../images/Emo42.gif../images/Emo188.gif

היי לכולם, אני בת 18 וחצי (אפילו קצת יותר), לפני גיוס ויש לי אמא אבא ואח שקטן ממני ב4 שנים. היחסים שלי עם אחי טובים מאוד וגם באופן כללי עם המשפחה, אבל לעיתים אני מרגישה שאמא שלי חושבת שאני אכזבה... אני חושבת שזה התחיל מזה התחלתי לקיים יחסי מין בגיל 17, באותו הזמן שהיא גילתה היא אמרה לי שאני איכזבתי אותה ולאן אני ממהרת וכד'... מאז מידי פעם (לעיתים רחוקות) כשאנחנו רבות או לפעמים באמת בלי סיבה, היא זורקת הערות עוקצניות בקשר לזה. עוד דבר מוזר הוא שהיא ממש מסרבת שאקח גלולות, אבל בסופו של דבר נמאס לי ואני חושבת שזה הדבר הנכון לעשות והלכתי לרופא להבדק ולקבל מרשם. היום דיברתי איתה בטלפון והיא שוב אמרה לי ש"לא מוצא חן בעיניה מה שקורה איתי" ולא ממש הבנתי למה הכוונה... הרי אני סה''כ דיי מרוצה מעצמי
הציוני הבגרות שלי דיי טובים (85 בערך הרוב) יש לי עבודה ואני לא איזה בטלנית... אני מממנת לעצמי שיעורי נהיגה וכל מיני דברים אחרים. אני מריגשה שהיא לא ממש סומכת עלי, חושבת ש"לא יצאתי כמו שהיא ציפתה" וזה דיי מערער לי את הבטחון העצמי לפעמים... האמת לא יודעת למה כתבתי את זה, כנראה פשוט רציתי להוציא הכל.
על ההקשבה !

עינת

New member
כנראה שלאמא

עדיין קשה לקבל שה"תינוקת" שלה כבר בגרה ואינה ילדה, יתכן וההחלטות שאת לוקחת בחייך אינן ההחלטות שלה ובכל זאת תפקידך אינו לרצות את אמך אלה לחיות את חייך כמובן תוך הקשבה והתחשבות בהורים אך ללא תחושה שעלייך לעמוד בציפיות. המשיכי להיות אופטימית - תמיד ואמא? היא בודאי תבין שהגיע הזמן לתת לגוזל לעוף.

s h o o s h a

New member
יחסי הורים וילדים

"לא יצאתי כמו שהיא ציפתה" בעיני - ה-משפט המרכזי בכל הבעיה. כי לא פעם נראה שהורים תולים בילדיהם את הציפיות שלהם מעצמם ומתאכזבים כשאלה אינם עומדים בהם, שכן, הציפיות של הילדים מעצמם הן שונות מאלו ש"הציבו" בפניהם. (לדוגמא : האמא רצתה להיות רקדנית בלט והבת דווקא רוצה להיות אצנית למרחקים ארוכים ומתמחה במשוכות...) ולכן, גם כאן, במקרה שלך עושה לי רושם שזה מקרה קלאסי שכזה. וכמו שאמרה כבר עינת לפני, מצטרפת גם אני לדבריה בחום עשי את מה שאת רוצה טָפחי את שאיפותייך ועשי את המקסימום להצליח בהן ואמא? הגוזלה הקטנה שלה צמחה והפכה להיות ציפורת בעצמה לא קל לנו ההורים לראותכם פורשים כנפיים ועפים בזכות עצמכם (למרות שזו גאוותנו הגדולה) אבל עם הזמן, בקצב שלה ובלי לחץ, היא תלמד להבין, להעריך ולפרגן לך

faith2

New member
מהשו קטן להגיד לך...

את מקסימה! ולפעמים אנשים לא יודעים מה יש להם בידיים, או במקרה שלך- בבית. אני בטוחה שכל אם הייתה רוצה ילדה מקסימה שכמוך, עצמאית ואחראית! עצם העובדה שהתחלת לקיים יחסי מין בגיל 17- מה לעשות זוהי המציאות היום....תסבירי לאימך שנכון את יודעת שבתקופת נעוריה הדבר לא היה נהוג, אבל היום הנוער הרבה יותר אחראי, הוא מודע להשלכות והמציאות הקיימת היא- שזה דבר שהוא לא חריג ואין רע בזה. חשוב שתזכרי שאת ילדה מקסימה, שהרבה הורים היו רוצים בת כזאת!

למעלה