רק להיום
ההחלמה שלנו

../images/Emo42.gifרק להיום../images/Emo140.gifההחלמה שלנו../images/Emo42.gif

ההחלמה שלנו
"הצעדים הם הפתרון שלנו. הם ערכת-ההישרדות שלנו. הם ההגנה שלנו נגד ההתמכרות שהיא מחלה קטלנית. הצעדים שלנו הם העקרונות שעושים את החלמתנו אפשרית."
יש הרבה דברים טובים ב'מכורים אנונימיים'. הפגישות, למשל, נהדרות. אנו נפגשים עם החברים שלנו, שומעים סיפורים שאפשר ללמוד מהם, משתפים אחרים בניסיון שלנו, אולי אפילו חוטפים שיחה קצרה עם החונך שלנו. גם אירועים אחרים שנערכים על-ידי 'מכורים אנונימיים', כמו כינוסים או ועידות, מאפשרים לנו ליהנות מחברתם של מכורים מחלימים. וזו תמיד הנאה נקיה ונהדרת. אבל הלב של התכנית שלנו הם שניים-עשר הצעדים. בעצם הם התכנית שלנו!
שמענו לא פעם שאנו לא יכולים להגיע להחלמה על-ידי דיות (אוסמוזה). במלים אחרות, זה לא מספיק אם נשתתף בפגישות, ולא משנה כמה פגישות, ונחשוב כי ההחלמה תיכנס בנו דרך הנקבוביות של העור שלנו. החלמה היא עבודה מבפנים. ושניים-עשר הצעדים הם הכלים שבהם אנחנו משתמשים על-מנת לעשות את העבודה הפנימית הזו. לשמוע אנשים שמדברים שוב ושוב על הודאה זה דבר אחד. לעשות את הצעד הראשון בעצמנו - זה דבר שונה לגמרי. סיפורים של אנשים שכיפרו על המעשים שלהם יכולים להיות מרתקים ומלאי השראה. אפשר ללמוד מהם. ועם זאת, שום דבר לו ישחרר אותנו מהחרטה, כמו שנשתחרר ממנה אם נעה את הצעד התשיעי. וזה נכון לגבי כל אחד משניים-עשר הצעדים. באנ-איי יש הרבה דברים חשובים וראויים להערכה. אבל כדי לקבל הרבה ככל האפשר מההחלמה שלנו, עלינו לעשות את שניים-עשר הצעדים בעצמנו.
רק להיום:
אני רוצה כל מה שהתכנית האישית שלי יכולה להציע לי. אני אעשה בעצמי את הצעדים. אוהבים

../images/Emo39.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifסכנה ופחד../images/Emo39.gif

סיכון (סכנה), פחד
שינויי דרך מחשבותיי לכיוון הפוך היה חלק מהחלמתי. נהגתי להימנע מתחושות וממצבים שהכאיבו לי, לא להסתכן, וכך לבחור בדרך הבטוחה. אבל בחיים יש סיכונים רבים, ולא תמיד ניתן להימנע מסבל. נר-אנון עוזרת לי לקבל את מה שיש.
במקום לברוח, למדתי להביט ישר אל מקור המצוקה שלי. כתוצאה מכך, גיליתי שהכאב עובר מהר יותר, ובחלקי נופל השחרור מן הפחד. נר-אנון נותנת לי כלים, כמו למשל חשבון הנפש של הצעד הרביעי, שבעזרתו אוכל לבחון היטב את עצמי ואצ מצבי. תמיכת מאמץ/ת, הכוח העליון שלי, תפילת השלווה, והרבה פגישות נר-אנון, עוזרים לי להתמודד עם פחד, עם כאב, ועם סיכונים.
בזמנים שנהגתי להימנע מלקחת סיכון, הפחד היה תמד במחיצתי. עכשיו, אני מרשה לעצמי להתנסות בסיכונים, ולרוב זה עובר ללא נזק לעצמי. אין יותר להישמר כל הזמן מסכנות אפשריות. במקום זה יש ביכולתי להעסיק את עצמי בלחיות.
“בסיכומו של דבר, הימנעות מן הסכנה, היא לאו דווקא הדרך הבטוחה יותר מן החשיפה לסכנה. או שהחיים הם הרפתקה נועזת, או שהם לא-כלום"– הלן קלר
תזכורת להיום:
דברים נפלאים יכולים לקרות היום, מפני שאנו מקבלים בברכה את המתח ואת מה שמלהיב כשאנו לוקחים חלק בחיים שלנו. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר טוב לכולם../images/Emo42.gif

שיהיה לכולנו יום פורה, חם ומזמין אהבה. אסירות תודה הבוקר לאלוהים שאוהב אותי, על לילה שקט ושלוו, על סדר יום, על אהבה שאני מכילה ומקבלת מאחרים על חברים תומכים ומעודדים, על משפחה מקסימה שלי, על החברים הוירטואלים, על היכולות להתמודד עם דברים שפעם חשבתי שלא אוכל להם, על האומץ שמתגלה לאט ובטוח, על היום הנקי, והרשימה שב
עוד ארוכה. המשך יום קסום לכולנו. אוהבים

לכול חברי הפורום../images/Emo24.gif

לבוחרת בחיים -------------------- ערב טוב חברים יקרים נפתחה קומונה חדשה אהבה סקס ומה שבלב נשמח אם תתצרפו אוהבים אותכם חברים יקרים באהבה

יורים ובוכים... ../images/Emo196.gif

מי שואל ? בהצלחה בקומונה החדשה אישתי לא מרשה לי להיכנס, גם החונך תומך בדעתה אם אגיע זה בטח בשושו..

למעלה