רק להיום
הצלחה

../images/Emo42.gifרק להיום../images/Emo57.gifהצלחה../images/Emo42.gif

הצלחה
"כל צורה של הצלחה הייתה בלתי מוכרת ומפחידה".
לפני שבאנו לאנ-איי רק מעטים מאתנו התנסו בהצלחה. כל ניסיון שעשינו לבד כדי להפסיק להשתמש הסתיים בכישלון. התחלנו לוותר על התקווה שאי פעם נמצא הקלה מהתמכרות פעילה. התרגלנו לכישלון, ציפינו לו, קיבלנו אותו וחשבנו שהוא חלק בלתי נפרד מחיינו כאשר נשארים נקיים, אנו מתחילים להתנסות בהצלחה בחיים. אנו מתחילים להרגיש גאווה על ההישגים שלנו. אנו מתחילים לקחת סיכונים בריאים. יכול להיות שנספוג כמה מהלומות בריאות בתהליך זה, אבל גם אלה יכולות להיחשב להצלחות אם נלמד מהן לפעמים.
כשאנו מגשימים מטרה, אנו מהססים לטפוח לעצמנו על השכם, מפחד שזה יראה כמו התגרות. אבל הכוח העליון שלנו רוצה שנצליח, ורוצה שאנו נשתף את אלה שאנו אוהבים בגאווה שאנו חשים בהישגים שלנו. כשאנו משתפים אחרים באנ-איי בהצלחות שלנו, גם הם מתחילים להאמין, ברוב המקרים, שגם הם יכולים להגשים את המטרות שלהם. כשאנו מצליחים, אנו עוזרים בהנחת היסודות, כך שגם אחרים ילכו בדרכנו.
רק להיום:
אני לא אהסס ליהנות מההצלחה שלי. אשתף אחרים בניצחונות שלי מתוך גישה של אסירות תודה אוהבים

מתוך אומץ לשנות - ../images/Emo63.gifספרות../images/Emo63.gif

ספרות
אחד הכלים היעילים ביותר ששמעתי בנר-אנון הוא, ספרות מאושרת על-ידי הוועידה. זמן רב עבר עד שפתחתי את עצמי לזולת. אבל מאז הפגישה הראשונה שלי, הספרות הנפלאה הזו עזרה לי ללמוד להחליף את דרך המחשבה השלילית, שהייתה לי במשך זמן כה ארוך, בגישה יותר חיובית לחיים ולאהבה. בהתחלה, השתמשתי בזה רק כאשר חשתי כאבים נפשיים. עכשיו, היום שלי מתחיל בטון חיובי, באמצעות קריאה בספרות בשעת ארוחת הבוקר. עזר לי באופן מיוחד "לחשוב" על מה שקראתי ולתמצת זאת למשפט או שניים, לכתוב זאת על כרטיס שנמצא אצלי במשך היום ולקרוא אותו מידי פעם. קשה להאמין כמה פעמים שיטה זו עזרה לי להעמיד מצבים קשים בפרספטיבה נכונה, או לנקוט בגישה שונה לפרוייקט או לשיחה שעומדים על הפרק.
"כשאנו קוראים בכל יום ספרים וחוברת של נר-אנון, זה מוביל אותנו לביטחון שיש חיים יותר טובים ומלאי סיפוק"
תזכורת להיום:
עומד לרשותי אוצר של מידע שיכול לעזור לי להשתחר מהשפעות הההתמכרות על דרך מחשבתי. היום אעשה את ספרות נר-אנון לחלק מסדר יומי, בכך שאקשיב לקלטת, או אקרא חוברת או פרק מתוך ספר. אוהבים

skyline10

New member
בוקר ../images/Emo4.gif

תפילה לעבור יום ללא שימוש בסמים, להיתמודד ולא ליברוח.

אמן ואמן סקיי../images/Emo45.gif

וימבה בהצלחה לך.. אוטוטו מתחילה הפעילות של שבוע חדש, מרכז יום, טיפול, כאלה, ולכן רבים מאיתנו, לרבות אני, לא ממש נהיה מול המחשב. א-ב-ל... במקום לחשוב על שימוש, אני מציעה לעשות את מה שעשיתי אני... לכתוב.. לכתוב עוד ועוד עד שיימאס, אם צריך גם לבכות, כי מבחינתי - הבכי הוא אחלה מתכון לשחרור.. אם יש עם מי לדבר עוד יותר טוב.. אם אפשר לא להיות לבד - בכלל סבבה... קיצר, סומכת עליך שתעשה את מה שצריך, וסומכת על אלוהים שאוהב אותנו, שינחה אותך להגיע בדיוק למקום שאתה זקוק לו. שוב -
ובוקר טוב. אוהבים

NUNA10

New member
../images/Emo63.gif סיפור על הבוקר ../images/Emo91.gif

ה מ ו ר ה . ביום הראשון בשנת הלימודים החמישית בכיתה אחת בבית ספר אחד נכנסה המורה גברת טומפקינס לכיתה ומבלי משים בברכה את תלמידיה ואמרה להם דבר שקר נורא... היא אמרה להם: "שלום תלמידים, ברוכים תהיו בכתה, דעו לכם כי אתם כולכם ילדי, ואת כולכם אני אוהבת במידה שווה". אך שקר היה זה, כי בשורה הראשונה, בספסל שבדיוק ממולה, ישב לו ילד שונה מכולם. בגדיו לא היו כה נקיים, וגם קצת מקומטים, ונעליו מרופטות במקצת, ומבטו כנודד למקום אחר, בוודאי לא אליה. ואת הילד הזה, היא מייד לא כל-כך אהבה, בלשון המעטה. כאשר ביומן הסתכלה ואת שמות כל התלמידים קראה והטעימה את שמם בהגייה נכונה, את טדי ארקוויסט, זה שמו, מלמלה בחופזה, כי אותו, היא לא כל-כך... אהבה. כמה שמחה המורה, כשבדקה את עבודות הילדים, מהחופשה הגדולה, וסימנה בעט כחול, או ירוק, הערות כמו: כמה טוב, או, כמה נפלא, אך דבר לא נתן לה את הריגוש ואת הרגשת העוצמה של "להיות מורה", כמו לכתוב בעט אדום במחברת של טדי: לא כך זה היה', או, 'אין זה נכון', ובסוף לכתוב בגדול את האות נון, שמשמעה נכשל'. ומאז, בכל יום שלימדה בכיתה, את כולם היא שיתפה, למעט טדי, שאותו, בלשון המעטה, היא לא כל-כך... אהבה. יום אחד, כאשר הייתה המורה, גברת טומפקינס, צריכה לכתוב גיליונות הערכה, ולרשום המלצות להמשך השנה, לקחה את הגיליונות של כל הילדים, מהשנים שעברו, לעיון. את הגיליון של טדי, היא שמה בסוף, כי אמרה בליבה, כי זה לא יכול להיות מעניין, ומה כבר אפשר לחדש לה על הילד הזה שתקוע לה כך בין העיניים, בשורה הראשונה, בספסל שבדיוק ממולה, הרי היא יודעת בדיוק כי הילד הזה ייכשל, וחבל להוסיף עוד כל מילה... והיא עוברת על גיליונות כל התלמידים, ומהנהנת בראשה להסכמה, שאכן האבחנות בעבר, נעשו כהלכה. ולבסוף, הגיעה לגיליון של אותו טדי ארקוויסט, והחלה לקרוא. המורה בשנה הראשונה, כך כתבה: "טדי הוא ילד מבריק וחכם, חבר של כולם, יודע כמעט כל דבר בעולם, ערני, מתעניין, ושואל שאלות, משתתף בכתה בכל נושא ושיחה. הישגיו בלימודים, הם מעבר למצופה, וציוניו לעילה ולעילה. - הוא חלומה של כל מורה." הנידה גברת טומפקינס בראשה בפליאה, והמשיכה. המורה בשנה השנייה כך רשמה: "טדי הוא ילד נבון. הוא מבין היטב את החומר הנלמד בכתה. הוא מוטרד ממחלתה של אימו, ומידי פעם כאילו ישנו אך איננו, אך עם זאת, הוא משתדל שלא להחמיץ לימודים. הישגיו בלימודים טובים מאד וציוניו משביעים רצון. שוב הנידה, המורה, גברת טומפקינס, בראשה, והמשיכה בקריאה. המורה בשנה השלישית, כתבה בגיליון ההערכה את אלו הדברים: 'טדי, מאד חולמני בכיתה. מותה של אימו, היה לו חוויה קשה ביותר, והוא טרם הצליח להתאושש ממנה, אך עם זאת, הוא משתדל ללמוד כמיטב יכולתו. חבל שאין זה מספיק. הוא לא משתתף בשיעורים, ואינו יוצר קשר עם חברים. הישגיו בלימודים די דלים, וציוניו לא כל כך טובים." הפעם, לא הנידה המורה גברת טומפקינס, בראשה, ומבלי להניד עפעף, מייד נטלה את הגיליון הבא, וקראה. המורה, בשנה הרביעית, כתבה כי: "טדי הוא ילד מוזר, הוא יושב בכיתה ובעצם, מלבד לתפוס מקום שם, הוא אינו עושה דבר. מחברותיו מקושקשות למדי, ילקוטו אף פעם אינו מסודר. את שיעוריו הוא כמעט לא מכין, ולפי הבחנתה, אין לו חברים. הישגיו בלימודים דלים, וציוניו נמוכים. ספק אם יוכל לקבל את תעודת הגמר בתום הלימודים." הבינה עתה, המורה גברת טומפקינס שבעצם היא טעתה, והחליטה, שמאותו היום אין היא רוצה עוד ללמד. רוצה היא רק לחנך, להדריך ולהקנות ערכים. ומאותו היום בכל יום בכיתה, ניגשה אל טדי הביטה במחברתו, העירה לו בשקט, ותיקנה את שגיאותיו, ואם היה צריך, גם ביקשה ממנו להישאר איתה מעט, להסביר לו שוב, עוד פעם אחת. לקראת תום שנת הלימודים, כנהוג בבתי ספר רבים, הביאו הילדים מתנות למורים. וכולם הביאו מתנות עטופות במיטב העטיפות, וסרטים מתנפנפים ומסתלסלים, כדי להדגיש את המתנה שלהם. כולם חוץ מטדי. וכולם צחקו לו, כשהגיש את השי שלו, עטוף בנייר אריזה מקומטת, שהביא מהמכולת.המורה, בצעקה חזקה, היסתה את כולם. "מה קרה לכם, השתגעתם?, הרי המתנה הזו היא הטובה בעולם' (ועדיין אינה יודעת את תוכנה). ודממה בכתה. והמורה גברת טומפקינס, פותחת, מכל המתנות, דווקא את זו של טדי, ומוציאה משם צמיד ישן, מעוטר באבנים ירוקות מזויפות, וחלקן אף חסרות, ובקבוק של בושם שחצי ממנו חסר. והיא קוראת לטדי, ומבקשת ממנו שיענוד על ידה את הצמיד, ומתיזה על צווארה, מעט מהבושם. בצהרים, כשחזרה אל ביתה, על גרם המדרגות, מחוץ לדלת, הופתעה לראות את טדי, מחכה לה. כששאלה אותו, מה הוא עושה פה, אמר לה: 'רציתי רק להודות לך על שהזכרת לי את אימי כשענדת את הצמיד שלה ולרגע קט אף הדפת את ריחה'. חייכה המורה גברת טומפקינס, ליטפה את ראשו של טדי, הודתה לו על התשורה הנאה, ושלחה אותו הביתה. סוף השנה הגיע, טדי די הצליח להתקדם, ובעצם, הוא נקרא לבמה לקבלת תעודה מיוחדת, כי סיים הוא שלישי, מכל השכבה. אחרי מספר ימים, קיבלה המורה גברת טומפקינס, מכתב ובו כתוב: "תודה על כל העזרה שעזרת לי. היית לי מורה נפלאה." על החתום: טדי ארקוויסט. אחרי שלוש שנים, בסוף הלימודים בבית הספר, טדי קיבל תעודת הוקרה והצטיינות יתרה על הישגיו המרשימים בתקופת הלימודים. המורה גברת טומפקינס, קיבלה עוד מכתב, ובו נאמר: "תודה לך מורתי על התמיכה והעידוד שנתת לי". על החתום: טדי ארקוויסט. אחרי ארבע שנים נוספות, שוב קיבלה המורה גברת טומפקינס, מכתב ובו מספר לה על לימודיו בתיכון, וכיצד הצליח שוב לסיים ראשון, ושוב כתב לה : "לא הייתה לי עדיין מורה כמוך." ועל החתום היה טדי ארקוויסט. חלפו עוד ארבע שנים נוספות, ועוד מכתב מגיע, והפעם מהקולג'. ופעם נוספת למדה המורה כי טדי כרגיל הצטיין, וזכה במלגת לימודים, ושוב הוסיף כי מורה כמוה, לא הייתה לו. ועוד ארבע שנים, עברו. המכתב שהגיע היה במעטפה מהאוניברסיטה, ובו נכתב: "מורים רבים לימדוני עם השנים, הביאוני להישגי הנאים, גם אם הפעם, התחרות הייתה קשה כי היו כאן הרבה תלמידים מצטיינים, ולא נורא אם הפעם סיימתי רק שני, אך רוצה אני להגיד לך זאת, כי מורה כמוך לא הייתה לי עוד, וכנראה שגם לא תוכל כמוך להיות. תודה לך מורתי על האמון שנתת בי, ועל המאמצים שהשקעת בי, והראית לי את הדרך להצליח. והחתימה הפעם הייתה ארוכה מתמיד, כתוב בה: דוקטור תיאודור ארקוויסט. מחתה המורה גברת טומפקינס דמעה, והפעם כתבה לו תשובה: " לא, לא, לא, יקירי, התודה היא לך, על הזכות שנתת לי להיות מורתך, שפקחת את עיני והראית לי כי עם מעט אהבה, וקצת השקעה, התמורה היא גדולה, וניתן לשנות את נפש האדם, ואתה הוא זה ששינית את נפשי, והפכת אותי מלהיות סתם מורה, למחנכת.

NUNA10

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

בוקר טוב ושבוע טוב ! ! ! שבוע חדש , החדשות כבר על הבוקר כל כך כואבות , ממש מלחמה מתנהלת בדרום תנחומים למשפחות החיילים ולכל תושבי שדרות ואשקלון , ליבי אתכם שיהייה יום שקט ורק בשורות טובות.

NUNA10

New member
../images/Emo79.gif שיר בקליפ ../images/Emo202.gif

שיר לשלום . מירי אלוני מילים: יענקל'ה רוטבליט לחן: יאיר רוזנבלום תנו לשמש לעלות לבוקר להאיר הזכה שבתפילות אותנו לא תחזיר מי אשר כבה נרו ובעפר נטמן בכי מר לא יעירו לא יחזירו לכאן. איש אותנו לא ישיב מבור תחתית אפל כאן לא יועילו לא שמחת הניצחון ולא שירי הלל לכן רק שירו שיר לשלום אל תלחשו תפילה מוטב תשירו שיר לשלום בצעקה גדולה. תנו לשמש לחדור מבעד לפרחים אל תביטו לאחור הניחו להולכים. שאו עיניים בתקווה לא דרך כוונות שירו שיר לאהבה ולא למלחמות. אל תגידו יום יבוא הביאו את היום כי לא חלום הוא ובכל הכיכרות הריעו רק שלום. לכן רק שירו שיר לשלום אל תלחשו תפילה מוטב תשירו שיר לשלום בצעקה גדולה.

NUNA10

New member
../images/Emo57.gif תחזית אסטרולוגית שבועית ../images/Emo57.gif

תחזית אסטרולוגית שבועית . 02/03/2008 - 09/03/2008 דגים השבוע תוכלו ליצור מפנה חיובי בכל מה שקשור לתחום אותו אתם מייצגים. קשר רגשי עם חברים מאוד חשוב לכם וניתן לנצלו להעמקת קשר קיים. זה זמן טוב לבדיקה של המטרות שלכם בחיים. נסו לראות מאיפה הדחפים והרצונות שלכם נובעים והאם הדברים עדיין רלוונטיים. החל מיום שלשי תחושו רצון להסתגר ולהפחית במגע עם אחרים, להחביא את הרגשות שלכם. נסיון לתקשר עם אנשים יכול לעזור לכם. אתם עלולים להרגיש עייפות או עדיין לסבול מבעיה המתקשרת לימים האחרונים. טלה השבוע זמן טוב צפוי לכם בתחום הקריירה. יתאים לסכם נושאים עם מעבידים ושותפים. זמן טוב לבניית מסגרת עבודה ועיסוק בתכנונים ארוכי טווח. ימים אלו חשובים לקריירה שלכם, מצבים שתיצרו כעת יקבעו את תוצאותיהם של תהליכים חשובים בתחום. החל מיום שלשי אופציות והזדמנויות חדשות בפתח ויביאו אפשרויות רווח וחיזוקים בתחום הפיננסי. אתם מפגינים יותר אכפתיות כלפי האנשים שעובדים איתכם והדבר תורם לפופולאריות שלכם. ימים של חיוביות והצלחה מחכה לכם, נצלו זאת. זמן מתאים לאירוע חברתי ולמפגש מהנה. שור ימים חשובים בנושא קידומכם. זמן טוב לחתום על חוזים ולטפל בנושאים משפטיים. ללומדים צפוי זמן טוב. בחינה שצריך להתמודד אתה תהיה קלה מהמשוער. יחד עם כל זה היו עם היד על הדופק. לא מומלץ להיתפש לעודף אופטימיות העלול לגרוע משיפוטכם. קשרים מפתיעים עם חו"ל עשויים להתחדש, תיתכן הזמנה לנסיעה חשובה. החל מיום שלשי. תנו לעצמי שלכם לצאת החוצה ללא חשש, אנשים יקבלו אתכם בצורה פתוחה הרבה יותר. אם לא מילאתם לוטו הרבה זמן, כדאי לכם לנסות. יום עם אפשרויות טובות יותר מבחינתכם. גם משעות הערב והלאה יהיה זה זמן מוצלח, נסו לזרום איתו. ייתכן שתגיע ידיעה משמחת בקשר לעבודה, אתם תרגישו הרבה יותר טוב לאחר מכן. תאומים השבוע עלולה להתפתח בעיה במערכת יחסים קרובה. יהיה לכם קל לריב וכדאי לנסות ולא להתפרץ. הימנעו מלבקש דברים שאתם יכולים אולי לסדר בכוחות עצמכם. הרגשות שלכם מוקצנים ועליכם לנסות להישאר רגועים עד כמה שניתן. החל מיום שלשי התעסקות בדברים אזוטריים יכולה להיות מועילה מאוד. תוכלו כרגע גם להתקדם בתחום בו אתם מתעניינים וגם לשחרר חלק מבעיותיכם הרגשיות בעזרת דברים רוחניים. כדאי לשמור בסודיות על המהלכים אותם אתם מתכננים, ההצלחה טמונה בדיסקרטיות וביכולתכם לא לגלות את הקלפים. תיתכן התמודדות עם קושי בתחום הבריאותי. סרטן השבוע ביחסים קיימים, בני זוג עשויים להפתיע בהצעה, או תוכנית משותפת קרובה. יש דגש על הקרובים אליכם והם חשובים לכם יותר מדברים אחרים. ימים טובים לעליית מדרגה בתחום היחסים, ולתוכניות רציניות משותפות. זהו זמן מתאים לעיסוק בתחום הזוגיות, לפנויים הערב מתאים במיוחד למפגשים רומנטיים. החל מיום שלשי נסו לחוות את החיים כפי שהם ואל תיפלו לתבניות ישנות מהילדות אשר מפריעות לכם לתקשר עם אנשים. אתם נענים לפעילות חברתית ולמפגשים עם חברים, אך ייתכנו מצבי לחץ ורגישות לפגיעות בגין דברים שיאמרו לכם. יש לכם נטייה לרכושנות רגשית וזה עלול לסבך אתכם ביחסים עם הקרובים אליכם. אריה השבוע תידרשו ותיתבעו לתת את מיטבכם ולא בהכרח תקבלו משוב על מאמציכם. העבודה תהיה רבה והלחץ עליכם גדול. זהו זמן בו מרגישים שאין סוף לבעיות ולמתחים. ייתכנו מצבים לא פשוטים בהתמודדות עם נושאי בירוקרטיה. החל מיום שלשי אתם עלולים להפסיד סכום כסף בגלל עקרון כלשהו. עדיף לא להוציא כספים כרגע. היכולת שלכם לקחת החלטות בנושא זה אינה במיטבה. זמן לא קל במישור הפיננסי. הוצאתכם עלולות להיות גבוהות מהרגיל. בתולה השבוע ילדים עשויים להביא הרבה יותר נחת מהרגיל. והזמן פועל לטובתכם במישור הרומנטי. אתם יכולים להפעיל את המגנט הפנימי שלכם ולמשוך את בני המין השני. תנו לעצמי שלכם לצאת החוצה ללא חשש, אנשים יקבלו אתכם בצורה פתוחה יותר. החל מיום שלשי זה הזמן להתחיל בפרויקט יצירתי. האם תמיד חלמתם לכתוב ספר? או שיר? עכשוו האנרגיות מצוינות לכך. קשרים עם חו"ל בגין פרויקט, יניבו תוצאות טובות ויגיעו השבוע לשיאים והיכולת שלכם להיפתח לאופקים חדשים תהיה מצוינת. מאזניים השבוע לא מומלץ ליזום התחלות חשובות בנושא הבית, דחו כל מה שחשוב לימים הבאים. התעסקות בענייני הבית יגיעו לכלל פתרון במחיר של התמודדות, ויכוח והרבה מאמצים. ייתכן שתאלצו להתמודד עם מישהו קרוב. החל מיום שלשי היזהרו מלהיות רכושנים כלפי אנשים הקרובים אליכם רגשית. קיימת כרגע נטייה כזאת והיא עלולה ליצור מתחים וריבים. התעסקות בענייני הבית יגיעו לכלל פתרון במחיר של התמודדות, ויכוח והרבה מאמצים. עקרב השבוע אתם קולטים אנשים אחרים על ידי חוש שישי. בעיה אשר קשורה באנשים קרובים יכולה להיפתר על ידי שיחה. לכל אלה מבניכם אשר עוסקים בתקשורת יהיה זה זמן טוב למיצוי היכולת המקצועית. החל מיום שלשי נסיעות ועוד נסיעות, תבלו יותר על הכבישים. נסו ליהנות מכך. דווקא עכשוו זה לא הזמן לסגור את עצמכם, אנשים חדשים עשויים להפתיע ולעזור. תדעו איך לפעול ומה לעשות בקשר עם אחרים אם לא תתנו לשכל להפריע. קשת השבוע נדמה לכם שאנשים מציצים לכוון הכיס שלכם? יכול להיות שזה נכון. יש הזדמנויות לשפר דברים הקשורים בפיננסים אשר התעכבו בימים האחרונים. גם אם יש לכם בוס קשוח עכשוו יכול להיות קל יותר להשיג העלאה. הארנק יהיה בשימוש החל מיום שלשי. אתם נוטים להדחיק את הרגשות שלכם וזה עלול לגרום לכם לבעיות. נסו להיות מודעים לכך. אתם הרבה יותר ביקורתיים וזה יכול לגרום לחיכוכים עם אחרים או לתת להם להרגיש דחויים. עניני בריאות עלולים להאפיל על הכול, שימרו על תזונה ועל איזון כללי. גדי השבוע הרנטגן הרגשי שלכם בפעולה ואתם מסוגלים לקרוא את הרגשות של הסובבים אתכם. נסו לנצל זאת לפעולות חיוביות. מוכנים לתת מעצמכם? זה הזמן הנפלא לכך. נסו לנצל זאת לחיזוק הקשר עם חברים וקרובים. מילים שכיחות השבוע: התלהבות, אנרגטיות, יוזמה, והתחדשות. החל מיום שלשי ייתכן שמישהו מהאנשים הצעירים בסביבתכם מדאיג או מכעיס אתכם. הימנעו מהשקעות פיננסיות או ספקולציות כלכליות. זהו זמן לא מתאים להתחלות עסקיות. ילדים עלולים להרגיש פחות טוב או להיות מוטרדים מבעיה כלשהי. דלי השבוע אתם מרגישים צורך לברוח מהעולם ולהתבודד. מומלץ שתמצאו לכם פינה נוחה ומנותקת לצורך התבודדות. ייתכן שתאלצו להתמודד בימים אלו עם מישהו קרוב. לא מומלץ ליזום התחלות חשובות בנושא הבית, דחו כל מה שחשוב לימים הבאים. החל מיום שלשי זמן עם מתחים הקשורים לדאגות ומועקות אותם טרם פתרתם. תיתכן התמודדות עם קושי בתחום הבריאותי. אך מיום חמישי והלאה זמן מוצלח צפוי לכם באופן כללי. אתם תהיו על הסוס היום, לכן שחקו אותה.

למעלה