רעיונות לשיפור

Fire Of Heaven

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo42.gifרעיונות לשיפור../images/Emo42.gif../images/Emo42.gif

לערן רציתי קודם להודות על ההנאה ממשחק נחמד. ומה עוד שהוא פיתוח ישראלי. למרות שלמשחק דרוש עדיין פיתוח רב, כדי שיוכל להיות משחק טוב ומקצועי. עדיין הוא מספק הנאה בעיקר מזה שהוא ישראלי. רציתי להציע מספר רעיונות שיוכלו לדעתי לגרום למשחק להשתפר ולהתמקצע יותר. בעיקר כי זה משחק בפיתוח ישראלי. (אם זה היה מחו"ל סביר להניח שלא הייתי טורח בכלל לשלוח לך דואר או להשקיע זמן בלכתוב את הדברים הבאים) ראשית כדי למנוע את התלונות הטענות והמענות על השינויים במשחק. פשוט תודיע שזו גרסת בטא, ועקב כך ישנם שינויים רבים במשחק. כעת להצעות : א.) כדאי לדעתי לעשות פיחות במספרים של המשחק. לחלק את הכול ב-10 או אפילו ב-100. (למרות שזה יגרום לכך שמחיר של חייל יהי בערך 1.1 יחידות כסף). פשוט המספרים נעשו ענקיים מידי לרמה של מיליארדים ויכול להגיע אפילו לטריליונים ברמות הגבוהות וזה כבר סתם מעצבן ומטריד. עקב כך אפשר לומר שזה מביא אותי לדבר השני וזה הפסיקים התחלת בזה אולם עדיין ישנם מקומות רבים ללא פסיקים זה מאוד מעצבן ומקשה על המשחק (בעיקר כשמדובר במספרים גדולים) אז אם אפשר להמשיך במה שהתחלת כך שיהיו פסיקים בכל מקום ב.) בקשר לבניית המפעלים הצבאים. ישנו חוסר סבירות קיצוני בין המפעלים השונים מבחינת העלויות שלהם ואפשרות הבניה שלהם. לא יכול להיות שמפעל ליצור חיילים יעלה את אותה כמות תורים ואותה כמות אדמה כמו שעולה מפעל מטוסים או טילים בליסטיים. מבחינת התפוקה שלו זה ממש אפסי יחסית לעלות שלו. (וכנ"ל בארטילריה והטנקים) אפשר לקבוע שלהקים מפעל חיילים יעלה רק תור אחד וחמש אדמה. להקים מפעל ארטילריה או טנקים יעלה שני תורים ו-7 אדמה להקים מפעל ליצור שאר הדברים כמו צוללות ספינות מטוסים או טילים בליסטיים יעלה אפילו עד 4 תורות ו 12 אדמה. (או אפילו 15 אדמה) כמובן יש לקבוע איזה מפתח של תורים ואדמה שייתן קורלציה בין התפוקה של המפעל לבין העלות שלו. ג.) בקשר לבניית המפעלים האזרחיים גם כאן יש את אותו חוסר סבירות כמו מקודם. רק שכאן ישנה בעיה נוספת. שחקן יכול לבסס את כל המדינה שלו על מפעלי יהלומים כי הם נותנים את התפוקה הגדולה ביותר. בשעה שבכל משחק (וגם במציאות) ישנה בניה הדרגתית של התעשייה. כלומר שלכל מפעל ברמה גבוה חייבים להיות כמות מסוימת של מפעלים ברמה נמוכה יותר כלומר השחקן צריך לבנות מספר מפעלי עץ דלק וברזל לפני שיוכל לבנות מפעלי יהלומים. (וגם מפעלים צבאיים שהרי בלי ברזל ושאר המוצרים הוא לא יכול ליצר כלי נשק). גם כאן המפעלים עם התפוקה הנמוכה צריכים לעלות פחות תורים ופחות אדמה. ד.) בקשר לפיתוחים הטכנולוגיים. יש בחלק מהם בעיות מבחינת העלות שלהם לעומת התפוקה או השימוש שהם יכולים לתת. לדוגמא הלוויינים. כדי שיהי ניתן לרגל אחרי מישהו צריך לשלוח היום כ 8 לוויינים עד שמקבלים תשובה. שבפועל שה היה צריך להיות כ- 5 לוויינים. (ואני יודע שזה רנדומאלי, אבל אישית כמעט ולא משתמש בזה יותר כי אלו התוצאות בפועל. כדי לבצע שני ריגולים צריך לשלוח כ 12 עד 15 לוויינים. וזה כאשר אצלי הם עוד משופרים לרמה 1) אם בהחלה הייתה שגיעה לטובת אחוזי הצלחה גבוהים יותר כעת ישנה שגיעה הפוכה. דבר נוסף בקשר ללוויינים זה עלות השיפור שלהם. העלויות של השיפורים יותר מידי גבוהות. לשחקנים שצריכים אותם. מכיוון שאלו שיכולים להרשות לעצמם את השיפורים האלו. (שהם בד"כ כלל מעל דירוג 500 ) כבר לא יעשו זאת כי בדירוגים שלהם לרוב האנשים יש כבר האפלה. אז בשביל מה להשקיע מאות מיליונים על משהו שלא ניתן להשתמש בו
לכן לדעתי יש להקטין את עלות השיפורים של הלוויינים כך ששחקנים ברמות הנמוכות יוכלו לבצע את השיפורים האלו. כמו כן לאפשר לבצע ריגול כפול גם טכנולוגיה וגם צבא לדוגמא עם כמות תורים של נניח 3. כי לבזבז כ - 20 עד 30 תורים כדי לקבל מידע על מדינה. זה לא סביר (ורצוי אולי להקטין את התורים לריגול לתור אחד בלבד) כמו כן ברגע שיש למדינה האפלה. הלוויין מיד מודיע. זה לא אמור להיות כך. (אלא אם כן היה שיגור מוצלח בפעם הראשונה) גם כאן המידע שיש האפלה צריך להתקבל רק כאשר היה שיגור מוצלח. בקשר להאפלה רצוי להוסיף אפשרות של שיפור טכנולוגי שצריך לקנות כל פעם וזה שמשגר יוכל לבחור איזה סוג לווין לשגר . (ושיפור כזה יעלה הרבה) לכמות מצומצמת של לוויינים (נניח 10 או 15 לוויינים) שיוכלו לחדור את ההאפלה. ותמונת הריגול שתתקבל תהי חלקית כלומר יהיו כ-30% עד 70% נתונים חסרים בתמונה. (ואולי אפילו לאפשר ללוויין כזה סיכויים הרבה יותר גבוהים להצלחה אם שוגר על מדינה ללא האפלה) ה.) בקשר לטילים נגד מטוסים. זה לא הגיוני שכל טיל מוריד מטוס. בפועל הסיכוי של טיל להוריד מטוס הוא כמעט אפסי. אם הסיכויים היו כל כך גבוהים מדינת ישראל הייתה נשארת בלי מטוסים. אז רצוי לעדכן את זה לרמת דיוק של 20% או 30% ועם שיפורים מקסימאליים אולי לרמה של 60%. זה לא הגיוני שטיל שעולה כל כך מעט יש סיכוי של 100% להוריד מטוס. בכך אתה מוריד את כל הטעם מתקיפה אווירית כי אין לה שום סיכוי להצליח ללא ספיגה של אבידות קשות. וזה כבר לא כדאי. ו.) כנ"ל גם לטילים בליסטיים ולטילים נגד טילים בליסטיים. זה לא הגיוני שזה תמיד אחד לאחד. צריך שיהי להם סיכוי פגיעה שנע בין 70 ל - 80%. וכאשר ישנם שיפור של אטום אזי גם אדמה שאין עליה מפעלים יכולה להיהרס. ולא רק אדמה שיש עליה מפעלים. ז.) בקשר לשיפורים הטכנולוגיים של הטילים הבליסטיים. צריך להיות שבלי כמות מסוימת של מכרות אורניום או מפעלי גז לא יהי ניתן לבצע את השיפור הכימי הביולוגי או האטומי.

Fire Of Heaven

New member
../images/Emo42.gifהמשך../images/Emo42.gif

ח.) בקשר להרעשות ארטילריות. משום מה רק חיילים נפגעים בה. כשבפועל גם טנקים ומפעלים נהרסים. כך שגם זה צריך להופיע. אומנם הנזקים לטנקים ומפעלים קצת יותר קטנים אבל הם קיימים. י.) כעת בקשר להגנות של שדות המוקשים. זה קצת מוגזם שבכל תקיפה יורדים 50% אם לא יותר מכמות הטנקים. צריך להיות איזה שיפור שימנע זאת או יקטין לכמות של אולי 10 עד 20% פגיעה. כמו שקיים גם במציאות מכשור מיוחד לפינוי מוקשים. כמו כן רצוי שעלות שדה המוקשים תהי בהתאם לגודל המדינה. מדינה עם הרבה אדמה. תצטרך יותר מוקשים מאשר מדינה עם מעט אדמה. ובהתאם לגודל שדה המוקשים כך גם יקבעו חוזי ההצלחה בפינויים. יא.) בקשר לבריתות יש לעשות ועדת קבלה. כלומר שלא ניתן להצטרף לברית בלי שיאושרו ע"י מנהל הברית או מישהו מטעמו. זה ימנע את ההצטרפויות והעזיבות הרבות ויאפשר לברית לנהל את עצמה בצורה טובה יותר. יב. ) האו"ם. יש להקטין את כמות החברים באו"ם עד ל 500 הדירוגים הראשונים (ובעתיד כאשר יהיו עוד אלפי שחקנים להגדיל עד ל 1000 וכו' ) כך שלא כל מדינה שרק קמה היום תוכל להציע הצעות ולהטריד אחרים. גם כך לאו"ם בפועל אין הרבה כוח כמו שיש לו במשחק הזה. (כאשר מדינה תרד או תיכנס לדירוג 500 יידרש זמן של לפחות שבוע שהיא תישאר בדירוג המתאים. לפני שהיא תאושר בתור חברה באו"ם או תיפלט ממנו) יג.) בקשר למרגלים. פעולות של גניבת כסף צבא או כל דבר אחר פשוט עלובות. לבזבז 2 תורים כדי לגנוב 15 או 20 צוללות זה פשוט מצחיק. אז נא לתקן זאת או לאפשר לבחור את כמות המרגלים שיצאו לכל משימה. יד.) כעת בקשר לבאגים במשחק. שמתי לב שככל שמדינה נעשית חלשה יותר היא גורמת לנזק מאוד גדול לתוקף בלי פרופורציה לרמת בכוח שלה. כגון שמדינה עם אולי שני טילים נגד מטוסים מורידה 500 מטוסים מחסלת אלפי טנקים ואלפי קני ארטילריה כשלה נהרסים רק מאות (שזה חלק גדול מכמות הטנקים ושאר הצבא שיש לה) ודבר חשוב. אולי סוף סוף תבצע עדכון לרמות של סך הכול כוח כל נניח 6 או 12 שעות (גם אם זה יעמיס על השרת, -ואין סיבה שזה יעמיס-) כי ישנם אנשים שהותקפו וירדו מאוד בעוצמה שלהם. אך מכיוון שעדיין לא נכנסו למשחק סך הכוח שלהם נשאר אותו דבר. וזה מאפשר לאחרים באותו דירוג פשוט לחסל אותם לגמרי. כמו כן אולי אפשר להגדיל את התורים לתור אחד כל רבע שעה או כל 12 דקות. כי בכמות התורים כמו שהיא עכשיו לא ניתן לבצע כמעט שום פעולה משמעותית. שלא לדבר שתורים של שלושה ימים מספקים כחצי שעה משחק. רעיון בקשר לחיילים. אולי תאפשר צבירה של אדמה ותורים למשך חמישה ימים. ללא צורך בכניסה כל יומיים כדי שניתן להמשיך ולצבור תורים. זה אומנם לא יפתור את הבעיה לגמרי אבל יאפשר להם (וגם לאחרים) להמשיך ולשחק איכשהו. דבר נוסף לאפשר בייביסיטר למדינות לתקופות מוגבלות של נניח שבוע. כך שמי שלא יכול לשחק ברצף יוכל לתת הרשאה למישהו אחר לנהל לו את המדינה למשך שבוע. שילוב של שני הדברים אני מאמין יפתור את הבעיות לרוב האנשים. ודבר אחרון. אני מקווה שבגרסא האנגלית לא רשום להמתין בסבלנות עם סימני קריאה. אולי לישראלים זה לא כל כך מפריע. אבל לאחרים זה עלול להיראות מאוד חצוף. אומנם יש לי עוד רעיונות אבל נראה לי שמספיק להפעם.

HeHe2

New member
לא קראתי הכל

אהבתי את זה עם הפסיקים זה באמת נחוץ וגם את "ב"

metec

New member
אח שלי....

בפעם הבאה שאין לך מה לעשות ברבע לשש בבוקר פשוט תלך לישון

The Lightning

New member
או לחילופין, תקרא את כל הפורום...

ותראה שהכל כבר נכתב חוץ מאיזה 2 דברים שלך.

Fire Of Heaven

New member
../images/Emo6.gif באמת הלכתי לישון אחרי זה ../images/Emo3.gif

פשוט אמרתי לו באיזה מייל שיש לי רעיונות לשיפור ושאעלה אותם לפורום. זה היה צריך להיות ביום ראשון שעבר רק שלא הספקתי.

אילתי20

New member
בואנה תותחחחח אהבתי!!!!

הכלל חבל על הזמן הקטע עם המכרות של האורניום שבזכות זה נוכל לייצר אטום וכל הקטע הזה זה נחמד שמעבר לכסף אדמה ותורים יהיה גם את זה (ברזל נפט וכל אלה שנגיד רק מכרות יהלומים זהב כסף וזה ייצרו לנו כסף ושכל השאר ייצרו לנו אוצרות טבעכדי שנייצר בהם טילים וכלי נשק.......באמת יפה כל הכבוד לך אחי...

MASS23

New member
במקום סתם לבקר אותו כמו כל ישראלי

ממוצע תעריכו אותו. אני עוקב אחרי הפורום הזה לא מעט זמן ורוב הדברים שהוא הציע הם גם הגיוניים וחכמים וגם לא הופיעו קודם. שלא לציין את העובדה שהוא כותב בצורה מאוד מנומסת ומכובדת- מה שחלק מהילדים פה, שמרגישים שערן חייב להם משהו בסגנון של: "ערן תענה לי כבר נו... ערן לא אכפת לך מאנשים פה ואתה עושה רק מה שאתה רוצה..." וכו'. הבנדם בנה פה אחלה משחק שכולם פה יכולים לשחק בחינם וכל העלויות של תפעול ואחזקת המשחק עליו. אז קצת הכרת תודה ילדים. ולענין המקורי, בזכות אנשים כאלה שמציעים הצעות ורעיונות טובים המשחק רק יגדל ויתפתח. אז תפסיקו להיות ישראלים לא מפרגנים שכאלה.

DTLAND

New member
תגובת המשל על הדף שיפורים השני:

לא יודע איפה הפסקתי בתגובה הקודמת אז נתחיל מ: י.עזוב אותך מלהרוס גם מפעלים וטנקים גם ככה היא לא עולה הרבה אז גם שהיא תהרוס לי את הטנקעים והמפעלים? לא הגיוני כ. רעיון יפה שיהיה אפשר לשפר את החסינות נגד מוקשים אפשר ששיפור כזה יעלה הרבה בקיפות של 10% כל שיפור ל.כן צודק צריך להקטים את זה לדירוגים מסויימים אבל תעשה מתחת ל700 כי או יותר כי שחקנים שרוצים לעלות בדירוג צריכים כל מיני החלטות האום אז אפשר שהם לא יוכלו להציע האום, שיוכלו להציע עליהם. מ.כן ערן עם החישובים האלה שיגע אותי...רק אם יש לך פי 9 אז אתה תנצח בלי אבדות אם יש פחות יש לך את הדיכוי הכי טוב לנצח (אתה מת אם תתקוף אותו אפילו אם לך יש מיליון חיילים ולו 200 אלף) זאת אומרת שאו שיש באג או שיש באג כי יש יותר מדי תלונות על אנשים שיש להם מלא צבא ומישהו עם פחות פירק אותם... נ.תשאיר את התורים ככה זה טוב ס.עזוב זה לא שווה שפשוט תשאיר ככה את המשחק ותלך צריך ללהיכנס פעם ב... ע.כן זה טוב שיהיה אפשר לתת למישהו לטפל במדינה שלך (שזה יהיה איפה שאפשר לצאת לחופשה וכל זה) פ.חחחח אל תגזים אולי הבריטי"ששששש" יעלבו (גזעני מצטער) בקיצור אהבתי חלק מהרעיונות תמשיך ככה

armaGGedon

New member
ערן בבקשה תכנס זה מאד חשוב

תשמע אני מבצע תקיפה על מדינה חלשה כמו שהוא אמר יש להם 5 טנקים ולי יש אלפים אז במקום שיהרסו לי איזה 2-15 טנקים ואז אני אשמיד את כל הטנקים שלהם 5 טנקים בלבד מביסים לי מאות טנקים! זה מאד מעצבן בשביל הרבה שקוראים מה אני אומר מאות טנקים זה כלום אבל לי זה הרבה

meetAmeet

New member
אני חייב לומר שאהבתי כמעט את הכול.

כל הכבוד על הרעיונות... לא אהבתי את ההצעה שבה הצעת ש15-20 לווינים יוכלו לחזור את ההאפלה... לכל אחד מעל דירוג 1000 זה כלום 15 לווינים- וזה בעצם מבטל את רעיון ההאפלה, אם רוצים מידע צריך בדרך הקשה והמייגעת של ריגול וכל פעם לעשות קופי פייסט של הפרטים. (ערן מה דעתך לסדר את זה?-שנוכל לראות את הפרטים הנוספים כל פעם שמרגלים?)

gindis

New member
תשובה

קודם כל אני רוצה להודות לך על הרעיונות ועל הזמן שלקחת לעצמך לרשום את אותם! רוב הנושאים שכתבת יופיעו ואף יסודרו ביום חמישי הזה. (אני לא רוצה לפרט, יש להמתין בסבלנות) שוב תודה ובברכה, ערן

והכי חשוב- שעון עידכונים-גם לאום

וגם לדירוג. חובה לתת את האפשרות לדעת מתי השלום עומד להיכנס לתוקף וחשוב לדעת מתי הוא ניגמר. כמו כן, שעון שמראה עוד כמה זמן נישאר לעידכון הדרגות הקרוב.

אילתי אתה טועה בגדול.......

הרעיון עם המכרות של האורניום וכו זה ממש דפוק וזה יעשה את המשחק מעצבן ערן אני מקווה שלא הוספת את הרעיון הדפוק הזה

HuriCaN

New member
מממ......... הרוב דפוק.....

עם המכרות וזה ....... אלו מפעלים אזרחיים לכסף....... אם מדינה כמו ארה"ב אמנם בונה מפעלים מדרגה נמוכה ושהיא מתפתחת היא הורסת אותם וקונה מפעלים יותר משודרגים ולא משאירה את האחרים אני אתן דוגמה: מפעל אורניום מקבלים עליו דוגמה 50,000 שקל אז בונים עוד 3 וככה מגיעים למפעל יהלומים ואז בונים עוד 3 וזה עוד מפעל יהלום עכשיו המפעלי יהלומים נותנים לך לבנות עוד מפעל וה3 שיש לך אפשר לבנות עוד 3 אז למה לקנות מפעלי אורניום אם תוכל לממן עוד מפעל יהלום??? ככה בהתחלה אתה בונה מפעלי עצים,כסף,אורניום,אבנים יקרות ואז הורס אותם וממיר אותם ליהלומים.....

Fire Of Heaven

New member
ילדים לכו לשחק במשחקים אחרים

משחקי אסטרטגיה לא מיועדים לילדים. משחק לא נועד להיות קל (וגם לא יותר מידי קשה) הוא נועד להוות אתגר, כדי שיהי כיף לשחק בו.

Fire Of Heaven

New member
שעון לדירוגים זה דוקא לא כל כך טוב

לפחות לדעתי. מכיוון ששחקנים יוכלו לנצל זאת לצורך תקיפה של מישהו ואז לבצע מכירה של הרבה ציוד ולברוח בדירוג. כדי שהוא לא יוכל להגיב נגדם. לדעתי צריך אפילו שהשעות שבהם מתבצע דירוג יהיו רנדומליות. לעומת זאת שעונים בשביל הצעות לאו"ם או קבלת תורים זה דוקא רעיון טוב מאוד. ואם כבר עוד רעיון קטן, אולי כדאי להוסיף גם את שעת האירוע בחדשות.

למעלה