ניתוח שיר- sleeping sun

lacrimosa girl

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo1.gifניתוח שיר- sleeping sun../images/Emo1.gif../images/Emo42.gif

הערות: אני לא מאמינה על עצמי! איזה דחפים סמויים ומוזרים יש לי היום
אני יודעת שכבר יש ניתוח לשיר הזה, אבל הפרשנות שלי טיפה שונה וגם הניתוח ההוא לא הכי מושלם שיש [בלי לפגוע.] יש מצב שזה יהיה בשני חלקים כי יש לי רק חצי שעה. קישור לליריקה: http://www.darklyrics.com/lyrics/nightwish/oceanborn.html#11 כמו שכולם מן הסתם יודעים, השיר הוא מעין "שיר בהזמנה" ונכתב על ליקוי החמה שהיה בגרמניה ב98 או משהו כזה. sleeping sun= שמש ישנה- ליקוי חמה. השמש ישנה בדממה, פעם במאה, אוקיינוס מלנכולי רגוע ואדום, ליטוף נרגש יכול להרגע. מעין הקדמה, תומאס מספר לנו על השמש שהולכת לישון בשקט, פעם במאה שנה היא יכולה לנוח, מדבר על האוקיינוס- אדום כמו בזמן שקיעה, כך גם בליקוי חמה. ועכשיו במצב הזה אנשים יכולים להרגע, לקחת הכל בקלות יותר - ליטוף נרגש [לא מצאתי מילה יותר טובה לardent] יכול להרגע. אין הרבה מה להסביר. בשביל חלומותיי אני שומר על החיים, בשביל משאלות אני מביט בלילה, אמת בסוף הזמן- לאבד את האמונה זה פשע. עכשיו תומאס מספר קצת על עצמו, החלומות שלו זה כל מה שנשאר לו, והוא כמו תמיד סוגד למשאלות- ויש כאן גם את שם הלהקה, nightwish...הוא מספר על האמונה שלו, שלמרות הכל לאבד אותה זה פשע. אבל זאת לא נראה לי אמונה דתית- זאת אמונה בתמימות, כמו שאנחנו מכירים את תומאס...הוא מגיע למסקנה הזאת בזמן ליקוי החמה. אני מקווה בשביל הלילה הזה, סיום לתקופת חיים, החשכה שמסביבי- חוף של ים שמשי. תומאס מדבר על המצב בליקוי החמה- החשכה הלא טבעית הזאת, זה לא לילה, זה night-time...סיום לתקופת חיים- של השמש, לדעתי... פעם במאה היא ישנה- אדם חי בממוצע מאה שנים- ואז יש שקט...וחושך. חושך שהוא חוף של ים שמשי- לכאורה ניגוד...אבל יש כאן סוג של אופטימיות. השמש לא לגמרי נעלמה- היא ישנה, "מתה" בים. אוה, כמה שאני מקווה לרדת מטה עם השמש, לישון, לבכות, איתך. אמרנו שהשמש ישנה בים? גם תומאס רוצה. הוא רוצה לשים את הראש מתחת לגלים עם השמש. לישון איתה ולבכות איתה- ועם הים. תומאס תמיד התייחס לים כאל אחד המוטיבים המרכזיים בחייו- הוא רואה את זה כמשלים ולגיטימי למות בו. לצער יש לב אדם, מאלוהיי הוא יעזוב, אני הפלגתי לפני 1000 ירחים, ומעולם לא מצאתי לאן ללכת. תומאס לדעתי, כמו שאמרתי בתחילת השיר, מתייחס שוב לאלוהיו- שהוא הים...הים יאסוף אותו אליו ויסלק ממנו את הצער. פעם לפני תקופת חיים שלמה [1000 ירחים=יותר מ30 שנה] הוא עוד חיפש מקום להפליג אליו אבל לא מצא וויתר, ועכשיו הוא מוכן להצטרף אל הים. 222 ימים של אור, יבוקשו ע"י הלילה, רגע בשביל המשורר, עד שדבר לומר לא יוותר. [התרגום? הייתי חייבת
] בשרשור של הניתוח הקודם, מישהי, נראה לי קשת, אמרה שיש 222 ימים בין כל ליקוי ירח. תומאס מתייחס לעוד גרם שמימי- הירח. בלילה הטבעי, לא הלילה של הליקוי חמה, יהיה הרגע שלו לומר את דברו- ואז הוא יעלם לתוך הים. מעיפים אותי אז אני אקצר- תומאס בקושי מדבר על השמש בשיר! הוא מדבר על התשוקה שלו לשקוע בתוך הים ומתייחס לליקויי החמה והירח כזמן היחידי בו הוא יכול להביע את דעותיו. אני חושבת שזה מתייחס בעקיפין לעובדה שזה שיר בהזמנה. חייבת לעוף, אפרט אח"כ.

lacrimosa girl

New member
מצטערת על ההדגשה הקלוקלת.

המשך: תומאס מתייחס בשיר לתופעות טבעיות כמו ליקוי חמה וליקוי ירח לרגעים שלא-מהעולם-הזה, אפשר לומר...רגעים בהם הוא יכול להבין מה הוא באמת רוצה ולהקביל את זה לתופעות שקורות באותו רגע- כשהשמש שוקעת/נעלמת הוא מבין שהוא רוצה להעלם איתה. וכשהיא נעלמת- זה הזמן כמו-לילה שלו; הוא אמר שהוא רואה את הלילה דרך משאלות...הלילה עבורו זה זמן מאוד מיוחד ביום, הזמן שלו. בזמן שהוא אמור לישון ולהתחבר לתת הכרה שלו. ובכמו-לילה הזה בזמן היום, בזמן ליקוי חמה, הוא רואה את הזמן הזה כמכריע- מסיים; לסיים תקופת חיים...האפלה שמסביב והים השמשי שקורא לו. ליקוי ירח. ליקוי ירח הוא הרס של הלילה האהוב שלו...אין ירח. בליקוי ירח כדור הארץ מסנן את האור שמגיע מהשמש ולכן הוא לא מגיע לירח...אפשר לומר שהאנושות במובן כלשהו [אם כי זו תופעת טבעית לחלוטין] חוסמת את הירח. מצד שני, בליקוי ירח הוא יכול לומר את דברו; זה הלילה המושלם. לקריאה נוספת: ליקוי ירח בויקיפדיה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%99_%D7%99%D7%A8%D7%97 ליקוי חמה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%99_%D7%97%D7%9E%D7%94

אחלה ניתוח!!! אבל...

הנה כמה דברים שבטח לא ידעת... (היייתי צריכה לחפור על השיר הזה בשביל הפרוג'קט שלי... קיבלתי 99 יאיי!
) : -הערה- אני עושה העתק הדבק כי אני עצלנית וכתבתי תשובה טובה אז חבל להרוס..
3. Analysis Of Ideas The song was written by Tuomas Holopainen and dedicated to the solar eclipse that arose on the European sky in 1999. The song describes the excitement of the special eclipse but also describes kind of a very sad love story. I love that song! What are the “222 days of light”? There are 365 days in a year; how did he get to the number 222? 222days of light is like, in comparison to night, as in out of 365 days in a year, if you split the amount of time that is light vs. dark, 222 of those days are light and 143 are dark, especially in the northern countries such as Finland where it’s dark or light for 24 hours. עוד כמה דברים (אני מתנצלת מראש על הקטנוניות אבל פשוט עבדתי כ"כ קשה וכ"כ הרב זמן על שיר הזה שאני לא יכולה שלא להתעלם..
)- "אני מקווה בשביל הלילה הזה, סיום לתקופת חיים,החשכה שמסביבי- חוף של ים שמשי." אני תרגמתי כ- "הלוואי שהלילה הזה ימשך לכל החיים, החשיכה מסביבי - חופים של ים סולרי" "אוה, כמה שאני מקווה לרדת מטה עם השמש, לישון, לבכות, איתך.", אני תרגמתי כ- "הו, משאלתי היא לשקוע עם השמש, ישנה, דומעת, איתך.." "222 ימים של אור, יבוקשו ע"י הלילה, רגע בשביל המשורר, עד שדבר לומר לא יוותר." אני תרגמתי כ- "222 ימים של אור יהיו לנחשקים בין לילה, .. רגע למחזה של משורר עד שלא נשאר דבר לומר.." הערה נוספת: אני לא אומרת שהתרגום שלי נכון ושלך לא.. אבל יש דברים בתרגום שצריך לשים לב אליהם אחרת את מבטלת את המשמעות שהכותב נתן לה.. אני נלחמתי קשות עד זוב דם עם עצמי ועם המורה שלי לאנגלית שהעירה לי 1001 הערות על כל מילה.. חלק תיקנתי כמובן, אבל על חלק כתבת לה הסבר למה כתבתי דווקא ככה.. או למה שיניתי מעט את התרגום כדי שהתרגום אולי לא יהיה 100% מילה במילה כמו השר המקורי אלא יותר למה הוא התכוון כשהוא כתב...
אבל אני משערת שזו פרשות אישית בלבד..

השאלה המודגשת על ה222 זו שאלה שהמורה שלי

הוסיפה ועניתי לה.. זה מאוד סיקרן אותה..
אה, וגם ממש באותו יום ששלחתי לה את זה לדיקה קיבלתי את האימייל הנ"ל: "THANK YOU for exposing me to this wonderfully beautiful group and song! I had never heard of them!"
היא גם אמרה שהיא תעשה עם זה משהו שנה הבאה כשנלמד POETRY

lacrimosa girl

New member
../images/Emo47.gif

הרעיון של ה222 ימים של לילה בפינלנד ענק
וגם התרגום שלך לפזמון- זה הגיוני...תומאס פונה לים ומספר לו שכמו השמש שישנה ובוכה בתוכו הוא גם רוצה. :)

blacknwhite

New member
וואו, גם ממש אהבתי../images/Emo9.gif

פורום של מוכשרים! ממש מעניין הפירוש שלך!
וסחתיין על המורה

למעלה