רק להיום
דגש על הישגים

../images/Emo42.gifרק להיום../images/Emo23.gifדגש על הישגים../images/Emo42.gif

דגש על ההישגים
"בהתאם לעקרונות ההחלמה, אנו מנסים לא לשפוט, לא ליצור סטריאוטיפים ולא להטיף מוסר אחד לשני."
כמה פעמים בהחלמה שלנו טעינו בהבנת ההתנהגות של מישהו אחר, קבענו לעצמנו מיד עמדה, הדבקנו תוויות, ומבחינתנו חיסלנו את האדם הזה? יש כאלה שמבינים את הכוח העליון שלהם בצורה שונה מאתנו, ולכן קבענו כי העמדה שלהם היא לא רוחנית. או שראינו שבני-זוג רבים; הגענו למסקנה שהיחסים שלהם לא טובים, ואחר-כך נודע לנו שהם נשואים וחיים טוב ביחד שנים רבות.
אנו מקטלגים את החברים שלנו בקבוצות שונות כדי לא להתאמץ ולגלות מי הם באמת. כל פעם שאנו קובעים עמדה בקשר להתנהגות של מישהו אחר, אנו מפסיקים להתייחס אליהם כאל חברים אפשריים. ואל לנו לשכוח כי כולנו נוסעים ביחד בדרך ההחלמה. אם היינו שואלים את האנשים האלה, שקטלגנו בצורה כזו, אם הם אוהבים שאנו מתייחסים אליהם כך, היינו מקבלים "לא!" חד משמעי כתשובה. והאם לא היינו מרגישים כך אם היו עושים לנו את זה? כן, בהחלט. אנו רוצים שהאחרים יבחינו רק בתכונות הכי טובות שלנו. וזה בדיוק מה שרוצים החברים האחרים שלנו בתכנית. תכנית ההחלמה שלנו מבקשת מאתנו להסתכל על החיים בצורה חיובית. ככל שאנו מתרכזים בדברים החיוביים באחרים, כך אנו נבחין בדברים החיוביים שבנו.
רק להיום:
אדחה הצידה את הדעות השליליות שלי על אחרים ואתרכז במציאת התכונות החיוביות בכולם. אוהבים

../images/Emo203.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifיחסים, מסורות../images/Emo203.gif

יחסים, מסורות - כללי
נהגתי לחשוב שהחיים הם הישרדות בין משבר למשבר. המשכתי לתפקד באותו אופן גם כאדם מבוגר, מאחר וזו הייתה הדרך שהכרתי. מאז ועד היום, אגודת נר-אנון היא משפחתי. שתיים עשרה המסורות שלנו עוזרות לי ללמוד כיצד מתפקדת קבוצת משפחה בריאה. היום, כאשר יש לי בעיה שמעורבים בה אנשים אחרים, אני פונה אל המסורות לקבל הנחייה.
הן מאפשרות לי להיות חלק מקבוצה שמעודדת את התפתחותי. הן לימדו אותי להתנתק, לכבד את פרטיותם של אחרים, ולהשתחרר מן הצורך לשלוט. הודות לשתים-עשרה המסורות, גיליתי שאני חבר חשוב בכל קבוצת אנשים אליה אני משתייך. יש לי מושג מהו ערכי ומהן המגבלות שלי. כתוצאה מכך, אני מפתח את “…התבונה להבדיל ביין השניים". בין מה שאוכל לשנות, לבין מה שעליי לקבל.
“שניים עשר הצעדים ושתים-עשרה המסורות ממחישים עקרונות שמובילים להחלמה ולהתבגרות אישית; ועוזרים לכל אחד מאיתנו לגלות ולחיות את דמות האדם שאנו רוצים להיות"
תזכורת להיום:
מאחר והמסורות מבוססות על עקרונות רוחניים, לעיתים קרובות הן מתייחסות לעיניינים אישיים כשם שהן מתייחסות לעניינים הנוגעים לקבוצה. כאשר אני מסתבך בבעיות עם הזולת, המסורות יכולות לתת הנחייה ופרספקטיבה. אוהבים

../images/Emo42.gifבוקר טוב עולם../images/Emo42.gif

אסירות תודה לאלוהים שאוהב אותי על התעוררות איטית ושלווה ליום חדש ופורה, על בריאות ויכולת לבחור, על סדר יום והתנהלות חיובית, על חברות וחברים, אהבה פנימית ומסביב. על נוכחות האלוהים הכמעט מוחשית בחיי, על משפחה חמה ואוהבת. על החיבור לתכנית ההחלמה. על החיים עצמם. על עוד יום נקי. רק להיום - ארבעה חודשים ואחד עשר ימי ניקיון
אוהבים

בוקר טוב

בוקר טוב לכולם יום נעים ונקי .תודה שהתחלתי את הבוקר בצעידה , תודה שכעסים לא גורמים לי ללכת לאכול . תודה שאני אני

עליזה 63

New member
מתוך "כל יום התחלה חדשה"

מתוך "כל יום התחלה חדשה" "להאמין במשהו שעדין לא הוכח, ולחתום על זה עם חיינו; זוהי הדרך היחידה שאנו יכולים להשאיר את העתיד פתוח". היום הזה עומד לפנינו, מוכן שנהיה מעורבים בו. והוא מלא הזדמנויות שיאפשרו לנו לצמוח ולעזור לאחרים להתקדם בדרכם אל העתיד. יש לצפות לאתגרים. הם מקדמים את המטרה שלנו. הם מעודדים גדילה. איזה הבדל זה עושה, עבור רבים מאיתנו, לחכות ליום הזה בתקווה ובביטחון, להאמין במה שהעתיד מכיל! אנו עדין זוכרים היטב את התקופות החשוכות יותר בחיינו, תקופות בהן נדמה היה לנו שאין שום תקווה; תקופות בהן היינו מלאי חרדה מהעתיד, כי פחדנו שהוא רק יחמיר את מצבנו הנורא. הפחד והחרדה לא נעלמו לגמרי. הם מרחפים מעלינו מדי פעם. אך הם כבר לא חייבים להטיל צל על כל היום. אנו יכולים לזהות את נוכחותם כחלקים מהשלם שלנו, ולא ככל התמונה השלמה. כמה אנחנו חופשיים היום! יש לנו בחירות כל כך רבות. אני יכול לצעוד לקראת היום הזה בביטחון, להושיט יד לאחרים בדרך, ולהאמין שהצעדים שכבר עשיתי מוסיפים יציבות לעתיד שלי.

קבלי ../images/Emo24.gif אלין.

ואם בא לך, ואת מרגישה צורך, זה בדיוק המקום לשתף... שחרר ותשתחרר....
אוהבים

למעלה