כתבות

i c u 2

New member
../images/Emo43.gif כתבות

נא לשרשר כתבות בנושא הפורום לכאן, תודה

i c u 2

New member
ערן צור: "במוזיקה המזרחית אין כנות בטקסט.."

ערן צור מוציא אלבום חדש בשם "כל מה שאנושי", בקונספט של פשטות. על המוזיקה המזרחית הוא אומר: "אייל גולן וסרנגה מבצעים מעולים, אבל אין שם אותנטיות, אין כנות בטקסט" לכתבה המלאה בmako כואב למישהו שזמרים אחרים מצליחים, אמנם התוכן פחות "חכם" או "אינטלגנטי" אבל עובדה שזה מה שהעם רוצה ורואים שהמוזיקה המזרחית עקפה בלי וינקר את כל המוזיקה ה"חכמה" וה"אינטלגנטית" . במקום לחפור לאנשים על איך שהשירים של כל מיני משוררים הם גאוניים ואיפה הוא ישב כשהוא כתב ת'שיר הזה שיתרכזו בלעשות שמח לאנשים

i c u 2

New member
../images/Emo41.gifדודו אהרון יופיע בקיסריה בקיץ

בשעה טובה אחד הכוכבים הגדולים של המוזיקה המזרחית יופיע בחודש אוגוסט בקיסריה ויבצע את שיריו החדשים מאלבומו שיצא בקרוב. לכתבה המלאה ב mako

במידה ולא עולה האתר הנה הכתבה בהעתק הדבק.

השבת עיינתי במוסף "7 לילות" של ידיעות אחרונות אחרי הרבה הרבה זמן שלא יצא לי לפתוח אותו. דפדפתי בו קלות וזכרון העבר עלה לפני...... נזכרתי כמה היינו מחכים לפני כ-10-15 שנה, אני ואחי, לעיתון הזה. אמנם לא היו בו הרבה כתבות על המוסיקה המזרחית שאותה הערצנו לאין ערוך, אך כשכבר הייתה כתבה קראנו אותה בצימאון גדול. אני זוכר כתבות איכות על עמודי התווך של המוסיקה המזרחית, על צלילי העוד, על ג'ו עמר ועל זמרי המועדונים הנערצים שכתבה עליהם ב"7 לילות" הייתה הפרסום הכי גדול שהיה ניתן להשיג באותה תקופה. וכמובן איך אפשר בלי הדף הנחשק - עמוד הפרסום של ההופעות והמועדונים שתמיד היה לקראת הסוף! זה היה "העמוד" שלפיו היה נחתם ונקבע בילוי סוף השבוע של מוצ"ש... הרבה לפני כל היכלי התרבות וקיסריה.. הרבה לפני ערוץ 24, אתרי האינטרנט, ואליקו מהרדיו. דף ההופעות היה מקור האינפורמציה היחידי לכל בלייני ה"עמך" ועל פיו הוקם דבר. כך ידענו אני, אחי וכל החבר'ה הצעירים של שכונת שעריים ברחובות עיר הולדתי, אם נעביר עוד שבוע במחולות, בחווה, באוכף, בסהרה או בפלקה... כיום, לצערי מה שנותר מאותו עמוד פופולרי זה יותר מועדוני חשפנות ממועדוני מוסיקה, ואלו שישנם אם בכלל, רחוקים כרחוק מזרח ממערב מהדבר שאמור להיקרא "מועדון זמר מזרחי". אפילו נועם נתנאל, תני, התעייף מלרשום. אם בעבר הוא היה ה"אליקו" שלנו וממנו שאבנו כל פיסת אינפורמציה על כל האלבומים החשים שבדרך ועל איפה יופיעו השבוע יואב יצחק וחיים משה, כיום מספיקות לו 5 שורות על עוד כוכב נולד לא יוצלח שחגגו לו יומולדת או מסיבת סינגל במועדון המיינסטרים... מי היה פעם מעז לדווח על שטויות כאלה בכלל? את מי זה עניין?? כל מה שעניין אותנו היה המוסיקה ותו לא. נו טוב...אני בטוח שלא תני הוא זה שאשם.. וכי מה הטעם להרחיב בדיבור אם כל המועדונים כבר נסגרו להם, פני הדור השתנו, ואת כל המידע המוסיקלי אפשר למצוא בגוגל או ברביבו.נט? הוא בסך הכל עושה את עבודתו וזו העצם שזרקו לו מערכת ידיעות אחרונות.. אגב לא רק זה השתנה, גם הזמרים עליהם היו כותבים בעיתון השתנו... אם פעם עשו כבוד לזקני השבט, היום אני נאלץ לקרוא על כוכבי אינסטנט שנולדים ברגע ועל עוד איזה אביהו שבת שאבא שלו זמר ודודה שלו זמרת וחברה שלו זמרת וכמובן גם הוא חייב להיות זמר כי הכל נשאר במשפחה.. כוכבים צעירים ניחא, אבל לפחות שיהיו זמרים - ורק זמרים בבקשה! אני לא רוצה לראות אותם יפיופים ונוצצים, אני לא צריך לראות אותם בעירום כי זה לא מעניין אותי, אני לא צריך שיעשו לי פוזות דוגמנות בעיתון, ושלא יעשו פילינג ואיפור וקרחת וקעקוע בעורף... אלוקים אדירים לאן הגענו? למה הם מאבדים את הדעת ואת הכבוד עד כדי כך? מה בסך הכל רצינו? רק שישירו! לא יותר מזה.... איפשהו איבדנו את הדרך חברים יקרים שלי. אני בטוח שרובכם יסכימו איתי כיון שאני יודע שאתם השרידים של הקהל החם והנאמן של המוסיקה המזרחית האמיתית שאהבנו לפני 10 ו-15 שנה כשפתחנו את "7 ימים"..... גדולים מאיתנו כבר אמרו: "תפסת מרובה - לא תפסת". זה בדיוק מה שהולך היום..... זה בדיוק מה שמנסים הזמרים המזרחיים של היום להשיג.. או הכל או כלום! רוצים להיות הכל ולעשות הכל, אך בעצם הם אינם שמים לב שאת העיקר הם מפספסים. בשבילי כל הכוכבים של היום הם לא זמרים ולצערי הרב גם הותיקים שנסחפו לזרם הכולבוייניקה איבדו את הקסם המיוחד שהיה להם. זהו. בחרתי לשתף אתכם במעט ממה שישב לי על הלב והרגשתי צורך עז לפרוק... מחשבה בה שקעתי אמש בעודי מעיין ב"7 לילות". מחשבה שהעלתה בי געגוע לאותו עיתון בדיוק, רק 10 שנים אחורה... בנימה אישית זו אני רוצה לחזק את כל המנהלים והחברים העוסקים במלאכה בשביל שהאתר הנפלא הזה יתפקד כראוי! אני כל כך נהנה ממנו שאין לכם מושג עד כמה.... אם יש משהו שמצליח לנחם אותי ולהראות לי שעדיין לא אבדה דרכה של המוסיקה המזרחית זה האתר המיוחד הזה שלא מתיימר להיות כמו כולם ועדיין יודע לתת כבוד אמיתי למוסיקה המזרחית האמיתית שאנו אוהבים... חזקו ואמצו!

i c u 2

New member
זה נכון וזה לא רק לגבי המוזיקה המזרחית

הכל נהיה יותר חומרי, אם אתה לא לבוש הכי יפה והכי הכל אז אתה לא מספיק טוב. אם אייל גולן יבוא היום להופיע עם סתם לבוש מעפן, מחר בבוקר תפתח ת'אינטרנט {אין מה לעשות, העיתון לא יכול להתעדכן 24/7} ותראה תמונות שלו ומלא סטייליסטים ומבקרים מסתלבטים על זה. אל תשכח שפעם בשישי ושבת הילדים היו יורדים למגרש לשחק כדורגל, היום הם משחקים בפלייסטיישן ואם תגיד להם לרדת למטה הם יגידו לך שחם בחוץ. נדיר שילד ירד לשחק כדורגל בגשם. פעם היה הכי כיף בעולם לחזור רטוב אחרי ששיחקת כדורגל בגשם.

i c u 2

New member
אופירה אסייג השלימה בין אייל גולן לדידי הררי

מסתבר שהם לא דיברו תקופה ארוכה. כנראה הבאים בתור הם {שוב} אייל גולן וקובי פרץ. אייל גולן מסוכסך עם כולם כי הוא כ"כ מפורסם ומצליח וזה כואב להם? לכתבה המלאה מ mako

i c u 2

New member
אליקו מסוכסך עם חצי עולם

נתחיל עכשיו לא נסיים עוד הרבה זמן ולכן אין טעם להתחיל

i c u 2

New member
עם כל מי שלא מסכים איתו

ועם הדרך קידום אנשים שלו.

i c u 2

New member
חזרנו כמה עשורים אחורה לאשכנזים ומזרחיים?

זה התחיל שבוע שעבר {כמו שאתם רואים כאן בשרשורי הכתבות} כשמישהו התחיל ת'סיפור על זה שהמזרחית רדודה והתחיל גל של כתבות נגד המזרחית. חוזר לאותה נקודה שכתבתי כבר בעבר, כואב למישהו שיש זמרים "מזרחיים" שמצליחים? הנה עוד כתבה באותו עניין מ NRG הם לא נחמדים זה ישמע קלישאתי, אבל באמת שקל לשנוא וקשה לפרגן. לאחרונה שוב חוזר הניגון הישן ונציגי התרבות ה"אשכנזית" מתלוננים על "הרדידות" ו"הדביליות" של המוזיקה הים-תיכונית. נאום הצ'חצ'חים, מודל 2010 ישי ויסמן | 16/2/2010 8:25 זה לא מפתיע: כמה פעמים שמעתם את המשפט "אני שונא מוזיקה מזרחית"? קובי פרץ - "איחסה", אייל גולן - "פיחסה" ומשה פרץ - "איחסה פיחסה". כמה בוגר. ואכן, כשקראתי אתמול את הטור של מנחם בן, ובשבוע שעבר את הטורים של עמיתי המלומדים עמית סלונים ובני ציפר בעיתונים אחרים, לא יכולתי שלא להבחין בנימת ה"איחסה פיחסה מזרחית" המתנשאת שלהם. מר סלונים נקט בגישה פטרונית שתמציתה "ידידי ניסיתי לשמוע מוזיקה מזרחית, ומצאתי שזה עדיין נמוך, רדוד ולכן אני שונא את זה", ואילו ציפר הרחיק לכת והגיע עד כדי המסקנה כי "הפשטנות הרגשית על גבול הדביליות של המוזיקה הים-תיכונית,שמקבילה להשטחת התרבות הפוליטית בישראל". ומה עם הקיפאון בתהליך השלום, גם באשמתו של מושיק עפיה? מומי, פרץ ושיראל מאיפה זה נובע בעצם? הגל העכור של שנאת שדרן הרדיו העליז מומי, משפחת פרץ ושיראל. התשובה היא פשוטה, הם מ-פ-ח-ד-י-ם. כן, בדיוק ככה. פתאום קמה לה בבוקר אליטה תרבותית שמלכה במשך שנים וגילתה למרבה הפתעתה שהמוזיקה המועדפת על ישראל (אגב, מדינה שלגמרי במקרה נמצאת במזרח התיכון) הינה בעלת אוריינטציה מזרחית. לא פולנית ולא אמריקאית, אלא ערבית ומשמעותה - טרבוקות, סלסולים, מאוולים וטקסטים על אהבה ואכזבה. לפתע, הקוזאק הנגזל, חש שגנבו לו מתחת לאף את הכתר. והנימוקים, אוי הנימוקים, מתבססים על בורות וחוסר היכרות משווע עם הז'אנר. שוב מדקלמים את נאום ה"רדוד לי, נמוך לי ומגעיל לי". אבל מה לעשות, לא כל המוזיקה המזרחית בגובה הרצפה. למשל השיר "מונו" בביצועו של שלומי סרנגה, הוא פזמון גאוני שמציג בשנינות ובציניות את סיפורם של הרווקים התל-אביבים. אני יכול להביא עוד דוגמאות רבות מ"שומרני אל" של אייל גולן ועד "שובר שתיקה" בביצועו של מושיק עפיה. שום מערכון של "ארץ נהדרת" לא יצליח לשנות את הקיים. האנשים אוהבים לצרוך מוזיקה ים-תיכונית וזכותם המלאה להאזין ללהיט "ערב טוב לך" בהיכל התרבות, או קיסריה. בדיוק כמו אמא שלי, פולנייה אגב, שהולכת לקונצרט של הפילהרמונית ומספרת על כך בגאווה לכל השכונה. לסיום, הדבר האחרון שצורם בקרב האבוד מראש הזה, שמנהלים האליטות הוותיקות אל מול המסלסלים הוא השפה. המילים שבהם משתמשים כשכותבים על הישגי הז'אנר המזרחי. איציק קלה וקובי פרץ "כבשו" את קיסריה, משה פרץ ודוד אהרון "השתלטו" על מצעדי הפזמונים והסלולאר. ידידי ורעיי, מה קרה? אין כאן מלחמה ואין הרוגים. כאשר להקות הרוק הושמעו נון סטופ בשנות התשעים, מישהו זעק נגד הכיבוש? לא. בסך הכל מדובר באבולוציה נורמאלית של ז'אנר שתמיד היה אהוב על העם ורק עכשיו קיבל את חותמת המיינסטרים המגיע לו. אז פרגנו קצת, כפרה עליכם.

LAYLA S

New member
זה מה שהרבה יהודים לא מבינים

זה תמיד היה ותמיד המשיך להתקייים, יש פה גזענות אירופאית אדנותית מטורפת ומי שמסרב לקבל את הדבר סתם מנסה לטאטא את המציאות אל מתחת לשטיח הפרסי שלו, במחשבה שאם הרוע הגזעני מהמערב יתחבא מתחת לשטיח השמי שמעטר בגאווה את הבית הפרטי שלו, זה קובע שהשמיות ניצחה. אבל בפועל מה שחשוב הוא מה שמתקיים מחוץ לכתלי הבית הפרטי של כל אחד מאיתנו, ומה שמתרחש כרגע בחוץ זה מדינה שלמה שמתגאה בצביונה האירופאי כביכול ומטאטאת אל מתחת למרצפות הקרירות שלה כל סממן שמי מובהק, הבעיה מתחילה כאשר השמיות הזאת מתחזקת ומתחילה לסדוק את הבטון שיצקו עליה בעבר, והיא מתחילה לזלוג החוצה בלי שליטה ולהשתלט על החדגוניות שכובשת את פני השטח... אז הפרצוף האמיתי של "אחינו האבודים מאירופא" נחשף ומגלה לנו את מה שאנחנו כבר יודעים מזמן - מותר ל"מזרחי" ליצור, לשיר, להלחין ולזמר רק אם הוא "הצליח" לעבור מטמורפוזה למשוכנז (אתי אנקרי, ריטה, משפחת בנאי וכו'), אבל אם הוא נשאר מחובר לאבותיו היהודים השמיים והוא מתעקש לקיים תרבות יהודית שורשית (או לפחות משהו שמזכיר אותה), אז הוא הופך להיות "ערבי", "פולקלוריסט", "אוריינטאלי", "בוגד", "זר", "עדתי" ושאר "פנינים", רק לא ישראלי... כאילו מי שישמע אברהם אבינו זימר לעצמו בסולם מז'ור במבטא גרמני יידישאי כאשר על ראשו מתנוססת מגבעת שחורה ואת רגליו מעטרים גרביונים לבנים מגוחכים.... הבעיה היא שהיהודים עוד לא תפסו את גודל הבעיה עם האשכנזים - העדה הזאת באופן גורף לא מוכנה להפוך להיות יהודית-שמית ובכל פעם שהיא חשה "איום" כזה על שלומה היא מתחילה להתחרפן. לא יעזרו ההצדקות שננסה לתת להם, לא יעזור שאנחנו איננו אנשי ריב ומדון ורוצים לשמור על שלום ולא להוביל למחלמת אחים, מלחמת האחים היחידה שיכולה לא להתקיים פה, היא כזאת שבה היהודים יוותרו על תרבותם ומסורותיהם ויתנו לאשכנזים לעשות במדינה הזאת מה שהם רוצים, וזה לא מקובל על הרבה מאוד מאיתנו. חבל אבל אין מה לעשות נגד הגזענות והאירופאיות הזרה המובנות בהם.

אפילו לא קראתי הכל

מה יש להם?? קשה להם שסופסוף המוזיקה הזאת היא המוזיקה השולטת בארץ????? שיסבלו בשקט!!!!!

i c u 2

New member
מנחם בן נגד המוזיקה המזרחית

כתבה מאתמול שהתפספסה מעיניי. איזה שלופים: מה פסול בעליית המוזיקה המזרחית הזמר המזרחי בעלייה חסרת תקדים? מנחם בן חושב שקובי פרץ ושאר חבריו שממלאים את קיסריה הם "התופעה התרבותית המגונה ביותר". דעה מנחם בן | 15/2/2010 13:36 ממש אתמול מלאו ארבע שנים למותה של מלכת הזמר העברי, שושנה דמארי הנפלאה, שלא הייה מזרחית ממנה, ובכל זאת, לא היתה ישראלית ועברית ואיכותית ממנה, ואף אחד לא היה משייך אותה (היא הייתה נעלבת, ובצדק) ל"זמר המזרחי". כי ממש לא ברור מה גבולותיו של מושג "הזמר המזרחי" היום, כשאיל גולן מופיע בהיכל נוקיה וכשקובי פרץ ממלא את היכל התרבות/היכל נוקיה/קיסריה, ואבא שלו, שעוד במרוקו ניהל קריירה של זמר, אפילו אומר לנו בשידור טלוויזיה שהוא "לא אוהב את שלמה ארצי. זה זמר בלי קול". הבן שלו יותר טוב. עוד מעט גם שלמה ארצי לא יוכל למלא את קיסריה. מישהו מהפרצים יעשה את זה במקומו. מדובר בתופעה התרבותית המגונה ביותר בחיינו בעשור האחרון. מילים ירודות מאוד למוזיקה ירודה מאוד. קלישאות ממוסחרות שנכתבו בלי טיפת רגש אמיתי: "המבט בעינייך מקסים אותי / עם חיוך תמים, את חדרת ללבי / כמו ילד קטן, שמממתק מתלהב,/ חושב איך אוכל לכבוש לך את הלב", שר קובי פרץ. מי שלא מבין למה זה נחות, אין טעם להסביר לו. וגם אם יגידו לנו אלף פעמים שזה שלופי, זה שלוכי. לגמרי. (למרות שקובי פרץ אמר דווקא "שלופים". במו אוזנינו שמענו). וזה כמובן לא עניין של מוצא עדתי בכלל. הרי חלק מן הזמרים הכי נפלאים והכי משורריים אצלנו הם ממוצא מזרחי, החל מאהוד בנאי, דרך מיכה שטרית ועד אתי אנקרי. אין זמרים-משוררים גדולים מהם (כי הרי מדובר בזמרים שיוצרים את שיריהם בעצמם). הזמר המזרחי משתלט השאלה הגדולה היא מה קרה לנו ומתי בדיוק התחיל "הזמר המזרחי", עם כל בשורתו הבוסרית והילדותית, להשתלט על חיינו התרבותיים? מתי בדיוק נכנע לו הפלייליסט של גלגלצ? מדובר בתהליך שהתקשורת ברובה ובעיקרה איננה מעזה לצאת נגדו באמת, מפחד שתואשם בגזענות, בסנוביזם, בהתנשאות. מה שבטוח הוא שהזמר הישראלי והארצישראלי הבלתי-רגיל ביופיו, ההישג העצום הזה של התרבות הישראלית, מנעמי שמר עד שלמה ארצי, ממאיר אריאל עד אתי אנקרי, מאהוד בנאי עד ברי סחרוף (שלושה מהענקים האלה הם לגמרי במקרה ממוצא מזרחי). עומד בסכנת היבלעות לתוך החור הריק של הזמר המזרחי. כל זה איננו אומר שאין זמרים מזרחיים שיכולים לנגוע לנו בנשמה, גם בעממיותם, גם בחומם, גם במוזיקה הים-תיכונית הרוקדת שלהם, החל מ"יפיופה" החמוד והחם של אייל גולן, עד ליואב יצחק השר את "הכניסיני תחת כנפך" של ביאליק (כן, כן, והוא שר את זה נהדר), אבל אם ניתן לגל המזרחי הירוד והמדכא ברובו להשתלט לא רק על היכל נוקיה, אלא גם על שערי העיתונות וערוצי השידור שלנו, נגלה שהפכנו באמת לארץ מזרחית ואיבדנו את הנפש הישראלית שלנו. הפחד הוא אמיתי.

LAYLA S

New member
ובדיוק עכשיו ישראל בונדק

עושה ממנו צחוק באולפן החם בערוץ 24 (כלומר, בזמן הפנוי שבו מנחם בן לא משפיל את עצמו לבד) מי שלא ראה לא יתגלגל מצחוק ככה עוד הרבה זמן....

i c u 2

New member
שפך אותי מצחוק !! ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

"מי מוסיף קיסם למדורה? תוסיף פחמים יא טמבל" הייתי ברצפה !!!! למי שפספס הנה לינק מ mako

LAYLA S

New member
אתה לא מבין

ישבתי לבד ונקרעתי מצחוק בקול רם לבד!!! הדבר היחיד שהצטערתי עליו הוא שחברים שלי לא היו איתי באותו הזמן כי הם היו בעבודה ופיספסו את הקטע... היה גדול! זאת הפעם הראשונה שאני ממש מתלהבת מישראל בונדק...

i c u 2

New member
חח....

תראי להם ת'קטע... הצחיק אותי גם שמנחם בן עונה לו והוא עושה לו "שתוק !" חח....

למעלה