רק להיום
מרוכזים באלוהים

../images/Emo42.gifרק להיום../images/Emo140.gifמרוכזים באלוהים../images/Emo42.gif

מרוכזים באלוהים
"בהדרגה, תוך כדי שאנו הופכים יותר מרוכזים באלוהים מאשר בעצמנו, הייאוש שלנו הופך לתקווה."
איזה דבר נפלא היא התקווה! לפני שבאנו ל'מכורים אנונימיים' רבים מאתנו חיו חיים של חוסר-ישע מוחלט. האמנו שאנו נמות במחלה שלנו. חברים רבים מדברים על "ענן ורוד" שעליו הם רוכבים בחודשים הראשונים בתכנית. הפסקנו להשתמש, רכשנו כמה חברים, והחיים נראים מבטיחים. הכל הולך יופי. ואז המציאות מתגלה בכל עצמתה. החיים הם עדיין חיים - אנו מפסידים עבודה, זוגות נפרדים, חברים מתים, אנו נעשים חולים. הינזרות היא לא ערובה לכך שהחיים יהיו תמיד כמו שאנו רוצים שיהיו.
כאשר אנו מבינים את הממשות של החיים, אנו פונים אל הכוח העליון שלנו וזוכרים כי החיים יביאו את מה שהחיים יביאו. לא משנה מה שיקרה בהחלמה שלנו, אנחנו לא צריכים להתייאש, כי תמיד יש תקווה. התקווה הזו נמצאת ביחסים שלנו עם הכוח העליון. יחסים אלה, כפי שהדבר בא לידי ביטוי בספרות שלנו, מתפתחים במשך הזמן: "בהדרגה" אנו נעשים יותר מרוכזים באלוהים. ככל שאנו סומכים יותר ויותר על העצמה של הכוח העליון שלנו, בעיות החיים לא גוררות אותנו לים הייאוש. ככל שנתמקד יותר באלוהים, כך נתרכז פחות בעצמנו.
רק להיום:
אסמוך על הכוח העליון שלי. אזכור כי לא משנה מה שיקרה, הכוח העליון שלי יספק לי את המשאבים הדרושים לי כדי לחיות. אוהבים

../images/Emo203.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifהתמקדות בעצמי../images/Emo203.gif

התמקדות בעצמי
כאשר שמעתי שנר-אנון היא תוכנית שבה אנו לומדים להתמקד בעצמנו, שאלתי את עצמי, מה יחשבו עליי אנשים אחרים את אתנהג בהתאם לעיקרון הזה? היה ברור לי שהם יחשבו שאני חסר-התחשבות באחרים, חסר-מחשבה, ואדיש לגבי הזולת. אלו היו טענותיי כלפי המכור שבחיי! אני לא הייתי רוצה להיות כזה. במקום זה, ניסיתי לעשות עבור אחרים דברים שנראה היה כאילו נעשו עם אהבה ועם נדיבות לב, אפילו כשלא היה לי רצון לעשותם. לא הצלחתי להבין מדוע התמלאתי טינה לעיתים כה קרובות, אחרי שהתנהגתי כך.
התאמצתי לא להיות אנוכי, על-ידי כך שניסיתי לרצות את כולם, רק לא את עצמי. מאמצים אלה עלו בתוהו. התמקדתי בתגובות של הזולת, לא במה שהיה טוב עבורי. הנתינה הזו לא הייתה ללא תנאים. המאמץ שלי עזר לי להבין שאם אתרכז יותר בעצמי, ובטוב ביותר עבורי, אהיה חופשי לתת בלי לצפות לתגמול. רק אז אוכל להיות נדיב לב במלוא מובן המלה.
“נוכל לעזור לזולת בדרך הטובה ביותר, אחרי שנלמד כיצד להגיע לשלווה"
תזכורת להיום:
תוכנית נר-אנון עובדת כאשר אני מתמקד בעצמי, משתתף בהרבה פגישות של נר-אנון, ושם את החלמתי בראש סדר העדיפויות שלי. ככל שאני נעשה יותר שלם עם עצמי, מסוגל להתייחס לאחרים ביתר אהבה וכבוד. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר של שבוע טוב../images/Emo42.gif

משונה לקום בשש בבוקר, להביט החוצה מהחלון ולגלות ש"עדיין לילה".. חושך, פנסי הרחוב עדיין דולקים, לרגע לא הבנתי למה כיוונתי את השעון לשעה כל כך מוקדמת.
אני אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי, על תחילתו של שבוע פורה וקסום, על השקט הגדול שמאפשר להגיע למקומות עמוקים בתוכי, על האפשרות לבחון את הדברים בראייה צלולה, להכיר את עצמי. על חברים מסביבי, על אהבה בתוכי ומחוצה לי, על סדר יום, ועל עוד יום נקי. רק להיום - ארבעה חודשים וארבעה עשר ימים נקיים
שבוע טוב לכולנו אוהבים

בוקר נפלא- יום 5 לנקיון ../images/Emo24.gif

מי היה מאמין-כבר 4 ימים שלמים נקיים. היה לי סוף שבוע מקסים. המון שמחת חיים, אנרגיה חיובית, סבלנות לבני משפחתי, אושר!!! כייף לי לקום בבוקר. הבית שלי מסודר יותר. אופטימית וחיובית יותר. לפתע אני רואה את א. האמיתית שבי. מרגישה אפילו נשית יותר. המנעות ויהי מה. אוהבת אתכם.

למעלה