רק להיום
לצאת מהשגרה

../images/Emo42.gifרק להיום../images/Emo140.gifלצאת מהשגרה../images/Emo42.gif

לצאת מן התלם
"הרבה פעמים בהחלמתנו, השדים מהעבר ירדפו אותנו. יתכן שהחיים יראו שוב חסרי-משמעות, מונוטוניים ומשעממים."
לפעמים נדמה כאילו שום דבר לא קורה. אנו קמים בבוקר ועושים כל יום אותה עבודה. אנו אוכלים ארוחת ערב באותה שעה. אנו משתתפים כל שבוע באותן הפגישות. הדברים שעשינו בבוקר זהים בדיוק לדברים שעשינו אתמול, ושלשום, ולפני שלשום. אחרי הגהנום של ההתמכרות וסחרחורת-הטירוף של התחלת ההחלמה, יש קסם מסוים בשגרת חיים כזו - לזמן מוגבל. אבל לאחר מכן אנו מבינים כי אנו רוצים יותר. במוקדם או במאוחר, אנחנו מואסים בשגרה ובשיממון של חיינו.
אין ספק כי יהיו רגעים שבהם נרגיש תחושה לא מוגדרת של חוסר סיפוק בכל הקשור להחלמה שלנו. אנחנו נרגיש כאילו משהו חשוב מאוד חסר, אבל אנחנו לא יודעים מה, ולמה. אנו עושים רשימות של דברים חיוביים ואנו מגלים מאות דברים שאנו יכולים וצריכים להיות אסירי-תודה עליהם. כל הצרכים שלנו באים על סיפוקם. החיים שלנו מלאים יותר מכפי שקיווינו אי-פעם בעבר. אז מה הבעיה?
אולי הגיע הזמן לנסות להגשים את הפוטנציאל שלנו עד תומו. האפשרויות שלנו מוגבלות רק על-ידי החלומות שלנו. אנחנו יכולים ללמוד משהו חדש, להציב לעצמנו מטרה חדשה, לעזור לחבר חדש, ליצור קשר ידידות חדש. אין ספק שנוכל למצוא אתגר, אם נחפש כמו שצריך, והחיים שוב יהיו בעלי-משמעות, מגוונים ומלאים.
רק להיום:
אקח הפסקה מהשגרה ואמצה את מלוא יכולתי. אוהבים

../images/Emo23.gifאומץ לשנות../images/Emo203.gifהתנקות עם אהבה../images/Emo23.gif

התנתקות עם אהבה
איזו השפעה יש למצב-רוחו של הזולת, לגוון קולו, או למצב שיכרותו, על התנהגותי? אין השפעה, אלא-אם-כן אני אחליט אחרת. לדוגמה, למדתי שלהתווכח עם מישהו כשהוא מסומם, זה כמו לדפוק את הראש בקיר. בכל זאת, עד הזמן האחרון, נסחפתי תמיד אל הוויכוחים, מפני שזה היה רצונו של הזולת. בנר-אנון גיליתי שאין שום מחויבות מצידי להגיב רק משום שהסיתו אותי; כמו כן, אין צורך לקחת ללב מלים בוטות. כדאי לזכור שהן נאמרו מפיו של אדם שסובל. וכדאי לנסות להראות קצת חמלה. בוודאי שאין צורך שאאפשר להם להסית אותי לעשות משהו נגד רצוני.
“אין פירושה של התנתקות לדאוג פחות לזולת; פירושה לדאוג יותר לשלווה שלנו"
תזכורת להיום:
התנתקות עם אהבה, פירושה לחדול מן התלות בדבריהם או ברגשותיהם של אחרים, כשהם קובעים את רווחתנו או את החלטותנו. כשאנו עומדים מול גישות והתנהגויות הרסניות של הזולת, עדיף לאהוב את הצד הטוב ביותר שלהם, ולא לפחד מן הצד הגרוע ביותר שלהם. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

חדוות הנתינה . לפני הרבה הרבה שנים, נהוג היה בהודו הרחוקה, שבהמהלך פסטיבל הדוסרה (חג דתי), היה המלך רוכב ברחובות העיר ומחלק מתנות לעניים. אחד מקבצני הרחוב, חיכה כל השנה ליום החג הזה שיבוא, והחליט: הפעם, אני מתכוון להדחף קרוב אל המלך, שום דבר לא יעצור בעדי. אני אקבל ממנו מטבעות זהב לרוב, ולא ארעב יותר ללחם אף יום אחד בחיי. כשהגיע היום הגדול, נקבצו כל תושבי העיר לאורך הרחובות, היכן שאמורה היתה לעבור פמליית המלך. הקבצן נדחק ונדחף, והצליח להגיע עד המרכבה של המלך. הוא הרים את קערת התרומות שלו, שהיתה ריקה מלבד חופן גרגרי אורז שהוא קיבל דקות אחדות לפני כן מאשה רחמניה שביקש ממנה אוכל. 'אני, אני, תן לי, לי, המלך, תן לי' קרא כשהוא דוחף את קעריתו פנימה אל תוך המרכבה. הסתכל עליו המלך ואמר לו: 'קודם תן לי אתה משהו'. התרגז הקבצן. מה, המלך העשיר והכל יכול הזה צריך ממני משהו, מקבצן דלפון כמוני? הוא לקח גרגר אורז אחד מתוך קעריתו, ושם אותה בשאט נפש בידו של המלך. הלה בחן את גרגר האורז, פישפש בכליו, וזרק משהו לתוך קעריתו של הקבצן. ' הא לך' אמר המלך, 'מידה כנגד מידה.' התרחק משם הקבצן, שמח וטוב לב, וכשהצליח להשתחרר מהדוחק ומהמחנק של אלפי האנשים שצבאו על הכרכרה, הציץ בקערה, והנה מה שמצא שם, היה מטיל זהב קטן, בגודל גרגר אורז. 'טיפש שכמוני'! הכה על חטא, 'מדוע לא נתתי למלך את כל גרגרי האורז שהיו ברשותי?! מוסר ההשכל הוא, שמי שלא יודע לתת - גם לא יוכל לקבל.. ולא רק כסף, הכל.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! ! ! יום חדש שטוף שמש אביבית יום של אהבה יום של עשייה יום מקסים לכולםםםםםםםםם

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

מוכרת לי מפעם . דין דין אביב מילים: חמוטל בן זאב לחן: עידן רייכל רגע לפני שקיעה אני מחבק אותך וכדור של אש כמו ליבי צולל ונופל איתך אחר כך בא החושך הקסם נעלם רק עומק מבטייך וצער העולם את מוכרת לי מפעם אולי מגלגול אחר.. חלום שהשאיר בי טעם של זיכרון בוער ולפני שאני נוגע בטרם זריחה תבואי ותגידי אני כולי שלך אני כל כולי שלך... יש אחת בדמיוני טובה ומתוקה ואני מכוון אליה מתוך ענן שתיקה אולי משם הגעת לי ואם את אמיתית קחי אותי אלייך זו השגחה פרטית את מוכרת לי מפעם...

../images/Emo24.gif../images/Emo222.gif../images/Emo42.gifבוקר טוב

אסירות תודה לך כוח עליון שלי על היום הנקי אסירות תודה לך כוח עליון שלי שיש לי תוכנית בחיים אסירות תודה לך כוח עליון שלי על קבוצת הצעדים אסירות תודה לך כוח עליון שלי שקמתי הבוקר אסירות תודה לך כוח עליון שלי על משפחתי אסירות תודה לך כוח עליון על ילדיי אסירות תודה לך כוח עליון על מה שיש לי אסירות תודה לך כוח עליון שלי על מה שאין לי אוהב אותכם יום קסום ויום של שלווה רוגע ונתינה

עליזה 63

New member
מתוך הספר "שפת השחרור"

מתוך הספר "שפת השחרור" לחיות עם המשפחה "הייתי כבר בת 46 כשסוף סוף הודיתי בפני עצמי ובפני מישהו אחר שסבא שלי תמיד מצליח לגרום לי להרגיש אשמה, כועסת ונשלטת". (אנונימית) יתכן ואנו אוהבים את בני המשפחה שלנו ואיכפת לנו מהם מאד. יתכן ובני המשפחה אוהבים אותנו ואיכפת להם מאיתנו. אך לפעמים האינטראקציה עם בני משפחה מסוימים עלולה להיות טריגר אמיתי לתלותיות יתר אצלנו– לפעמים עד לתהום עמוק של בושה, זעם, כעס, אשמה וחוסר אונים. לפעמים קשה להשיג התנתקות רגשית מבני משפחה מסוימים. יתכן וקשה להפריד את הבעיות שלהם מהבעיות שלנו. יתכן וקשה לנו להודות בכך שיש לנו כוחות נפש משלנו. קשה, אבל לא בלתי אפשרי. הצעד הראשון הוא מודעות וקבלה – פשוט להכיר, ללא אשמה, במחשבות וברגשות שלנו. אנו לא צריכים להאשים את בני המשפחה שלנו. אנחנו לא צריכים להאשים את עצמנו. קבלה היא המטרה - קבלה והחופש לבחור מה אנו רוצים וצריכים לעשות כדי לטפל בעצמנו ביחס לאותו אדם שני. אנחנו יכולים להשתחרר מהדפוסים של העבר. אנחנו בהחלמה. התקדמות הינה המטרה. אלי, היום עזור לי להיות סבלני עם עצמי כאשר אני לומד איך ליישם התנהגות של החלמה עם בני המשפחה שלי. עזור לי לשאוף היום למודעות ולקבלה.

עליזה 63

New member
מתוך הספר "כל יום התחלה חדשה"

מתוך הספר "כל יום התחלה חדשה" אנו פוגשים אנשים שעוררו בנו צחוק, תקווה, או שינויים בתוכנו או בתוך האנשים הקרובים לנו. אנו מצפים לראות אותם שוב. אנו עוזבים את נוכחותם עם אמונה בעצמנו, מודעים לכך שאנו יכולים להתמודד עם כל הבעיות ששיתקו אותנו. גם אנו יכולים לקבל את המתנה המיוחדת הזאת לעורר השראה באחרים. ההשראה באה מאלוהים. אנו יכולים לבקש מאלוהים את כל הכוח שאנו זקוקים לו. ואנו נקבל אותו. אנו יכולים גם לבקש מאלוהים כיוון, בשביל הצעדים שעלינו לעשות היום. ואז נחכה. האנשים שמעוררים בנו השראה פיתחו קשר חזק עם האלוהים שלהם. וקשר זה הוא מה שעובר דרכם ומעורר בנו את ההשראה. אנו יכולים לקחת זמן היום, לפני שדרישות מאיתנו נעשות גדולות מדי, כדי ליצור את הקשר שלנו עם הכוח העליון שלנו. כשחיבור זה נבנה, אנו לא נצטרך לחכות להשראה מאדם אחר כדי להתקדם עם התוכניות שלנו. ההשראה תחייה בתוכנו, ותזמין אותנו הלאה. דרכנו תהיה מוארת. אני אהרהר בזה. הקשר ההכרתי עם אלוהים נמצא רק במרחק של תפילה. חיי יהיו בהירים יותר. העומס יוקל. תקוותי יהפכו למציאות, כל פעם שאחפש אצל אלוהים את מתנת ההשראה.

למעלה