממאמץ כמעט ללא הרף ובסוף כל שבוע נשקלים. הקבוצה שירדה פחות במשקל חייבת לסלק מישהו מתוכה, בדרך כלל זה יהיה מי שירד הכי פחות, זייף באוכל ובהתעמלות. מי נגד מי:השמנים מחולקים לשתי קבוצות - האדומה והכחולה. בראש הקבוצה הכחולה עומד גורו בוב ושיטתו היא "לאכול בריא ולהתאמן בנוחות", מולם נמצאת הקבוצה האדומה, ובראשה גורו ג'יליאן מייקלס ושיטתה "להתאמן קשה ולאכול פחות". לא יפה: מדי פעם מנסים לפתות את השמנים במאכלים שהם אוהבים, כגון מאפינס, שוקולדים, עוגות וממתקים. הפרצופים שלהם שוברים את הלב. מה חוץ: כמו כל ריאלטי יש הרבה תככים, ריכולים ודילים תוך קבוצתיים, ממש כמו ב"הישרדות". למה כדאי: 250 אלף מחכים למנצח. טיפ: גם אחרי דיאטה לא ניראה כמו בוב וג'יליאן, אבל לפחות ניראה הכי טוב שאנחנו יכולים. סיכום: כתוכנית מציאות היא מאוד לא מציאותית. מנותקת מהחיים, עבודה, אנשים, בית והיא מציעה טירונות אינסטנט של הרזיה. ומה אחר כך? תודה, לא בשבילנו. נראה לי שיהיה קצת מיותר אם אני אכתוב גם את מה שהיה כתוב על הסדרה השנייה, "שינויים בהרגלי הזלילה", אלא אם כן מישהו רוצה שאני אעתיק את זה.