יחסי אחים/ות במשפחות ברוכות - דיון וסקר

• פותח הנושא Jen74
  • פורסם בתאריך

Jen74

New member
../images/Emo43.gifיחסי אחים/ות במשפחות ברוכות - דיון וסקר

השאלות גם לכם ההורים, עם האחים שלכם כשהייתם ילדים וגם כיום, כבוגרים. עם מי מהאחים אתם מסתדרים יותר טוב?
עם אלה הקרובים אליכם יותר בגיל או עם אלה שבהפרש גדול מכם?
עם הגדולים מכם או עם הקטנים מכם?
במקרה שאתם הבכורים או בני הזקונים - האם הייתם רוצים להתחלף עם הבכור/בן הזקונים?
האם אתם חושבים שלהורים שלכם יש העדפה לאחד מהאחים יותר מאשר לאחרים?
ומצד ההורים:
האם אתם לפעמים מרגישים צורך לפצות את אחד הילדים בגלל חוסר תשומת לב?
האם אתם מעדיפים להיות עם כל הילדים ביחד או לתת לכל אחד בנפרד את הזמן שלו? בנוסף, יש סקר חדש בנושא (אפשר להגיע לסקר בשורה הכחולה העליונה של דף הפורום): עם מי יותר קל לכם להתמודד ולהסתדר מבין הילדים? הצביעו בסקר ואם יש לכם תשובה אחרת לסקר, רשמו אותה כאן בהמשך להודעה זו.

Jen74

New member
עונה לעצמי ../images/Emo9.gif

עם מי מהאחים אתם מסתדרים יותר טוב? עם אלה הקרובים אליכם יותר בגיל או עם אלה שבהפרש גדול מכם? עם הגדולים מכם או עם הקטנים מכם?
כשהיינו ילדים, עם אחי הגדול כמעט לא היה קשר ועם אחותי הקטנה היו המון ויכוחים ומריבות. כשנולד אחי הקטן הייתי כמעט בת מצווה ואני הייתי אחראית עליו רוב הזמן כשההורים היו עסוקים. כיום, כשכולנו בוגרים ומלבד אחי הקטן כולנו עם ילדים משלנו, אנחנו מסתדרים יפה מאוד ביחד אבל אני קרובה יותר לאחותי. במקרה שאתם הבכורים או בני הזקונים - האם הייתם רוצים להתחלף עם הבכור/בן הזקונים? אני לא זוכרת שאי פעם חשבתי שאני רוצה להתחלף עם אחד האחים שלי. הייתי במשך כמה שנים ילדת הסנדביץ' ולא קיבלתי יחס שונה מהאחים שלי בגלל זה. לא התייחסו לאח הגדול בצורה אחרת בגלל שהוא הבכור ולא לקטנה בגלל שהיא הקטנה. כשהגיע האח הקטן, כולנו התייחסנו אליו בתור התינוק של המשפחה, גם כשהיה כבר גדול. היום קצת פחות, אבל עדיין הוא הילד של המשפחה. האם אתם חושבים שלהורים שלכם יש העדפה לאחד מהאחים יותר מאשר לאחרים? אני יודעת שאין להם העדפה לאחד מאיתנו יותר מאשר לאחרים אבל יש יחס מעט שונה לכל אחד ואחת מאיתנו, בהתאם לאישיות שלנו. ומצד ההורים: האם אתם לפעמים מרגישים צורך לפצות את אחד הילדים בגלל חוסר תשומת לב?
יש לי לפעמים הרגשה כזאת שבשבוע מסוים בקושי הספקתי להיות איתן אבל הפיצוי הוא בצורת בילוי משותף איתן ביחד או כל אחת בנפרד, תלוי באפשרויות שעומדות לרשותי בכל פעם. האם אתם מעדיפים להיות עם כל הילדים ביחד או לתת לכל אחד בנפרד את הזמן שלו?
זה מאוד תלוי בתנאים ומשתנה מדי פעם. לפעמים אין אפשרות מבחינת מקום או זמן פנוי ואני עם כל הארבע. אבל כשיש אפשרות אני לוקחת אותן אחת אחת, אפילו אם זה לחצי שעה להיות איתי בבית או סתם לטייל.

פלגיה

New member
התשובות שלי

עם מי אני מסתדרת הכי טוב? היינו במשפחה "גדולות" ו"קטנים". אז אנחנו, הארבע הגדולות הצמודות שגדלנו כמו רביעיה מסתדרות מעולה יחד. חוץ מזה עם השאר זה יחס דינמי יותר. יש אחד מהם שאהוב עלי במיוחד, אבל בגדול אני "מסתדרת" עם כולם. אני הבכורה. בשום אופן לא הייתי מתחלפת עם בן הזקונים, בעיקר כי היא ממש "בת זקונים" ונולדה להורי כשכבר היו בני 45. זה אומר שבגיל 15 היו לה הורים בני 60 וזה ממש "זקן". לעומת זאת לי בגיל 15 היו הורים בני 40 והיה ממש כיף. לדעתי אין להורים שלי העדפה מובהקת. בגדול אמא שלי, בגלל הביטחון העצמי הרעוע שלה שמחה יותר על כל מי שלא דומה לה, אבל זה לא משמעותי. מצד ההורים: אני לא מרגישה צורך "לפצות". ילדתי הרבה לכתחילה, כי בעיני זה הכי טוב, לגדול בין הרבה ילדים. אני לא חושבת שיש כאן משהו לפצות עליו. אולי הורים למעט ילדים צריכים לפצות את ילדיהם. מבחינת העדפות: לפעמים כך ולפעמים כך. לרוב נוח לי שיהיו כמה יחד (לא כולם. פער הגילים גדול מדי). קורה שאני רוצה התיחסות לאחד בנפרד.

סימה 4

New member
באופן טבעי

אני יותר קרובה לאחותי, נולדנו בהפרש של שנה וכיום היא יותר קרובה אליי (גאוגרפית), עם אחי אני מדברת לא יותר מפעם בשבועיים כנ"ל לגבי פגישות. ד"א אני האמצעית.

למעלה