Happy Lughnasadh

TheBlueOne

New member
../images/Emo42.gif Happy Lughnasadh../images/Emo41.gif

היום נחגג אחד משמונת הפסטיבלים הגדולים בגלגל השנה- הלואנסה.
הלואנסה נחגג ב-1 לאוגוסט וידוע גם בשמו הלועזי לאמס (Lammas). המילה לואנסה (Lughnasadh) באה במקור מהתרבות האירית- מפסטיבל אירי בעל שם זהה אשר נחגג בלשהי הקיץ. חלק מסממני פסטיבל זה הוא מרוצי סוסים וטקסי נישואין זמניים (לתקופה של שנה). פירוש השם Lughnasadh בגאלית הוא בעצם שמו של חודש אוגוסט. אז איך אתם חוגגים

Amethyst

New member
חג שמח

נזכרתי בחג רק היום בבוקר כי היו לי ים של דברים על הראש אז אין לי רעיון אבל אני אמצא משהו

Duke Tear

New member
טידילי פומ

Boxty (Potato Griddle Cakes)!! Boxty on the griddle, boxty in the pan, if you can't make boxty, you'll never get a man. *מקפץ ומחלל מחולות לאוהבים* איזה חג של פולנים יאללה...

Bartal j

New member
חג שדמח לכל החוגגים..

ת'אמת גם אני לא זכרתי יש לי טונה של דברים על הראש שאני בקושי זוכרת כבר איזה יום היום.. אבל הכל אופן חג או לא חג אני מתכוונת לבלות אותו עם החבר שלי בסיור נחמד בירושלים..

Duke Tear

New member
מה הקשר שלך אל החג הזה?

-- הודעה לכולם -- כל מה שרשום בחגים פאגאנים אתם חוגגים? כל טקס פאגאני אתם עושים? כל מנהג? זה חג קלטי , החג הספציפי הזה קשור בכלל אם אני זוכר נכון להלוויה של אמא של לוך או איך שלא קראו לו , במקרה שלך ברטל ,מה לך ולחג הזה ? עכשיו כל מי שמתעסק במאגיה הפך את עצמו לפאגאן בלי לדעת שפאגאן זה לא סוג של מאגיה ,החג הזה לא קשור בכלל לכל הפאגנים ,זה חג מהתרבות הקלטית!

TheBlueOne

New member
דיוק דארלינג

פתחת כאן פתח לדיון מעניין, למרות שהטון שלך לא ממש מלהיב בעיני להתדיין, אבל.... אני אניח לצורך העניין שאתה יהודי, חי במסגרת של משפחה יהודית ובשל כך גם מוכר למסורת. אתה חוגג חגים יהודים? תוכל לומר לי בבקשה (לפחות לגביי החגים הרציניים והגדולים) מדוע נחגג כל חג? או מדוע יושבים שבעה על אדם מת? (מה המסורת אומרת, הרציונל מאחורי העניין)? אחרי שתענה על זה- האם אתה חוגג את כל החגים הללו כהלכתם? אני חושב שהתשובה תקפה גם לגביי הענין הזה. חגים הם דבר שיכול להתפס גם בפן אינדבידואלי- אני אישית לא חוגג את כל החגים, אלא, אלה שאני מתחבר אליהם וחושב שהם חשובים ומתאימים לעולם הערכים והאמונות שלי. כמו כן- לחגים בגלגל השנה הקלטי/וויקאני יש משמעות נוספת- מבחינה מאגית. ישנם מסורות אשר טוענות לאנרגיות ספציפיות או זמנים ספציפים לביצוע עבודה מאגית ספציפית, לפיכך אני לא רואה שום פסול בלהשתמש בתאריך של חג על מנת לבצע אקט מאגי- להפך, אני חושב שזה יכול רק להועיל. את הסיפור שלך עם העולם הוויקאני/מאגי/קלטי יצא לי להכיר דרך שיחות שלנו, אבל אולי תשתף את שאר הפורום במחשבותייך... אולי תקבל כמה תשובות על השאלות ששאלת אותי... יכול להיות מעניין.

Duke Tear

New member
אני חוגג את החגים

מתוך הרגל ערכי שגדלתי עליו , כמו שלמדתי שלרצוח זה אסור , למדתי גם כישראלי שחיי במדינת ישראל ,שיש חגים שחוגגים אותם, אם יש להם משמעות יותר מאשר ארוחה מתנות ולישון? לא ,אבל הם עדיין ריטואלים שאנחנו עושים כאנשים שחיים בלאום היהודי. חג הלאונסה הוא לא חג כמו חג הרגלים היהודי או לא כמו חגי מעבר עונות השנה או חגי השתוות הימים ,שהם חגים מבורכים למדי שגם פנטאיסטים רבים חוגגים(זה אני יודע מתוך פורומים ולא יותר), שחקלאים חוגגים וכו' . חג הלואנסה הוא חלק מתרבות קלטית, כמו שאני , כמה שאני רוצה, אני לא חוגג את יום הבסטיליה. ממתי וויקאנים הם קלטים? חשבתי שאתה לבד אמרת שזאת דת אינדיבידואלסטית ובלה בלה בלה ,איך זה שפתאום הלואנסה הפך להיות חלק מחג דתי לוויקאנים? זה נראה שמיקדו את גלגל החגים הקלטי והפכו אותו לסמל כל החגים שמכשפה צריכה לחגוג. אתה יכול לפרסם לוגים של שיחות ביננו ,אני לא רואה סיבה להתייחס לדת הוויקה ברצינות ,בעיקר לא שוויקאנים שהם דת אינדבידואלית וכל הרטוריקה הניו אייג'ית הזאת כדת לוקחת לעצמה את החגים הקלטים והפכה אותם לחלק מגלגל החגים שלה ,שזה בערך נוגד את כל חוקי האינדיבדואליזם שלכם לא?

TheBlueOne

New member
לצערי אין לי כרגע זמן

אבל אני חושב שאתה צודק בנקודה מסויימת ועל מנת להבהיר את העניין ולבהר קצת את הנושא, אני אשב בסופ"ש לכתוב מאמר מפורט על גלגל השנה. אולי זה יישפוך קצת יותר אור על נושא החגים הנכללים בו, מהיכן הגיעו ולשם מה הם שם... לגביי הלוגים, לצערי הם אינם שמורים. אם בא לך, אתה מוזמן לפתוח שרשור חדש ולפרסם את טענותייך/דעותייך בנושא הוויקה. התייחסות לתגובתך- תבוא בשלב מאוחר יותר השבוע (לצערי). לילה טוב!

gwizard

New member
אני אחסוך לך קצת

הנה מאמר על החגים שנכתב ע"י מיכל לפני די הרבה זמן כבר. למה שלא תקראו ? http://www.wicca-israel.com/ar.php?id=72 ואגב, את לונאסה חוגגים לא בגלל שזה פסטיבל קלטי במקור, אלא בגלל שזה מסמל את האסיף הראשון של השנה ומציין את הפיכתה של האלה מאם לזקנה. בקיצור תקראו את המאמר.

חגגתי את החג בצורה די נחמדה

אני נמצאת ביער מ 27 ליולי.... ודווקה בראשון לאוגוסט היה לי יום פנוי ביער ולא נאלצתי לעשות דברים. אז די ישנתי בשק"ש שלי ונהנתי מהאוויר [ לא כתבתי את ההודעה הזו בזמן הנכון , מסיבה די פשוטה, כי רק היום חזרתי מהיער..] שמונה ימים ביער , אני די לא רוצה לחזור לטבע בזמן הקרוב . שיש לכולם חופש נעים

למעלה