הודעת הזדהות עם פנינה... אבל...
בשום פנים ואופן לא בגנות אף אחד אחר. ראשית, גילוי נאות, אני חברה של פנינה ומכירה אותה אישית, מה שאני לא יכולה להגיד על רבים כאן (ודרך אגב, הכרתי אותה דרך פורום מתכונים). אבל לא את זה רציתי לומר, אלא דווקא דברים אחרים. אני, כגולשת בפורום מתכונים, נגררת למקומות שלא מעניין אותי להיות בהם. אז אני פשוט מדלגת באלגנטיות למקום אחר. נרשם שיא קטן, כאשר נעשתה פלישה למערכת המסרים שלי, ע"י גולש שאני לא מכירה, ולכן גם לא אחווה דעה עליו. הוא שלח לי מסר שהיה ברור שזהו מסר "שרשרת" שנשלח לרבים. המסר התחיל במילים הדרמטיות (לא ציטוט ישיר):
האמת על wan, או משהו כזה. מיד השתקתי את בני הבית, תפסתי את התוף-משחק של התינוקת שלי, ונתתי תיפוף דרמתי... קראתי את המסר, ומחשבה אחת התרוצצה לי בראש: "מעניין את הסבתא שלי!!!". לא אכפת לי אם זו אמת או שקר. לא אכפת לי אם זה קרה או לא. לא אכפת לי! wan בשבילי זה סיפורים מרתקים (נו, פולניה שלא היתה במרוקו - לא יהיה מעניין? וגם במזרח הרחוק לא הייתי...), מתכונים טובים (חוץ מדגים מסוכרים), ונחמדות. למה אתם חושבים שאכפת לי אם היא ככה במציאות או לא??? אני אפילו לא יודעת איך קוראים לה - וזה לא אכפת לי! יש בחורה שכותבת בפורום, ומביאה מתכונים יפים בעיניי, אבל מאד חשוב לה לאזכר קרדיטים וכו'. מה אכפת לכם? גם אותי משעשע ענין הקרדיטים. את הגלגל המציאו פעם אחת, כל השאר זה וריאציות. ממש לא מענין אותי מי הביא את המתכון ראשון. אבל לה זה כן חשוב - אז למה לא לכבד את זה? לא מתאים לכם - עיזבו אותה. אותי, כגולשת בפורום השטויות האלה לא מעניינות. מעניין אותי לאסוף מתכונים שמתאימים לי (והאוסף מתחיל להיות מגוחך, אבל המבחר גדול...). ולכל השטויות האלה נגררות המנהלות. ואז באים אנשים שלא מכירים אותן, ולא יודעים מחצית מהלך הרוח, וכותבים תגובות מרושעות. מזמן הגעתי למסקנה שבפורומים פעילים מנהל הפורום חייב להיות גם גננת ופסיכולוג, לרוץ מאחד לשני, לנגב לזה את האף, ולהוא ללטף את הראש. כמה אנרגיות צריך לבזבז על שטויות, במקום להתעסק עם העיקר? לא חבל? עד עכשיו לא כתבתי כי זה באמת לא עניין אותי, שום דבר לא ימנע ממני לקרוא מה שמענין אותי, אבל תעצרו קצת, תירגעו עם העליהום. כמה אנרגיה על משהו שאולי חשוב למי שמדובר בו, אבל לנו, לכל השאר, ממש לא נוגע (לא כולל קבוצה של אנשים שאיפה שיש בלאגן הם נמצאים שם... אלה יושבי פורומים מסוג אחר לגמרי). פנינה קודם אמרה לי, לא משנה מה קורה בפורום, מאקי ואני חברות טובות, והיא סיפרה לי כמה דברים יפים. אז בגלל משהו שלא קשור לשום דבר האוירה נעכרת? לדעתי סתם חבל. פנינה, אני מכירה אותך ואוהבת אותך מכל הלב. זהו, אני סיימתי. PEACE AND LOVE TO ALL