צהרים טובים לכולם

princess lis

New member
../images/Emo42.gifצהרים טובים לכולם../images/Emo39.gif

האם מותר לרתק חייל ל 35 ימים לבסיס ללא משפט

princess lis

New member
../images/Emo51.gifהשאלה עכשו...

אם בני החייל יפנה למפקדו ויגיד שאסור למפקד לרתקו ללא משפט... המפקד יכול להגיד...או קיי...כנס אלי עכשו למשפט. מה עלינו ההורים לעשות? ושוב תודה.

האם יש סיבה לשפוט אותו?

מה דרגת המפקד? האם הוא מוסמך לתת ריתוק ארוך כל כך? ניתן לפנות לקפ"צ, לבד או באמצעות עו"ד, שם יפנו למפקד ויגידו לו את זה. סיכוי לא רע שהמפקד יבין שיש מישהו מבחוץ שפוקח עין ולא יעשה שטויות... בברכה, קוזניץ בני, עו"ד www.k-law.co.il

princess lis

New member
איחור של כמה רגעים לשמירה...

באיחורים קודמים של החיילים לא נעשה דבר... הפעם החליטו לשפוט שני חיילים... הרס"ן שהיה אמור לשפוט העביר את המסר למ"מ קצין בדרגת סג"מ שימסור לבן שלי שהוא מרותק 35 ימים. הבן שאל קצינים נוספים ממחלקות אחרות, שאמרו שמותר לרתק ללא משפט. האם כדאי להתערב בו בזמן שהחייל לא מעוניין והוא השלים עם העונש? ערב טוב ותודה .

princess lis

New member
תודה לך "רק משפטן"../images/Emo6.gif

המשך ערב טוב וחג שמח לך ולכולם

oshiko

New member
OK מההיבט הפסיכולוגי

ולא שאני פסיכולוג ... אבל נראה לי שלחייל עצמו יש מחסום לפנות בעניין הזה. הוא לא רוצה להעמיק את המשבר וליצור סטיגמה של "טרבל מייקר". לעומת זאת לך כאמא אין את המחסום הזה. המפקד יתן לך הרבה יותר כבוד, ויש סיכוי שבדיבור טוב תצליחי להזיז משהו (אני בהחלט מסכימה איתך מן ההיבט של הנהגת משמעת ביחידה, מצד שני צריך לאזן עם הזכויות, אפשר להתחיל בעונש יותר קל ... אגב בדרך כלל זאת יחידה מצויינת והבן שלי משבח את הסגל ... וכו' וכו').

princess lis

New member
../images/Emo51.gifoshiko

אני מודעת לזה שהבן נמצא ב"חברה" טובה. הבן לא מכחיש שיש סיבה לעונש...וטוען שאם נתערב הקצין ימצא פתרון אחר כדי להעניש אותו.

בכל מקרה זה ממש לא משנה שבאיחורים

קודמים של החיילים לא נעשה דבר. בהחלט יכולים לקבל החלטה כעת לשפוט שני חיילים. עם זאת, די בעיית מבחינת הקצין להודיע על העונש עוד טרם המשפט וללא עריכת הליך משמעתי כראוי. התערבות כאן אכן תניב פרי. בברכה, קוזניץ בני, עו"ד www.k-law.co.il

princess lis

New member
רק שבמקרה הזה...

מישהו אחר פישל...עשו תחקיר וחיפשו את מי להעניש. מאחר שהבן לא מעוניין שנתערב...אינני יודעת אם היינו מצליחים לשנות את ההחלטה.

אלינב

New member
סליחה על ההתערבות

אבל נראה לי שהמפקד רוצה להעניש מבלי שהבן החייל יצטרך לעבור משפט כדי שגליון ההתנהגות שלו ישאר נקי ומשפט עלול לפגוע בעתיד בהתקדמות שלו בצבא. השאלה היא האם 35 ימים זה עונש ממש חמור עבור הבן או מדובר בסך הכל באי יציאה אחת הביתה לשישי שבת. בכל מקרה העונש הראוי על איחור לשמירה במידה וגליון ההתנהגות נקי צריך להסתכם בנזיפה עד ריתוק של 7 ימים. תמיד קיימת אפשרות של המתקת העונש וכאשר האבק ישקע קל יותר לבטל עונש ללא משפט מאשר עונש במשפט.

princess lis

New member
../images/Emo51.gif על ההתערבות אלינב ../images/Emo13.gif

כנראה שהמפקד מודע לזה שבני החייל הוא "ילד טוב ירושלים" והעדיף לא להעמיד אותו למשפט...היום הבן היה אמור לצאת לחמשוש. הבן אמר שאולי בעוד מספר ימים יבקש אפטר וכנראה שיתנו לו.

סמדר בנ

New member
אם החייל ביקש

לא להתערב - אני הייתי שומעת בקולו. העונש באמת נראה כבד יחסית למעשה - בטח ניתן "למען יראו וייראו". הבן כנראה מבין את זה ואם הוא השלים עם העונש הייתי מציעה לך לזרום עם זה - לא נורא - זה בסה"כ להישאר בבסיס - לא חס וחלילה מעצר או כלא. שילחו לו חבילות, תפנקו אותו כמה שאפשר ממרחק (או שתקבלו אולי אישור לבקר אותו בשבת שבה חבריו יוצאים והוא לא).

princess lis

New member
לכל היועצים תודה רבה ../images/Emo140.gif

סמדר בנ , דעתך מקובלת עלי
במשך השבועיים וחצי שהוא בבסיס כבר בקרנו אותו... אין הגבלה לבקורים. אחה"צ אנחנו מתכוננים לסוע שוב ולהביא לי כל מיני פינוקים... האמת ש... העונש הוא יותר עבורי
צהרים טובים וחג שמח לכולם

מניעת חופשה

Princess lis שלום, בהמשך לתשובתו של בני, לדעתי, ההסדר בהוראות הפיקוד העליון המאפשר לשלול חופשה ללא משפט הוא בלתי חוקי ויתבטל ברגע שמישהו ייקח אותו לבג"צ. בברכה, עו"ד זאב פישר

למעלה