רק להיום
משיכה

../images/Emo42.gifרק להיום../images/Emo38.gifמשיכה../images/Emo42.gif

משיכה
"הדימוי הציבורי שלנו מורכב ממה שיש לנו להציע - הוכחה לכך שאנו מצליחים לחיות".
בלי סמים כן, אנו מושכים חברים חדשים. יותר ויותר מכורים מוצאים את 'מכורים אנונימיים'. אבל איך אנו מתייחסים אל החברים החדשים כשהם מגיעים אלינו, קרועים בגלל המאבק שלהם עם ההתמכרות? האם אנו מנסים ליצור קשר עם החברים החדשים, שבאים לפגישות שלנו ועומדים בצד, מבולבלים וחסרי ביטחון? האם אנו עדיין עובדים עם המכור שעודנו סובל, בקשר של אחד לאחד? האם אנו מוסרים את מספר הטלפון שלנו? האם אנו מוכנים תמיד להיענות לקריאה של הצעד השנים-עשר, גם אם זה אומר לקום מהמיטה הנוחה באמצע הלילה? האם נהיה מוכנים לעבוד עם מישהו שיש לו נטייה מינית אחרת או שהוא מתרבות אחרת? האם אנו מעניקים בנדיבות ובמתנה את הזמן שלנו?
אנו זוכרים היטב שהתקבלנו באהבה והבנה על-ידי החברים המכורים שלנו. רבים מאתנו נמשכו ל'מכורים אנונימיים' בזכות ההרגשה שסוף סוף מצאנו מקום שאליו אנו מרגישים שייכות. האם אנו מציעים אותה תחושת שייכות לחברים חדשים? אנו לא יכולים לפרסם את 'מכורים אנונימיים' אבל כשאנו מיישמים את עקרונות התכנית, אנו מושכים חברים חדשים לדרך האנ-איי, בדיוק כפי שאנו נמשכנו אל ההחלמה.
רק להיום:
אעבוד עם החבר החדש. אני אזכור כי גם אני פעם הייתי חבר חדש. אנסה למשוך אחרים עם אותה תחושת שייכות שמצאתי באנ-איי. אוהבים

../images/Emo203.gifאומץ לשנות../images/Emo20.gifפעל בניחותא../images/Emo203.gif

פעל בניחותא
שמעתי שהזמן שבו חשוב להתנהג בעדינות כלפי עצמי, הוא, כאשר לא טוב לי, לא כאשר הכל בסדר. אולי, כאשר הכל הולך לי, יותר קל לי להמריץ ולדחוף את עצמי; אבל אם אנסה לעשות זאת בתקופה לא טובה, שבה רק הפעולות הבסיסיות של כל-יום הן מאבק עבורי, אז אני רק אגרום לבעיות. נהגתי לחשוש שאם לא אדרבן את עצמי כל הזמן, איהפך להיות כמו השבלול שזוחל לאיטו, ולא אצליח לבצע דבר. אבל חשבון הנפש של הצעד הרביעי הוכיח לי את ההיפך. אני נוטה להיות יותר נוקשה כלפי עצמי, עד כדי כך שאובדת לי השליטה על חיי. כתוצאה מכך, לעיתים קרובות ההישגים שלי פחותים מאלה שהיו לי אילו הייתה לי גישה יותר רכה. התרופה הטובה ביותר עבורי, היא הסיסמה “פעל בניחותא". ביום בו יש לי תחושה שיש לי בעיות, אני מנסה להאט את הקצב. ובמקום להניח באופן אוטומטי שאני טועה, אני מנסה לקחת בחשבון את האפשרות שייתכן ואני דווקא בסדר.
“דרוש זמן לשיפורים של גישתינו ושל מצבנו הנפשי. פזיזות וחוסר סבלנות עלולים רק להכשילנו”
תזכורת להיום:
“פעל בניחותא” אומר לי לא רק להאט את הקצב, אלא גם ללמוד להקל על עצמי. היום אשאף לאמץ גישה שמקבלת את עצמי יותר, ולהינות מן היום, ללא קשר עם ההישגים שלי. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

טווס הזהב . מעשה במשורר שהשתעמם והלך אל חוף הים, ישב כמה שעות והביט בגלים, באים והולכים והולכים ובאים. מלבד הגלים, לא ראה שם שום דבר. חזר אל ביתו ושאלו אותו בני עירו וחבריו: מה לך שאתה יושב שעות על שפת הים, מה אתה רואה שם? השיב להם המשורר: טווס זהב אני רואה שם. תמהו ואמרו: טווס זהב אתה רואה על הים? השיב להם: אכן כך. הוסיפו ושאלו בני עירו: ומה טיבו של טווס זהב זה? אמר להם: מטת כנפיו עשר אמות. מאז היה המשורר חוזר בכל יום אל שפת הים ומסתכל בגלים. גלים באים וגלים הולכים, עולם כמנהגו. בערב היה שב לביתו והיו מקורביו חוזרים ושואלים אותו: ומה ראית היום? והוא היה משיב להם: טווס זהב ראיתי. כך נקפו הימים. יום אחד הלך המשורר אצל חוף הים והנה הוא רואה שם, הרחק מעל הגלים, טווס זהב, מטת כנפיו עשר אמות. השתומם המשורר אל לבו. חזר לביתו ושאלו אותו הבריות, כדרך שנהגו לשאול: והיום מה ראית? השיב להם: היום לא ראיתי שום דבר. ישב וכתב את השיר על טווס הזהב שלא ראה מימיו.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ! ! ! בוקר נעים ומקסים לכולם .

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר על הבוקר ../images/Emo202.gif

בוקר טוב עולם . אבטיפוס מילים: שרון הולצמן לחן: שרון הולצמן מכונית מוכנה הוא יקח אותה לסיבוב בשכונה ויראה לה את הנוף פה ושם זה עוזר אני לא משתכר פה ושם היא תצחק פתאום הוא ישים את ידו על כתפה השמלה תתקמט היא תחשוב על הבית פה ושם זה עוזר אני לא מוותר פה ושם היא תצעק בוקר טוב עולם - יש ברבורים באגם בוקר טוב עולם - אני הולכת מכאן בוקר טוב עולם - יש ברבורים באגם הזה באגם הזה רחלי אשתו , היא קוראת מחשבות היא אומרת: "זה בסדר, הוא לא תמיד ככה" האבטיח הצבאי לבש את הדובון וירד לרחוב הוא ירד לרחוב ואחר כך חזר הוא ידע מה עושה כאן דלת נטרקת מכשיר השמיעה התקלקל בזמן הלא נכון בוקר טוב עולם - יש ברבורים באגם בוקר טוב עולם - אני הולכת מכאן בוקר טוב עולם - יש ברבורים באגם הזה באגם הזה .

../images/Emo42.gifבוקר../images/Emo222.gifטוב../images/Emo222.gifעולם../images/Emo42.gif

אסירת תודה לאלוהים שאוהב אותי על בוקר שקט ורגוע, על בריאות פיזית ונפשית, על חברות וחברים מסביב, על יכולות ואומץ להתמודד. על אפשרות בחירה ויכולת להתחבר לרוח, לרגש ולהגיון על סדר יום מנוהל ונקי. רק להיום - ארבעה חודשים ושבעה עשר ימי ניקיון
שיהיה המשך יומטוב לכולנו. אוהבת

למעלה