רק להיום
התהליך

../images/Emo42.gifרק להיום../images/Emo131.gifהתהליך../images/Emo42.gif

התהליך
"תכנית זו הפכה לחלק ממני... אני מבין כיום בצורה ברורה יותר את הדברים שקורים בחיי, אני כבר לא נלחם בתהליך"
בהתמכרות הפעילה, נדמה היה שהדברים קורים בלי הגיון ובלי סיבה. לעתים קרובות פשוט "עשינו דברים" בלי לדעת למה, או מה יהיו התוצאות. לחיים לא היה ערך רב. לא היתה להם משמעות התהליך של שנים-עשר הצעדים מעניק משמעות לחיינו. העבודה על הצעדים מאפשרת לנו לקבל את הצד האפל ואת הצד הבהיר שלנו. אנו מסלקים מאתנו את ההכחשה שמנעה מאתנו להבין את הכוח של ההתמכרות ואיך הוא השפיע עלינו. אנחנו בוחנים את עצמנו בכנות, מנסים לעמוד על דפוסי המחשבה, ההרגשה וההתנהגות. אנו לומדים לחיות בענווה בכך שאנו חושפים את כל האישיות שלנו בפני אדם נוסף. הדבר מאפשר לנו להגיע לפרספקטיבה נכונה.
כשאנו מבקשים שיסירו את הפגמים מאופיינו, אנו מבינים לעומק את חוסר-האונים שלנו ואת הכוח שניתן לנו על-ידי כוח הגדול מאתנו כאשר ההבנה העצמית שלנו גוברת אנו מסוגלים לקבל את האחרים שנים-עשר הצעדים הם המפתח לתהליך שאנו קוראים לו "חיים". עבודת הצעדים גורמת לכך שהם יהפכו לחלק מחיינו, ואנו הופכים לחלק מהחיים סביבנו. העולם שלנו כבר איננו חסר משמעות. כיום אנו מבינים את המתרחש בחיינו. אנו כבר לא נלחמים בתהליך. היום, על-ידי עבודת שנים-עשר הצעדים, אנו חיים אותו.
רק להיום:
החיים הם תהליך, שנים-עשר הצעדים הם המפתח. היום אני אשתמש בצעדים ואשתתף בתהליך הזה. אני אבין את עצמי ואיהנה מעצמי ומההחלמה שלי. אוהבים

../images/Emo140.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifסיסמאות - חשוב../images/Emo140.gif

סיסמאות - חשוב
הסיסמה, "חשוב" הייתה לי תמיד כחידה. האם לא הייתה זו "החשיבה המסלידה" שלי שהכניסה אותי לצרות? הסיסמה הזו לא הייתה מובנת לי עד ששמעתי ילד של שכנים מדקלם חוקים של בטיחות שלמד בבית הספר: "עצור, הסתכל, והקשב." תמיד אוכל לעצור לפני שאסתבך בצרות, לפני שאפתח את פי כדי להגיב, לפני שאכנס לניתוח התנהגותו של מישהו אחר. או שלפני שאתחיל לדאוג ביחס לעתיד. כך אתן לעצמי זמן להסתכל ולהבחין במה שקורה מסביבי, ומהו תפקידי בזה. אחר-כך אוכל להקשיב כדי לקבל הנחיה רוחנית שתזכיר לי את הברירות שברשותי, ותעזור לי למצוא את המילים ואת הפעולות המתאימות. לכן, כשפוגעים בי, אין צורך שאכנס לוויכוח סוער ומסוכן. במקום זה אקשיב דקה על-מנת "לחשוב". אעצור, אסתכל, ואקשיב. אחרי זה אוכל לשוחח בקור- רוח, או פשוט, לקום וללכת. במקרה ואחליט להיכנס לוויכוח, אעשה זאת בהכרה מלאה, במקום לתת לחיים להחליט עבורי.
"התוכנית עוזרת לי להשיג את חופש הבחירה של ברירות נבונות, שהן טובות בשבילי. בחרתי בחופש הזה, שיעבוד היום בחיים שלי"
תזכורת להיום:
היום הזה הוא חדר יפהפה שמעולם לא ראיתיו. עליי לנצור בהוקרה את השניות, הרגעים והשעות שאני נמצא/ת כאן. עזור לי "לחשוב" לפני שאדבר, ולהתפלל לפני שאפעל. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

מתעוררים לעוד יום בהיר ונקי, השמש תלויה בשמים ומאירה לנו. אני רוצה להביע את אסירות התודה שלי לאלוהים שאוהב אותי על יממה שקטה ורגועה, על חברים שעוטפים ומחבקים, על שהתעוררתי הבוקר ואני מרגישה מצויין, על סדר יום שאינו מובן מאליו עבורי, על ההרגל לכתוב שהשבתי לעצמי, על התובנות והאסימונים שנופלים, על היכולת והכוח להתמודד ולהביא עוד יום נקי. כמובן שהרשימה עוד ארוכה. פשוט
שיהיה לנו המשך יום פורה וקסום. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

הענק והסיני . פעם היה סיני קטן , הוא קם כל בוקר לעבוד בשדה האורז שלו. בצהריים היה מפסיק מעבודתו ומתיישב בצל העץ שעמד בקצה השדה. יושב ואוכל אורז. יום אחד הוא הלך לשוק עם שק אורז על גבו כדי למכור אותו בשוק. לפתע עמד וחסם את הדרך ענק גדול ומפחיד מאוד. הסיני הקטן ביקש מהענק לפנות לו את הדרךוהענק לא זז. הסיני הקטן ביקש שוב מהענק לזוז מהדרך אבל הענק לא זז ואפילו לא שמע את הסיני הקטן. אז הסיני הקטן עלה והתחיל לטפס על הענק. אז הענק התרגז וצעק ,סיני קטן , אתה מרגיז אותי, אני מזמין אותך לקרב! הסיני הקטן ענה בסדר בעוד שבוע באותו מקום ואותה השעה נערוך קרב. לאחר מכן הענק הלך לביתו וגם הסיני הקטן שלנו הלך לביתו. הענק התכונן לקרב הלך למכון כושר, הרים משקולות ,הזמין מאמן קראטה אישי. והסיני הקטן ,הוא פשוט המשיך לעבוד בשדה שלו ובצהריים ישב כרגיל לאכול את האורז שלו. עבר יום , הענק מתאמן ומתכוננן לקרב ואילו הסיני הקטן יושב בשלוה ואוכל אורז ועובד בשדה שלו. לאחר שבוע הגיע יום הקרב המתוכנן הענק התיצב מול הסיני הקטן הניף את ידו ו... העיף את הסיני הקטן במכה אחת. מוסר השכל: אין ניסים בחיים מי שמתכונן ומכין את עצמו הוא מנצח בסופו של דבר ואין פתרונות קסם.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב עולם

עליזה 63

New member
מתוך "שפת השחרור"

מתוך "שפת השחרור" לקבל את עצמנו יום אחד, בזמן הנהיגה, אישה שמה לב ללוחית הזיהוי על המכונית לפניה. היה כתוב עליה: B WHO UR (תהיי מי שאת) . איך אני יכולה? היא חשבה. אני לא יודעת מי אני! חלק מאיתנו אולי חשנו בלבול כשאנשים עודדו אותנו להיות עצמנו. איך יכולנו להכיר את עצמנו, או להיות מי שאנחנו, כשבמשך שנים אנו שקענו בתוך הצרכים של אחרים? יש לנו את האני שלנו. אנו מגלים יותר ויותר על עצמנו כל יום. אנו לומדים שמגיעה לנו אהבה. אנו לומדים לקבל את עצמנו, כמו שאנו ברגע זה – לקבל את הרגשות שלנו, את המחשבות, את הפגמים, את הצרכים, ואת הרצונות שלנו. אם המחשבות והרגשות שלנו מבולבלים, גם את זה אנו מקבלים. להיות מי שאנחנו – פירושו לקבל את העבר שלנו, את ההיסטוריה שלנו, בדיוק כפי שהוא. להיות עצמנו – פירושו לקבל את האני הפיזי שלנו, וגם את האני השכלי, הרגשי והרוחני, כמו שהוא עכשיו. להיות מי שאנחנו בהחלמה – פירושו לקחת את הקבלה הזאת עוד צעד קדימה. אנו יכולים להעריך את ההיסטוריה שלנו ואת עצמנו. להיות מי שאנחנו, לאהוב ולקבל את עצמנו - זאת איננה גישה שמגבילה אותנו. דרך קבלה ואהבה עצמית אנו מאפשרים צמיחה ושינוי. היום אני אהיה מי שאני. אם אני עדין לא בטוח מי אני, אני אומר לעצמי שיש לי זכות לגילוי המרגש הזה.

למעלה