lacrimosa girl
New member
../images/Emo42.gif../images/Emo1.gifניתוח שיר- sleeping sun../images/Emo1.gif../images/Emo42.gif
הערות: אני לא מאמינה על עצמי! איזה דחפים סמויים ומוזרים יש לי היום
אני יודעת שכבר יש ניתוח לשיר הזה, אבל הפרשנות שלי טיפה שונה וגם הניתוח ההוא לא הכי מושלם שיש [בלי לפגוע.] יש מצב שזה יהיה בשני חלקים כי יש לי רק חצי שעה. קישור לליריקה: http://www.darklyrics.com/lyrics/nightwish/oceanborn.html#11 כמו שכולם מן הסתם יודעים, השיר הוא מעין "שיר בהזמנה" ונכתב על ליקוי החמה שהיה בגרמניה ב98 או משהו כזה. sleeping sun= שמש ישנה- ליקוי חמה. השמש ישנה בדממה, פעם במאה, אוקיינוס מלנכולי רגוע ואדום, ליטוף נרגש יכול להרגע. מעין הקדמה, תומאס מספר לנו על השמש שהולכת לישון בשקט, פעם במאה שנה היא יכולה לנוח, מדבר על האוקיינוס- אדום כמו בזמן שקיעה, כך גם בליקוי חמה. ועכשיו במצב הזה אנשים יכולים להרגע, לקחת הכל בקלות יותר - ליטוף נרגש [לא מצאתי מילה יותר טובה לardent] יכול להרגע. אין הרבה מה להסביר. בשביל חלומותיי אני שומר על החיים, בשביל משאלות אני מביט בלילה, אמת בסוף הזמן- לאבד את האמונה זה פשע. עכשיו תומאס מספר קצת על עצמו, החלומות שלו זה כל מה שנשאר לו, והוא כמו תמיד סוגד למשאלות- ויש כאן גם את שם הלהקה, nightwish...הוא מספר על האמונה שלו, שלמרות הכל לאבד אותה זה פשע. אבל זאת לא נראה לי אמונה דתית- זאת אמונה בתמימות, כמו שאנחנו מכירים את תומאס...הוא מגיע למסקנה הזאת בזמן ליקוי החמה. אני מקווה בשביל הלילה הזה, סיום לתקופת חיים, החשכה שמסביבי- חוף של ים שמשי. תומאס מדבר על המצב בליקוי החמה- החשכה הלא טבעית הזאת, זה לא לילה, זה night-time...סיום לתקופת חיים- של השמש, לדעתי... פעם במאה היא ישנה- אדם חי בממוצע מאה שנים- ואז יש שקט...וחושך. חושך שהוא חוף של ים שמשי- לכאורה ניגוד...אבל יש כאן סוג של אופטימיות. השמש לא לגמרי נעלמה- היא ישנה, "מתה" בים. אוה, כמה שאני מקווה לרדת מטה עם השמש, לישון, לבכות, איתך. אמרנו שהשמש ישנה בים? גם תומאס רוצה. הוא רוצה לשים את הראש מתחת לגלים עם השמש. לישון איתה ולבכות איתה- ועם הים. תומאס תמיד התייחס לים כאל אחד המוטיבים המרכזיים בחייו- הוא רואה את זה כמשלים ולגיטימי למות בו. לצער יש לב אדם, מאלוהיי הוא יעזוב, אני הפלגתי לפני 1000 ירחים, ומעולם לא מצאתי לאן ללכת. תומאס לדעתי, כמו שאמרתי בתחילת השיר, מתייחס שוב לאלוהיו- שהוא הים...הים יאסוף אותו אליו ויסלק ממנו את הצער. פעם לפני תקופת חיים שלמה [1000 ירחים=יותר מ30 שנה] הוא עוד חיפש מקום להפליג אליו אבל לא מצא וויתר, ועכשיו הוא מוכן להצטרף אל הים. 222 ימים של אור, יבוקשו ע"י הלילה, רגע בשביל המשורר, עד שדבר לומר לא יוותר. [התרגום? הייתי חייבת
] בשרשור של הניתוח הקודם, מישהי, נראה לי קשת, אמרה שיש 222 ימים בין כל ליקוי ירח. תומאס מתייחס לעוד גרם שמימי- הירח. בלילה הטבעי, לא הלילה של הליקוי חמה, יהיה הרגע שלו לומר את דברו- ואז הוא יעלם לתוך הים. מעיפים אותי אז אני אקצר- תומאס בקושי מדבר על השמש בשיר! הוא מדבר על התשוקה שלו לשקוע בתוך הים ומתייחס לליקויי החמה והירח כזמן היחידי בו הוא יכול להביע את דעותיו. אני חושבת שזה מתייחס בעקיפין לעובדה שזה שיר בהזמנה. חייבת לעוף, אפרט אח"כ.
הערות: אני לא מאמינה על עצמי! איזה דחפים סמויים ומוזרים יש לי היום