רק להיום
כל דבר!

../images/Emo42.gifרק להיום../images/Emo140.gifכל דבר!../images/Emo42.gif

כל דבר
"המחלה שלנו נעצרה. עכשיו הכל אפשרי. אנו מגלים נכונות ופתיחות לרעיונות חדשים בכל תחומי חיינו."
רבים מאתנו מרגישים כי החודשים הראשונים או השנים הראשונות באנ-איי היו תקופה מאושרת. אנו מוכנים לנסות כל דבר, ועינינו פקוחות תמיד לשמחות חדשות, אופקים חדשים. אנו סוף-סוף משוחררים מהתמכרות פעילה, ההחלמה שלנו צעירה ורעננה, שהכל אפשרי.
אחרי שיש לנו קצת ניקיון, אולי אנו מתחילים להזניח את התכנית. אולי אנו פחות מוכנים, לעומת העבר, לנצל את הניסיון של האחרים. יתכן שהגענו למסקנה שיש בנו כמה פגמים שלא ניתנים לשינוי. האופטימיות חסרת-הגבולות של הימים הראשונים בהחלמה הולכת ומתפוגגת. אנו יודעים יותר מדי ולא מסוגלים להאמין כבר שהכל אפשרי.
איך אנו מחדשים את ההתלהבות שלנו בכל הנוגע להחלמה? אנו מתפללים לכך; משתפים אחרים בכך; אנחנו מחפשים אצל אחרים את ההתלהבות החסרה לנו. יש חברים אצלם נוכל למצוא התלהבות כזו. הם ישמחו לשתף אותנו בכך, אם רק נבקש זאת מהם. אאבל עלינו לגלות פתיחות כדי ליהנות מהניסיון שלהם. אנו צריכים ללמד את עצמנו שוב, איך ללמוד מאחרים. כשאנו נפתחים לרעיונות חדשים, ומגלים נכונות לנסות אותם, נגלה, פעם נוספת, כי אכן הכל נראה אפשרי.
רק להיום:
בהחלמה שלי יש תמיד מה ללמוד ויש תמיד ממי ללמוד. היום אהיה פתוח לרעיונות חדשים ואגלה נכונות לנסות אותם. כל עוד אני קיים, אני יודע שהכל אפשרי. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

ה מ ת נ ה . הסיפור הוא על בחור צעיר שביקש להפתיע את סבתו במתנה ליום הולדתה. הכל טוב ויפה, אלא שהבחור היה קמצן מטבעו ולא רצה להוציא על כך יותר מדי כסף. הוא שוטט בין החנויות למתנות בתקווה שימצא מתנה שתהיה מספיק זולה ועם זאת מרשימה. בחנות קטנה לכלי בית ומזכרות הוא גילה באחת הפינות שברים של כד סיני. רעיון עלה במוחו. "בכמה תמכרו לי את הכד הזה?" "הרי הוא שבור. מה תעשה אתו?" "בכל זאת, תגידו כמה?" "אם אתה כל כך מתעקש – תן עשרה שקלים וקח את זה." "בסדר. תעטפו לי את זה באריזת מתנה. אני הולך לקנות סיגריות וכבר חוזר." בקיצור, הרעיון היה פשוט: הוא יביא את המתנה לסבתא וברגע שתפתח לו את הדלת הוא ימעד כאילו לא בכוונה וישתטח על הרצפה. קורה, לא? הגיע היום המיועד. הבחור צלצל בדלת. סבתא פתחה ואיך שניכנס, בתזמון מושלם הרגל שלו נתקלה בפינת השידה. הוא השתטח. המתנה עפה מידו ונשמע קול שבירה והתרסקות. "אוי, סבתא, אני כל כך מצטער! קניתי לך מתנה כל כך יפה ליום ההולדת! ועכשיו זה נשבר. כל כך לא נעים לי. את לא יודעת כמה התרוצצתי עד שמצאתי משהו בדיוק לטעם שלך. איזה ביש מזל!" "לא נורא, נכדי. אל תצטער. העיקר הכוונה." "טוב, אבל הייתי רוצה שתראי לפחות איזה כד יפה זה היה. בואי תפתחי." בסופו של הדבר סבתא נענתה לו והם פתחו יחד את המתנה, ורק אז התברר לו שבחנות עטפו כל שבר לחוד...

../images/Emo39.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifטעויות../images/Emo39.gif

טעיות
שישי, 29 פברואר 2008 נאמר לי שמנגנון הניווט האוטומטי באווירון לא ננעל על מסלול מסויים ולא נשאר צמוד אליו. במקום זה, הוא מנווט את עצמו, הלוך וחזור, בנתיב מותווה, ומבצע את התיקונים הדרושים כאשר הוא סוטה מן הנתיב. במציאות, הניווט האוטומטי נמצא על המסלול רק מ-5% עד 10% מן הזמן. בשאר ה-90% של הזמן, המנגנון לא נמצא על המסלול והוא מתקן את עצמו מן הסטיות. גם אני צריך להסתגל, ולהתכוונן. היום אני נכון יותר לעשות זאת, מפני שהפסקתי לצפות מעצמי להיות על המסלול במאה אחוזים. אני עשוי לעשות טעויות רבות; אך בעזרת תוכנית נר-אנון אני לומד לקבל את הטעויות כחלק שאין מנוס ממנו בהרפתקת חיינו.
"אדם שלא עושה שגיאות, בדרך כלל, הוא גם לא מבצע שום-דבר"
תזכורת להיום:
אני יכול ללמוד לנהוג בכיוון שהכוח העליון שלי התווה לי על-ידי כך שאסתמך על תהליך של ניסיונות וטעויות; זה כולל את הנכונות להסתגל ולתקן.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ושבת שלום סוף שבוע מהנה .

למעלה