היום ב-
אנשים

../images/Emo44.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo151.gif

כמו בכל שבוע, גם הערב תתארח רונית דובדבני בפורום ניקלודיאון בין 17:10-17:40, מיד לאחר סיום התכנית אחי!אחותי ותענה לשאלות בנושא התכנית. שרשרו לה שאלות כבר עכשיו! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1080&msgid=72540375

lightanddark

New member
שלום!

יש לי שאלה. זוכרים את איימי גרדנר (מרי לואיז פרקר המדהימה!) חברה של ג'וש בעונה שלישית? כל מה שאני זוכרת זה שהיא הגיעה בפרק עם קומאר (פרק 9 באותה עונה) ושהיא פעילה בזכויות הנשים. אבל לא זכור לי איך היא הגיעה לבית הלבן ולמה אם מישהו זוכר אני אשמח לריענון זיכרון בנושא. תודה!

Popeye78

New member
שלום

לפי מיטב זיכרוני ג'וש מעיר מתישהו לאבי על זה שהצוות שלה לא מקצועי אז היא שוכרת מישהי מקצועית, איימי.

עד שלמון ייצג את מועדון המעריצים

קצת על איימי, ללא הזלות הריר שאין לי ספק שגברברי הפורום בראשות למון ישמחו לספק... איימי מופיעה לראשונה בעונה ה-3, בפרק H. Con-172, אז ג'וש פונה אליה בתירוץ קלוש כלשהו והיא מחזירה לו עם בלון מים בראש. אני לא זוכרת הופעה קודמת ב-women of qumar. הקשר בינהם נמשך עד סוף העונה ה-3, הם מתעמתים על חקיקה שקשורה לבריאות, היא מנסה לתמרן, הוא, בהיותו master politician, מתמרן עוד יותר חזק והיא לא רק מפסידה אלא גם מפוטרת מעבודתה. בעונה ה-4 יש לה סטוצון קצר עם איזה חבר קונגרס שהיא מייעצת לו, ואנחנו גם פוגשים אותה ב-Rock the Vote. ואז לקראת סוף העונה, בפרק Red Haven's on Fire, ג'וש אכן מציע לד"ר בארטלט לשכור COS מקצועי והיא שוכרת את איימי, ומופיעה בפרקים הבאים, עד שנשבר לה והיא מתפטרת. לא לפני שהיא מחלצת את CJ ו-ויל מהתקרית עם מריון קוטסוורת'-הייז ב-Privateers. והיא שוב חוזרת לחיינו לפני כשבועיים, לשמחת הגברים, בעונה ה-6 לקוויקי חטוף מול סאנטוס. אני לא זוכרת את המשך דרכה בעונה 6.

lightanddark

New member
תודה רבה!

עוד לא ראיתי עונה שישית אני רק בתהליכי עונה 5 (אני מאלה שסבלו מכל משבר וורנר וערוץ 3)

אוקיי תיקון כי אני ../images/Emo163.gif

לא ברור למה לא ראיתי את זה קודם, אבל את/ה בהחלט צודק/ת וההופעה הראשונה של איימי היא ב-Women of Qumar, ככל הנראה בH. Con-172 יש איזשהו עימות בין ג'וש ואיימי שהטעה אותי. אז התנצלותי והנה התיקון. [המממ... מעניין שאף אחד לא תפס את זה]

כי לא הייתי כאן

נכון להיום איימי הופיעה ב-21 פרקים (החל ב-3.9 ועד 6.15). אמיליה גרדנר למדה בבראון וב-ייל (שם פגשה את ג'וש, כשהיא יצאה עם השותף שלו) והיא יועצת בכירה בנושאי נשים כבר כמעט 10 שנים. בפרק 3.11 (100,000 מטוסים) מסתבר שהיא גם יוצאת עם ג'ון טנדי - אותו חבר קונגרס שהיא ייעצה לו (בדיעבד, הוא יצא איתה בעיקר מסיבות פוליטיות). ובפרק האחרון שראינו (6.15 פרידוניה) היא מייעצת לסנטוס לזמן מקוצרר, עד שג'וש מפטר אוצה כי מייעצת לכל המועמדים.

בעונה 6 ?

סאנטוס שכר אותה כדי לייעץ לו בהכנה לעימות בניו-המפשייר בין המועמדים הדמוקרטיים, ואז הוינס תפס את ג'וש וסיפר לו שאיימי שלחה את הסיכומים שלה לכל המועמדים. לג'וש עלתה החורפה לראש, והוא פיטר אותה, למרות שאיימי ניסתה להסביר לו [ולדעתי לפחות במידה מסוימת של צדק] שהיא לא תומכת במועמד בודד, אלא מנסה לקדם נושאים שקשורים בנשים across the boardואילו הייעוץ שלה לסאנטוס היה יותר בקטע של דימוי ו-delivery. בכל מקרה, ג'וש being ג'וש, דורש טוטאליות מוחלטת - אז הוא פיטר אותה. דווקא חבל, היתה חסרה דמות שתיכנס בו קצת.

אסל

New member
זו הסיבה המוצהרת שלו.

די ברור- לי לפחות- שהוא מפטר אותה גם כי לא נוח לו לעבוד איתה, ועניין הייעוץ שלה להוינס היה רק תירוץ נוח שהוא היה צריך. (ואני חושב שהתסריטאי גם מצפה שנבין את זה לבד, למרות שזה בטח שנוי במחלוקת)

אני לא נכנסת לניתוחים פסיכולוגיים..

אבל אם תתעקש, אני בהחלט מוכנה לשקול אופציה של דיון בדבר הקונפליקט שג'וש חווה מול 'העולם הישן' שהוא נטש - לא רק איימי, למרות שהיא מייצגת את הקושי שלו עם נשים בכלל. כשהוא בחר בסאנטוס, ג'וש מצד אחד קפץ למים ועזב את כל העולם של הבית הלבן וה'משפחה' שלו שם (והרי אין לו אחרת, האיש נשוי לעבודה), ומצד שני חווה אותם כנוטשים אותו ולא מספקים לו את הגב שהוא חלם עליו, וע"ע המכות עם טובי בפרק האחרון. זו חתיכת משבר לאדם עם אגו כמו שלו. וכשאיימי מגיעה, יש בה חלק שמייצג את הפנטזיה הזו, של מי שהוא היה פעם, וכשהפנטזיה נשברת, גם מולה, גם מול הוינס וגם מול סאנטוס... נו אתם כבר מבינים. וזה עוד מבלי להתייחס לקטע שלו עם נשים ולקטע שלו עם דמויות אב ולקטע שלו עם נטישה. במילים אחרות - יש אנשים שמוזמנים לספה שלי anytime...

אסל

New member
תשמעי, מזל שהתעקשתי...

היה קשה להוציא ממך ניתוח פסיכולוגי שכזה, אבל הצלחתי. בינתיים, חשבתי על זה שלג'וש כבר היו שלוש חברות רציניות (מנדי, ג'ואי, איימי) ועוד את דונה, שהיא לא בת-זוג פורמלית אבל בלי ספק מאוד משמעותית. לשם השוואה- לליאו הייתה את אשתו ואת העורכת-דין הזאת; לסאם היו את נערת-הליווי ואת לורי, ואולי גם את איינסלי הייז האפלטונית; לסי.ג'יי היו את דני ואת הסוכן שנרצח; ולטובי הייתה רק את אנדי. מעבר לכך, גם עשו לג'וש טיפול פסיכולוגי- חוץ מהנשיא, היחיד שעשו לו את זה. כלומר, הבחור מקבל טיפול מיוחד מהתסריטאים, אין ספק. ואם כבר, שאלות שצצו במוחי: מה קרה עם אחותו של ג'וש? אני לא זוכר מה נאמר לגביה. אבא שלו מת מסרטן בערב של הניצחון של ברטלט באחד ממוקדי הפריימריז, אבל האם אמא שלו הוזכרה?

Popeye78

New member
אמא של ג'וש מוזכרת בפרק

The Stuckhouse filibaster (או איך שלא מאייתים את זה), היא קנתה לו נעליים.

ג'וש טופל ל-PTSD אבל עוד קודם

בפילוט רואים שג'וש היה בעבר בטיפול פסיכולוגי, ואחר כך כמובן טיפול ל-PTSD. לגבי אחותו - אחותו של ג'וש מתה בשריפה כשהוא היה ילד, היא עשתה עליו בייביסיטר ופרצה שריפה, הוא ברח והיא נספתה. האבא אכן נפטר מסרטן בערב הניצחון באילינוי, האימא מוזכרת רק בהקשר של שיחות עם דונה ולקנות לו נעלים. היא גרה בקונטיקט ואז עוברת, אאל"ט, לפלורידה. אגב-- אני יכולה להיכנס יותר לעומק, זה היה מאוד, מאוד, מאוד שטחי.

Popeye78

New member
רגע רגע, אני צריך להתמקם על הספה

אוקיי, עכשיו אני מוכן

../images/Emo9.gif אתה מותק. הייתי שם, אתה יודע ?

הצילום הזה הוא מהבית שפרויד התגורר בו בלונדון, בשנותיו האחרונות (לדעתי 36-39 אבל לא בטוחה לגמרי, הוא מת ב-39). כשהייתי בלונדון לפני 10 שנים בערך ביקרתי שם. והשנה הייתי במשך 5 שעות בוינה, בסוף נסיעה -- אז נטשתי את שאר החבורה וקפצתי לברגאסה שטראסה לדירה המקורית. כמעט ואין שם רהיטים, רק חדר הקבלה נשאר אותו דבר, וגם שמרו על השלט 'פרופ' ז. פרויד, ימי ב וד, 9-12' או משהו כזה. אבל יש שם גם home movies שלו מעשר שנותיו האחרונות. מאוד מרגש.

Popeye78

New member
בטח שאני יודע, אמא אמרה לי את זה

עוד כשהייתי קטן. זה היה במסגרת טיול לשורשי הפסיכואנליזה? את רוצה לדבר על זה?

../images/Emo6.gif נראה לי שעדיף שנדבר על למה

אימא שלך מדברת איתך עליי... אבל מצד שני, אני לא בטוחה שאני רוצה לדעת. [אני יודעת שאימא שלך אמרה לך שאתה מותק, אבל אני מתייחסת לתשובה המילולית] הטיול לא היה לשורשי הפסיכולוגיה, אבל אם אני כבר בוינה, ויש לי כמה שעות לשרוף... וזה דווקא מאוד משמעותי בעיני, כי זה מזכיר דבר אחד שיש נטייה לשכוח באקדמיה - שפרויד, או לעניין זה כל 'מייסד תחום', היה בראש ובראשונה בנאדם. התיאוריות שלו מעוגנות בהיסטוריה של ימיו ובהיסטוריה של חייו, ביחסים שלו עם הוריו ועם אשתו, במטופלים שהגיעו אליו ובמוסדות האקדמיים שדחו אותו בגלל יהדותו, בעקשנות שלו ובגאווה שלו ובמריבות שלו עם תלמידיו. הן לא תורה מסיני. בקיצור, בעיני זה שיעור חשוב.

למעלה