שאלה בנוגע למסלולים באזור הנגב

../images/Emo42.gifשאלה בנוגע למסלולים באזור הנגב

אני מתכנן מסלול ליומיים מממשית דרך מעלה עקרבים ולמכתש הקטן (ביום הראשון), אבל כאן מתחילה הבעייה: העלייה חזרה דרך מעלה תמר או מעלה עקרבים לרכב תהיה מפרכת במיוחד לאחר יום רכיבה ארוך. קיימת אפשרות שביום הראשון נבצע מסלול מעגלי לרכב ונרד לאיזור מערת הקמח ביום השני. השאלות: 1. האם למישהו יש רעיון איך לסגור את היום השני בלי יותר מדי לשרוף קלוריות?
2. מסלולים מומלצים באיזור מערת הקמח או ים המלח, מומלץ עם סינגלים. 3. האם השביל האדום על נחל צין מדרום למעלה עקרבים עד לפתחו של המכתש הקטן - רכיב? 4. האם מישהו פעם רכב על השביל השחור של נחל צפית? תודה

יורם חן

New member
כמה תשובות../images/Emo26.gif

1. ישנה אפשרות לתאם עם רוני הדס בממשית הקפצה חזרה מתחתית מעלה עקרבים לרכב שבממשית- בלי הקפצה זה קריעה (מנסיון...). כנס למאמרים בקטגוריה של טיולי מדבר מאמר מעולה של ציקי שני על מסלול הטיול שם. 2. באזור ים המלח, הייתי עושה סיבוב קטן, עולה לערד ויורד משם- לא מעט מסלולים יפים, כמו הגמל האדום, או הצד השני היוד לצדה מערב- תעזר במנוע חיפוש של הפורום, לא מעט מסלולים באזור הזה. 3.אני מבין שהשביל האדום אלי אתה מתכוון הוא מצפון למעלה עקרבים זה שמגיע למעלה עלי ? אם כן אז מעלה עלי אינו רכיב ! 4. לגבי השביל השחור של נחל צפית- רק ברגל!!, בסוף אתה מגיע לסולמות שאם אין לך שתי ידיים פנויות, אין לך מה להגיע לשם.

תודה על התשובות, התכוונתי לשביל

האדום שמדרום למכתש הקטן - זה שמקביל לציר המצלעות. האם הוא דשדש? וציר המצלעות עצמו, כדאי להיכנס? שוב, תודה

יש לך מפה קצת ישנה

השביל שעובר בעין עקרבים ואח"כ בגבי צין מסומן היום באדום ומתאים ל 4*4. יש גם שינוי - מייד אחרי נחל עקרבים יש עיקוף שמאלה וחוזר לנחל אחרי כק"מ. בכל מקרה, האם הקטע הזה רכיב או שעדיף לרכוב בציר המקביל לו מצפון?

יורם חן

New member
הקטע שסימנת רכיב../images/Emo127.gif

באתר של גדי יש את הסרט על מעלה עקרבים, רואים אותנו רוכבים שם. אומנם אז רכבנו עד מחצית הקטע המסומן ועלינו חזרה לכביש לכיוון ממשית, אבל לא ניראה לי שיש בעיה בהמשך....

lewinson

New member
תחפש בפורום תחת "מעלה עלי"

ןתגיע לתיאור מסלול מחוות ממשית למכתש הקטן. מסלול מצוין, מעלה עלי רכיב חלקית. הקפצה (אוכל לתת לך טלפון של נהג) מפתח המכתש חזרה לחווה עלתה לנו 300 ש"ח, אבל אנחנו לא מהתמקחים.

manyooki

New member
מעלה עקרבים

מעלה עקרבים בכביש - 25 עד 35 דקות לכל היותר ברכיבה איטית. גם בסוף יום רכיבה

למעלה