PowerBright 0.5 - חשיפה בלעדית

yoovee

New member
../images/Emo42.gifPowerBright 0.5 - חשיפה בלעדית

עד שפאלמגיר יואילו בטובם לאשר את התוכנה החדשה שלי, אתם מוזמנים להורידה מכאן: http://www.planetnana.co.il/yuvmel/PowerBright.zip ולחוות רשמים - כרגע היא נבדקה בהצלחה רק על ה-TH55 שלי, אשמח לדעת בבקשה אם היא יעילה גם למכשירים נוספים. ולהלן תיאור בעברית למעוניינים: PowerBright מאפשרת לכם לעבור בין הגדרת בהירות (Brightness) מינימלית/מקסימלית (Toggle) בלחיצה ממושכת (Hold) על כפתור ההדלקה והכיבוי (Power) של הפאלם - משך הלחיצה ניתן לקינפוג. בנוסף ללחיצה על ה-Power, תוכלו גם להחזיק את כפתורי ה-מטה/מעלה בכדי לכוונן את הבהירות בהתאמה, בקפיצות ובמרווחי זמן שתוכלו גם כן להגדירם מראש במסך התוכנה (ר' תמונה מצורפת). אפשרות נוספת היא הגדרת הבהירות למינימום בעת כיבוי הפאלם (אופציונאלי) - כך תוכלו לחסוך בסוללה עם ההדלקה הבאה של המכשיר, ולהימנע מאפקט הסינוור שבהדלקת פאלם במקסימום בהירות במקום חשוך. התוכנה חינמית (FREEWARE).

Ran sch

New member
יחי יובל

שאלה - האם אפשרי להנמיך את התאורה מעבר למה שהממשק הרגיל מאפשר (האם בתכנות ישיר יש גישה רחבה יותר ?) אם כן - האם כזה דבר עלול לגרום נזק (לעיניים או למכשיר).

yoovee

New member
כן, אבל זה מחייב גישה לרגיסטרים של

המעבד... מהנדס התוכנה הנודע דמיטרי גרינברג (מוכר לכל מי שגולש בפורומים המצויינים של 1src.com) כתב 3 אפליקציות המתאימות ל-3 משפחות מכשירים שונות (PXA-based, HHE-based (Sony UX/TX), TX) שניתן להורידן מהאתר שלו בחינם: http://palmpowerups.com/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=2 אלו בדיוק 3 התוכנות הראשונות בעמוד: "brightness Fix". אני אישית לא מתכוון (כרגע לפחות) ליישם את זה בתוכנה שלי, כיוון שהנסיון שלי עם הגירסה של דמיטרי ל-TH היה בעייתי משהו - ההגדרות שלו לא נשמרות בכל סיטואציה, ולעיתים ישנו הבזק של הבהירות הנמוכה ה"גבוהה" יותר - ייתכן וזה נובע מהגישה הישירה למעבד, שהינה בעייתית מאוד ברמה התכנותית (מבחינת תמיכה וציות לפרוטוקולים) ולכן גם הוא מסווג את זה בקטגוריית "ניסויים" - לא משהו שאני רוצה לפרסם בפאלמגיר לטובת הקהל הרחב (אם כי לימוד התיכנות לרגיסטרים יכול בהחלט להיות חוויה מכוננת עבורי בשלב זה). לגבי הנזק למכשיר, למרות שאני לא אופתע אם ניתן לדפוק מכשיר בצורה כזו, אני דווקא לא חושש במיוחד - בד"כ במקרה הכי גרוע, איפוס קשיח ו/או ריקון סוללה פותרים את הבעיות שתוכנות מהסוג הזה עלולות ליצור. מה גם שאני סומך במקרה הזה על דמיטרי (אם כי שים לב לאזהרות שלו לגבי שאר הניסויים שלו, כמו ה-LED האדום ל-T3 שיניב קישר גם לנו באחד השרשורים בפורום). לגבי הנזק לעיניים? נהפוך הוא - זו בדיוק המטרה לשמה הוא פיתח את brightnessFix - קריאה נוחה יותר בפאלם בתנאי חשכה: פחות אור שתוקף את התאים הקולטניים שלך = פחות עייפות = יותר דפים לפני השינה
אני מניח מן הסתם שיש גם משמעות אנרגתית (חסכון סוללה) לבהירות נמוכה יותר, אבל זה לא טרוויאלי במקרה הזה, כי אין לי מושג איך התוכנה שלו עובדת - ייתכן ובגישה ישירה ותכופה/רציפה למעבד, יש צריכה רבה יותר (אם כי סביר להניח שבמקרה הנ"ל יש חסכון...לא יודע - הכי טוב שתקרא ב-1SRC
). הדבר המעצבן היחיד הוא ההבזקים שלעיתים יש בכיבוי/הדלקה עם שימוש בתוכנה שלו. לא קטלני, אבל תדמיין לך שבאמצע הקריאה בלילה אחת הדמויות יוצאת מהספר ומבזיקה לעברך בפנס
אני, כפי שבטח כבר הבנת, לא משתמש בפתרון שלו - יש לי TH עם כיסוי מסך כהה ושקוף - אם ממש מפריעה לי התאורה הנמוכה, אני סוגר אותו תוך כדי קריאה (עד שאני נזקק לתרגום, מקיש על הכיסוי, ובטוח שהדיגיטייזר שלי קפא
)

למעלה