•פרוייקט קפיצות ראווה•

Sweet SuGaR

New member
../images/Emo42.gif•פרוייקט קפיצות ראווה•../images/Emo42.gif

•§•קצת רקע•§•
קפיצות הראווה משתייכות לסגנון האנגלי, הם החלו בעצם ברכיבת שדה, כשהרוכבים בשעת הציד שעשועים שלהם דילגו מעל עצים ומכשולים שבדרך. לאט לאט נתחמו הקפיצות במגרש והפכו להיות מיו סיגנון בפני עצמו, ששימשו לשעשוע ולראוות הקהל. בקפיצות הראווה יש מקצים מאיקסים עד 140 בארץ (ולפעמים ג'וקרים של 150) ובחו"ל עד מסלולים של 160-170 (ולפעמים גם ג'וקרים של 180). את המסלולים בונה איש האחראי עליו ונקרא בונה מסלול (מאוד מקורי הא?
). בבוקר התחרות המתחרים לומדים את המסלול.
•§•חוקים•§•
על החוקים אפשר לכתוב ספר, הנה כמה מהם....
פסילות
- אם הרוכב יתחיל את המסלול לפני צילצול הפעמון הרוכב ייפסל. - אם הרוכב לא יעבור את קו ההתחלה הוא ייפסל. - אם הרוכב יתבלבל במסלול, הוא ייפסל. - אם הסוס יסרב לקפוץ פעמיים מכשולים (לא משנה אם זה אותו מכשול או מכשול אחר) הרוכב ייפסל.
נקודות חובה
(הנקודות הן לא לטובת המתחרה, אלא לרעתו) - על הפלת מכשול יקבל הרוכב 4 נקודות חובה. - על סירוב למכשול יקבל הרוכב 4 נקודות חובה. - על חריגה מהזמן מקבלים גם כן נקודות חובה (חח לא יודעת כמה- תעלומה..) - לעיתים באליפויות על נפילה מקבלים 8 נקודות והרוכב יכול לעלות ולהמשיך. *סירוב נחשב גם אם הרוכב סוגר מעגל אחרי שהפעמון צילצל, חזרה על צעדים...
•§•לבוש•§•
רוכב בתחרויות ילבש: - קסדה - מכנס רכיבה לבן - חולצה לבנה, עם סטוק - ז'קט (יותר מתייחסים לזה בחו"ל כי בארץ חם...) - מגפיים גבוהות, שחורות... - דורבנות/שוט, שניהם= לא חובה... - עניבה+סיכה
•§•ציוד•§•
- אוכף קפיצות, רב תכליתי... - חגורת בטן (אופקורס) - שמיכה, בתחרויות מקובל לבנה, אפשר גם צבעים אחרים. - פד ג'ל/ספוג - מגינים - מתג (הקמור מעל 120), מושכות, פלאש נוזבנד אם צריך כנ"ל מרטינגהיל..
•§•תפקידים בתחרות•§•
בונה המסלול: בונה את המסלול כשבידיו אפשרויות למכשולים (הסבר מפורט יותר יבוא בהמשך) כמו: אפרייט, אוקסר (צר, רחב, שוודי וכו'), טריפל, מכשול מים ובמסלול גם קומבנציות המורכבות ממכשולים אלו (אפרייט ואוקסר).
שופטים: תפקידם של השופטים הוא להורות לרוכב להתחיל את המסלול, לסמן לפסילה, להאיר לרוכב (לא על טעות ברכיבה..), מאירים לבונה המסלול אם נגיד מכשול נפל וזה מסודר לא בסדר הצבעים הנכון...
קריין: הפה של השופטים, הוא אחד מהם בדרך כלל והוא מעביר את הדברים לקהל...
•§•מכשולים•§•
על המכשולים מפורט בקובץ הבא
המכשולים בעצם בונים מסלול שיכול לנוע מ8-9 מכשולים עד 18-20 מכשולים לערך.
בתוך המסלול יש קומבינציות של 2,3 מכשולים בדרך כלל בהבדל של צעד, שניים קטנים או גדולים בקו ישר...
•§•תנאים לקיום התחרות•§•
את התחרויות בחו"ל אפשר לקיים בכל מזג אוויר כי יש אינדורים... בארץ לא יתקימו תחרויות בגשם חזק (בטיפטוף אפשר, אם אין סכנה לרוכבים). בחמסין בעיקרון גם לא כדאי, אבל מקיימים....

Sweet SuGaR

New member
רוכב מוביל בתחום

ובמי אני אבחר אם לא ב
רודריגו פסואה
חחח הוא בן 30 מייצג את ברזיל אלוף עולם מספר פעמים- פעמיים אם אני לא טועה. השנה הוא זכה במקום 2. זכה גם במספר גביעי עולם. רוכב על סטאליון מדהים
והוא הדוגמן צמרת של מקדונלדס
תמונה

TauraMan

New member
3...../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

ב1998,1999 ו2000 אם לא הבנתם.. 3 אליפויות עולם.חחחחחח

Sweet SuGaR

New member
../images/Emo42.gif•אוכף•../images/Emo42.gif

אוכף הקפיצות בנוי בצורה שלרוכב הקפיצות יהיה נוח איתו במסלול. המושב לא עמוק לעומת המושב של הדרסז' רוכבים עם ארכובות קצרות ישנן כריות התומכות בברכיים בזמן שהרוכב נמצא בישיבת קפיצות/ישיבה קלה. חברות המובילות בייצור אוכפים אלה: פסיאר (אני לא בטוחה, אבל שיהיה), פרסטיז', סטיובן (יש כאלה שהם נוחים להם...), BR, קיפר ועוד... תמונה של אוכף פרסטיז' האיטלקי

niko girl

New member
יוווווווווווווווווווווווווווו......

תודה רבה למדתי מזה הרבה! תודה שי.....

TauraMan

New member
יפה מאוד!!../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

שי, יא משועממת!! חחחחחח, תיקונים קטנים והוספות- לא חובה לרכב עם מגנים או ג'ל-פד(חחחחח גם את אומרת פד ג'ל למרות שזה לא הגיוני..חחחחחח) או ספוג, זה רק אם הסוס צריך והרוכב רוצה... בונה המסלול אחרי על סדר הגיוני ורציף בין המכשולים, הוא אחראי על בדיקת המסלול לפני כל מקצה, אחראי על קביעת זמן מתאים וכולי. השופטים לא רק מעירים לרוכב אלא עם דף ספציפי הם כותבים את כל מה שהרוכב עשה, לדוגמה- אם הרוכב קפץ מכשול עם הפלה הם רושמים את זה. השופטים הם גם האחראים לסידור התוצאות הסופי ולרוב גם מחלקים את הפרסים. בנוסף לשופטים על הדוכן חייב להיות שופט מיוחד במגרש חימום והוא צריף לפקח שהרוכב הבא בתור תמיד יהיה מוכן, שהכל תקין אצל כל המתחרים ושאין יותר מ10 רוכבים במנז' חימום. הקריין בעיקר מזמין רוכבים למגרש ואומר את תוצאותיהם בנוסף לזמן בסיום.. שכחת לחלוטין את כל העינין של הזמן והזכיה, תלחצו פה להודעה אחרת שמשלימה חורים בהדועה הזאת(למרות שהשרשור הזה נוגע בהמון נושאים שאין בהודעה הזאת..)

Sweet SuGaR

New member
חחחחחח

יותר התייחסתי לקפיצות גבוהות. שם בדרך כלל תמיד יהיו מגינים (יותר גבוה, סוסים ששווים יותר, לא כדאי להרוס רגליים...) וג'ל כי זה מונע זעזועים בקפיצות גבוהות יותר, אני חושבת שזה תמיד כדאי. באמת לא הכל חובה שם, אבל זה מה שרואים בדר"כ... ובקשר לשופטים כל מה שכתבת היה רשום והחלטתי למחוק את זה, זה לא היה נראה לי כל כך רלוונטי, אבל אם כתבת אז סבבה. בדר"כ השופט רק קורא בשמו של המתחרה ובמגרש החימום יש מישהו שאומר למתחרים מתי הם נכנסים...

TauraMan

New member
../images/Emo3.gif ../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

המגנים והפד ג'ל תלוי בסוס, אם הסוס לא צריך זה רק מזיק. מנסיון!

Sweet SuGaR

New member
חח אומנם יש את הסוסים שלא מסתדרים

איתם אבל סוסים שמתחרים 160 חייבים להסתדר איתם.....

TauraMan

New member
כמו שהמדריך שלי אומר../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

מגנים וכל זה זה בשביל ה"פוליטיקה". חחחחח להרשים את השופטים והצופים מתחיל בציוד יפה ומתוחזק, אחרי 2 תחרויות עם טאורה עם מגנים הבנו שעדיף שהסוס יגמור את המסלול מאשר שהוא יראה מליון דולר. טאורה פשוט התבלבל ברגלים עם מגנים, הפיל וקפץ מוזר, השיא היה שהוא נפל עם רוכבו בתחילת המסלול באחת התחרויות הראשונות של העונה שנגמרה. אני בטוחה שחצי מהסוסים שמתחרים 160 לא באמת צריכים את המגנים. למשל דיזל גם לא צריך מגנים קדמיים בגלל הצעד העקום שלו אבל מאיזה שהוא הרגל אנחנו עדיין שמות לו כל יום מגנים...

Sweet SuGaR

New member
אולי יש סוסים שלא צריכים

אבל מכה אחת במקום לא נכון או חזקה מדי והלכו הרגליים של סוס בשווי אלפי דולרים... אני לא חושבת שזה כדאי...

למעלה