רק להיום
לחלוק דבר בעל ערך

../images/Emo42.gifרק להיום../images/Emo140.gifלחלוק דבר בעל ערך../images/Emo42.gif

לחלוק דבר בעל-ערך
"מסר פשוט וכן על החלמה מהתמכרות נשמע אמיתי."
אתה בפגישה. ההתחלקות נמשכת זמן מה. חבר אחד או שניים תיארו את הניסיון הרוחני שלהם בצורה מרשימה. חבר אחר הצחיק את כולם בסיפורים המשעשעים שלו. ואז היושב-ראש פונה אליך... ואתה מתבייש. אתה מציג את עצמך, מגמגם כמה דברים בקול מתנצל, מודה לכולם על ההקשבה, ויושב עד סוף הפגישה, שותק ונבוך. נשמע מוכר? טוב, אתה לא לבד.
לכולנו קרה שהרגשנו כי מה שיש לנו להגיד הוא לא רוחני מספיק, לא משעשע מספיק, הוא בכלל לא מספיק. אבל השיתוף בפגישה הוא לא תחרות ספורטיבית. העיקר של הפגישות שלנו הוא ההזדהות עם הניסיון, משהו שלכולנו יש בשפע. כשאנו מדברים מהלב על הניסיון שלנו, מכורים אחרים מרגישים שהם יכולים לתת בנו אמון, כי הם רואים שאנו בדיוק כמותם. כשאנו מספרים בפשטות מה עזר לנו בחיים, אנו יכולים להיות בטוחים בכך שזה מסר שיעזור לאחרים. השיתוף שלנו לא חייב להיות מבריק או משעשע כדי להישמע אמיתי. לכל מכור העובד את התכנית שמביאה לו החלמה בעלת משמעות, יש משהו חשוב שהוא יכול לחלוק עם אחרים, משהו שאף-אחד אחר לא יכול לתת: הניסיון שלו או שלה.
רק להיום:
יש לי משהו בעל-ערך לאחרים. היום אלך לפגישה ואשתף אחרים בניסיון שלי בהחלמה שלי מההתמכרות. אוהבים

../images/Emo203.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifהתמקדות בעצמי../images/Emo203.gif

התמקדות בעצמי
הגעתי לנר-אנון עם הכפייה להתמקד באנשים אחרים. הייתה לי תמונה ברורה של התנהגות עבור כל אחד. לכל מצב; והייתה לי הרגשת צדקנות עליונה כאשר הם לא התנהגו לפי חוקי ההתנהגות שלי. כאשר התחלתי להבין שחיי שלי הוזנחו, מפני שכל תשומת לבי הופנתה לאחרים, היה עליי לעשות כמה שינויים בסיסיים. כיום, עליי להשגיח על עצמי בקפדנות שלא להתערב בעיניינים לא לי. ברור לי שכשמחשבותיי מתחילות ב"עליי לעשות כך” או ”עליה לא לעשות כך", פירושו של דבר שאני בצרה. אין לי תשובות עבור אנשים אחרים. לא אצלי נקבעים הכללים של ההתנהגות, של ניהול עסקים, של נהיגה, או של השכל הישר. לא ידוע לי מהו הטוב היותר עבור הזולת, מפני שלא ידועות לי ההנחיות שהכוח העליון שלהם מציע להם. ידוע לי רק שכאשר אתערב במה שעליהם לעשות או לא לעשות, סימן שאיבדתי את הענווה שלי. בתשעים אחוזים מן הזמן, אם וכאשר אתמקד במעשיו של הזולת, אעשה זאת רק על-מנת להימנע מלבחון משהו בחיי שלי.
“רחץ את אצבעך, לפני שתצביע על הכתמים שעליי"
תזכורת להיום:
יכולתי ליצור קשר עם אחרים תגדל, כאשר אניח להם להיות בדיוק כפי שהם. המתנה הנפלאה ביותר לעצמי היא, לתת את תשומת-לבי.

למעלה