שיתוף פעולה:כפר האורנים -לפיד

לארי

New member
../images/Emo42.gifשיתוף פעולה:כפר האורנים -לפיד

מצ"ב מסמך המופנה מהוועד המקומי ביישוב אל הוועד המקומי הנבחר בלפיד בנוגע לייזום פגישה בין שני היישובים,לעיונכם.

בתשובה למושי אשר

בס"ד ‏יום ראשון כ"ג שבט תשס"ד ‏15/02/2004 לכבוד וועד מקומי לפיד באמצעות הפקס' שלום וברכה! הנדון: שיתוף פעולה שמחנו לקרוא ולשמוע שהשלבים הראשונים של ההתארגנות לאחר הבחירות הסתיימו וכי אתם נערכים לעבודה מסודרת ומובנית. (מר מושי היקר למה אתה מתכוון? שעד עכשו היה ברדק ועכשו סוף סוף הועד עובר לעבודה מסודרת ומובנית?) מזה תקופה ארוכה אנו כמהים לשיתוף פעולה עם תושבי הישוב והנהגתו, כראוי בין ישובים שכנים בעלי מבנה חברתי דומה. כשלוחי ציבור אנו משוכנעים כי גם אתם קשובים לרחשי לב תושביכם ועל כן מעדיפים את דרך השילוב והשיתוף. (אתם כל כך כמהים לשיתוף עד שהוצאתם את ילדי כפר אורנים מלפיד בהחלטה חד צדדית בלי שום התיעצות עם שכניכם האהובים.דחיתם מיידית בקשה מלפיד לקיים מופע עצמאות משותף בלפיד) . לצורך מיסוד העניין אנחנו מבקשים לקיים איתכם ועם חברי הפורומים שהקמתם פגישה משותפת. על סדר יומה של הפגישה, למיטב הבנתנו: 1. תכנית אב: שיתוף פעולה בהכנת תכנית אב אזורית. (יש כבר תוכנית אב-בתוכנית אתם מחוברים לכל התשתיות בלפיד כולל הכביש ) 2. תחבורה: א. מציאת פתרון להתנגדות לתכנית ביצוע המחלפון בכניסה ללפיד על כביש 446 והסרת מחסומים בירוקרטיים אשר יאפשרו תאום מערכות וסיום העבודות לקראת שנה"ל הקרובה. (ההתענינות שלך בצומת לפיד מעוררת חשד. אתה צריך להתעניין בצמתים אחרות) ג. הסרת מחסומים בירוקרטיים בוועדות התכנון אשר יאפשרו קידום כביש גישה נוסף מכיוון צומת מכבים-רעות. (את הכביש הזה אתם כבר "מוכרים" 3 שנים. למה להאמין לכם?) ד. הסדרת חיבור רחוב "הזית" ורחוב "אהוד". (ואולי הסדרת ניתוק רחוב "הזית" ורחוב "אהוד"????.) 3. ביוב: חשיבה משותפת לפתרון ביוב כולל על בסיס התשתיות המתוכננות (????? ) 4. תרבות: הפקת ארועי תרבות משותפים תוך שימוש בתשתיות קיימות. ( יום העצמאות הקרוב הוא זמן מצוין להתחיל שיתוף פולה) 5. חינוך: חשיבה משותפת בנושא הקמת חט"ב. (מה רע בחטיבת הבניים במודיעין?היא אחת הטובות ביותר) נודה על תאום פגישה בהקדם. בברכה, מושי אשר - מזכיר כפר האורנים העתקים: פורום כפר האורנים באינטרנט. פורום לפיד באינטרנט. ראש המועצה האזורית מטה בנימין – פנחס ולרשטיין. ראש המועצה האזורית חבל מודיעין – שמעון סוסן. סיו"ר המועצה האזורית מטה בנימין – אבי רואה. סיו"ר המועצה האזורית מטה בנימין – רפי בן בשט. גזברית לפיד – אורית טורנר. יו"ר פורום תשתיות בלפיד – רונן וולפמן. יו"ר פורום כספים בלפיד – ירון אשכנזי. יו"ר פורום תרבות בלפיד – ארי אסנר וג'ינה פונטורמולי. יו"ר פורום שיפור פני הישוב בלפיד – גלית גאון. יו"ר פורום התושב הותיק בלפיד – כנרת רמתי. יו"ר הפורום המשפטי בלפיד – ד"ר עומר דקל. (וחוץ מזה שכנינו המרקיז הכל בסדר)

ronpel

New member
די לפחדנות .

אם אתה אחד המוזמנים -תגיע לישיבה ותסביר את עמדתך בגלוי ,אחרת זה סתם פחדנות מלהתמודד מול האמת והעובדות שאתה מנסה לסלף. אם אתה לא אחד המוזמנים אז על תפריע לתושבי שני הישובים להתקדם ולמצוא פתרונות. אני מסכים שזה מאד מתסכל לחרחר מלחמה כל הזמן כאשר ה"אויב" רוצה לפתור את חילוקי הדעות בדיון מתורבת. לגבי תוכנית האב - תבוא אלינו למזכירות לביקור ( תמיר מהעיתון כבר היה) ותראה איך היינו בתחילת הדרך ישוב אחד. רונן

רונן, זו הגישה שאנו נתקלים בה

כבר 6 שנים. גישה הרסנית, אבל התרגלנו. הפתרון של ניתוק אולי טוב יותר, כי הוא ילמד את מחרחרי המדון בלפיד, שאין צורך בהם. שים לב שאותו פחדן אלמוני וצבוע קורא מחד לא להוציא את ילדינו מבית הספר (אחרי שנים של התעללות שבהן מצבנו בבית הספר היה נתון לבחינה כל שנה מחדש) ומאידך מבקש לנתק את רחוב הזית מרחוב אהוד. רק חבל שיצור פטתי זה מחבל לכלל התושבים בלפיד ואצלנו.

ronrontz

New member
די לטיפשות

אם תרצו או לא (שני הישובים), אנחנו בפועל יישוב אחד. היכולת שלנו כולם להבין זאת ולהטות שכם לעבודת צוות תביא לשיפור חיינו במקום לצד מיצוב הישובים מקום המגורים המועדף באזור. "די לצביעות" - שכח/י את העבר והבט קדימה. האם ההתלהמות תביא את פתרון הצומת/הביוב או טיוב בית הספר ? כנראה שלא. אולי תעדף להמשיך ולעמוד בפקק הבוקר במקום לחשוב כיצד לפתור אותו במשותף? לגבי החטיבה- נכון שבמודיעין יש חטיבות לא רעות כלל, אולם האם חבת על כך שהאוכלויה בלפיד, כמו רעות וכפר האורנים איננה נעשית צעירה יותר על כן הבאים בשערו של בית הספר היסודי יתמעטו עם השנים (ראה מקרה בית ספר יפה נוף ברעות אשר נסגר פחות כ 5 שנים מהקמתו). בקיצר - ת ת ק ר ר , והפנה את מאמציך לכיוונים חיוביים של מציאת פתרונות ולא יצירת ריב ומדון !

שיתוף פעולה בנושא תרבות

אני אתעלם מהנימה המתלהמת ואענה לעיניין: כשבוע לאחר הבחירות בלפיד נפגשתי עם ג'ינה ואסנר (מרכזי פורום תרבות בלפיד) והכנו תוכנית עבודה משותפת. שיתוף הפעולה התחיל כבר בארועי פורים (עדלאידע אצלכם בהשתתפות ילדי כפר האורנים ומסיבת נוער משותפת-במימון משותף). הארועים הבאים: שוק קח-תן ביישוב שלנו ויריד אביב ביישוב שלכם פורסמו במקביל ובהזמנה הדדית של שני היישובים. טקס יום השואה משותף לשני היישובים יערך בכפר האורנים טקס יום הזיכרון משותף לשני היישובים יערך בלפיד. ארוע יום העצמאות יערך כנראה בנפרד כיון שכל אחד מהיישובים מעוניין שהארוע יהיה בתוך היישוב שלו, לטימי זה חשוב כי זאת הפעם הראשונה, לנו זה חשוב כי זו מסורת של שנים (הארוע המרכזי כבר שנה חמישית או שישית ביישוב). כיון שאני וג'ינה לא הצלחנו לשכנע את הנוגעים בדבר לאחד כוחות החלטנו לערוך את הארועים בנפרד השנה מתוך תקווה שבשנה הבאה הדברים יראו אחרת (למרות שלא ברור לי איך הם יראו אחרת לפי נימת המכתב שלך, ואני מקווה מאד שהיא לא מייצגת את רוב התושבים בלפיד). אני וליאת (הרכזת החברתית של היישוב) נמצאות בקשר עם ג'ינה ואסנר ואני שמחה לציין שיש שיתוף פעולה ונעים לנו מאד לעבוד איתם, שבוע נעים אסנת - ראש ועדת תרבות כפר האורנים

לאסנת

צר לי שאולי יש נימה רגזנית בדברים זה נובע מהסבל של שנים של שיירות משאיות ורעש. ההסבר שלך מקובל אבל התוצאה סתם מאכזבת.

באג4

New member
די לחוצפה

אני אמנם לא פרשן לעניני אסנת ולא דובר שלה, אבל אני בטוח שעכשיו משקיבלת את ההסבר שלך היא תוכל להמשיך בפועלה בלב שקט יותר ולקוות שבעתיד התוצאות יהיו מספקות יותר עבורך. שמעתי שוועדות התרבות בשני הישובים הגיעו למסקנה שלמרות שהם פועלות ללא הרף יש עדיין מה להשתפר: בחודש הבא פסטיבל הסרטים לפיד - כפר האורנים. לאחר יום העצמאות - הקרנבל מריו מגיע לכפר-האורנים - לפיד חודש לאחר מכן - ההצגות הנבחרות מפסטיבל אדינבורו יגיעו לסיבוב הופעות. ועכשיו אני רץ לקחת את הילד להופעה של ציפי שביט, תום אבני והמורדים שתתקיים היום ברחבת בית הספר החצוף בכפר האורנים.

שכחת עוד פסטיבל

כשבסוף תהיה לכם דרך גישה אלטרנטיבית נקיים ביחד את אירוע סגירת השער. לנו בהרי ירושלים זה לא יהיה פסטיבל זה יהיה אחלה קרנבל.

למעלה