רק להיום
אומץ אמיתי

../images/Emo42.gifרק להיום../images/Emo140.gifאומץ אמיתי../images/Emo42.gif

אומץ אמיתי
"אלה שמצליחים להחזיק מעמד בזמנים כאלה מגלים אומץ, שהם לא ידעו שיש להם."
לפני שבאנו ל'מכורים אנונימיים' רבים מאתנו חשבו שהם אמיצים, רק משום שאף פעם לא התנסו בפחד של ממש. סיממנו את כל הרגשות שלנו, כולל פחד, עד ששכנענו את עצמנו שאנו אנשים קשוחים, אמיצים, שלא ישברו, לא משנה מה יהיו הנסיבות. האומץ שמצאנו בסם לא קשור בשום דרך שהיא לאופן שבו אנחנו חיים כיום. כשאנו נקיים, בהחלמה, סביר להניח שאנו נפחד כל הזמן. כשאנו נבין, לראשונה שאנו פוחדים, יכול להיות שנחשוב שאנו חלשים. אנו פוחדים להרים טלפון, כי אנו חוששים שהאדם השני לא יבין. אנו חוששים לבקש ממישהו להיות החונך שלנו, כי אולי הוא יגיד לא. אנו פוחדים לחפש עבודה. אנו פוחדים להיות כנים עם החברים שלנו. אבל הפחדים האלה הם טבעיים, אפילו בריאים. מה שלא בריא, זה לתת לפחד לשתק אותנו. כשאנו מרשים לפחד להפסיק את הגידול שלנו, אנו נובס. אומץ אמיתי הוא לא היעדרות של פחד, אלה הנכונות להתמודד אתו.
רק להיום:
אהיה אמיץ היום. כשאני פוחד, אני אעשה כל מה שאני צריך לעשות כדי להתחזק בהחלמה. אוהבים

../images/Emo203.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifגם זה יעבור../images/Emo203.gif

גם זה יעבור
אין בעייה שנמשכת לנצח. גם כאשר היא כאילו קבועה במרכז חיינו, כל מה שאנו חווים בחיינו שמשתנים כל הזמן, עשוי לעבור. אפילו הצער והכאב. מצבים קשים חושפים אצלנו לעיתים קרובות תכונות, שבתנאים שונים, לא היו נחשפות; כמו למשל, אומץ לשנות, אמונה, וההזדקקות ההדדית שלנו. כל חוויותינו יכולות לעזור לצמיחתנו. אבל אנו נזדקק לסבלנות יש פצעים שלא מגלידים במהירות. הם זקוקים לזמן. בינתיים, אנחנו יכולים להעריך את הנכונות החדשות שאנו מפתחים. כמו למשל היכולת להתאבל והנכונות לקבל. כדאי שנתחלק האחד עם השני גם בהפסדים וגם הניצחונות שלנו; בדרך זו אנחנו אוזרים אומץ.
“אנו ראויים למה שהחיים מציעים לנו, כשאנו משתמשים בשנים-עשר הצעדים, בשתים-עשר המסורות, בסיסמאות, בספרות, באימוץ, בכנסים, והחשוב ביותר, בפגישות"
תזכורת להיום:
לזכור שהכול עובר, יעזור לי להגיע לסופו של יום קשה. בשעה כזו, אתנהג אל עצמי בעדינות רבה. קצת יותר טיפול בעצמי ותשומת לב נוספת, יכולים להקל על הכל. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

הדבורה והתולעת . פעם אחת נרקמה ידידות אמיצה בין דבורה עמלנית לתולעת קטנה שחיה בערימת זבל. יום אחד אמרה הדבורה לתולעת: 'למה לך להמשיך לגור כאן בתוך כל הסחי הזה? למה שלא תבואי אתי לגן הפורח שאני מתגוררת בו, ותראי מה זה תנאי חיים! בואי אתי, אשאך לשם על גבי.' התולעת מאד רצתה להגיע לשם. הדבורה תמיד סיפרה לה על פרחים יפים נותני ריח משכר, והיא מאד רצתה לחזות בהם. אבל היה לה פחד אחד והוא, שהיא לא תצליח למצוא שם אוכל. אם הכל כל כך יפה ונקי שם, איך יימצא לה דבר מאכל? והיא הרי חיה רק על על הלכלוך והרקב? החליטה התולעת שהיא תיקח עמה צידה לדרך. היא גילגה שני כדורים קטנים של צואת פרות, שהיתה מאכל תאווה עבורה, ודחפה את שני הכדורים לשני נחיריה. ככה, במקרה שלא יימצא שם אוכל, היא תמיד תוכל לאכול מן הצידה שהביאה עמה, ולמחרת תבקש מהדבורה להחזירה הביתה, אל ערימות הזבל. הרכיבה הדבורה את התולעת על גבה, ויחד הן עפו אל הגן הקסום, שלבלב בפריחה מלאה. ריחות ניחוח מילאו את כל חלל האוויר. הדבורה נחתה על שושנה אדומה ויפה, הורידה את התולעת מעל גבה ואמרה לה: 'נשמי עמוק! את מריחה את ניחוחות העדנים?' ניסתה התולעת להריח, אבל לא גילתה כל ריח חדש. הכל הריח לה אותו הדבר כמו בבית, והיא אמרה כך לדבורה. 'הכל מריח לי אותו הדבר, לא מבחינה בשום שינוי..' התפלאה הדבורה מאד. כיצד זה יתכן שהיא לא מריחה!! הציצה בה מקרוב, וראתה שני גושים חומים בולטים מעט מנחיריה של התולעת... עכשיו הבינה הדבורה מה מפריע לה להריח, והחליטה לשחרר את נחיריה של התולעת, אבל בתחבולה. 'בואי נלך לשחות בבריכת חבצלות המים' אמרה לתולעת ומיד לקחת אותה על גבה לשם. כשהיו שתיהן בתוך המים, פגעה הדבורה כאילו לא בכוונה בראשה של התולעת ודחפה אותו אל מתחת לפני המים. התולעת התעשתה מיד ועלתה למעלה, אבל הפעולה הזאת גרמה לה להתעטש חזק! כשהתעטשה, עפו מנחיריה שני כדורי הצואה, ולפתע עלה באפה ריח משכר של פריחה. 'הו, איזה ריח נעים' קראה התולעת! לקחה אותה הדבורה שוב על גבה והנחיתה אותה על השושנה. 'נו, ועכשיו את מריחה את ריחה המענג?' שאלה הדבורה. 'כן כן, עכשיו השושנה מריחה נהדר. איזה ריח חזק ונעים יש לה עכשיו!' קראה התולעת. אמרה לה הדבורה: 'הריח היה כאן כל הזמן. זו את ונחירייך הסתומים שמנעו בעדך מלהריח אותו. ברגע שסילקת את המחסומים - פתחת פתח לריחות להגיע אליך'.. וכמובן שיש לסיפור מוסר השכל: גם אנחנו, בני האדם, לפעמים כל כך מקובעים בתוך הרגלים ישנים, מחשבות ישנות, משקפיים כהים או אטמי אוזניים.. כל אלה מפריעים לנו לקלוט מראות חדשים ולשמוע דברים שונים מאלה שלהם הורגלנו. נסו להשתחרר מקבעונות, אל תדחו דברים על הסף, בדקו את עצמכם - אולי החסימה קיימת בתוככם. ברגע שתסירו אותה - ייגלה לכם עולם חדש.. עולם חדש ויפה שתמיד היה שם, רק אנחנו לא יכולנו לראות אותו בגלל ה'חסימות' שאנחנו סוחבים איתנו מכוחו של הרגל..

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! ! ! בוקר נפלא ומקסים ריח האביב בפתח שיהייה יום מהנה לכולם .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

מ ח כ ה . ריטה מילים: ריטה לחן: עידן רייכל יום אחד זה יקרה בלי שנרגיש משהו ישתנה משהו יירגע בנו משהו יגע בנו ולא יהיה ממה לחשוש וזה יבוא כמו קו חרוט על כף יד זה יבוא בטוח בעצמו כאילו היה שם תמיד וחיכה שנבחין בו וזה יבוא אתה תראה הידיים הקפוצות יתארכו והלב השומר לא להיפגע יפעם בקצב רגיל זה יבוא כמו שהטבע רגיל אתה תראה הידיים הקפוצות יתארכו והלב השומר לא להיפגע יפעם בקצב רגיל זה יבוא כמו שהטבע רגיל להיות שלם עם עצמו. יום אחד זה יקרה בלי שנרגיש משהו ישתנה משהו יגע בנו משהו יירגע בנו ולא יהיה ממה לחשוש וזה יבוא כמו קו חרוט על כף יד זה יבוא בטוח בעצמו כאילו היה שם תמיד וחיכה שנבחין בו וזה יבוא אתה תראה הידיים הקפוצות יתארכו והלב השומר לא להיפגע יפעם בקצב רגיל זה יבוא כמו שהטבע רגיל אתה תראה הידיים הקפוצות יתארכו והלב השומר לא להיפגע יפעם בקצב רגיל זה יבוא כמו שהטבע רגיל להיות שלם עם עצמו. וזה יבוא אתה הרי יודע לא הכל יטלטל אותנו לא הכל יכה ומה שייפתח לנו מחכה .

מתוך "להיום" OA ../images/Emo141.gif

המנעות קלה עבורי כפי שמתינות קשה עבורי / סמואל ג'ונסון אם אני מחליט להשתמש הלילה ולחדול מכך אחר כך, זה כאילו אני אומר שהיום יהיו לי עיניים ירוקות ומחר בבקר אחזור להיות בעל עיניים כחולות. ככל שזה נשמע מטורף זה מה שעשיתי לפני שבאתי לתכנית. כנגד כל העדויות שחשבתי שאוכל להתמודד עם בולמוס מידי פעם כמו שעושים הרבה אנשים שאינם כפייתיים, סירבתי בעקשנות להכיר בהבדל ביני ובין הנורמליים: אני לא יכולתי להפסיק . כמו שאמר חבר מהתכנית: "קודם היה שימוש בימי שישי בלילה, שהפכה במהרה לתכנית לסוף שבוע ובמהרה עברה ליום שני ושלישי ואז בלעה את כל השבוע"... להיום: כמכור קל לי הרבה יותר להימנע מהשימוש, מאשר לנסות להיות משתמש "נורמלי" (החלפתי את המילה אכלן כפייתי -במכור)

רגישות, פגיעות ../images/Emo39.gif

כאשר אנו מפסיקים לסמם עצמנו בסם בלתי נחוץ אנו הופכים לפגיעים (רגישים) השתמשנו בסם כהגנה בפני רגשותינו. בלעדיו צפים פחדים וחרדות. אנרגיות חדשות משחררות. במקום זאת אנו יכולים ללמוד מידי יום כיצד לחיות עם עצמיותנו הגלויה. עשית מחווה ידידות ראשוני כלפי מישהו שאנו רוצים להכיר מקרוב יותר כוללת את הסיכון של דחייה. אמירת "לא" לבן משפחה, כאשר בקשה מתנגשת בתכנית שלנו יכולה לגרום לנו להרגיש אשמה. בקשת עזרה כאשר אנו זקוקים לה פירושה הודאה בחולשתנו. חשיפה צרכינו הורסת את העמדת הפנים של יכולת סיפוק עצמי. נדרש אומץ להיות פגיע, אבל רק כאשר אנו מסוגלים לחיות ללא הגנה של חומרים אנו מסוגלים לצמוח רגשית ורוחנית. כאשר אנו מפסיקים לפנות אל הסם לכיסוי רגשותינו וצרכינו, אנו מסוגלים להיות יותר פתוחים עם אנשים אחרים . הם מזינים אותנו וכן מזין אותנו הכוח העליון אשר משקיט את פחדינו ומכוון את האנרגיות החדשות שלנו. מי יתן ולא אפחד להיות פגיע

אהבה במקום שנאה ../images/Emo23.gif

החליפו את שנאת החינם באהבה ללא תנאי. ישנה מפלצת השוכנת בתוכנו והיא שנאת חינם. למה הכוונה? מדוע שנרצה לשנוא מישהו ללא סיבה? אם מישהו גרם נזק או סבל למישהו אחר, אפשר להבין בבירור את תגובתו של האדם הסובל. אבל לשנוא מישהו ללא סיבה, מדוע זה צריך לקרות? היום, שימו לב לתכיפות שבה מפלצת זו נוהמת בקרבכם. אם כמות מספקת של אנשים תשלוט בשנאת החינם שלנו, חשבו איזה עולם יפה יכול להיות לנו. (יהודה ברג)

למעלה