רק להיום
התעוררות

../images/Emo42.gifרק להיום../images/Emo140.gifהתעוררות../images/Emo42.gif

מהתעוררות גסה להתעוררות רוחנית
"כשאנו צריכים להודות בחוסר-האונים שלנו, התגובה הראשונה היא לנסות לפעול בכוח נגדו" אחרי שאנו רואים כי הדרך הזו לא מובילה לשום מקום, אנו מתחילים לשתף בכך אחרים ואנו מוצאים תקווה. לפעמים אנו שומעים חברים המדברים על "התעוררות גסה שמובילה להתעוררות רוחנית". איזה סוג של התעוררות גסה יש לנו בתכנית? התעוררות כזו יכולה להתרחש כאשר משהו מכוער בהתנהגות שלנו, משהו שחשבנו שהוא מוסתר בצורה מוצלחת, יוצא החוצה ומתגלה לעיני כל. החונך שלנו יכול לגרום לדבר כזה, כשהוא מודיע לנו כי גם אנחנו צריכים לעשות את הצעדים, בדיוק כמו כל האחרים אם אנו רוצים להיות נקיים ולהחלים. רובנו שונאים שדברים שאנו מסתירים התגלו לעיני כל. אנו לא אוהבים לעמוד ערומים מול כולם.
ניסיון כזה מעניק מנה חזקה של ענווה. התגובה שלנו אחרי חשיפה כזו היא בדרך-כלל הלם וכעס, אבל אנו יודעים להודות באמת כשאנו שומעים אותה זוהי התעוררות גסה יש התעוררות כזו שגורמת להריסת מחסומים שמנעו מאתנו להתקדם בתהליך הרוחני של ההחלמה. אחרי שמחסומים אלה נחשפים, אנו יכולים לעבוד את הצעדים, על-מנת להתחיל לסלק את המכשולים האלה מחיינו. אנו יכולים להתחיל להתנסות בהחלמה ובשלווה שהם ההקדמה להתעוררות מחודשת של הרוחניות.
רק להיום:
אתייחס לכל התעוררות גסה כאל הזדמנות להתפתח לעבר התעוררות רוחנית. אוהבים

../images/Emo39.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifתכונות טובות ופגמים../images/Emo39.gif

אופי / תכונות טובות ופגמים
כשרק התחלתי לעבוד את הצעדים, הטרידה אותי המחשבה שאשוחרר מחסרונותי. חשבתי שאהיה כמו גוש של גבינה צהובה - שהיא מלאה חורים. אבל רציתי להחלים, והבטיחו לי כל הזמן, שהצעדים הם המפתח להחלמתי. לכן המשכתי קדימה למרות החששות שלי. היה עליי לקחת את הסיכון, ולפעול עם אמונה, לפני שאקבל את המתנות שהכוח העליון שלי הציע לי. בשום מקום, בין הצעד הרביעי לצעד השביעי, אין אנו מבקשים מאלוהים שיוסיף לנו משהו: להיפך, שיקח מאיתנו את מה שאין לנו צורך בו. גיליתי שכל פגם ששוחררתי ממנו, הסתיר מאחוריו משהו חיובי. אני בכלל לא הפסדתי את עצמי. במקום זה, ככל ששחררתי את מה שלא היה לי צורך בו, פיניתי מקום לחוזק שהיה חבוי בקרבי, לכישוריי, ולתחושות, שיהיו לחלק פעיל בחיי. זה מרגיע אותי, מפני שזה מזכיר לי שכל מה שנחוץ לי כבר נמצא אצלי. אבל לא היה לי ביטחון בכך עד שעבדתי את הצעדים, ושוחררתי מחסרונותי.
"לפני שאור השמש יוכל להאיר דרך החלון, יש לפתוח את התריסים"
תזכורת להיום:
האל יודע בדיוק מה דרוש לי, והוא כבר העניק לי זאת. מתפקידי "לשמור על פשטות" ולבקש מאלוהים שיעזור לי להשתחרר מכל שאר הפגמים שעדיין מגבילים אותי. אוהבים

אחרי כל כך הרבה שעות שינה...../images/Emo199.gif

איך לא לקום עם פרחים? ישנתי מאתמול בארבע וחצי, עד הבוקר... עם הפסקה של חצי שעה באמצע הלילה
אז כן.. קמתי עם פרחים
ושמש
וימבה אסירות תודה לאלוהים שלי על החיים וכל מה שהם מציעים לנו בדרך. שיהיה לנו אחלה יום. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

פעם למעלה ופעם למטה . פעם היה ילד מסכן שלא היו לו לא אב ולא אם, לא דוד ולא דודה ולא שום קרוב אחר. הסתובב הילד ברחובות רעב וצמא ועצוב. פעם ראה אותו איש טוב ולקח אותו לביתו, נתן לו לאכול ולשתות, וגם בגדים טובים ומיטה נקיה לישון בה. נשאר הילד אצלו הלך לבית הספר ולמד וכאשר גדל והיה לבחור למד גם מלאכה, כדי שיוכל להרויח לחמו בעצמו. לבסוף נתן לו האיש הטוב גם בית וגם כסף שיוכל לפתוח בית מלאכה, ובמהרה נעשה הבחור עשיר מאוד. והנה מה קרה? האיש שעשה כל כך הרבה טובות עם הבחור איבד כל כספו והוא נעשה עני. חשב האיש בלבו: "אלך אל הבחור אשר לו דאגתי כל השנים הללו ואבקש ממנו מתנה, בודאי ירצה לעזור לי. אמר ועשה. הלך אל הבחור וזה קבל אותו בסבר פנים יפות. שוחחו בניהם השניים בידידות ובאהבה. זמן רב שוחחו על דברים שונים כי האיש שנעשה עני התביש מאוד על שהוא צריך לבקש מתנה, אך לבסוף אמר בקול נמוך שלא ישמעו אחרים: "באתי אליך לבקש ממך מתנה קצת כסף כי כל כספי אבד לי ואין לי ממה להתפרנס" התעצב הבחור מאוד על שהאיש אשר עשה עמו טובות רבות כל כך מוכרח עתה לבקש מתנות במקום לתת מתנות לעניים. כפי שהיה רגיל לעשות. ניחם אותו הבחור ובנתיים חשב בלבו: "איך אוכל לעזור לאיש הטוב הזה בלי שיתבייש? אתן לו מתנה יפה בלי שידע כלל שקבל אותה ממני!, ולאיש אמר: "ה' בוודאי יעזור לך בזכות מעשיך הטובים ושוב תהיה עשיר כמו קודם" אבל כסף לא נתן לו אלא אמר: "קשה לי עכשיו לתת לך כסף כרגע אין לי מספיק בכל זאת אני יראה, נדבר עוד בעניין הזה! והאיש נפרד ממנו והלך לביתו. מיד קרא הבחור לנער אחד ממשרתיו ולימד אותו מה עליו לעשות. אח"כ הלביש אותו בגדים ישנים וקרועים נתן בידו מרגלית יקרה ושלח אותו לבית האיש הטוב. התהלך הנער לפני הדלת וכאשר יצא האיש נגש אליו ושאל: "האם תרצה לקנות בזול מרגלית יפה?" והראה לו את המרגלית שבידו. ראה האיש שהמרגלית יפה מאוד ושאל: "כמה היא עולה" ענה הנער: דינר {לירה} אחד! זה באמת זול חשב האיש יש לי עוד דינר אחד וכדאי לי להוציאו על עסק זה. אוליי אוכל למכור את המרגלית ולהרוויח בזה. נתן את הדינר וקנה את המרגלית. כעבור כמה ימים שלח הבחור עוד פעם אחד ממשרתיו שאותו הלביש בגדים טובים ומפוארים ונתן בידו כסף רב. גם אותו למד מה עליו לעשות. הלך המשרת שהתחפש כעשיר לבית האיש הטוב ואמר: "שמעתי שאפשר לקנות אצלך מרגליות אני זקוק למרגלית יפה אולי יש לך אחת למכירה? הוציא האיש את המרגלית שקנה לפני ימים אחדים בדינר אחד והראה אותה לקונה. אמר המשרת: "בדיוק כזאת רציתי האם תמכור לי אותה באלף דינרים? הסכים האיש ברצון רב ומכר את המרגלית למשרת והמשרת החזיר אותה לאדוניו. כך קיבל העני כסף רב ולא ידע כלל שזוהי מתנה שקבל מן הבחור בשמחה הלך אליו ואמר: "אינך צריך עוד להשתדל לעזור לי כי ב"ה הזדמן לי עסק טוב והרוחתי יפה. ואז שמחו שניהם האיש על שלא היה זקוק עוד לבקש נדבה והבחור על שנתן צדקה בלי לבייש את מקבלה. אל תתיאשו, אל תתביישו, תמיד תחשבו שיהיה טוב ותלחמו על הדברים שאתם צריכים ורוצים, זוהי דרך החיים פעם אנחנו למעלה ופעם אנחנו למטה.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! ! ! בוקר שטוף שמש נעים וחמים לפי התחזית יהייה חם חם תהנו מיום אביבי ויום מקסים בוקר של אהבה רק בשורות טובות .

עליזה 63

New member
מתוך "מזון למחשבה"

מתוך "מזון למחשבה" ביטחון הבעיה הכי גדולה שלנו הייתה חוסר היכולת להפסיק לאכול באופן כפייתי וההשמנה שנגרמה מכך. הבעיה הזאת לעולם לא נפתרת באופן קבוע, אלא מתגברים עליה על בסיס יום יומי. ככל שמצליחים להימנע מאכילת יתר כפייתית, הביטחון שלנו גדל. היות ודרך עבודת התוכנית אנו פותרים את הבעיה הכי גדולה שלנו כל יום, אנו נעשים בטוחים שנוכל לפתור גם בעיות אחרות. הביטחון הוא אמונה שהכוח העליון שלנו ואו.א. לא יאכזבו אותנו. הביטחון הוא הידיעה שלא משנה כמה קשים החיים שלנו, יש לנו כלים ואמצעים להתמודד איתם. הביטחון הוא אמונה בעצמנו כילדים של אלוהים ואנשים בעלי ערך. הביטחון הוא הנכונות לתת את מה שיש לנו, באמונה שאחרים צריכים ורוצים את המתנות שלנו. כאשר יש לנו ביטחון בכוח העליון שלנו ובעצמנו, אנו מוכנים לנסות, גם אם אולי נכשל. אם אנו נכשלים, אנו מוכנים לנסות שוב. היות ומסרנו את רצוננו ואת חיינו להשגחת אלוהים, כפי שאנו מבינים אותו, יש לנו ביטחון שבסופו של דבר הכול פועל לטובה. אלי, אתה מקור הביטחון שלי.

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

כלוב של זהב . קובי אוז ומירי מסיקה כלוב של זהב, ציפור בכלוב של זהב לא רוצה לעוף, היא מתרגלת כלוב של זהב, ציפור בכלוב של זהב שרה מכאב, היא מסתגלת לפעמים חולמת על שמיים לפעמים נרדמת מכאב לפעמים היא שרה לחופש לפעמים שותקת מהלב והיא שרה, כל-כך שרה והיא שרה, לכל העולם כלוב של זהב, ציפור בכלוב של זהב בודדה יפה ומזמרת כלוב של זהב, ציפור בכלוב של זהב היא רואה יש דרור על הצמרת לפעמים חולמת על שמיים לפעמים נרדמת מכאב לפעמים היא שרה לחופש לפעמים שותקת מהלב והיא שרה, כל-כך שרה והיא שרה, לכל העולם אני שרה, כל-כך שרה אני שרה, לכל העולם כלוב של זהב, ציפור בכלוב של זהב.

בוקר טוב../images/Emo222.gif

אסירות תודה לך כוח עליון שקמתי הבוקר אסירות תודה לך כוח עליון על היום הנקי אסירות תודה לך כוח עליון שיש לי היכן לישון אסירות תודה לך כוח עליון שיש לי מה לאכול אסירות תודה לך כוח עליון שיש לי בגדים אסירות תודה לך כוח עליון על משפחתי התומכת אסירות תודה לך כוח עליון על ילדיי אסירות תודה לך כוח עליון שיש לי תוכנית בחיים אסירות תודה לך כוח עליון על קבוצת הצעדים אסירות תודה לך כוח עליון שיש לי חונך אסירות תודה לך כוח עליון שאני איש שרות אוהב אותכם וזקוק לכם בחיים שלי

עליזה 63

New member
פסוקו של יום

פסוקו של יום המצרך הכי חשוב שהוא הכוח המניע והחיות של כל הנשמה והגוף, היא השמחה. כשיש נטיה הכי קטנה לכיוון העצבות, מיד נוצרת כבדות פיזית. ונהג רבי שלמה מקרלין לומר: "עצבות זה לא עבירה, אך מה שהעבירה הכי חמורה לא מצליחה לעשות לאדם, העצבות עושה".

skyline10

New member
לאלין של הים

צהריים טובים לך, אולי תיכתבי מהרגש ולא מיתוך מאמרים , [ את תכירי את עצמך יותר מיקרוב] ולא את הספר.. חיבוק

למעלה